Super! De eerste droge nacht.
hier nu een week droog!
gewoon zo door gaan!
Ze slaapt wel meer dus waarschijnlijk gewoon te druk geweest.
Ik hoop dat het nu goed blijft gaan.
Heb er eens op gelet wanneer ze nu gaat plassen of kakken.
( vandaag weer een aantal keer mis gegaan )
Ze geeft totaal niks aan.
Niet draaien , snuffelen , piepen of wat dan ook.
Gewoon hup plassen en kakken.
En weer een plas, recht voor mijn neus vandaag.
doet ze het ook op een vaste plek? Of echt overal in huis?
vaste plekken, vaak achter een stoel of in een hoek zou je ballonnen kunnen neerleggen, daar hebben ze een hekel aan. Dan zie het beter als ze het doen.
Zodra je het ziet, oppakken en naar buiten ook al zijn ze bezig.
geef de moed niet op hoor! Sommige rassen zijn nu eenmaal moeizamer en de jouwe heeft zo'n slechte start gehad. Dan kost het gewoon meer tijd.
bijna alle honden worden vroeg of laat zindelijk, ook oudere honden kunnen het nog leren.
gewoon dooooorgaaaaan! Pff, om moedeloos van te worden .....
Neen geen vaste plek maar overal.
Dacht als je het nu eens kon zien komen..
Maar goed gewoon doorgaan.
Ha!
Ik kreeg op de puppieles de tip om op te schrijven/bij te houden hoe laat de pup eet/plast/poept (inderdaad héél véél geschreven de eerste weken) maar waar je denkt dat er geen pijl op te trekken valt, zie je toch een patroon ontstaan...
Verder had Pooh ineens de gewoonte om, toen hij verder al zindelijk was, elke keer een plas te doen in de keuken, gewoon voor je neus... dat je echt dacht "waarom toch?" bleef hij doen tot we op enig moment onze irritatie opzij zette en de focus eraf haalden.... en toen was het heel snel afgelopen.... (met Teigie ook zoiets gehad, die plaste steeds achter de tafel... ik herinnerde me Pooh zn plassen nog in de keuken, dus ik dacht weer... laat maar gaan... en ook dat was toen snel weer over)
Ik wil hiermee niet zeggen dat je het allemaal maar moet laten gaan... maar ik kan me wel voorstellen dat je met een argus-oog die kleine in de smiezen houdt... (zou ik dus ook doen)... terwijl het misschien tijd is om het te laten... het komt wel... door zijn voorgeschiedenis, heeft hij even tijd nodig maar het komt heus wel goed...
Die tip kreeg ik 3 dagen geleden ook van een Fokker via pb.
Heel erg handig.
Ik zie nog niet echt een 'patroon' erin omdat het op alle momenten van de dag is.
Na het slapen, spelen , eten gaan we altijd even naar buiten.
Ik had gewoon voor mezelf de lat iets te hoog gelegd en dus ook voor penny die al geen makkelijke start heeft gehad.
Aangezien de vorrige eigenaars haar ook in haar bench op haar slaap mandje lieten kakken an plassen gaat het gewoon een stuk langzamer.
Ik?
Ik moet gewoon ietsjes meer geduld hebben
Geduld is inderdaad een schone zaak, en best vaak is geduld het enige wat er nodig is om een probleem op te lossen ;)
Sommige honden zijn nou eenmaal wat sneller zindelijk dan de ander. De pup van mijn ex had ik in 2 weken zindelijk. Mijn eigen pup, nu 1 jaar, is wel zindelijk maar kan het niet langer dan 1,5 uur ophouden. En dat maakt niet uit, komt vanzelf wel. :)
Oh, en nog een extra tip: Ik weet niet of je de hond de hele dag door water geeft..? Ik gaf mijn hond in het begin om het uur water, want dan kon ik beter peilen wanneer hij zou plassen.. Zelfde geldt voor eten natuurlijk.
Toen ik met Yamalle voor het eerst thuis kwam, heeft ze 2x geplast. Ik plaatste haar meteen even buiten, en ze heeft nooit een derde keer in huis geplast. Ze was toen 4-6 weken.
Toen ik met Pitchou thuis kwam voor het eerst, deed ze haar behoeftes ook binnen, voornamelijk op het bed, en meestal meteen na het uitlaten waar ze nooit iets deed, behalve kwispelen en niet snappen wat ik wou dat er gebeurde. Zij was toen 6 maand oud, en had ook langer dan Yamalle in een slechte start situatie gezeten.
