tot nu toe doet ze het prima dus ik blijf het maar opbouwen denk ik.
ja het zal zeker ook wel met het land te maken hebben.
Ik zou net voor een kleine hond gaan. Die kan je idd lekker op de rugzak leggen onderweg als ie moe is. Plus in een tent en slaapzak is zo een hondje wel makkelijker.
En onderschat ze niet hoor! Twinko kon ook heel wat km's aan! Ze had goed opgebouwd.
Waar is Hilde eigenlijk?
Ik ben daar naartoe aan het werken met Mecx
We oefenen sinds dit jaar op langere wandelingen en zijn afgelopen juni met een georganiseerde honden reis de Oostenrijkse bergen in geweest.
Deze reis ben ik nu min of meer over aan het doen.
Morgen gaan we door naar Beieren en daar gaat Mecx ook een wandeling maken met haar eigen rugzakje.
Dit wil ik ook meer en meer gaan uitbreiden.
Eind dit jaar begin volgend jaar lopen we onze eerste meerdaagse tocht thuis.
Dit zal om te beginnen met 1 overnachting zijn, gevolgd door een 3 of 4 daagse tocht in het voorjaar.
Half/eind volgend jaar willen we dan enkele dagen gaan trekken door het Sauerland.
Alles met steeds meer bagage en op steeds mooier terrein.
Uiteraard allebei met een goede opbouw, daarom werken we er nu langzaam naartoe.
Ik wordt vaak wel raar aangekeken als ik zeg waarvoor wij trainen omdat Mecx ook maar klein is.
Maar wij genieten er allebei volop van!
Zelfs zo de plannen opschrijven is al genieten ;-)
Wat geweldig om te zien. Zou je dit ook met een grotere hond willen doen of ben je blij dat hij zo klein is?
Als ik een grotere hond zou hebben zou ik het evengoed doen.
Maar mijn hart ligt bij de Westie en heb nu ook gewoon ontzettend mazzel dat Mecx hier ook zo van geniet.
Als ik haar echte wandeltuig pak staat ze al te springen voor de deur.
Wij trekken er altijd op uit met de honden (zie foto's profiel).
Voor mij zijn malamutes ideaal, omdat het samen-met-hun-mensen-reizen in hun oorsprong ligt. Maar het zijn honden die niet bij iedereen passen, dus moet hun karakter je ook liggen.
Ik denk dat heel veel rassen geschikt zijn, vooral de rassen met een goeie portie zelfvertrouwen, die niet snel uit hun lood zijn te slaan en -al naargelang de moeilijkheidsgraad van je trektochten- een stevige fysiek hebben. Sterk karakter en sterk gestel dus. En dan samen lekker op tocht... héééééérlijk!
hier kan je m'n laatste reisverslagje lezen. Ik denk dat je zoiets bedoelt?
https://www.hondenpage.com/hondenforum/187155/voorbij-de-noordpoolcirkel:-malamutes-having-fun!.php
Ik heb het 3 weken gedaan in Lapland met een Basenji. We deden 40-60km per dag, en om de 2 dagen een dag rust. Vrijwel elke hond met een normale bouw en goede conditie kan dat wel aan.
Geen tijd om het nu te lezen maar ik vind het een interessant topic en volg ff
Ik denk mits training dat elke gezonde hond dit wel kan.Echter zijn er wel rassen die speciaal tot dit doel gefokt werden zoals de Dalmatier, Vizsla, Rhodasian Ridgeback, Weimaraner, enz...deze rassen hebben van nature uit een diepe borst waardoor deze erg veel uithouding hebben.weet niet hoe het zit met windhonden?
Ik volg even om de ervaring van anderen te horen!
Had gisteravond alleen je beginpost gelezen, maar nu ook je reacties tussendoor.
Ik zie geen reden om je backpack-reizen uit te stellen naar de toekomst. Je huidige hond is toch gezond? Lekker erop uit, zou ik zeggen!
Trektochten heb je in alle soorten en vormen, maten en gewichten. Je kiest het allemaal zelf.
Zo kan je tochten maken waar je elke avond weer de bewoonde wereld induikt, en dus kan overnachten in herbergen, B&B, hutten of hotelletjes. Dan kan je reizen met een lichte rugzak want je hoeft geen potten en kookstelletje en tent en al dat mee te nemen.
