Ja daar heb je denk ik wel gelijk in. Maar ik vind het ook belangrijk dat mensen weten dat bv een sterilisatie niet zomaar een makkelijke kleine ingreep is. De buik gaat ervoor open, dus ik vind het een behoorlijke ingreep. Het gebeurt heel vaak, en gaat natuurlijk ook vaak goed, maar je zou maar net die ene zijn..
Daarom ben ik inderdaad een baas die dan liever wat meer betaald voor goede bewaking en zorg.
Bij ons zijn er bij sterilisaties ook altijd 2 assistentes (1 voor het assisteren bij de operatie en 1 voor de anesthesie/in de gaten houden ademhaling, hartslag ed), in heel veel gevallen maar 1 en die doet dan de anesthesie én het assisteren bij de operatie (steriel staan).
Bij ons mag een dier onder narcose ook nooit alleen gelaten worden en na de operatie blijf je erbij tot er de tube eruit kan en daarna controleer je minimaal elke 15 minuten. Meestal zijn ze heel snel weer wakker (als je de anesthesie goed hebt gedaan). En als je de OK en voorbereidingsruimte moet schoonmaken houd je automatisch een oogje op ze want (als het goed is) zijn die ruimtes naast elkaar.
Al met al vind ik €300,- niet gek voor een sterilisatie, als je weet hoe lang je met de patiënt bezig bent voor, tijdens en na de operatie!
Wordt hier niet een beetje overtrokken gereageerd? Ja een hondje kan even piepen/gillen als ze een injectie krijgt. Baby's huilen ook als ze een inenting krijgen, en ik krijg het ook warm als ik een naald in me lichaam krijg. Een beetje pijn van zo'n naald is nou eenmaal onderdeel van de ingreep.
Er wordt hierboven ookal aangegeven waarom gasnarcose niet gedaan wordt bij castratie.
Ik zou me er niet zo druk om maken, er worden dagelijks honderden zo niet duizenden dieren gecastreerd. Als er iets een standaard operatie is is dit het wel.
Je gaat bij een reguliere dokter toch ook niet discusseren over de behandelmethode omdat je liever geen prikje wil?
Een dokter houd ook rekening met de patient, en de gesteldheid van de patient.
Overigens liet mijn moeder de buurvrouw met ons de inentingen halen. want ze kon het zelf niet aan.
Ik weet het niet. Heb er geen verstand van, vandaar mijn topic. Heb overigens nooit een hond gehad die gilde bij een prik, vandaar dat ik er van schrok toen die kennis dat vertelde. Maar de dierenarts aan de telefoon zei inderdaad ook, sommige honden piepen gewoon snel.
En deze dierenarts heeft mij gewoon duidelijk uitgelegd hoe hen te werk gaan en waarom. Lijkt me niet vreemd dat je dat als klant wilt weten?
Als mijn huisarts komt met een hormonen zalf voor iets wat volgens haar vanzelf ook wel weg zal trekken, ga ik echt niet die hormonenzalf kopen..
Als mijn orthomoleculaire arts komt met een visolie met chemische houdbaarheidsmiddelen, ga ik toch echt voor een gezuiverde visolie zonder chemische houdbaarheidsmiddelen..
Tja, ik ben nu eenmaal eigenwijs wat dat soort dingen betreft.. Dus ook bij mijn huisdieren doe ik dat..
Klinkt alsof je er niet heel veel van weet, want er wordt niet bedoeld dat een hond een beetje piept, of even een pijn gil geeft.
Waar het hier om gaat is dat sommige honden helemaal trippen door de ketamine.. Dus niet van de pijn, maar door de medicatie.. ze zijn dan helemaal van de wereld, maar gaan heel hard gillen en trillen..
Daarnaast vind ik je verdere info ook nogal simpel gedacht..
Inderdaad en dat is dus ook een van de nadelen van domitor/ketamine. Als je ze te snel bijprikt, heb je een gillend trippend dier.
Vandaag is de dag..
Echt slecht geslapen. 10.15 is hij aan de beurt, dus ik moet nog even geduld hebben.
Veel succes meid. het gaat heus goedkomen!
Dankje.
Ja, voor ik het weet is het al weer voorbij.
Ikzelf ben een keer gillend en stikkend onder narcose gegaan. De naald zat niet goed in een bloedvaten zodat de vloeistof in mijn arm liep en dat is heel pijnlijk en naar. Sindsdien spoelen ze bij mij altijd eerst door met een zoutoplossing om te zien of de naald wel goed zit.
Ik kan me dus voorstellen dat een hond gillend onder narcose gaat als er vloeistof buiten de naald in de poot loopt. Ook kan het het onbekende zijn. Een hond kan ook heel hard gaan gillen als ze ingeslapen worden. Heb ik een keer meegemaakt en dat gaat je echt door een hard bot. Dat vond ik toch naar......
