Hallo ik woon in het buitenland dus specifieke hulp is hier niet en zal ik het zelf moeten doen.. Dus mijn hond had gebroken boven poot is nu genezen maar moet weer zijn poot leren gebruiken. We zwemmen een beetje... want dat Kent hij nog niet en dab gebruikt hij hem ook niet... Dus... Wie weet hoe ik mijn hond zelf kan revalideren... Graag hoor ik wat bruikbare tips Groeten tom
Oe, dat is een lastige.
Mijn dochter moest ooit haar been leen gaan gebruiken. Ze zetten voor haar een parcours uit waarbij ze haar been moest genruiken zoals een wip. Een plat opgeblzen kussen, smalle plank, etc en afgewisseld met stukken waarop ze wel haar been kon ontzien.
Ik zou, hoe raar om te vergelijken met een kind, zoiets ook proberen met de hond.
En dan rustig aan begeleiden.
Ikdenk dat zwemmen inderdaad de beste reva methode is. Kan je hem niet zachtjes aan de leiband meetrekken , zodat hij moet zwemmen?
Verder zou ik echt mijn stoute kleren aantrekken en een centrum voor revalidatie voor honden mailen , en hen jouw probleem uitleggen . Denk wel dat er vandaar ook raad wordt gegeven .
Verder al eens gegoogeld daarnaar ?
die poot moet echt terug in rodage komen...tenminste als die eerst wel goed aaneen is gegroeid. Hoe kan je dat beoordelen. heb je zelf moeten spalken of is hij in gips gegaan ?
Wel erg als je zo op jezelf bent aangewezen, maar super dat je dat voor je dier overhebt. Is maar normaal zeg ik dan.
Het beste en je krijgt vast nog andere goede raad hier.
herstel na botbreuk | HondenForum https://www.hondenpage.com/hondenforum/49260/herstel-na-botbreuk-.php 14 sep. 2010 - 7 berichten - 6 auteurs Zwemmen is heel goed voor een hond om te revalideren, hierbij moet hij 4 poten ... Onze vorige hond had met 4 maanden zijn poot gebroken.
Misschien even vragen hoe je deze topic nog bovenhaalt ?
Ik denk niet dat dit werkt het is zijn achter poot en zoek echt een honden gerichte oplossing..
Hm ja, lastig dan inderdaad! Maar vaak wordt er in Nederland ook gewoon een programma opgezet waar baas en hond zelf mee aan de slag kunnen. Uiteraard kan je in NL nog hydrotherapie en eventueel fysiotherapie daarnaast doen, maar dit wordt vaak niet eens gedaan. Zo'n 'achterstand' loop je dan dus niet
Veel rechtlijnige beweging in ieder geval; rustige, constante beweging, zonder te veel vreemde sprongen en onregelmatigheden dus. Wandelen en draven kan je prima doen, galopperen is niet zo goed (grote belasting op de gewrichten/botten)
Zwemmen is erg goed, want het skelet wordt zo ontlast door het water, maar de spieren moeten wel extra aan het werk. Dat kan je dus prima blijven doen
Wat je ook kunt doen is (ik neem aan dat je op Lesbos zit als ik naar je naam kijk ) is rustig en rechlijnig wandelen door een laagje water (zee). Ook dan zullen de spieren wat extra aan het werk moeten omdat het water meer tegenstand biedt. Maar zorg er dan wel voor dat het oppervlak waar je op wandelt redelijk recht/egaal is zodat er geen onverwachtse bewegingen gemaakt moeten worden.
Misschien kan je zelf ook wat masseren (als je dit kunt)?
Heel veel succes in ieder geval, en ik hoop dat je hond z'n poot weer lekker gaat gebruiken
Ik las net nog dat alleen wandelen in zee bv, extra belasting geeft....het moet echt zwemmen zijn , zodat het been niet zwaar weegt onder water.....
Tom , op Lesbos , als je nu ingeeft op Google " botrevalidatie van hond na gebroken poot "
krijg je heel veel raad. Ook van orthopeden.
Oppassen voor de stijve pezen nu van je hond, dat viel,me direct op......die moeten heel langzaam terug soepel gemaakt worden. Zeker niks belastend doen, vermijd lopen , alleen traag wandelen . Zeker nooit met weerstand zoals in de golven van de zee.
Hij is twee jaar en heb hem net een maand als zwerf hond geadopteerd. Zwemmen had hij nog nooit gedaan dus dat gaat nog niet echt.. Ik draaag hem de zee in en ondersteun hem om hem zo te laten zwemmen.. Tijdens het Lopen houd hij deze poot omhoog zodat deze helemaal niet gebruikt wordt. Masseren doe ik al iedere dag en poot buigen en spreken. Ik heb echt een programma nodig wat ik met hem kan volgen..
Je kan hem zover het water in nemen dat hij nog kan staan en dan met hem lopen. Bij het zwemmen kan je steeds zijn poot aanraken zodat hij hem beweegt, tenen bv. Passief doorbewegen (zonder kracht) wil ook nog wel eens helpen om hem weer te laten bewegen. Je kan ook een dierfysiotherapeut benaderen voor tips, weet niet of ze dat zo doen maar je kan het proberen. En wie weet weten zij iemand in de buurt.
Tom even off topic, wat mooi van je om een stray te adopteren.
Was de breuk al of is die onlangs gekomen.
Ik wens je vlug beterschap met hem toe.
Er zit een wildlife rescue op Lesbos, gerund door een Nederlands koppel. Wellicht kunnen zij je verwijzen naar iemand in hun netwerk die jouw op weg kan helpen. Dit is hun website
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?