Loco to the rescue met een 'pyjama party' als gevolg....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Aan 'de grote poets' beginnen en uitgebreid koken????.....Hoe kom je daar nu bij???.....'Baby zitten' zul je en Pizza's in de oven!!!

 

Op de terugweg van mijn middagwandeling met Ten, al bijna bij de voordeur, zag ik een jonge Husky over het tegenover gelegen veldje razen. Even dacht ik dat het de Husky reu van een paar huizen verderop was dus liep ik met Ten zijn richting uit hopende hem staande te kunnen houden want we doen wel vaker een lange aangelijnde wandeling in elkaars gezelschap. Maar ik zag al snel dat 'hij' gekrompen was en zijn 'baasje' die verwoede pogingen deed om hem te lokken, ook verre van op zichzelf leek. Dus maar niet er op af maar op gepaste afstand hopen op aandacht door Ten's aanwezigheid. Ten in de hyperdepieper 'ik-ben-het-er-niet-mee-eens zit' want wat is er nu leuker als met een Husky racen? En ja hoor, wat bleek een 'ze', had ons gespot. Wát!? rustig ruiken, snuffen, 'handje schudden'? Dat doen we allemaal in sneltreinvaart, hij heeft tenslotte ook peper in zijn r..t! Dus er werd direct overgegaan tot een 'pak me dan als je kan' uitnodiging van de dame. Daar was ik wat minder blij mee uiteraard maar O wat was ik blij dat Ten deze wandeling aan de normale lijn zat en niet ad 20-meter lijn die ik vaak tijdens de middag wandeling gebruik. Na wat gestuntel van mijn kant en veel overredingskracht wist ik hem 'stil te zetten'. Intussen was de vrouw (gewapend met een riem en koekjes) die haar probeerde te lokken en vangen onze richting uitgelopen. Ze vertelde dat zij en haar man haar al een tijd van een nabijgelegen hoofdweg met de auto volgden en al een aantal pogingen hadden gedaan. Ik besloot Ten naar huis te brengen (waar hij het overigens niet mee eens was) en bewapend met oud belegen kaas, visbrokjes en een jachtlijn terug te keren.

 

Zo gezegd, zo gedaan.....Na eerst als een idioot schreeuwend en gebarend het verkeer af te remmen want de kleine dame racete van het een naar het andere veld(3 in totaal) over de T-splitsing waaraan we wonen, kon ik eindelijk met mijn 'wapens' ad slag. Maar mijn man zou mijn man niet zijn als hij niet met 'betere wapens' zou komen en wel met grof geschut in de vorm van mijn charmante Locootje!!! Het koppel wat haar gevolgd had, keek het nog even aan, wenste ons succes en vervolgde hun eigen weg. Na wat 'geflirt' tussen beide honden met ons als toeschouwers lukte het ons om haar dichtbij ons te houden door vooral Loco veel aandacht te geven en wat lekkers toe te stoppen. Het lukte zowaar om veilig de straat over te steken met haar op gepaste afstand achter ons aan. Na een spoor van kaas en brokjes in de voortuin achter te laten, heb ik de poort naar de achtertuin geopend die gelukkig ad zijkant vh huis zit en Loco naar binnen geroepen. De eerste poging mislukte maar met de tweede zat ze veilig id achtertuin.

 

Eenmaal veilig, hebben we een bakje water voor haar neergezet en haar verder met rust gelaten en heeft ze op haar gemakje de tuin, ons en het halletje geïnspecteerd. Na een tijdje hebben we Loco naar binnen gebracht en Ten buiten gelaten.....en ja die haalden al snel hun gemiste race ronde van buiten in. Uiteindelijk na nog wat 3-koppig gespeel, de jongens tot de orde geroepen, wat brokjes uitgedeeld en haar een oude halsband van de jongens om kunnen doen. Terwijl manlief met haar naar DA om de hoek ging om na te laten kijken of ze een chip had en zij evt. van haar vermissing wisten, heb ik van huis uit alle grote vermissingssites hier aangeklikt en gelijk de 'Dogwarden' van onze gemeente gebeld waar ze nog niet als vermist opgegeven was. De ophaaltijden waren inmiddels voorbij dus konden we haar alleen nog brengen. Dat ging echter niet lukken daar manlief naar het werk moest en door het hele avontuur alleen door 'kunst en vliegwerk' nog tijdig op het werk aan zou komen. Dus zou door mij tijdelijk omgedoopt tot 'Meisje' morgen(vandaag) pas de kennel in gaan en het voorlopig met dit 'gezin' moeten doen.

