Als ik een da niet (meer) vertrouw, ben ik er weg ;)
Mijn hond heeft daar helemaal geen last van hoor. Die krijgt BARF en de ene dag krijgt ze gerust 1250 gram en de andere dag 0 gram. 0 gram? Ja, 0 gram. En zeurt ze dan om eten? Nee. Is ze te dik? Nee. Eet ze graag? Ja.
Even een opmerking: Dit kan niet op brok of kvv.
En toch lees je het hier heel vaak dat mensen twijfelen over hun DA en het advies dat hij/zij hen geeft.
Voor mij zou dat ondenkbaar zijn. Als ik twijfel aan mijn DA ben ik er gewoon weg. Hooguit dat ik ergens eerst een second opinion probeer omdat ik ook aan mijzelf twijfel maar toch.
Niet anders dan elke andere hond hoor, je moet bij elke hond letten op het gewicht. Niet alleen bij mensen is obesitas een probleem in Nederland namelijk, 35% van alle huisdieren is te zwaar. Bovendien is het geen dieet, het is gewoon iets minder voedsel geven als je merkt dat de hond aan komt (of iets meer bewegen).
Ik moet zeggen dat ik zeer veel dierenartsen heb gehad omdat ze fouten maakten. Op een gegeven moment dacht ik dus ook dat ik dan wellicht te veel eisend ben, maar uiteindelijk ben ik toch weer overgestapt naar een ander. Waar ik nu zit heb ik op voeding geen twijfels, maar ik vind hem wel erg snel met sedatie/narcose en dat vind ik dan weer niet fijn. Ook heeft hij nooit een backup. Vandaar dat ik de nieuwe da's van de da die op pensioen ging toch als da aangehouden heb als back-up.
dat is het laatste waar je aan moet denken, een hond meer beweging geven, slank houden is al een goed iets natuurlijk, het dik zijn kan je veel aan doen, inderdaad een gecastreerde hond ontwikkelt meer buikvet, maar meer bewegen scheelt zo ontzettend veel.
hier twee newfoundlanders , allebei door medische gronden gecastreerd, geen een die dikke is geworden, teven .... als je maar genoeg beweegt, stonden ook niet op rantsoen.
Raf... Bamse is een teef, een intacte teef, iedere maand weeg ik haar, en ik let op haar eten, wat ze naar binnen werkt, zodat ze niet dik wordt, denk dat dat voor iedere eigenaar geld van een hond, er zijn er die nergens over hoeven na te denken, maar het gros wat rondloopt oogt te zwaar, ook met intacte honden moet men opletten vooral bij rustige rassen en wat oudere honden. en nee zielig is dat niet, als ze maar goede voeding krijgen.
Zo was ik blij verrast toen mijn DA onverdoofd nietjes ging zetten bij Misia laatst. Hij vertelde daarbij dat ze dat normaliter met een roesje doen, maar dat Misia dusdanig rustig is bij de DA en ongevoelig is voor pijn dat het een roesje meer schade dan goed zou doen.
Dat zijn de dingen waardoor ik vertrouwen heb dat mijn DA mij (mijn verzekering) niet probeert te melken maar echt het beste voor heeft het mijn honden.
Overigens ga ik naar een praktijk waar 4 verschillende dierenartsen werken en ik heb ze allemaal wel eens gehad ondertussen. Operaties laat ik door mijn "vaste" DA uitvoeren maar verder voel ik me bij al die dierenartsen goed. Allemaal vrij jonge lui met, volgens mij, moderne en gezonde ideeën over hun vakgebied (voor zover ik dat kan beoordelen).
Jamie had een baarmoederontsteking, dus veel keus had ik niet. Maar dan nog..
Sommige mensen zullen ook hen hele leven op moeten letten met wat ze eten, andere komen nergens van aan. Vervelend, ja. Bij Jamie moet ik dat in de gaten houden maar ze komt niks te kort hoor.
hier ook het volste vertrouwen in de arts die mijn hond heeft geopereerd, bovenste uit haar buik, stamcellen, onderlaags gehecht. zou ik geen vertrouwen hebben ?
Dat gevoel heb ik weer door andere dingen ;)
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?