mijn hond is bang voor water

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jethrojethro

hallo

weet iemand hoe het kan dat mijn hond bang is voor water?

honden page profiel Dutchshepherdteam Dutchshepherdteam 3 doggies

honden foto van Dutchshepherdteam

Sommige honden houden eenmaal niet van water. 
Het kan ook zijn dat hij er een slechte herinnering aan over heeft gehouden, in een diepe plas gevallen ofzo. 

 

Als je persé wil dat je hond het water in gaat, kan je er zelf in gaan en je hond lokken met bijvoorbeeld een snoepje. Maar zoals ik al zei, sommige houden er niet van dus heeft het volgensmij geen zin om het aan te leren. 

honden page profiel StephanieStephanie 2 doggies

honden foto van Stephanie

Hoe oud is je hond?

Toen ik mijn pup had was hij ook bang, het is natuurlijk ook een vreemd gevoel als je voor de eerste keren in het water staat.
Ik heb vaak met hem door de regen gelopen en 2 keer afgespoeld en hij is er nu helemaal aan gewend en niet meer bang, hij loopt nu zelfs gewoon uit zichzelf het water in.

honden page profiel jethrojethro

hallo stephanie mijn hond is nu 1 jaar een amstaff maar zelfs als haar balletje in een plasje waterlicht pak ze hem er niet uit en afspoelen dan moet ik der al vast houden.

honden page profiel SamiraSamira 3 doggies

honden foto van Samira

Ja, hier ook een watermietje in hart en nieren, niet alle honden houden immers van water!

 

Wat je zowiezo níet moet doen is gaan dwingen (lees: duwen en trekken naar het water) daarvan zal hij alleen maar nog banger worden.

honden page profiel SamiraSamira

honden foto van Samira

" hallo stephanie mijn hond is nu 1 jaar een amstaff maar zelfs als haar balletje in een plasje waterlicht pak ze hem er niet uit en afspoelen dan moet ik der al vast houden. "

 Ja, die van mij gaat ook voor geen goud naar buiten als het regent.

Ikbheb een rhodesian die hebben als rassenstandaard geen ondervacht, en hebben het dus ook sneller koud (ook in het water). Hebben staffs wel een ondervacht? Anders kan het daar misschien aan liggen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Onze allereerste hond is als pup zijnde in de sloot gevallen (nee, je kunt niet drinken als het wateroppervlak 20 cm lager is dan je hoofd...), hij meed water altijd. Als het had geregend liep hij ook écht niet door een plas heen, dat vertikte hij. Poepen deed ie bij slecht weer ook altijd onder een struikje.

 

Mellow hield ook niet van regen, keek ook echt naar buiten 'ja maar het régent!', maar zij wende er wel snel aan. Liep ook gewoon door plassen heen ("even voetjes wassen")

In het bos, in de grote waterplas, eerst alleen met d'r tenen in het water, toen tot haar polsjes, toen tot haar buik. Zwemmen doet ze niet, ze wil ook echt de boven blijven voelen, maar ze gaat wel steeds dieper.

Ik heb het altijd aan haar over gelaten, wel een beetje uitdagen, stokje in het water gooien enzo. En ja, als je die wilt hebben moet je 'm halen 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow heeft ook geen ondervacht 

 

honden page profiel LuSiLuSi 3 doggies

honden foto van LuSi

Het is inderdaad zo dat niet elke hond van water houdt. Mijn ouders hadden twee honden waarvan er één gek was op zwemmen en de ander ging echt het water niet in. Ze hadden allebei precies dezelfde opvoeding gehad en er was nooit iets geks gebeurd. Ze hield gewoon niet van water, punt. 

 

Wij hebben nu een pup die we meteen met water in aanraking hebben laten komen. Door inderdaad zelf het water in te lopen en de pup mee te lokken. Hij is nu zes maanden oud en gek op water (als hij maar kan staan). Maar dit gaat zelfs zo ver dat als hij los loopt (we wonen in een erg waterrijke buurt) hij naar elk slootje moet om er even in te gaan. En dat is leuk hoor met een witte hond die er telkens weer zwart uit komt ;). En dat kunnen we 20 keer verbieden, maar als hij het de 21'ste keer probeert en we vergeten hem terug te roepen, dan ligt hij er toch echt in. Dus een hond die gek is op water is ook niet altijd ideaal! 