 

Mijn kerels waren helemaal in hun nopjes met de dame in het gezelschap en 'Meisje' vond al die aandacht prima maar was stiekem wel heel erg aangetrokken tot Loco, ze vleide wat af! In het begin moest ik ze af en toe een time out gebieden maar al snel deden ze dat netjes op eigen houtje. Speeltjes, voer en ligplaatsen werden braaf gedeeld en bij een piepje kwamen mijn charmante ridders gelijk 'to the rescue'.

 

 

 

Ik ben dik 3 kwartier bezig geweest haar in de bench te lokken die ik weer van zolder had gehaald, toen ze er eenmaal inzat vond ze het best dus geen verspilde tijd geweest. Toen ik laat in de keuken bezig was en mijn kerels me gezelschap kwamen houden heeft ze even 'gejengeld' maar dat loste Loco op door met zijn kont naar de bench te gaan liggen maar wel met zijn dopneus nog de keuken in want stel je voor er valt iets eetbaars op de vloer.

 

Na een lange, lange dag sliep 'Meisje' wederom in de bench en besloot ik het erop te wagen toch lekker in mijn eigen bedje te duiken ipv. op de bank te bivakkeren. Helaas werd 'Meisje' wakker en besloot na een beetje gejengel het met een heuse loei te doen. Dus zijn we maar met zijn drietjes 'gezellig' erbij gaan liggen. De heren hebben een deel vd nacht alsnog prinsheerlijk op mijn bed overbracht maar besloten alsnog om ver voor het aanbreken vd dageraad toch maar liever 'hutje mutje' bij mij op de bank te slapen.....(why tell me why?......good habbits are bad to break....of zoiets

 

Vanochtend verliep alles prima, alsof het de normaalste zaak vd wereld was. Met zijn allen ontbeten en 's middags nog een yoghurt met honing lunch waarbij ze gezamenlijk de lepels af hebben mogen likken. De eerste snapte ze niet echt maar bij de tweede deed ze vol overgave mee. Rond een uur of twee heeft de 'Dogwarden' haar opgehaald die wel een chip bij haar traceerden en haar gelukkig bijna rechtstreeks naar haar eigen huisje hebben kunnen brengen.  Ze hadden haar vandaag rond het middaguur bij hun als vermist opgegeven. 'Meisje's' echte naam heb ik vergeten na te vragen, wel weet ik dat ze een gemeente verderop woont en dat ze een 1-jarige Husky kruising bleek te zijn.

 

Het ga je goed 'Meisje', zal met een glimlach aan je terug denken als ik de vele gemaakte foto's bekijk. 

 

 

 

honden page profiel SamiraSamira 3 doggies

honden foto van Samira

Zo hé, dat heb je goed opgelost!

Wat fijn dat het je is gelukt "meisje" te pakken te krijgen (het had ook heel anders af kunnen lopen...).

Wel gezellig toch? Een derde hond, maar toch fijn dat ze haar baasje terug heeft!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Met die oversteek acties ih begin met dat koppel heeft ze me wel een paar grijze haren bezorgd! Het was vermoeiend want je blijft opletten maar het was zeker gezellig, ik durf zelfs te zeggen dat ze zich ook kostelijk heeft vermaakt. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

OEff zeg dat was me wel het dagje voor jou....maar goed dat je actie hebt ondernomen en dat "meisje", net zoals klein duimpje met de steentjes, jouw snoepjes trace mooi volgde tot in je tuin  Vrouwelijke list zeker ?  

Geeft je toch uiteindelijk een super gevoel van een hond misschien wel te hebben gered van voorbijrazende autos nietwaar ?  Gelukkig had hij een chip. 

Voor Manuela 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Mooie 'reddingsactie' hoor .

En wat hebben jouw heren het ook goed opgelost zo thuis... Knapperds!


Fijn dat ze een chip had en weer lekker naar huis kon!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Oh, de heren zijn JALOERS, waarom ik nooit met zoiets leuks thuis kom van wandeling... Zeiden Loco en Ten niet tegen je 'Mum, can we keep her? We'll take care of her, honestly!'

 

Maar super fijn dat Meisje terug naar haar baasje is!

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Wat een avontuur zeg

 

Gelukkig maar dat de chip door de 'Dogwarden' wèl gevonden is.

Ik heb jouw relaas met een glimlach gelezen, ik zag het al zo voor me. Gelukkig is Meisje weer terug bij haar baasjes en ik kan mij voorstellen dat terug denken je vrolijk stemt .

