Zoals ik het begrijp bedoelt ze onderling spelen, maarja dat is weer een ding opzich. Want spelen honden wel zoals wij denken? Of is het toch onderling rangorde bepalen. Vind dat altijd maar een lastig iets. En opzich heeft dat niks met het onderwerp castreren te maken. Maar ik denk wel dat gecastreerde reuen elkaar makkelijker verdragen maar omdat als leuker spelen te zien?
zelf dat is geen probleem. mss heb k altijd al geluk gehad met de reuen die we hadden maar ik doe gehoorzaamheid met ze en voor de les begint kunnen ze zig nog even uitleven op de plasweide... speelt die ook met elke hond die die tegenkomt.
en met onze andere hond (is wel een teef) speelt die ook constant
Onze honden ook nooit een probleem geweest met spelen gelukkig.
maar ik vind het wel interessant om het te bekijken maarja het is een hele andere discussie hahaha.
Maar we dwalen af. Ik blijf vinden dat er naar het individu gekeken moet worden voor zo'n ingreep zowel teef als reu.
Wie zegt dat er te makkelijk over gedacht wordt. Ik denk dat castreren van een reu, op welke leeftijd en uberhaupt wel of niet castreren een goeie ethische vraagstelling kan zijn waarover gediscussieerd kan worden. Het is niet zus of zo, dit raakt iedereen persoonlijk zijn of haar waarden en normen en die van jou ook. Mannen hebben misschien bijvoorbeeld meer problemen met het castreren van een reu omdat ze vanuit hun eigen referentie kader denken en voelen dan misschien vrouwen... Dit is afhankelijk van enorm veel factoren. Misschien omdat dieren niet kunnen praten en beslissingen kunnen maken beslissen wij voor ze.....net zoals bij een mens, moet je een vrouw met een verstandelijke beperking zelf de keuze geven of zij kinderen kan krijgen of niet? Is ook Ethisch, en afhankelijk van de situatie..
Ik denk dat honden ook kunnen spelen om de rangorde te bepalen, maar ook kunnen spelen om het spelen...zit volgens mij weer en hele hoop kleur tussen. Ik zie dat honden een scala aan spelletjes bedenken onderling. Hier is stok trekken, de menselijke variant van touwtrekken heel populair onder de honden..maar daarmee meten ze wel hun krachten. Wie kan het snelst rennen zie ik hier ook wel als populair spelletje. Wanneer Ozzie met een puppie speelt of met een gecastreerde reu kan het ook om het spelen gaan. Mensen leren in het leven door te spelen. Wanneer kinderen niet spelen leren ze bijna ook niet. Ik vermoed dat dit met honden ook wel eens zo iets zou kunnen zijn.
Ja hier kan ik het ook mee eens zijn.
Nou wanneer de hond continu rijt op andere honden, niet meer eet, veel erecties heeft met als gevolg dat de voorhuid ontstoken raakt, Kilometers wegloopt om een teefje wat hij geroken heeft te willen dekken, veel en snel overprikkeling (lijkt wel overspannen) ook wanneer hij genoeg rust krijgt, agressie enz. Ik kan het met goja eens zijn dat je met consequent opvoeden een heel eind kan komen. Een puber hondje verlegt zijn grenzen en moet goed weten wat wel en niet mag. Dit is een fase waar iedere hond doorheen gaat.
Ik denk dat je bedoeld afgekoeld gekookt water:-) Vind dat je gelijk hebt, het zou afhankelijk van de situatie bekeken moeten worden wanneer je hiertoe beslist. Ben het er mee eens dat het niet een standaard ingreepje moet worden op een bepaalde leeftijd...Zo'n beslissing is wikken en wegen met de voor en nadelen enz...en vooral een inschatting kunnen maken van het gevolg van zo'n ingreep. Zoals Michelle aangeeft een onzekere hond kan er inderdaad agressief van worden.
Ik ben ook voor het gelukkiger worden van Ozzie gegaan..
Oh jij ook heel veel beterschap met jouw hondje! Eten komt wel hoor, eerst moet die narcose eruit voelt zich dan nog niet zo lekker....
Gekookt water, is geen kokend water!
Zoals een 'gekookt ei'
Afgekoeld, maar evengoed gekookt!
Het was voor mij echt heel erg wikken en wegen, je wilt niet weten met wat voor een steen in mijn maag ik rondliep.
Maar net als jij, koos ik voor tussen de oortjes, i.p.v beneden de navel
thx !
Komt wel in orde, maar plezant is toch anders (beest is al 10 jaar oud)
Het is eerst ook zo'n zielig hoopje hond na zo'n ingreep...Best op leeftijd al zeg, 10 jaar..misschien duurt het dan iets langer voordat ze weer sterk is.
