Inderdaad. Ja, ook als je met de auto bent, gewoon, als je de grens overgaat (al is het een ritje België - Nederland)
Dit soort dingen hoor je te weten wanneer je een pup uit het buitenland haalt. Weet je vader dit? Want je hond komt echt de grens niet over zonder die rabies-inenting! En dat heb je dus een probleem.
Edit: chip en (Europees) paspoort zijn natuurlijk ook verplicht. Ik hoop dat dit allemaal in orde is! Maar door die rabiës-inenting kom je de eerstkomende 7 weken nog de grens niet over.
Geen idee ik geef het door :-)
Als de pup nog geen 3 maanden is dan hoeft dit niet dacht ik, maar best even controleren.
als je de moeder ook nog gaat ophalen, dan mag je wel de grans over ;)
Ik hoor net van mijn vader dat hij is ingeënt
Wat fijn dat de pup aan het herstellen is.
Voor wat de reis betreft kan je vader het beste met de dierenarts overleggen. Elk land heeft andere regels, maar binnen europa moet het geen probleem zijn (kan de dierenarts je vader het beste in adviseren).
Ja, hij heeft al goed contact met de dierenarts hier, maar hij is ingeënt dus het zal wel goed komen. Maar ik zal zeggen dat hij het even navraagt, dankjewel!
Ah wacht, in NL is dit inderdaad nu nog niet ingevoerd, sorry. Gaat pas het eind van het jaar in.
Dan heb je mazzel.
Maar dan heb je inderdaad alsnog een verklaring nodig dat de hond niet met rabiës in aanraking is gekomen, etc. Moederhond erbij kan inderdaad ook
De nieuwe wet (die is er uit mijn hoofd sinds 1 juli), mag je geen pups meer invoeren voordat ze een geldige rabiësenting hebben. Dit omdat Nederland de status Rabiës vrij wil behouden. Een pup mag de entingen pas op zijn vroegst met 12 weken hebben! Zeker in landen als Hongarije zullen ze er niet zo moeilijk mee zijn, maar trap daar niet in. Het is echt een ontzettende heftige inenting en het kan de dood betekenen als hij die te vroeg krijgt, zeker als die al zo zwak is!
Hoe gaat het nu met hem?
Maarrrrr hij is ingeënt :)
Als ze daar al toestemming voor geven mag het dier het nest niet verlaten hebben en tot aan de reis met of zonder moeder.
Oké, dat kan, ik heb het aan m'n vader gevraagd en die zegt dat hij is ingeënt. Heb er verder geen verstand van. Het gaat beter, hij heeft vannochtend gegeten en zag er vrolijk uit. Moet wel nog een nachtje blijven.
Dat kan niet Rabiës inenting mag niet gegeven worden voordat de pup 12 weken oud is. De pup is 8 weken oud toch?
Ik heb de regels trouwens even voor je opgezocht:
Dieren jonger dan 3 maanden hoeven niet gevaccineerd te worden tegen hondsdolheid (Rabiës). Het dier moet in gezelschap van de moeder, van wie het dier nog afhankelijk is, vervoerd worden.
Wanneer het moederdier niet aanwezig is, moet de eigenaar bij de Nederlandse douane indien gevraagd een mondelinge verklaring afgeven dat het jong tot aan de reis is opgegroeid op de geboorteplek en niet in contact is geweest met dieren die mogelijk besmet waren met Rabiës.
Houd er bij het reizen via andere EU-landen rekening mee dat in een aantal van deze landen dieren jonger dan drie maanden niet worden toegelaten!
De rabiësinenting wordt niet standaard gezet, net als kennelhoest en Weil. Pups worden geënt tegen (uit mijn hoofd) parvo, hondenziekte en een besmettelijke leverziekte.
Wat fijn dat ie wat heeft gegeten! Dat heeft ie nodig om aan te sterken. :)
Nouja het zal dan wel niet kunnen maar dat is wat ze tegen m'n vader hebben gezegd :p yep hij is 8 weken oud
Naja ik heb er geen verstand van en eerlijk gezegd is het mijn probleem ook niet lol m'n vader zal het wel regelen
Ja heel fijn! Gaat al een stuk beter zo :)
Wie is 'ze'? De 'fokker' of bij 1 van de dierenartsen? Het lijkt mij van de fokker uit eigenlijk niet zo te kloppen. Als hij hem al wilde afmaken, waarom zou hij die enting dan gegeven hebben die eigenlijk helemaal niet hoeft?