Het is ook wel schatje en ik denk, grote ondeugd.

Vanavond lekker slapen ( in je eigen bed ) ;-)

 

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" OEff zeg dat was me wel het dagje voor jou....maar goed dat je actie hebt ondernomen en dat "meisje", net zoals klein duimpje met de steentjes, jouw snoepjes trace mooi volgde tot in je tuin  Vrouwelijke list zeker ?  
Geeft je toch uiteindelijk een super gevoel van een hond misschien wel te hebben gered van voorbijrazende autos nietwaar ?  Gelukkig had hij een chip. 
Voor Manuela  "

 

Vrouwelijke list met mannelijke aas.

 

Maar die hoofdweg (grote doorgangsweg naar de heel dichtbij gelegen snelweg) is ze dus overgestoken ergens want de gemeente waar zij dus blijkt te wonen ligt ad andere kant van die weg....brrr.....je moet er toch niet aan denken dat je hond dat doet.

 

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Mooie 'reddingsactie' hoor .En wat hebben jouw heren het ook goed opgelost zo thuis... Knapperds! Fijn dat ze een chip had en weer lekker naar huis kon! "

 

Ja eind goed, al goed gelukkig!.....en de heren zijn uiteraard extra verwend maar voor hun was de 'pyjama party' al dé beloning!

 

Met de toch aanwezige chip was ik idd heel blij want anders was ze nog 6 dagen de kennel ingegaan alvorens ze in een Asiel geplaatst zou worden mits ze binnen die tijd niet werd opgehaald door haar eigenaar(s). Vroeger en dat is zelfs niet zo gek lang geleden werden de honden vaak ge-euthanaseerd indien ze binnen die 7 dagen niet opgehaald werden. Nu alsnog in extreme gevallen.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Fijn dat ze de volgende middag gelijk met haar baasjes herenigd kon worden.

En super hoe jullie het hebben opgepakt en het zo klikte tussen de drie honden, dat had natuurlijk heel anders gekund.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Oh, de heren zijn JALOERS, waarom ik nooit met zoiets leuks thuis kom van wandeling... Zeiden Loco en Ten niet tegen je 'Mum, can we keep her? We'll take care of her, honestly!'
 
Maar super fijn dat Meisje terug naar haar baasje is! "

 

In Kreta kwamen we vaker met dat soort verrassingen thuis.....nou ja niet geheel hetzelfde....Zwerfhonden die we leerden 'kennen' die rond het huis of op de zaak kwamen buurten, dan eens mee gingen naar het omheinde voetbalveld om daarna op zondagmiddag thuis te komen 'Play daten'.

 

Maar ja! mijn kerels hadden haar wel willen 'keepen' hoor. Ten om mee te racen want zij was lekker snel en Loco om zijn 'ego' te laten strelen....die laatste was trouwens goed op weg haar het apporteren bij te brengen. Zo leuk!!! Ze mocht op een gegeven moment de bal oprapen maar wist niet goed wat er verder de bedoeling van was, dropte hem halverwege waarop Loco het weer overnam en hem aan mij af gaf. En zij observeerde en volgde braaf.

 

Ja fijn terug bij eigen huis en haard, hopelijk weten ze het id toekomst te voorkomen.

 

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Wat een avontuur zeg
 
Gelukkig maar dat de chip door de 'Dogwarden' wèl gevonden is.
Ik heb jouw relaas met een glimlach gelezen, ik zag het al zo voor me. Gelukkig is Meisje weer terug bij haar baasjes en ik kan mij voorstellen dat terug denken je vrolijk stemt .
Het is ook wel schatje en ik denk, grote ondeugd.
Vanavond lekker slapen ( in je eigen bed ) ;-)
 
  "

 

Ja ik ben er niet aan toegekomen vandaag maar wil morgen wel even bij de DA langs om dat te vermelden. Die meid vd 'Dogwarden' las hem gelijk met haar chiplezer en hij zat ook gewoon op de plek waar ze standaard worden gezet. Ik snap alleen niet dat ze vandaag pas als vermist is opgegeven.

 

En of ik straks lekker in mijn eigen bedje slaap. Ik heb overal behalve id keuken vloerbedekking dus toen de regen ervoor zorgde dat we binnen belanden was het extra opletten geblazen dat ze niet in huis zou plassen, hetzij om te plassen of te kletsen. Dat hadden we heus wel overleefd maar voorkomen is beter dan genezen uiteraard. Maar het was zo op het eerste gezicht een heerlijk pienter 'Meisje' en ook vrij genoeg om even de bovenverdieping te inspecteren terwijl ik beneden haar slaapplaats klaar maakte. Af en toe een 'Husky' praatje en haar verleidingstrucjes met haar grote blauwe kijkers maakten het feest compleet.

