Hoi,
Hoop dat ik het onderwerp in de goeie categorie heb geplaatst?
Ik heb een Franse Bulldog en een oude Border Collie.
En daar heb ik 2 weken geleden vlooien bij gespot,ook zat er 1 op de bank en een paar in de mand.
Op zich vreemd want ik haal om het half jaar een nieuwe vlooienband van het merk Beafhar.
Prijs is rond de 8 Euro en je hebt ze in het wit en zwart.
Heeft iemand slechte ervaringen met dit product?
Een paar dagen erna ben ik van die pipetjes gaan halen van het merk Frontline.
Ik had de vlooien Zaterdagavond gespot en ik kon de Maandag pas om de Frontline.
Deze waren best wel prijzig maar ik had de indruk dat het wel effectief was.
Ook erbij een bus vlooienspray waarvan ik de merknaam niet meer weet,om de bank en mand te behandelen(want ze zitten ook wel eens in de bank)
Ik zit nu in de bank wat tv te kijken en voelde iets op mijn arm kriebelen.
En jawel een vlo.
Heb ik iets verkeerd gedaan met de Frontline?
Ik heb ze in de nek van de honden uitgeknepen rechtstreeks op de huid tussen de haren,en ook wat van achter bovenop de rug bij de staart op dezelfde manier.
Ook stofzuig ik elke dag en dweil om de 2 dagen,daar ligt het niet aan volgens mij.
Zijn er nog andere plaatsen waar ze eitjes kunnen leggen?
Ik heb nog 1 pipetje Frontline,zal ik deze verdelen over de honden of moet ik nieuwe halen?
Ik heb toch het idee dat de Border Collie de bron is,want bij de Franse Bulldog waren ze verdwenen toch heeft ook hij weer een paar vlooien opgelopen.
Hoe vaak moet je de honden eigenlijk wassen?
Ik doe het 1 keer in de maand.
Met vriendelijke groet.
Remco.
Remco het enige wat je verkeerd deed was frontlyn kopen. tis al jaren niet meer werkend .vlooien blijven dus leven. zou eenander middel halen en stofzuigen verder omgevings spray gebruiken Hein.
Als je op de foto tikt, zie je dat het van ei tot vlo tot twee jaar kan duren. Je hebt alleen de volwassen vlooien gedood. Ondertussen zitten de eieren en de larven en de poppen nog in je huis. En die komen uit. En dus zie je steeds vlooien.
Ik gebruik zelf stronghold bij een vlooien besmetting en daar behandel ik alle honden en katten tegelijk mee. Stronghold doodt ook de eieren en larven.
er is nog een topic geopend, heb het even hier naar toe gehaald, mijn berichtje, doe er wat mee of niet.
even wachten, als je hond vele vlooien heeft, kan je beter een product kopen bijvoorbeeld Stronghold, twee maanden, daarna overgaan op natuurmiddelen, zodat alle vlooien op je hond worden gedood.
dan je huis, 5 % van de vlooienplaag zit op je hond en 95 % is aanwezig in je huis.
Bolfo omgevingsspray, pak het even goed aan, alles het huis uit, een hele dag, dieren en jezelf, het is zomer dus bivakkeer maar in de tuin vandaag.
alles sprayen, lees op de bus de gebruiksaanwijzing door, , voor je sprayt, stofzuigen, het hele huis. ook w.c. slaapkamers , autoos waar de honden maar zijn geweest.
alles potdicht doen, en een hele dag buiten blijven... dan een paar uur luchten voor je weer veilig je huis in kan.
je kan zeker nog vlooien krijgen, eitjes gaan uit maar heus de vlooien worden gedood.
daarna kan je op de Ecostyle overgaan, en daar je honden mee behandelen, doe dat preventief met natuurmiddelen, maar met een plaag even wat sterkers gebruiken.
de kleedjes van de honden, 60 graden in de wasmachien, alleen met schoonmaak azijn, je hoef niet bang te zijn voor je machiene, ontkalkt gelijk. geen wasmiddel erbij.
stofzak weggooien na dat je je hele huis gedaan hebt, of anders even erin sprayen met de bolfo.
stronghold is alleen verkrijgbaar bij je dierenarts, het is even duur, maar wel doeltreffend, twee maanden gebruiken, langer niet, dan kan je over gaan op een natuurmiddel. nogmaals lees goed de spray voor de omgeving, en echt die moet je bestrijden, anders hou je vlooien.
De hond beschermen tegen vlooien is niet genoeg als je al vlooien in huis hebt. Dit artikel kan je helpen met hoe je het in huis aan moet pakken (bron: http://vlooien.org/vlooien-bestrijden/vlooien-bestrijden) :
Bij constatering van vlooien in huis of op uw hond of kat, is het zaak om te beginnen met het bestrijden ervan.
Zodra u merkt dat uw huisdier veelvoudig zit te krabben en rusteloos gedrag vertoont, is de kans groot dat ze last van vlooien heeft.
Door het grote aantal eitjes dat gelegd wordt, kunnen de vlooien zich in korte tijd verspreiden en binnen de kortste keren is er sprake van een ware vlooienplaag. Toch, door alles grondig aan te pakken is de plaag goed te bestrijden. Hoe langer u wacht met het bestrijden van de vlooien, hoe langer de vlooien hebben om zich te verspreiden.