Ik doe het echt niet om je te pesten of om vervelend te zijn, maar je vader heeft gewoon echt grote kans dat de pup de grens niet over komt. Gewoon omdat het niet in orde is. Iemand kan in Hongarije wel zeggen: oh ja, is allemaal ok, je kan de grens over gaan. (Zou ik ook doen als malfide fokker ) Maar er zijn nu eenmaal regels. En wat dan? Dan komt je pup dus niet de grens over en heb je dus een probleem :(
Normaal staat het gewoon in het paspoort, wellicht dat hij het zelf even na kan checken?
Nederland <~> Belgie heb je geen rabiesinenting voor nodig, dit is maar tijdelijk geweest ergens begin dit jaar.
Als je van Hongarije naar NL per auto reist, dan ga je over gecontroleerde of ongecontroleerde grenzen van verschillende andere landen. De pup zal dan ook moeten voldoen aan de eisen van die andere landen.
Ja snap ik hoor, maar ik zit niet bij m'n vader nu en ik weet het niet, hij zegt dat het in orde is, dus daar ga ik maar vanuit. Als ze niet de grens over komen is het hun eigen schuld en probleem. :-)
Sorry maar dat is erg kortzichtig gedacht van je.
Juist omdat jij thuis zit ben je in staat info in te winnen en je vader in te lichten.
Het zou namelijk erg triest zijn als het hondje de grens niet overkomt want de kans is groot dat hij dan in beslag genomen wordt.
En dan?
Het hondje mag niet de dupe worden van de kortzichtige gedachtes van je vader!
Sorry maar ik zoek allerlei info op en geef het door en hij zegt dat het in orde is dus dat zal dan wel. En ik weet niet of het hondje dan gelijk in beslag word genomen maar m'n vader gaat echt niet weg zonder hondje ;-)
De reden dat ongeënte honden de grens niet over mogen is in verband met besmettingsgevaar.
Helaas laatst nog door een illegaal ingevoerde hond, de hond van iemand anders besmet geraakt en overleden.
Denk vooral ook aan je eigen hond en andere honden in de omgeving..., rabiës is zeer besmettelijk en dodelijk.
Ja ja ja IK snap het en weet het en ik geef alle informatie door maar ik ben er zelf niet bij en ik kan moeilijk mijn vader verplichten wat ze gaan doen he.
Even wat feiten op een rij voor je zodat het misschien wat overzichtelijker wordt voor je:
- Een pup moet geënt zijn tegen rabiës. De enting mag pas vanaf 12 weken oud en moet 3 weken voor vertrek gegeven zijn. Een pup mag dus pas met een leeftijd van 15 weken oud Nederland in.
- Je vader moet een verklaring hebben dat de pup tot aan de reis is opgegroeid op de geboorteplaats en niet in aanraking is geweest met mogelijk met rabiës besmette dieren.
- Een pup moet gechipt zijn.
- De chip moet aangebracht zijn voordat de rabiës enting is gezet. (of op dezelfde dag).
- Een paspoort is verplicht.
Jeetje wat een topic ik volg al even mee maar poe ik vind t vaag allemaal hoor.. en idd heb ik n ook twijfels wat betreft het over de grens meekrijgen
Hoop dat alles goed komt met het pupje en dat hij lang en gelukkig mag leven bij je vader.
Pup onder de drie maand mag momenteel nog zonder rabies inenting de grens over.
Ik snap dat jij snapt hoe het zit..., maar voor de duidelijkheid van je vader..., mocht de rabies enting niet gedaan zijn, of nog niet lang genoeg geleden om werkzaam te zijn en hij toch besluit de pup mee de grens over te nemen, hij andere honden in gevaar brengt.
Zo wat een kattige reacties naar gevraagde informatie die niet in je straatje past.
Wat verwacht je dan......heerlijk dat er weer onvoorbereid en ondoordacht een pup wordt aangeschaft. Lap maar alle regels aan 'je' laars want er is weer 1 gered dus alles kan en alles mag?!?
Nee, het zijn jouw beslissingen niet maar je kunt toch niet verwachten dat iedereen hiervan in de jubelstemming raakt?
Wat Ina, Misty & Aysa ook zegt; Het is ook gewoon een groot risico met zo'n pup. Dat soort landen zijn namelijk niet rabiës-vrij (wat NL bijvoorbeeld wel is), en rabiës is echt mega-besmettelijk (en dodelijk). Door alleen maar speeksel kan het al overgedragen worden, ook op de mens!
Daar wil je toch niet aan denken?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?