Beste Allemaal,
Ik ben ten einde raad en via deze weg probeer ik iemand te vinden vinden die het zelfde heeft mee gemaakt of een oplossing weet. Na al bijna 2 jaar met diverse DA bezig te zijn (Sleeuwijk, universiteit Utrecht en Zeist ) die komen er ook niet uit.
Mijn hond een Bullmastief van 3 jaar en hij ziet er prima uit en is kern gezond op 1 ding na.
Zijn voorpoten, onderop tussen zijn kussentjes is het helemaal kapot, sommige kussentjes/tenen zijn zo dik geworden dat ze tegen elkaar schuren gaat ontsteken waardoor hij met pijn rond loopt.
Zalfjes, spuiten enz enz helpen niet, de DA willen zijn buitenste tenen amputeren maar daar geloof ik niet in want dat denk ik zal niet de oorzaak niet oplossen.
Ik zal proberen wat fotos bij voegen en hoop dat jullie me kunnen helpen.
Alvast bedankt,
Mario
Is er een allergie onderzoek verricht?
Dat zal ook wel onderzocht zijn, maar wat voor voeding krijgt de hond?
Is het zeker dat het daar niks mee te maken heeft?
Misschien eens naar een holistisch arts? Als ze het in Utrecht zelfs niet weten. Het alternatieve circuit kijkt anders misschien word je daar wel wijzer.
Ik hoop keihard mee dat de oorzaak duidelijk word, want dan kun je ook beter behandelen en stabiliseren.
Heb je wel eens honden schoentjes geprobeerd? Misschien krijgen de pootjes dan de tijd om te genezen? Uiteraard wel elke dag even ontsmetten.
Drib had ook altijd kapotte zooltjes. Ze beet ook veel tussen haar zooltjes, wat weer ontstekingen en verdikkingen gaf.
Bij haar had het met haar weerstand en allergieën te maken. Nu ze rauwe voeding krijgt en ik geen laminaat reiniger meer gebruik, gaat het erg goed (ff afkloppen).
Das wel erg creatief...als je tenen erg jeuken/op zwellen dan amputeren wij er gewoon een paar...
Klinkt mij ook in de oren als een allergie.
Probeer haar voeten nu vaak te wassen met water.Mocht ze een atopie hebben,omgevings allergie.(en ik zeg ..nu..omdat het nu de tijd is van groeiende grassen en pollen ,meer mijten....zodra ik last krijgt van mijn hooikoorts,begint mijn hond weer een zwarte huid te krijgen,veel jeuk(ook zeker aan die pootjes),niezen,proesten)
En ga over op voeding zonder granen,rund en kip,dát zijn de 3 grootste veroorzakers van huid/oor/darm problemen bij onze honden.
Bedankt allemaal voor de tips en suggesties, maar de meeste dingen heb ik al gedaan of geprobeerd, schoentjes zeker in de winter met pekel, we hebben tegels en hebben ook al veranderd van vloer wasmiddel, zelfs zeewater heb ik naar huis genomen om te spoelen, voeding ik zit zelfs hierdoor in de vers vlees voor honden het enige wat ik nog niet heb gedaan is de DA gevraagd om een bloed onderzoek daar kunnen ze toch veel uit op maken ??
En zo de oorzaak proberen achterhalen....
Zijn er nog andere opties en mensen die dit met hun honden hebben mee gemaakt ??
Ik hoor het graag,,
Mvgr. Mario
Hier wat foto's hoe het er uitziet !!!
Best zielig hoe ie loopt met veel pijn, dit is toch op te lossen ???
Ik hoor het graag mensen...
Alvast bedankt,
gr. Mario
Hoi Mario
Ook ik heb lang gesukkeld met mijn engese bulldog en dit is iets want tijd nodig heeft en niet 123 weggaat ! Sommige honden zijn er extra gevoelig voor mede ook door hun bouw (spreek even over de engelse bulldog ,denk dat dit minder geld voor de bullmastiff)
Ik heb heel veel geprobeerd en waar ze het momenteel goed op doet is :
_ Carnibest de lamb &rice versie
_efaskin 10 supplement
_stronghold pipetje ( minimaal 2achter elkaar in de zomermaanden /met 1 tussenmnd )
Jij zou tenen in het begin nog kunnen behandelen met malaseb shampoo
geen menselijk eten of hondensnacks of kluifjes geven /liever pensstaafje /schapenvetbonbons(ik geef die met zeewier)kunnen hier geen kwaad
Vermijd gras zoveel mogelijk /of in sloten laten zwemmen (infectiegevaar en dat vochtige is in mijn ogen niet goed voor genezing)
Mocht je hond een ab kuur hebben gehad geef een goeie pro/prebiotica om de darmmillieu weer te herstellen .
