Hallo allemaal, Uit pure wanhoop hier een berichtje. Even een korte inleiding. Wij hebben een Duitse Wachtelhond van bijna 11 jaar oud. Ze heeft op twee jarige leeftijd enorme jeuk en uitslag gekregen, waarna wij flink aan het dokteren geslagen zijn. Voeding, zalf, tabletten, supplementen en weet ik het wat allemaal nog meer. Na ook toen wanhopig te zijn geweest heeft ze op advies van de arts prednoral gekregen. De bijwerkingen wogen voor ons niet op tegen haar nieuwe levensgenot, dus dit krijgt ze sindsdien. Op latere leeftijd hebben we Atopica nog geprobeerd, dit mocht helaas niet baten. Daarna Tavegyl gaan bijgeven en hiermee de prednoral flink kunnen terug dringen tot minimale dosis. Door cholesterol neerslag op haar ogen heeft ze ook jaren speciale vetarme voeding gegeten omdat ze langzaam aan staar/blindheid kreeg hierdoor. En hebben ze sinds n paar jaar vermoeden van kunstmatige cushing, door medicatie. Gisteren avond omstreeks tien kreeg ze een eerste meteen vrij heftige aanval van epilepsie. Waarna wij gelijk de dierenarts hebben ingeschakeld. Die heeft diazepam meegegeven om rectaal toe te dienen bij heftige aanval. De hele nacht heb ik bij haar geslapen en is ze rustig geweest zonder enige aanvallen en medicatie. Vanmorgen was het helaas weer twee keer raak. Dus weer op naar de dierenarts, bloed getrokken. Daar kwam (helaas) niks uit. Dus waarschijnlijk zit het in haar hoofdje. Nu is ze nogal een verhaal part medisch gezien en zit ik in dubio. Starten met medicatie of niet. Ik vindt t enorm akelig om haar in de toekomst alleen thuis te laten. Er wordt hier fulltime gewerkt. Zijn er hier mensen met ongeveer soortgelijke ervaringen? En nog n klein vraagje, ze heeft op de praktijk valium ingespoten gekregen, en blijft non stop zeuren om eten. Verder is ze nu buiten uitgeput levendig en allert. Wie kan er met me meedenken? Liefs Debbie & Browny
een blinde hond kan zichzelf wel redden met zijn neus in en rondom huis.
verder zal een riem goed helpen om je hond bij je te houden en te voorkomen dat die zomaar de weg oploopt.
(een tuig zal nu een betere aanvulling zijn ipv een halsband)
als je je hond op zijn hoofd aait.....
doet hij grommen, maar ook kwispelen?
ik heb dit eerder gezien bij een hond, hij was heeeeel blij maar het deed pijn omdat die een tumor in zijn hoofd had.
dat was dus kwispelen en grommen tegelijk.
het constant blijven vragen om eten kan een bijwerking van de valium zijn.
het kan diabetes zijn, maar vaker is het een schildklier-probleem.
epeliptie kan komen door een tumor in het hoofd, maar vaak is het een electrische hersenstorm in het hoofd waardoor alles mis gaat.
een aanvulling van de juiste mineralen kan wel eens goed helpen.
magnesium is een hele goede aanvulling en kan je ook geven als pil
vraag even aan de DA wat een goede hoeveelheid is.
maar magnesium wilt bij mensen nog wel eens goed helpen bij epeliptie en kan soms aanvallen juist voorkomen.
Onze hond (ook 11) bleek uiteindelijk (na lang dokteren, ook behandeld met Prednoral erc.) een hersentumor te hebben. In het laatste stadium zorgde dit ook voir epileptische aanvallen. Ook behandeld met Diazepam klysma bij heftige aanval, maar helaas ging het niet meer over en volgden de aanvallen eljaar steeds sneller op, tot ze in continue toestand van epilepsie belandde en wij ervoor gekozen hebben haar haar rust te gunnen... :-(
Een hond kan oververhit raken bij een epileptische aanval. Zorg er daarom voor dat je altijd zsm kunt ingrijpen. Heel veel sterkte!
Wat een problemen allemaal, je hebt daar echt wel een zorgekindje rondlopen. Wat een pech, maar gelukkig is de liefde voor elkaar daarom niet minder!
Epilepsie op zulke leeftijd kan vele oorzaken hebben. Een hersentumor, storingen in de hersenen, zelfs vergiftiging kan epilepsieaanvallen veroorzaken. Je kan proberen uitzoeken wat de oorzaak is, en kijken of deze oorzaak ook te behandelen is. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan, soms vindt men geen oorzaak en uiteraard kost het allemaal ook veel geld om het te laten uitzoeken. Het is maar net hoe ver jij wil en kan gaan.