Het heeft een flinke tijd, en veel poetsmiddelen geduurd, vooraleer dingen begonnen te veranderen. Het hielp ook wel dat ze Yamalle buiten haar ding zag doen, niet meteen, maar geleidelijk. Gaat ze samen met Hus naar buiten? Let ze op wat Hus doet?
Ook herinner ik me nog dat ik een dweil met haar plas in, buiten de deur had gelegd, zodat ze die rook, telkens we naar buiten gingen. Ik probeerde maar creatief te wezen.
Met Pitchou heeft het dus lang geduurd, en de vorige situatie had daar veel mee te maken, net zoals bij Penny. Maar dit gaat goedkomen. Jammer dat ik je geen betere tips kan geven. Je had me hier al over verteld, maar ik had niet door dat het zo vaak herhalend was.
En Penny is dus 4 maand, hoef je me ook niet meer te antwoorden nu.
Heel veel succes!
In 2 dagen tijd slechts 2 ongelukjes.
Dus het gaat prima nu.
Sinds mijn vriend het doet .....
Toen onze hond nog een pup was hebben we hem iedere keer tijden het plassen buiten gezet. Het werd wel een kliederboel, maar na een paar keer had hij het door! Komt echt wel goed!
Heel veel succes
Een hond heeft vaak maar 1 roedelleider. Maar vrees niet, als ze ouder worden kan hun voorkeur naar het vrouwtje ipv het baasje gaan.
(Godzijdank dat ik alleen ben)
[Edit: Reactie op openingspost ]
Deze pup heeft in beginsel een foute basis aangeleerd, wellicht duurt het dan veel langer voor het volledige kwartje valt. Ik heb uit je verhaal niet de indruk dat je iets verkeerd doet. Ik zou zeggen blijf stug volhouden.
(Bij twijfel zou je kunnen checken of ze geen blaas ontsteking heeft, maar het lijkt mij puur door de eerste verkeerde basis die ze heeft meegekregen). Houd moed, de aanhouder wint en er zijn pups die pas met een maand of 6 volledig zindelijk zijn.
Hier met Sadi 14 maand, hebben we zelfs enkel nog wel eens een ongelukje, mede doordat ze door de prednison meer drinkt en omdat mevrouw zelf niet duidelijk aangeeft. en nooit op 1 vaste manier, waardoor er miscommunicatie ontstaat. Ze kan namelijk pogen aan te geven dat ze wat moet op dezelfde manier als dat ze ook gewoon om aandacht komt vragen. Dat maakt het soms lastig. Ook soms dan wil ze spelen vraagt ze op een specifieke manier maar ook diezelfde manier poogt ze duidelijk te maken dat ze wat krijt moet. Ze gebruikt allerlei verschillende manieren waarop ze ook vaak andere dingen vraagt, en dan gaat het wel eens mis.
Opruimen en doorgaan. Buiten blijven we stug belonen dat ze het goed heeft gedaan. En hopen dat ze nog gaat leren zelf duidelijker aan te geven op een vaste manier. (ik observeer enorm veel en zie vreselijk veel aan haar, maar niet wanneer ze moet plassen. Ze is er niet duidelijk in en ik leg dan niet altijd de juiste link daardoor).
Is je vriend duidelijker of reageert hij net iets anders als jou? Of net iets andere manier van belonen als ze het buiten goed heeft gedaan. Soms kan een minimaal verschil, het verschil maken.
Dat kan de wijze van beloning zijn, je lichaamshouding, je stem >klank, en zelfs hoe je je voelt kan van invloed zijn.
Stress kan ook meespelen zelfs als jullie beiden stress hebben en je vriend kan daar beter of objectiever mee om gaan/afstand van nemen kan dat een reden zijn dat het op dit moment als je vriend het op zich neemt het beter gaat. Er kan zo ontzettend veel meespelen en die diertjes zijn zo enorm gevoelig, er ontgaat ze echt niks hoor
Maandag gaat voor een complete controle naar de da!
Ik laat alles nakijken.
Ze plas nog steeds in huis
Oké dat zal mijn fout wel zijn.
Maar het nonstop kak eten.