Dit alles kost geld zeker bij een grote hond als bullmastiff ,maar het is ook een hardnekkig iets ,Ik ben blij (en trots ) dat ik mijn hond nu al geruime tijd vrij hebt en zelfs roodvrij
Sterkte ermee en heb geduld !
ik heb even meegelezen, ben je bij de dermatoloog geweest in Utrecht ?
wat dogmaster beschrijft, Stronghold, twee maanden gebruiken, daar bedoelt ze mee dat Stronghold, mijt aanpakt, het is voor vlooien, maar het pakt de mijt aan.
en de weerstand omhoog, kijk eens bij Sanofor, een goede probiotica.
en ik zou toch even een bloed onderzoek doen, daar kunnen ze inderdaad toch veel uit opmaken.
http://www.medpets.nl/protexin+synbiotic+dc/
mocht je toch rijk zijn ,kun je ook capsules kopen 2in 1
Dode Zeezout proberen
Of twistle bonusan geven als dit is toegestaan bij honden,
Misschien een gras-contactallergie?
Mijn hond heeft dat en krijgt zulke poten als ik (lang) door bepaald hoog gras loop, ook worden zijn witte nagels helemaal rood. Maar bij hem zie je het ook terug op zijn buik, liezen en oksels ik weet niet of dat bij jouw hond (lichtelijk) ook het geval is?
Na bloedonderzoek kwam er o.a. uit voor welke grassen hij allergisch was en de ergste staan toevallig op het veldje hiernaast waar ik elke dag liep, sinds ik daar niet meer loop heeft hij bijna geen last meer.
Zout droogt uit, dat zou ik niet doen.
Ik bedoel dode zeezout in water oplossen en de poten daar in spoelen elke dag,
Heb zelf eczeem aan mij handen, en als ik erg veel last heb doe ik het 3 dagen en je ziet het dan erg opknappen
Dat snap ik. Dat stond namelijk al in je vorige bericht. Dode zeezout = zout. Zout droogt uit. Dat wil je bij voetzooltjes zeker niet hebben, want dan gaan ze nog eerder stuk.
Om de boel te zuiveren kun je ook gewoon jodium of kamille thee gebruiken. Calendula emulsie verzacht de pijn.
Bij pekel kunnen de honden ook het beste niet op gepekelde paden lopen. In die tijd is het altijd aan te bevelen om de zooltjes te voorzien van een dikke laag vaseline zodat het zout niet in de zooltjes bijt.
Hier helpt zout ook, dode zee zout in een badje of de zee, zout ontsmet.
Zodra ik dat deed was het ergste rood weg. Wel deed ik daarna altijd afspoelen met de tuinslang en insmeren met een zalfje (sudo creme, honing zalf of zwavel zink zalf) om te kalmeren
Ik denk dat je dan meer het effect van de honingzalf gezien hebt. Honing desinfecteerd en geneest ook, dus dat is zeker een goede optie.
Sudocreme ben ik zelf niet zo dol op. Het is een hormonen zalf, die de huid verdunt, waardoor er ook weer eerder reacties uitgelokt kunnen worden en bij voetzooltjes de zooltjes eerder open kunnen schuren.
Dat weet ik niet of het alleen die honingzalf was denk eerder de combinatie, want die zalf ging er pas een paar uur later op als we weer thuis waren, op het moment zelf (op het strand) zag je het rood met de minuut verdwijnen.
Zegmaar voor het strand was de roodheid op schaal van 1-10 een dikke 10, in de auto naar huis was het al 5 en daarna deed de zalf de rest van het werk en was het een paar uur later weer zoals de huid ongeveer moest zijn, tijdelijk dan want toen wist ik nog niet van die allergie dus ging ik weer lekker door het gras banjeren waardoor het weer van voor af aan begon
Nu gaat het al ruim 1 tot 1,5 jaar goed en heb ik al die zalfjes niet eens in huis meer, wel regelmatig een bezoekje aan de zee en daarna altijd afspoelen, opgedroogd zout kan volgens mij wel gaan broeien/irriteren.
Edit:
@ TS, als je het geld er voor over hebt zou ik echt een bloedtest laten doen, bij mijn hond heeft dat echt geholpen want zo wist ik wat ik waar ik rekening mee moest houden en voorkomen/ontwijken.
Dode zeezout is erg goed bij infecties. Het droogt niet uit, het zit vol mineralen die voeden.
eventueel daarna honingzalf gebruiken, is altijd goed.
een voedingsintolerantie komt niet altijd uit een bloedtest. Een goede manier om dat te proberen is een eliminatiedieet te volgen. Het kan geen kwaad, en als het daarna beterd weet je wat de oorzaak was.