Lekker veel laten slapen de hond, kan ze lekker uitrusten, goed warm houden..
haha, okee grappig spraak verwarrinkje....
Super beslissing!!!!
ja, ze gebruiken dan andere verdoving.
Ze stond vanmorgen toch al weer wat steviger op haar poten, dus dat is fijn.
Straks maar eens zien hoeveel beter ze al weer zijn en of ze al zin heeft in een wandelingetje
Ik zeg niet dat jij er makkelijk over gedacht hebt, maar over het algemeen ook door da's word er makkelijk over gedacht.
Ik hoor zovaak mensen ja ik laat hem castreren want dat is makkelijk, hoef ik ze niet meer in de gaten te houden en ze worden rustig. Dit verschild per hond en iedere hond reageerd anders op castratie en daarom vind ik dat er (te ) makkelijk gecastreerd word. En als je mijn berichten verder had gelezen heb ik dit al nog een keer uitgelegd.
Ik ben niet tegen castratie maar wel voor goede redenen. En als het een wel overwogen keuze is dan is het toch goed. Maar het bericht waar ik op reageerde deed ook alle reuen over 1 kam scheren zoals veel da's en niets vermoedende( vaak onwetende) mensen doen.
Maar dit is inderdaad een lange discussie die niet snel op zou houden.
katers en poezen vind ik castratie stuk nuttiger omdat zeker bij poezen niet castreren echt gevaarlijk is veel grotere kans op bmo's en kanker. Katers worden soms gewoon gevaarlijk en die gaan nog erger lopen zwerven/sproeien/slopen plus dat op katten vaak helemaal bijna niet gelet word en die natuurlijk echt over al lopen.
paarden weer een ander verhaal, hengsten kunnen gevaarlijk zijn in verkeerde handen. Zelf heb ik een voorkeur voor hengsten en werk liever zelf ook met intacte dieren.
maar zo kan je alle diersoorten bekijken en is het bij andere dieren anders.
en hou je inderdaad een eindeloze discussie
Maar ik had jouw eerdere berichten wel degelijk gelezen hoor!
Alleen wanneer iemand in de algemeenheid gaat spreken, voel ik me toch geroepen vanuit mijn eigen ervaringen te spreken.
Met intacte hengsten kunnen overigens maar zeer weinig mensen werken. Daarnaast moet zelfs een goed gedresseerde hengst, vrijwel altijd afgezonderd leven. Zowel in de wei, op stal al in de bak of paddock.
Vandaar dat castratie meest de beste beslissing is.
Maar dit was even off-topic
ps. ik vind het wel bijzonder knap dat jij met hengsten werkt, dat meen ik!
Ja, een kleintje zou ik best kunnen handelen, maar een flinkerd! Daar is echt lef, evenwicht en zelfvertrouwen voor nodig!
Ik geloof meteen dat ook door Da's hier te makkelijk over gedacht zou kunnen worden. Zij verdienen hun brood met het opereren van weerloze dieren. Een gewone arts voor mensen schrijft vaak ook veel medicatie voor omdat ze van de groothandel een reisje of cadeautje aangeboden krijgen bij zoveel verkochte medicijntjens. Hier in het dorp zit een apotheekhoudende huisarts die pillen voorschrijft alsof zijn leven ervan afhangt. Daarom goed zelf blijven nadenken wat het beste is voor je dier en niet alleen voor jezelf.
Ja idd wel heel knap! Heb ik ook bewondering voor nu ik jouw verhaal zo lees dat M. met hengsten kan werken!
Hengsten kunnen ook gewoon gesteriliseerd worden.
En verder kunnen ze prima in groep samenleven, mits je ze op een natuurlijke manier houdt (maar laat dat nu eens het probleem zijn van paardeneigenaars)
De mijne is ook gewoon hengst en blijft dat ook. Tenzij er een merrie zou komen natuurlijk, maar dan nog is sterilisatie mijn eerste optie ;)
Er wordt ook altijd zo gesproken over DA'n zeg, alsof hun doel is om geld te kloppen uit de mensen...
Ik ben dolgelukkig met mijn DA, ze heeft al meerdere keren het leven van mijn dieren gered en ik kan haar dag en nacht bereiken.
Dat ze daarbij dan 's morgens een boterham eet dat ik bekostigd heb, awel ze doet maar, ik wil haar de zondag wel een pistolet betalen ook.