Ik heb zelfs een muilkorf voor pupkes overwogen.
ik moet haar aan een een meter wurglijntje leggen wil ik het voor kunnen zijn
Een pup moet toch de energie kwijt kunnen
In de tuin lopen kan ze niet want als hus of zijzelf of katten uit de buurt of wat dan ook kakt vreet ze het op.
En dan ruim ik het wel steeds op maar ben er ook niet elke seconde bij.
Omega 3 te kort kan ook stront eten e.d. veroorzaken dat heeft verbinding met vitamine B12 dacht ik dus is eventueel via een bloedonderzoek te checken.
Het kan ook zijn dat de pup hetzij door de voeding hetzij door een eigen probleem niet voldoende voedingsstoffen uit de voeding kan halen. Dan vertonen ze ook dergelijk gedrag.
Bij twijfel even een extra check is overigens nooit verkeerd.
Wat wij van haar verleden weten is dat de vorrige eigenaars haar in de bench op haar slaapmandje hebben laten plassen en kakken.
Dit heeft penny natuurlijk op wollen ruimen.
Als ik zie dat ze het doet doet ze het ook zó paniekerig en snel dat ik de complete drollen uit haar bek moet gaan halen ( waar de helft al van doorgeslikt is ) met gevolg dat ik zelf gigantisch over mijn nek ga.
Haar voer zou het aan kunnen liggen ze krijgt hills.
Nou niet het beste voer maar ik krijg niks anders in die waffel want ze verdomt alles ook maar te eten.
De groente fruit en vlees wat ik haar erbij geef eet ze wel op.
Maar haal ik kvv eet ze niet.
Dus dat ze iets te kort kan komen zou best logisch zijn.
Ik wil dan ook alles laten controleren want dit gaat echt zo niet verder.
En dat plassen gaat ook nog geen millimeter beter.
Ze plast gewoon overal en wanneer ze moet.
Al ga ik op mijn hoofd staan van vreugde als ze het buiten doet.
Ik word hier een beetje wanhopig van.
Ik begrijp wel dat dat met momenten echt even te veel is.
Misschien kun je je eens oriënteren op voer en gewoon bij wat dierenwinkels overleggen voor proefzakjes, omdat je een moeilijke eter hebt.
Ik had met Sadi bij de dierenwinkel en met Renske vers (hihi) 3 verschillende smaken op de grond gelegd omdat ik niet kon kiezen) Sadi pakte resoluut de kalkoen, kijk aan nog eens proberen andere volgorde weer de kalkoen (tot 3x toe) Heb ik dus de kalkoen maar meegenomen.
Van de barf kvv moet Sadi de konijn resoluut niet>geen hap. Terwijl zij geen moeilijke eter is. Van Carnibest lust ze alles.
Sadi zit op dit moment op MOP kip/rijst van Renske (niet superslecht ook niet het allerbeste maar zit een wat hogere Omega 3/6 verhouding in. (daarnaast krijgt ze dan nog vers en af en toe een 1 dag op kvv van Carnibest. Sadi had zelf een omega 3 te kort (vandaar ook dat ik het benoemde)Verder heeft ze daarnaast 2 eetlepels per dag (2x daags 1 eetlepel Golddust nr.2) I.P.V. haar met terugkerende regelmaat vette vis te geven maar daar ga ik zelf dus van over me nek.
Ik zal wel even kijken bij de dierenwinkel voor alle mogelijke proefzakjes die ze hebben.
Er staat nu voor bijna 200 euro aan geopende maar dus nieuwe zakken voer te niksen bij ons.
Gelukkig is het meeste Graanvrij en heeft hus de komende tijd genoeg voer.
De zakken met graan gaan naar het asiel.
Maar ik ga idd even zoveel mogelijk nieuwe dingen proberen.
Want het kak eten is gewoon een obsessie geworden van haar.
Niet te veel achter elkaar proberen maar je kan van die proef zakjes bijvoorbeeld weer door middel van beloning snoepjes testen of ze graag mag of niet. En dan van daaruit verder kijken.
Als ze maar iets lust wat beter is als hills vind ik het al goed dan krijgt ze dat gewoon.