 

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Fijn dat ze de volgende middag gelijk met haar baasjes herenigd kon worden.
En super hoe jullie het hebben opgepakt en het zo klikte tussen de drie honden, dat had natuurlijk heel anders gekund. "

 

Het was idd. de eerste keer dat er een teef op eigen terrein was nu de heren (huhum) volwassen zijn. Maar binnenshuis zijn ze beide goed te sturen, buiten is er nog ruimte voor verbetering bij hoge opwinding en drift.

 

En de baasjes hebben zo ook nog eens een financiële meevaller gehad 50 GBP ipv. 115 GBP.....niet dat 'Meisje' het niet waard zou zijn maar daar koop je toch liever een grote zak voer voor voor een dikke maand.....met haar gewicht misschien wel 2 mnd. zelfs.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"  
Ja eind goed, al goed gelukkig!.....en de heren zijn uiteraard extra verwend maar voor hun was de 'pyjama party' al dé beloning!
 
Met de toch aanwezige chip was ik idd heel blij want anders was ze nog 6 dagen de kennel ingegaan alvorens ze in een Asiel geplaatst zou worden mits ze binnen die tijd niet werd opgehaald door haar eigenaar(s). Vroeger en dat is zelfs niet zo gek lang geleden werden de honden vaak ge-euthanaseerd indien ze binnen die 7 dagen niet opgehaald werden. Nu alsnog in extreme gevallen. "

 

Begrijpelijk! Zo'n mooi meisje hoort niet in de kennel!! 

 

Pyjama party, ja... Dat lijkt Max ook errug leuk met een mooie dame ;-)

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Meisje heeft geluk gehad, in veiligheid gebracht worden door 2 knappe kerels (met bazen)

Zou je ooit nog iets horen van de eigenaar?

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

haha, wat een onverwachts avontuur

top dat jullie je over "meisje" hebben ontfermd

 

ze hadden het zo te zien best leuk met zn 3tjes

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

Netjes gedaan hoor! En wat een prachtige foto's. Ze lijken echt "In love".

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Meisje heeft geluk gehad, in veiligheid gebracht worden door 2 knappe kerels (met bazen)
Zou je ooit nog iets horen van de eigenaar? "

 

Ik weet het niet Goja, als het andersom was geweest had ik daar na een telefoontje al half huilend van blijdschap met een bloemetje voor de deur gestaan. Via de Dogwarden kan contact gemaakt worden.

 

Mijn man zei gisteravond toen ik wel gewoon op mijn vertrouwde plek het bed in dook, dat we zelf het telnr. hadden moeten vragen om af en toe samen ad wandel te gaan. Hij vond het stiekem wel geweldig dat vrouwelijk schoon in interactie met onze kereltjes. Maar het was ook een heerlijk Meisje die zich duidelijk op haar gemak voelde bij mijn charmeurs.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" haha, wat een onverwachts avontuur
top dat jullie je over "meisje" hebben ontfermd
 
ze hadden het zo te zien best leuk met zn 3tjes "

 

Ja ze hadden het echt naar hun zin. Was maar heel weinig spanning ih begin maar we hebben het dan ook aan de kereltjes overgelaten. Het enige wat wij deden was erop toezien dat er niet doorgedramd werd en ze niet belaagd zou worden door beide. Af en toe een weg roepen en af laten liggen was genoeg en al snel was er leuke interactie zonder overdreven heden.

 

Het verplichte luieren/tukkie is zelfs gelukt. Het zij met wat gemopper van Ten vanuit zijn mand en Meisje die de kerels een paar maal tot actie probeerde te verleiden maar uiteindelijk lagen ze toch even lekker ronken.

 

Dit avontuurtje is een deel van onze memorie lane waarbij we supertrots op ons duo zijn!

 

 

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Netjes gedaan hoor! En wat een prachtige foto's. Ze lijken echt "In love". "

 

Ja Meisje vond Loco wel heel errug leuk! Wat een uitdagerijtjes er van haar kant al niet kwamen en mijn kereltje stond er toch maar mooi trots en beheerst bij.

 

Ik plaats later nog een paar foto's, ze zitten allemaal nog op de camera. Die hier boven zijn met de tablet genomen en daar heb ik de camera functies nooit van uitgevogeld of gebruikt.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^