 

Ik denk echt dat je het gewoon in kleine stapjes moet gaan proberen en dan zie je zelf wel hoe je hond erop reageert. Maar dwing hem nooit!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Drib moest ook niets van water hebben, tot.. ik er 1x zelf in ging. Ze stond te piepen en zenuwen aan de kant. Ik stond maar tot mijn enkels in het water. Ze had (bewust zodat je haar eruit kan trekken als het mis gaat) haar tuig je om. Ik pakte het alleen vast op haar rug, meer niet. Ik trok of duwde niet. Ze kwam rustig bij me in het water en ze was ZOOOO blij. Ik maakte er een leuk feestje van (tuig inmiddels los gelaten). Ik had een stok waarmee ik het verloop van de bodem wilde voelen. Dus ik poeren in de bodem. Drib wilde blijkbaar de stok en brak die in 2. Dys ik gooi die stok en zij pakt hem etc. Inmiddels stond ze al tot de helft van haar romp in het water.
Ik laat mezelf in het water vallen, zwem zo snel ik kan weg en roep haar in het diepe. Eerst ging ze zenuwen, maar uiteindelijk kwam ze. Sindsdien is ze een waterrat die zeer goed blijkt te zijn in reddingszwemmen..
Zwemmen zit van oorsprong niet in de bouvier.. Dubbel bijzonder dus :-)

Hou er wel rekening mee dat ze je als eiland gaan gebruiken en je dus kopje onder gaat als je zwem skills niet goed genoeg zijn.

Wat ook zou kunnen helpen is een zwemvest. Dat geeft ze vaak meer zekerheid.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Die van ons loopt altijd het liefst om plassen heen, en zwemmen doet ie niet.
Maar sinds de eerste en laatste keer aan zee zien wel dat hij steeds vrijer wordt in de branding.
Nu loopt ie relatief makkelijk het water in, en ook dieper.
Ik push niks, gewoon spelen en er geen aandacht aan geven.
Qua ras Is iedereen altijd verbaasd omdat dit echte zwemmers zijn, maar de oorzaak zal hier in het verleden liggen aangezien die van ons niks gewend was.

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes 3 doggies

honden foto van DogsWithLoes

die van mij is dol op zwemmen maar regen neeeee en badderen is ook niet zo leuk.

 

ik ken een dobermann(dus je denkt wow grote stoere hond) die heeft zelfs pakwerk gedaan maar zodra hij door een plas moet lopen wil hij niet. hij is als pup tijdens het spelen met andere honden per ongeluk in het diepe water terechtgekomen.

 

denk dat het gewoon per hond verschilt en het ligt natuurlijk ook aan het ras.

 

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Het is toch eigenlijk helemaal geen probleem als je hond niet zo van water houdt. Wij mensen hebben ook niet allemaal dezelfde interesses.

Die van mij vindt water soms leuk, soms niet.
Als het regent vindt hij dat eigenlijk niet zo erg, als hij binnenkomt gaat hij als een gek door het huis rennen en probeert hij zich aan het meubilair te drogen haha. En tijdens het wandelen loopt hij soms gewoon vrolijk door de plasjes heen.
Als hij in de douche moet vindt hij dat ook gewoon prima, en daarna probeert hij zich op dezelfde manier droog te krijgen.
Het zwembadje vindt hij echter niet leuk, als hij daar in staat gaat hij staan met een voorpootje omhoog wat betekent dat hij zich niet op zijn gemak voelt. Zelfs met lokkertjes vindt hij dat niet leuk.
De zee vindt hij wel interessant maar erin zwemmen doet hij niet, als ik een balletje erin gooi gaat hij dat niet eens halen. Zo was ik laats op het strand en gooide ik het balletje in het water en even later zag ik een andere hond met dat balletje achter ons lopen haha.

honden page profiel jethrojethro

hallo gister had ik erop gezet dat mijn hond bang was voor water vandaag was ik naar een soort beekje geweest nu durft ze uiteindelijk in het water.

honden page profiel SamiraSamira 3 doggies

honden foto van Samira

" hallo gister had ik erop gezet dat mijn hond bang was voor water vandaag was ik naar een soort beekje geweest nu durft ze uiteindelijk in het water. "

 Yes! Super!!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Spot was ook bang voor water, tot hij een hele groep zwanen zag en toen zat hij ineens halverwege de Maas zo'n beetje... zucht. Als de motivatie maar groot genoeg is komt het vanzelf... 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" hallo gister had ik erop gezet dat mijn hond bang was voor water vandaag was ik naar een soort beekje geweest nu durft ze uiteindelijk in het water. "

 




heee, het er over hebben helpt al. hartstikke leuk.
rustig aan verder gaan met je hond, niets puschen, spelen in het water met je hond zal je zien dat tie steeds brutaler wordt.

wat je kan doen is water opzoeken aan het strand, wat aflopend is, ga je zelf pootje baden zal je zien dat je hond je achterna loopt, niet diep gaan, rustig aan, spelen erin is al voldoende. :-D

Volgende forumvraag: zelf leren trimmen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^