Je kan ook kiezen om volledig zelfberedderend te zijn, dan draag je uiteraard heel wat meer op je rug en zou het niet handig zijn moest je ook nog es je hond moeten dragen. Maar ook deze tochten vul je in zoals je wenst. Het voordeel van zelfberedderend te zijn is dat je kan gaan en staan en slapen waar je wil. Je hoeft dus niet een bepaald aantal km af te leggen, want je hebt gewoon je tent en eten bij. Je hoeft zelfs geen bestaand pad te lopen, je kan net zo goed crosscountry gaan en door landschappen gaan zwerven en niet zozeer het traject als wel de beleving op zich als doel stellen. Voor mij persoonlijk is dat m'n favoriete manier van backpacken met de honden: gaan zwerven door het landschap, geen mens tegenkomen, weg van de paden, en alles in je opnemen: de lucht, de rotsen, de wind, de sneeuw, het klateren van een riviertje, de rimpeling op een bergmeer, de roep van een arend.... aaaaaah!
Dus waarom het nu met je hond niet doen? De wereld ligt daar voor je open, just go!
En om je keuze nog wat ruimer te maken: het hoeft ook niet te voet. Zo doet forumlid Wakkere Husky bijvoorbeeld wintertochten op ski's met haar honden, en Sara doet meerdaagse tochten met de kano met Sasha. Alles is mogelijk!
ROFL.... Backpacken is primitief reizen, dus alles in je rugzak (backpack) mee. Waar je dat doet moet je zelf weten. Dat mag ook in de woestijn of op de pool... Er zijn geen verplichte onderdelen
Bedoel je zoiets? In de natuur rondtrekken met je hond?
http://www.off-the-beaten-track.net/travelogues/fr04w01.html
Ik heb ook wel eens foto's gezien van dezelfde trail met een ander ras, die hond had ook een tuig wat onder de onderbuik/kont zat, zodat de hond opheisen makkelijker was.
Backpacken is trouwens wat meer in de trant van "lange tijd naar Australië". Dat in Corsica valt meer onder "trektocht".
Wij maken tochten met onze husky's maar .... echt de bergen in doen we niet met ze. Ze worden nl zo wild als ze wild zien dat we risico lopen in een ravijn te belanden...
Dus wij gaan in de winter met ze op stap, op ski's, rugzak op en van hut naar hut, of we lopen in minder steil terrein, zoals in zuid noorwegen oid. Ik droom ook nog een keer van een tocht met de honden voor de step en manlief mee op de MTB, maar zo ver zijn we nog niet.
Een tip: neem iets vertrouwds mee dat aangeeft "dit is ons kamp en jouw plek, bv ee eigen kussentje of kleedje. Wij merkten bv heel sterk aan Shadow bij de eerste trektocht dat hij het niet helemaal snapte, en werd hij moe aan het eind van de dag dan had hij echt zo'n koppie van "waar gaan we heen baas en moeten we dat hele einde ook nog terug?". Na 2 dagen snapte hij het concept en hobbelde weer vrolijk mee.
Houdt er rekening mee dat als je je hond een rugzak op geeft, dat het voor kan komen dat je die er zelf ook nog bij moet dragen. En neem schoentjes mee in geval van een kapotte poot. Zorg dat je speling hebt in je dagen zodat je een extra rustdag in kan plannen. Honden worde niet alleen moe van het lopen (meestal niet van het lopen, wat dat betref hebben ze een bere conditie) maar wel van alle indrukken onderweg. Een dagje even op 1 plek en niet zoveel beleven kan dan goed zijn.
En ik zou zeggen, ga testen, doe bv een weekendje Ardennen.
(by the way, 20-30 km per dag met volle bepakking in Alpien terrein is pittig hoor, als wij een trektocht doen zitten daar kortere dagen in, liefst sowieso niet boven de 20 km. Ook slecht weer kan een makkelijke etappe in een heel moeilijk en zwaar parcours doen verkeren, net als bv onverwachte sneeuw of een hittegolf. Ik zou dus zeker niet te strak plannen. Ik heb ooit een 18 km over een meer geskied in Noorwegen, vlak, appeltje eitje dus, dagje om erin te komen.... behalve dat we stormwind tegen hadden, met kapotte neuzen voor de honden die compleet gezandstraald werden door de ijzige sneeuw en zijwaarts glibberende bazen die op kaalgeslagen ijs voortploeterden...kapot waren we allevier... ).
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?