Uitlaatservice Eindhoven iemand tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Ik ben op zoek naar een uitlaatservice die honden ophaalt in Eindhoven maar ik ben er nog niet helemaal uit hoe of wat dus ik hoop dat hier iemand tips of aanbevelingen heeft.

 

Het liefst zou ik een uitlaatservice vinden die de honden op eigen terrein uitlaat (zo groot mogelijk) omdat daar vaak een mogelijkheid is om honden een time-out te geven wanneer het te veel wordt.

 

Mijn probleem: Bo is wat terughoudend naar andere honden en kan daardoor flink snauwen wanneer het hem te veel wordt. Als hij eenmaal door heeft dat het goed zit, vind hij het ook prima. Daarnaast is hij pas 11 maanden waardoor hij ook gewoon uitprobeert hoever hij kan gaan.. Met name bij andere reuen. Wanneer een teefje intact is vind hij ze ook erg interessant, hoeven ze niet loops voor te zijn.. Hij blijft dan die kont achterna lopen en het teefje likken.. Vandaar dat de mogelijkheid voor een time-out wel hoog op mijn lijstje staat.

 

Bo spreekt de hondentaal niet zo goed, dat is ook de reden waarom ik denk dat hij er veel aan kan hebben om met een uitlaatservice mee te gaan.. Hij kan hier alleen maar van leren. Het is dus belangrijk dat er bij de uitlaatservice mensen zitten met verstand van hondengedrag.

 

Bo is intact en ik zie dat bij veel uitlaatservices in de voorwaarden staat dat intacte reuen niet mee mogen.. Dit maakt het extra lastig.

 

Dus heeft iemand tips of aanbevelingen?

 

Een privé uitlaatservice kan een tijdelijke oplossing zijn maar uiteindelijk wil ik het liefst dat hij in een groep mee kan zodat hij de hondentaal beter kan leren gebruiken en daardoor (hopelijk) dus ook wat zelfverzekerder te worden in zijn contact met soortgenoten.

 

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

Ik zie deze altijd langs rijden bij mijn werk:

 

http://www.gaatiemee.nl/uitlaatservice.php?id=kennis

 

 

Heb alleen zelf geen ervaring ermee.

 

Hebben in Waalre eigen afgesloten uitloopterrein.

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Die ben ik inderdaad al tegengekomen in mijn online zoektocht en staat op mijn lijstje om te bellen! Zijn er ook mensen die positieve ervaringen hebben met een bepaalde uitlaatservice?

 

Vind het toch nogal wat om je hond zomaar mee te geven aan onbekende mensen. De enige uitlaatservice waarvan ik de begeleiding vertrouw hier (omdat ik haar al vaker heb ontmoet) loopt met de honden door openbare parken/bossen.

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo 3 doggies

honden foto van Fema & Fingo

Ik snap je wel, is moeilijk te vertrouwen. Ik zou precies hetzelfde hebben!

Toch zul je dat moeten proberen los te laten. Zoek op google of andere sites naar uitlaat services bij je in de buurt en laat ze langs komen voor een kennismaking, vraag naar papieren etc. (Honden ehbo bijv) Ga evt eens mee met de mensen en de honden (en jou hond) en kijk waar ze allemaal heen gaan, welke honden er komen en hoe het eraan toe gaat.

Zal vast wel goed komen!

Ik woon in Helmond maar kan je helaas niet helpen aan een goede honden uitlaat service. Ik heb deze niet nodig aangezien ik voldoende thuis ben om zelf Fingo uit te laten.

Wanneer je echt geen vertrouwen hebt mss eens kijken voor een kennis/buur/familielid die wil oppassen?

Heel veel succes!

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

" Die ben ik inderdaad al tegengekomen in mijn online zoektocht en staat op mijn lijstje om te bellen! Zijn er ook mensen die positieve ervaringen hebben met een bepaalde uitlaatservice?
 
Vind het toch nogal wat om je hond zomaar mee te geven aan onbekende mensen. De enige uitlaatservice waarvan ik de begeleiding vertrouw hier (omdat ik haar al vaker heb ontmoet) loopt met de honden door openbare parken/bossen. "

 

Hoi hoi,

 

waarom plan je niet gewoon eens een kennismakingsgesprek met de uitlaatservice die je vaker tegenkomt en bovendien ook vertrouwd? Een goede uitlaatservice plant een intakegesprek waarin ze je allerlei vragen stellen. Ook de eigenaar kan vragen stellen. Zo kun je uitleggen welke 'problemen' je nog mee aan het werk bent. Je hond is nog jong en moet nog veel leren. Een professionele uitlaatservice heeft veel kennis en ervaring met honden. Lijkt mij een geruster idee dan je hond met een buurvrouw of zo mee te geven.

 

Volgende forumvraag: chemische castratiechip
^