De graanvrije brok van Farmfood (zijn ook proefbakjes van /dus geen zakjes maar kleine bakjes) Wordt wat ik zo hoor erg positief over gesproken. Ik heb al een proefbakje voor Sadi gehad Sadi vind ze super. Maar dat vind Sadi van wel meer
Hoi, ik heb niet alles gelezen dus weet niet of dit al geopperd is. Beer at toen hij pup was ook poep, hondenpoep, kattenpoep. Obsessief! Ik kon hem geen meter uitlaten, of hij schrokte de meest afschuwelijke hopen naar binnen. Zelfs als ie aan een mega korte lijn liep en ik alles afspeurde, hij vond poep! Na van alles geprobeerd te hebben (ananas etc) Sanofoor veendrenkstof door zijn eten gedaan (hij krijgt Carnibest). Het ziet eruit als modder, zitten allerlei mineralen in. Bij hem heeft dat echt geholpen, geloof dat t na 2 weken al beter ging en hij deed t na een maand? ofzo helemaal niet meer (Op een enkele kattedrol in de tuin na, maar dat vind ik niet zo erg ) Misschien heb je iets aan deze tip.
Dubbel
Ik had ook zo'n pup, ik liep kokhalzend over straat met haar omdat ik die troep uit haar bekje probeerde te halen (wel met handschoenen aan). echte eierkoeken dus niet die uit de supermarkt maar van de bakker en later veendrenkstof heeft bij ons geholpen. Het heeft overigens wel een tijd geduurd hoor. Als ik alles zo lees, ook dat van Hus, dan kan ik alleen maar zeggen dat je eenSUPER baasje bent voor je dieren. Lieve groet Jo.
Sanofor veemdrenk stof krijgt ze al.
Al een maand.
Geen vooruitgang.
Wat ik er zo bij lees en dat is vaak bij natuurlijke middelen dat het echt een tijd ka duren voor je verschil zit. Bij sanofor wordt gesproken over maanden, bij bijvoorbeeld dingen als bach bloesem e.d. staat ook vaak een periode gerekend van een week of 6 voor je kan zeggen of het wat toevoegt voor mens of dier.
Veel natuurlijke producten hebben meer tijd nodig om een soort van spiegel op te bouwen en goed door te werken. Ik zou de sanofor dus nog niet stoppen hoor want het resultaat ervan kan zeker nog komen.
En pens? Lust ze dat? Gewoon van die schijven van de Rodi kun je nog proberen. Hielp bij Janouk tegen het poep eten. Eierkoeken zoals hierboven schijnen ook te helpen.
Maar....
eet ze poep omdat ze wat tekort gekomen is of omdat ze er een gewoonte van gemaakt heeft? Pups die te weinig uitdaging krijgen of bv uit de broodfok komen, hebben geen ander speelgoed gehad als poep. Bovendien krijgt ze aandacht als ze poep pakt.
Als dat het probleem is, dan zou je meer op een gedragsbenadering moeten gaan zitten. Dan is het stug volhouden van belonen van plas en poep buiten, het doen van plas en poep binnen negeren en opruimen en het poep eten buiten voorkomen en negeren als het toch gebeurt.
Ondertussen gaan oefenen op "leave it" zodat je dat toe kan passen buiten - en dan maar even op alles waarvan je denkt dat ze het zou kunnen gaan eten. Naast "leave it" (wat dus "niet oppakken' betekent) kun je als tweede gaan werken aan "drop it' oftewel "los" oftewel ruilen"
Hier staat een goed filmpje voor "leave it" http://youtu.be/zNAOe1djDyc
Verder zou je in huis nog de navelstreng methode toe kunnen passen: korte lijn om je middel zodat je alles ziet wat ze doet en ze jou moet volgen. Dan kun je bijna niet te laat zijn. Het voelt vast wat geforceerd aan, maar het kan ook zeker helpen om je band te verstevigen en het kan zijn dat dit binnen een paar dagen helpt.
Neen dat blijven ze krijgen.
Ik ben er bij hus erg tevrede over.
Bachbloesem geloof ik niet in.
Gaat niet om erin geloven de een reageert er goed op de ander reageert er niet op, voor ons Beauty is het in de meest bange periode met veel stress een goede ondersteuning geweest. En ze gaf ook zelf duidelijk aan wanneer ze het niet meer nodig had.
Ik geloof er in zover in dat het voor de een werkt en voor de ander niet. Net als met veel andere dingen eigenlijk.
Maar ik benoemde het vooral als voorbeeld bij natuurlijke middelen dat die vaak meer tijd nodig hebben voor zichtbaar is of het iets verandert, of ondersteunt.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?