Ik denk dat vele van jullie mijn ervaringen met Bailey inmiddels wel kennen... het uitvallen naar andere honden en dan tekeer gaan als een bezetene en ik moest mijn hele gewicht erin leggen om haar te kunnen houden.
Bailey droeg voorheen een tuig en een halfcheck.
Sinds 3 weken gaan we naar de hondenschool... tijdens de 1e les kwam de trainer aanzetten met een zogenaamde retrieverlijn.
Hoewel ik mijn twijfels had en niet z'on beetje ook, ging het erg goed bij de training.
Ik mocht de lijn gedurende de week bij me houden om ermee te trainen/oefenen.
Dit was een hele fijne ervaring, met als resultaat dat ik voor Bailey een retrieverlijn heb aangeschaft.
Toen Bailey nog haar tuig en de halfcheck droeg en een uitval had, had ik zere & rode armen.
Nu draagt Bailey de retreiverlijn en natuurlijk heeft ze we eens een uitval gehad, maar ik heb geen zere & rode armen meer en ik kan haar gewoon houden.
Ik dacht juist dat een goed tuig effect zou hebben bij Bailey... maar nu gebruik ik een retrieverlijn, wat weinig lijkt voor te stellen, maar ik heb een positief effect.
Daarnaast blijf ik Bailey positief belonen voor gewenst gedrag.
Sinds de retrieverlijn lijkt Bailey ook veel minder lang in een zogenaamde uitval te zitten.
Zijn er meer HP leden die een retreiverlijn gebruiken bij hun hond en wat is jullie ervaring?
Hier een voorbeeld van een retrieverlijn!
Heb jij een lijn met een enkele stop of dubbele stop?
Geen ervaring, maar ik ben zo benieuwd naar de uitleg erachter!?
En heel fijn natuurlijk dat je zo'n positieve ervaring hebt.
Ik gebruik de retrieverlijn met dubbele stop, ik vind het heerlijk, want de honden lopen er gemakkelijk in en je hebt ze ook weer zo losgemaakt. Wel loop ik liever langere stukken met een tuig, want mijn honden kunnen soms behoorlijk ineens in de riem hangen en dan worden je armen uitgerekt… maar ik heb het liever dan een halsband.
Ik heb een retrieverlijn met dubbele stop... Ik ga 2x per dag met de honden naar het bos en daar loopt Bailey los... de riem is zo af.
Met de retrieverlijn kan ik het gedrag van Bailey (lees: het uitvallen) gemakkelijker ombuigen.
Wil natuurlijk niet zeggen dat het voor elke hond zo werkt, want bij Jack werkt het tuigje van Rogz ideaal.
ik gebruik het op de hondenschool, om makkelijk af en aan te kunnen lijnen, en als we voor Hulphond op pad gaan. Dan heeft ze een dekje om en is die lijn ideaal aangezien ik niet van een halsband houd. De retrieverlijn zit lekker los! heb er een aantal van Hunter en nog een goedkopere, maar die snijdt in de hand als de hond trekt! Dus mijn advies is om er wel eentje van goede kwaliteit te kopen!
Ik heb voor mijn beide honden van die lijnen gemaakt en voorheen had ik ze van Hunter maar bij mij zit er wel een stop op zodat het geen sliphalsband wordt.
Ideaal voor met het uitlaten en de behendigheid, snel aan en af lijnen van de hond.
Ik heb een retriever lijn met dubbele stop .. Niet dat Max er anders mee loopt dan dat hij een tuig draagt .. Maar ik gebruik hem wel eens op training .. Dat is gemakkelijk zodat de hond zonder iets aan kan lopen. ( agility)
als je voor zo'n lijn gaat kijk dan goed uit welke stof deze gemaakt is want anders kan het wat gaan schuren.
Ik heb er ook een voor dips en zij valt ook veel minder snel uit dan dat ze een tuig aan heeft ook trekt ze veel minder dqn met een tuig!
Met een normala halsband trekt ze ook xD
Ik heb een retrieverlijn met dubbele stop. Hij trekt dus wel iets aan masr kan geen wurgketting worden. Als je lijn slap hangt is hij zeer comfortabel voor de hond. Licht, schuurt niet en makkelijk aan en af te doen. Geen halsband aan bij loslopen en enkel ern lichte lijn in je handen. Ik vind m echt ideaal!
Super leuk om jullie ervaringen te lezen...
En vooral leuk om dit met elkaar te delen.
Ik heb er ook een... Wel met een dubbele stop, deze gebruiken we in het park en met zwemmen e.d.
Ik kan hem makkelijk in mijn zak stoppen enzo... En hij is lekker 'naakt' als hij los is.