Castratie van mijn teef (33,5 kg) gisteren trouwens 287 euro. Moet mijn DA zelf van leven, moet ze de andere DA ervan betalen (risico operaties doet ze altijd met 2 DA'en), moet ze haar apparatuur mee betalen, heb ik AB voor gekregen, zit een controle constultatie bij.... veel boterhammen houdt ze er niet aan over hoor denk ik.
Dat mijn hond weerloos is, is waar. Echter gelukkig van mijn DA, of het weerloze dier was er al niet meer geweest.
Ja klopt je hebt de DA soms nodig ...dieren die ziek zijn zijn weerloos....maar jij neemt de verantwoordelijkheid om jouw dier te laten behandelen.
Ik heb juist vaker de indruk dat de baasjes er makkelijk over denken. Wanneer een hond aan het puberen is bv hoor ik ze al zeggen dat hij gecastreerd moet worden want er is geen houden aan. Men denkt dat castereren en steriliseren overal tegen kan helpen. Of overal tegen helpt.
Kijk gewoon eens op internet naar de onderzoeken die gedaan zijn, de scripties die erover geschreven zijn. Dan zie je dat de lijsten van nadelen bij castereren en steriliseren vele malen langer is dan de kant van de voordelen.
Hiermee wil ik niet zeggen dat ik ertegen ben. Als het medisch noodzakelijk is, gelijk doen!!
In het geval van TS had ik zeker eerst het implantaat geprobeerd. Alleen om te zien hoe hij reageert. En....het niet eten en constant met zichzelf in de knoop zitten herken ik van Willem. Super sneu is dat. Vind het echt een drama als Willem zo is door loopse teven uit de buurt. Ik heb ervoor gekozen om hem steeds een nieuw implantaat te geven. Er is voldoende onderzoek naar gedaan. Er zijn inmiddels reutjes met hun 10e implantaat en in Duitsland wordt bijna niet anders gedaan dan chemisch via implantaat. Geen enkele hond heeft er iets nadeligs aan overgehouden. (ik bedoel dus, ziekte oid)
Oprechte vraag voor de duidelijkheid.
Wat zorgt ervoor dat de chemische castratie 'gezonder' is als een definitieve castratie? Heb je daar ook linkjes naar studies van? Dezelfde hormonen worden toch uitgeschakeld en in het geval van continu herhalen is het toch hetzelfde als een gewone castratie?
Da moet ook geld verdienen en sommige dingen zijn nou eenmaal nodig. En aangezien onze trouwe viervoeters niet kunnen kiezen doen wij het natuurlijk.
En de meeste da's verdienen geen geld over de rug van jou/je dier maarja je hebt ze erbij zitten... maar die heb je ook in de gewone geneeskunde.
maar daarom is het ook belangerijk om
Als baas zelf goed naar je hond te kijken en ja dan is een implantaat meestal stap 1 of gewoon castratie en daarom ook als de gezondheid van de hond vooruit gaat ma castratie is alleen maar beter! Want niet castreren omdat het tegen je principe is en dat je dier dan ziek word dat vind ik idd slecht!
Hengsten ja ook dat blijft lastig. Ik heb ze voor gebracht op keuringen en heb er zelf een hengsten veulen gehad vind ze fijner werken als merries en ruinen maar dat is ieder voor zich. Verder moeten ze ook wel een goed leven hebben zou dat niet kunnen zou ik em ook ruinen.
Ja hier ook zo, ik woon een half uur rijden vanaf een goede dierenarts die ik als tip van mijn buren gekregen heb. Eindelijk na lang zoeken een goeie. De vorige dierenarts zij tegen me toen Ozzie nog een week of 12 was dat ik hem rond 8 maanden het beste kon laten castreren....echt niet!
@ MIchelle Er zijn dus ook dierenartsen die castratie aan een gezond dier gewoon adviseren op zeer jonge leeftijd...Klopt helemaal wat je aangeeft!!! Later ben ik naar een gedragswetenschapster gegaan voor honden die mij aangaf dat dit helemaal niet hoefde dat hij juist zijn ballen kon gebruiken om wat pittiger te worden....en weerbaarder, wat manser.
Nog even terug naar de chemische castratie.
Bedenk dat bij deze de testosteron aanmaak door de teelballen, nog altijd geremd wordt door een chemische stof.
Dus hoe onschuldig dit werkelijk is op de lange termijn is of welke gevolgen kunnen ontstaan in de loop der tijd, kun je jezelf stellig afvragen!
Deze methode is nog zeer jong, over de lange termijn werkingen is dus nog niet veel bekend!
Om een lichaam herhaaldelijk met chemicaliën te injecteren/implanteren om een operatie te omzeilen, lijkt me verre van gezond.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?