Houdt er rekening mee dat de gemiddelde vlooienlarve vier tot zes weken nodig heeft om een volwassen vlo te worden. Dit betekent dus dat u minstens gedurende die periode bezig zal moeten zijn met de bestrijding van de vlooien. Ook is het wijs om na die periode door te gaan met preventief bestrijden.
Indien meerdere huisdieren in hetzelfde huis wonen, moeten ze allemaal tegelijkertijd tegen vlooien behandeld worden.
Zodra u tekenen van irritatie bij uw huisdier bemerkt, zoals kale plekken of een rode geïrriteerde huid, is het raadzaam uw dierenarts te raadplegen.
Vlooienkam
De eerste plek om met bestrijden te beginnen is natuurlijk het huisdier. Gebruik de vlooienkam om uw huisdier grondig te kammen en zodoende de volwassen vlooien van het dier te verwijderen. Zodra uw huisdier vlooien heeft, is het zaak het dier dagelijks te kammen om steeds weer de levende vlooien te verwijderen. Let wel, ook de eitjes en de larven zullen moeten worden verwijderd en met kammen alleen zal dat niet lukken. De eitjes en de vlooienlarven zullen inmiddels overal in huis liggen, omdat ze simpelweg van het huisdier op de grond gevallen zijn.
De gevangen vlooien kunt u kapot drukken met iets hards zoals een lepel. Of u kunt deze direct in een kom water met zeepsop te stoppen. De vlo kan daar niet tegen en zal verdrinken.
Anti vlooienmiddel
Het beste is daarnaast een anti vlooienmiddel bij de dierenzaak aanschaffen. Zorg dat het middel niet alleen de volwassen vlooien bestrijdt, maar tevens de eitjes en de larven.
Stofzuigen
Gebruik de stofzuiger (op z’n sterkste stand) om het tapijt of het kleed, en daarnaast de rest van het huis zorgvuldig te zuigen. Ook en vooral de plekken waar je moeilijk bij kunt komen (gebruik hiervoor eventuele verlengstukken van de stofzuiger). Tussen de kussens van banken en fauteuils, bij de plinten en dus letterlijk in alle hoeken en gaten. Vergeet ook de katten- of hondenmand niet! Klop deze eerst buiten uit, zodat de vlooien, eitjes en larven eruit vallen. Niet voor de deur natuurlijk, want dan loopt u ze zo weer mee naar binnen.
Ook de auto dient gestofzuigd te worden, daar u dagelijks vanuit de auto het huis binnenstapt en zo dus vlooien of vlooieneitjes mee kunt brengen.
Omdat na het stofzuigen vlooien, eitjes en larven in de stofzuigerzak zullen zitten, is het raadzaam een vlooienbandje in de stofzuigerzak doen om deze te doden. De stofzuigerzak weggooien na het zuigen is natuurlijk ook goed.
Niet dweilen
Het is beter even niet de vloer te dweilen, daar de vlooien houden van een vochtige omgeving. Vocht blijft gemakkelijk achter tussen de plinten of in kieren en dat zijn dus ook de favoriete verblijfplaatsen van vlooien en larven. Beiden gedijen prima bij vochtigheid; een gedweilde vloer is dus precies in hun straatje en beter even te mijden dus! Wel kun u dweilen met azijn, hiermee bestrijdt u ook actief de vlooien, de eitjes en de larven.
Omgevingsspray
Na het grondig stofzuigen van het hele huis en de auto is het aan te raden een omgevingsspray te gebruiken die werkzaam is tegen de vlooien, de eitjes en de larven.
Heet wassen
Dekens, manden, kussens of andere voorwerpen waar uw huisdier graag op ligt of zit, dienen zo heet mogelijk gewassen te worden. Waar mogelijk op 90 graden, anders op 50 of 60 graden. Hierdoor zullen noch de eitjes, noch de larven overleven.
Neem voor de zekerheid ook de kussens op de bank mee. Indien uw huisdier wel eens in uw slaapkamer is, reinig dan ook het beddengoed. Herhaal dit wekelijks, zeker gedurende de weken dat u vlooien aan het bestrijden bent.
Om zeker te zijn dat nergens vlooien, vlooieneitjes of -larven achterblijven, is het verstandig ook uw kleren zo snel mogelijk te wassen. Alsook de kleren in de (vuile) wasmand, want ook hier kunnen makkelijk vlooien of vlooieneitjes in zitten. Dus, alle kleren direct (zo heet mogelijk) te wassen en opbergen in de kast.
Een andere mogelijkheid is de voorwerpen (dekens, kussens etc.) vacuüm te verpakken in plastic zakken, en dit gedurende minimaal een week gesloten te houden. De vlooien zullen het niet overleven door een gebrek aan zuurstof.
Wees echter wel voorzichtig met het verplaatsen van deze voorwerpen om besmetting op andere plaatsen in huis te voorkomen!
Bedankt voor de reacties.
Stronghold bij de dierenarts halen dan maar.
Het is wel stuk minder geworden en de laatste 2 dagen heb ik er geen gezien,maar zoals ik al las kunnen er nog eitjes en larven zitten die 2 jaar inactief kunnen blijven.
Heb alle dekens en kussens behandeld in de mand en ook 1 weg gegooid.
Ook onder en in de bank overal spray gespoten en ik heb gelukkig geen tapijt.
Zal met de informatie van de reacties verder aan de slag gaan.
Misschien dat als het kwik weer stijgt ze vanzelf weer tevoorschijn komen.
Jammer van de Frontline die mogelijk zijn sterkte heeft verloren.
Mvg.
Remco
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?