Hier ook 2 retrieverlijnen (en nog een hele hoop andere zooi haha) met dubbele stop, heel makkelijk met cursus of wandelen waar ze toch altijd los lopen, kunnen ze ook nergens aan blijven hangen.
Maar dit is dan eigenlijk gewoon een sliptouw? Met dubbele stop dan misschien niet maar ik dacht dat slipkettingen enzo niet erg hondvriendelijk waren?
Heel vroeger heb ik met zo een touwtje gewerkt op de hondenschool en heb al vaak gedacht dat is iets voor Kyro, die denkt dat hij een Husky is.
Maar dan dacht ik.. Ja laat maar.. Is niet diervriendelijk, veel druk op het strottenhoofd. Maar die met de dubbele stop klink precies wel interessant?!
Dubbele stop zorgt ervoor dat de lijn niet strakker kan dan de stop en de andere stop zorgt ervoor dat de lijn niet groter kan.
Echt ideaal .. Slipt niet makkelijk aan en uit ..
Misschien dan toch maar eens gaan zoeken naar zo een lijntje. Nu heb ik een degelijk tuigje waar hij dus extra hard mee kan trekken en een flexi lijn. Dit omdat hij niet los kan. Maar zo een retrieverlijn is dan wel zielig kort.. Uitlaatveldjes enzo zijn hier ook niet. Hoe los ik dat stukje dan op? Iemand de gouden tip? Lange lijn vast maken aan het handstuk van de retrieverlijn? Of de flexi aan de retrieverlijn?
Ik heb een anti trek tuig voor Wammes gekocht van Tre-ponti. Misschien is dat wat voor je?
Daar kan je alle lijnen aanklikken.
Je kunt ren flexlijn niet vastmaken aan ern retrieverlijn. Een lange lijn aan een tuig. ( longeerlijn) zou ik dan voor kiezen. Die kun je evt over de grond laten slepen.
Ik wil niet vervelend zijn maar dat tuig werkt voor geen meter!
Ik begrijp je dilemma... Jack kan ook niet loslopen... dan is hij weg, door zijn jachtinstinct en komt niet weer terug.
Bij ons in de wijk gebruik ik nu ook voor hem de retriever lijn... verder ga ik 2x per dag naar het bos met de honden, ook hier kan Jack niet los lopen en dan draagt hij zijn tuigje en de flexlijn... heeft hij wat meer ruimte.
Dit werkt bij mij en bij Jack erg goed...
Met de gewone lijn, het tuig en de halfcheck die Bailey eerder droeg, was het effect van trekken en tekeer gaan groot.
Ik moet er wel bij zeggen toen ik voor het eerst de retriever lijn bij Bailey gebruikte had ik mijn twijfels... en dat zal moeten werken.
Toch erin gestapt met het idee we proberen het gewoon.
We zijn natuurlijk wel eens andere honden tegengekomen sinds ik de retriever lijn gebruik, maar ik kan nu gemakkelijker een andere weg bewandelen met Bailey omdat de lijn nu kennelijk het effect geeft wat ik wil... dat ze aandacht voor mij heeft.
Ik moet er wel bijzeggen dat ik een retriever lijn met 2 stops gebruik. Bij gewoon wandelen hangt de lijn losjes om haar nek.
Vorige week kwamen er 2 honden aanlopen... Bailey begon te blaffen, maar bleef op haar plek... waar ik eerder een zere arm had van haar vasthouden, koste het nu geen moeite.
Ik vond het een bijzondere ervaring.
De lijn voelt ook anders als een tuig en dat werkt zeker mee voor het effect.
Dankje voor de uitleg.
Ik zou dat niet snel bedacht hebben, maar inderdaad super als het werkt.
Santa valt soms uit tegen honden die voorbij komen terwijl ze langs een fiets rennen en tegen herderachtigen.
Soms kan ik het voorkomen, maar als hij er echt inzit, pffff.
Het gebeurt maar een paar keer per maand, maar toch.
Ik ga voor de lol eens een keer lopen met de retrieverlijn (toevallig een tijdje geleden gevonden)
Ik heb op Google gekeken. Is dat het liberty tuig dan? Dat is wel enkel voor kleine honden. Kyro weegt ongeveer 16 kg.
Anti trektuig effectief onder die naam vond ik niet.
Ja die longeer lijn is ook wel wat.
En zoals Liesbeth al zei: retrieverlijn op straat en daar waar het rustig is of in het bos aan de flexi. In principe kan hij ze alletwee al aan hebben. Die retrieverlijn is ook zo uit natuurlijk!
Nee deze!
http://www.pejediertotaal.nl/tre-ponti-hondentuigen/7114-tre-ponti-forza-hondentuig.html
Ah ok! Dus de buikband spant zich aan bij deze riem dan?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?