Een eliminatiedieet doe je zo, en is het makkelijkste als vers voert:
geef zes weken één diersoort compleet (vlees, bot en orgaan) liefst een soort die hij nog niet heeft gehad. Als de klachten na een aantal weken verdwijnen weet je wat de oorzaak was. Je moet wel heel streng zijn, let ook op de snacks. Één klein stukje kan wel kwaad. dus ooletten.
na zes weken ga je weer een voor een soorten toevoegen en kijk je of het goed blijft gaan.
een andere optie is naar een goede hollistisch dierenarts. Bijvoorbeeld iemand als tannetje koning
Met welk vers vlees ben je begonnen?Krijgt hij dat nu nog?
Hoe lang geef je dat al.
Heb jij het idee dat zijn pootjes erger worden vanaf de lente/zomer..aan het eind van de zomer op zijn ergst is?
Een bloedtest is echt een idee,dan weet je goed op welke grassen/pollen enz je hond erg reageert.
Voor nu zou ik de pootjes goed wassen(niet te hard natuurlijk,arm ding,lijkt me erg zeer doen deze voetjes ) goed drogen,Vetramil (honingzalf) dat werkt ook bij mijn hond erg goed als zij te veel jeuk krijgt aan haar voetjes-gaat likken-en open plekjes krijgt.
En dan zou ik van die schoentjes kopen voor hem,voor die zere poot of poten,dan heb je alle vliegen in 1 klap,blijft schoon als je buiten loopt,kan er zelf niet aan blijven likken/knabbelen-kan het niet in stand houden,door het likken blijft het vochtig en ook eeuwig jeukerig,dus moet er weer gelikt worden,en zo is het vicieuze cirkeltje snel rond.
De poot 2 keer per dag schoonmaken en goed inwrijven met de Vetramil en weer 'in pakken'.
En als de bloedtest uitwijst dat hij allergische reacties vertoond op bepaalde grassen/pollen dan is er desensibilisatie therapie.
Beste Allemaal,
Ten eerste onwijs bedankt voor de vele goede reacties en adviezen van jullie, ik ben erg blij mee, aan de andere kant ben ik erg teleurgesteld dat de DA die jou eigenlijk als leek goed zou moeten adviseren om je dier beter maken als eerste aan t geld denkt en dan pas aan het dier, en het zou eigenlijk verboden moeten worden dat deze gesponsord worden door de grote merken.
Dat geeft geen onafhankelijk advies voor de behandeling van het dier, maar dat ter zeiden.
Voor zn bloed onderzoek kan ik bij een DA bij mij in de buurt of moet ik weer naar Utrecht ?? Zit er verschil in het onderzoek bij de diverse DA`s ?? Of is gaat dat net als bij mensen je bloed wordt in een buisje opgestuurd naar een laboratorium en je krijgt later de uitslag er van ??
Ik ben in ieder geval erge blij met jullie adviezen en ga er zeker wat mee doen.
Mocht er nog meer reacties ideeën enz.enz, zijn die zijn altijd van harte welkom.
Alvast bedankt iedereen,
Mvgr. Mario
Dit is mn, mijn grote vriend !!!
Aii wat vervelend,
Ben het eens met voorgaande reacties,
Heb er bij een van mijn honden ook ontzettend lang mee gezeten, (staat volgensmij ook nog een foto op mijn pagina,)
Je zou eens kunnen proberen om de poten, iedere keer nadat je hond naar buiten is geweest een badje van badedas, (die orginele",) goed naspoelen met water, en voorzichtig droog deppen,
De vloer evt. 1x daags met groene zeep dweilen (= natuurproduct)
Misschien zou je ook eens een groene leem verband kunnen proberen?
Heel vervelend voor je hondje, :(
Ik heb voor onze Bowie toen ook allerlei pillen, zalfjes, druppels, shampoos etc. Geprobeerd,
Wat wel belangrijk is is dat de haartjes goed kort blijven... zodat het er niet kan gaan broeien!
(Maar wat ik zo zie heb je een kortharige hond?)
(Zit op de telefoon dus kan het niet heel goed zien.)
Sterkte.
Wat een geweldige mooierd zeg
betreft sponsoren
Ik weet omdat ik er zelf vrij recent ben geweest dat het verwijs centrum voor gezelschapsdieren de Tweede Lijn in Wilhelminaoord (Zich niet bezig houden met sponsoring e.d.) zij willen maar 1 ding dat het goed gaat met de hond of dat de oorzaak gevonden wordt en het zo snel mogelijk beter gaat. Hadden zij dichterbij gewoon had ik ze graag ook voor kleinere dingen blijven bezoeken.
Mijn ervaring is dat het verschillen is wat er onderzocht word, een deel kunnen ze soms zelf en voor dieper onderzoek moet het veelal opgestuurd worden.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?