Volgens mij gebruikt mijn dierenarts een infuus met vloeistof voor narcose en zodra ze klaar zijn krijgen ze gelijk een spuit met een middel wat narcose tegenwerkt. Ze zijn dan heel snel goed wakker en ook gelijk op de been. Wel een klein beetje wankel, maar niet zoals vroeger dat ze nog helemaal dronken zijn en overal tegen aanbotsen.
Wachten tot ze bellen.. duurt lang!
Teuntje is gewogen, dierenarts vond hem wat te schraal. Hartje geluisterd, tandjes gekeken dat soort dingen. Dat was prima. Toen kwam het prikje in zijn bil, dat vond 'ie niet leuk. Gingen we even in de wachtkamer zitten, dierenarts ging uitleggen wat en hoe ze te werk gaat nu en ondertussen viel Teun in slaap.
Toen mocht 'ie mee met de dierenarts en ik weer naar huis. Wachten nu dus.
Maar echt, de fijnste dierenarts waar ik tot nu toe ooit ben geweest. En dat zijn er veel, haha. Moeilijk om iemand te vinden die ik goed genoeg vindt voor mijn hondjes.
Toen ik op reageren klikte, ging de telefoon! Teun was wakker!
Jeej! Mijn ventje is weer thuis! Alles is goed gegaan!
Beterschap voor je ventje!
Dankje. :)
Was zo schattig hoe blij hij was toen hij thuis Jamie en Kiwi weer zag. Zo blij was 'ie niet toen hij mij zag haha.
Mooi rompertje heeft hij aan..
Fijn dat je mannetje weer thuis is!!
Jammer dat de DA dan toch weer kiest voor prikken in de bil, dan duurt het inslapen veel langer en dat is veel stressvoller
En als het goed is, is de wond onderhuids gehecht, dus zou een shirt niet nodig hoeven zijn, scheelt weer een hoop geld.
Hij sliep heel snel hoor. Was zo vertrokken. En de hechtingen moeten er over 10 dagen uit. Hoezo scheelt dat geld? Had ook zelf iets kunnen maken en dat aan kunnen doen.
Fijn dat alles goed gegaan is!
Stiekem is zo'n shirtje dan toch best schattig
@Thera. TS heeft een keuze gemaakt voor deze dierenarts en werkwijze. Dan hoeven we daar nu niet weer over te beginnen toch? Het is haar keus en zo te zien is alles prima in orde met Teun.
Beterschap voor je uk!
Fijn dat alles goed is verlopen, nu nog herstellen.
even inhakend op 'die spuit met anti-narcosemiddel'(Angélique)
daar zijn ze idd snel weer mee op de been, maar het is wel extra belastend voor het hart, dus dat wordt niet standaard gegeven.(bij oudere dieren is men daar voorzichtig mee)
Dat zit dan toch weer iets anders: bij dieren met een hartkwaal moet je niet het narcosemiddel gebruiken dat met atipamazol geantagoneerd wordt.
CONTRAINDICATIONS Since atipamezole is always used concomitantly with dexmedetomidine or medetomidine, it should not be used in dogs with the following conditions: cardiac disease, respiratory disorders, liver or kidney diseases, dogs in shock, severely debilitated dogs, or dogs stressed due to extreme heat, cold or fatigue. Administration of atipamezole is contraindicated in dogs with a known hypersensitivity to the drug.
http://dailymed.nlm.nih.gov/dailymed/lookup.cfm?setid=a7c8327f-c99d-4347-a89d-61172837d4b7
Wendy; ik ken de vraag enkel van bij de da; wil je dat je hond snel of traag wakker wordt.
Bij mijn hond op leeftijd sloten ze dat al uit.
Het narcosemiddel was dan de keuze van de da.(ben ik niet in onderlegd)
Heeft dit met CYP 450 te maken?
Dat moet ik ook eerst googelen cyp450 is een enzym dat de afbraak van veel farmaca verzorgt. Heeft niet direct met de hartfunctie te maken.
Vaak wordt/(werd?) medetomedine gebruikt (dat is antagoneerbaar met atipamazol) en dat heeft invloed op de bloeddruk en het hart. Vandaar niet bij oa hartpatienten gebruiken.
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Medetomidine
domitor is eigenlijk alleen geindiceerd bij gezonde dieren. dat wordt alleen door veel dierenartsen vaak vergeten
farmacologische verhaal is nogal langdradig... in het kort: het stimuleert de alpha-2 receptor, waardoor het sympatische zenuwstelsel (die van fight or flight) in slaap valt
veroorzaakt daardoor ook enorme bradycardie. hartslag van < 30 is niet abnormaal. vandaar (en vanwege enprme fluctuaties in de bloeddruk) ook niet bij hartpatiënten
Domitor, dat was de naam!
dank voor jullie uitleg
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?