Aangezien jullie full time gaan werken zou ik toch zorgen dat ze ergens terecht kan terwijl jullie gaan werken. Het kan namelijk gebeuren dat de epilepsie in clusters komt, wat dus wil zeggen dat ze de ene na de andere epilepsie aanval hebben en dat kan dus wel heel naar aflopen. Ik wil je geen onnodige angst geven, dit hoeft helemaal niet bij jouw hond voor te komen maar je hond alleen laten voor zo'n lange tijd is gewoon een risico. En zeker aangezien ze nu 2 dagen na elkaar een aanval gekregen heeft.
Verder moet je er rekening mee houden dat de medicatie de epilepsie zo kort en zo weinig mogelijk laat voorkomen, maar dat deze helaas de aanvallen niet helemaal kan laten stoppen.
Veel succes alvast nog, en veel beterschap voor Browny. Hoop dat je nog goed advies meekrijgt verder. Sterkte voor jullie allebei, het moet niet makkelijk zijn om je hond zo te zien lijden.
Ja zorgenkind is het zeker. Verder dan bloedonderzoek qua uitzoeken wil ik niet gaan. T arme dier heeft n vreselijke medische mallemolen gehad. Een scan wijst misschien wat uit maar daaruit komt waarschijnlijk iets onoplosbaars.
Ik kan bij haar blijven tot en met woensdag en dan donderdag kan m'n moeder bij haar blijven. Hoe doen mensen dat met n jongere hond met epilepsie? Ik heb niemand in mijn omgeving die ik haar kan toevertrouwen. Ze kan eventueel mee naar werk, maar veel rust zal ze daar ook niet krijgen.
T voelt zo fout om n verder vrij stabiele hond te laten gaan nu, om het risico op...
Dankjullie voor de uitgebreide reacties!
kan je op je werk op een andere plek gaan zitten?
ruilen met iemand anders?
en dan zo'n plek waarbij je hond rustig kan liggen.
Als ik de voorgeschiedenis van deze hond lees, met als laatste deel de toevallen in combinatie met oogvervetting, dan kan ik me zo voorstellen dat deze hond erg veel tekorten heeft opgelopen door te continu belasting met zware medicatie (o.a. bijnieruitputting) en wellicht inadequate voeding. Vaak is het LDL-cholestrol verantwoordelijk voor de degeneratie die nu in het oog plaats vindt. Dit gebeurt niet zomaar, kan erfelijk belast zijn, maar enorm vaak is dit het gevolg van een inadequate voeding en belastende medicatie met als gevolg teveel oxidatieve processen en overbelasting van organen zoals de bijnierschors en de lever. Persoonlijk zou ik kiezen voor opbouw en niet voor verdere afbraak. De toevallen zijn vaak het gevolg van iets onderliggends (overbelaste lever, stagnering schildklier, slechte werking hart, noem maar op) en geen directe oorzaak als noemer epilepsie. Zelf zou ik niet starten met epilepsiemedicatie. Dit is een gebed zonder eind, want je doet enkel aan symptoombestrijding en pakt de echte oorzaak niet aan.
Een hond met allergie zou ik niet belasten met prednison of andere belastende medicatie en inadequate voeding. In veel gevallen hebben honden baat bij een soortgerichte verse voeding, aangevuld met hoog anti-oxidante supplementen. Belastende medicatie, vaccinaties, chemische ontworming en vlo- en teekbestrijding. Teveel belasting op het systeem van een dier dat hierdoor alleen maar verder verzwakt en steeds meer zullen triggeren. Er zijn zoveel mogelijkheden om allergiën via andere geneeswijzen aan te pakken of gelijktijdig te ondersteunen tijdens alopatische behandelingen, zodat afgebouwd kan worden met deze zware medicatie. Ik liet mijn hond met de bijkomende klachten onder bekwame behandeling stellen van een holistisch dierenarts. Die bekijkt het dier in zijn geheel, handelt niet enkel op symptoombestrijding en behandelt met hoog anti-oxidante middelen met een veel bredere werking om orgaanfuncties te ondersteunen, te stimuleren en te reguleren, waaronder het reduceren van oxidatieve stress in dat oog en het verlagen van het schadelijke LDL, waarbij ook de lever en bijnierschors zijn betrokken. Ik zou het dus over een geheel andere boeg gooien.
Sterkte er mee.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?