Gebroken scheenbeen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dutchshepherdteam Dutchshepherdteam

honden foto van Dutchshepherdteam

Hallo allemaal. 

Mijn hond, net 1 jaar heeft tijdens het slapen haar scheenbeen gebroken. poot kwam met liggen onder de piano terecht en is toen op gaan staan. Het was een lelijke breuk en moest geopereerd worden, Nu zitten er 11 schroeven en een plaat in haar bot. Mijn hond mag nu 6 weken niks doen en moet erg rustig gehouden worden wat nu al niet meevalt, ze ziet van alles en jaagt op elk vliegje dat ze ziet. nu heb ik 2 vragen. weten jullie leuke rustige activiteiten dat ik met de hond kan doen als ze zich verveeld? ze mag vooral niet teveel kracht op haar poot zetten en moet rustig gehouden worden maar wil wel wat leuke dingetjes binnenshuis met haar doen. 

tweede vraag, ze heeft nog nooit van dr leven een bench gezien maar moet er nu toch aan geloven aangezien ze snachts absoluut niet zonder toezicht rond mag lopen. normaal slaapt ze in een mand. iemand tips om haar aan de bench te laten wennen? ze is er nogal bang voor. Mijn hond is een Hollandse herder. Ik hoor het graag! :) 

Groetjes 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wat een vreemde manier om je poot te breken 

Misschien kan je hem tijdens de daguren kort aan zijn tuig ergens aan vastmaken, zal wel boos reageren in t begin, maar misschien op die manier al enkele uren van angst uitgespaard in de bench ? 

krijgt hij geen kalmeerpilletjes om wat meer te slapen ? 

Spoedig herstel hoor. 

honden page profiel NanaNana

honden foto van Nana

Och, wat sneu. Ga samen met je hond in de bench zitten. Of gaat dat niet passen? ;-)
Hoe dan ook, heel veel beterschap.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik zou met mijn rug tegen de bench gaan zitten  en een hand vol snoepjes om en  in de bench verstoppen

en ook door de tralies snoepjes aanbieden als ze in de bench staat

deurtje zou ik open laten

Blijf eerst maar bij haar zitten...met je rug naar de bench...evt haar met 1 hand kriebelen door de tralies

Ze moet leren dat het een fijne plek is en jij haar steunt

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Probeer vooral veel leuke dingen in de bench te doen.

Koekjes erin leggen en kijken of ze er zelf in wilt.

Commando af/liggen geven en dan vooral goed belonen.

 

Geef haar een gevulde kong in de bench en ook haar eten.

Het moet vooral geassocieerd worden met leuke dingen.

 

 

honden page profiel Dutchshepherdteam Dutchshepherdteam

honden foto van Dutchshepherdteam

inderdaad een vreemde manier. als je haar zien rennen en springen door de bossen dat verwacht je dat ze allang iets breekt, maar het gebeurd in haar slaap. de Da heeft een deuk in haar huid gevonden waardoor het zeker is dat ze klem heeft gezeten. we lieten gelijk testen of ze zwakkere botten heeft maar dat is gelukkig niet het geval. hier een röntgenfoto van na de operatie 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik zou vanaf nu al het eten in een kong oid aanbieden zodat daar veel tijd in gaat zitten. (Je zal ook wat minder moeten voeren om overgewicht te voorkomen)

 

https://m.youtube.com/watch?v=YfL99xcEpXc

https://m.youtube.com/watch?v=SfsUfaeeXKY

 

twee filmpjes met dingen om te trainen. Waarschijnlijk verzin je zelf ook nog wel het eea. 

Informeer ook of je hond wel onbelast mag bewegen, misschien is begeleid zwemmen een mogelijkheid. Ik heb het dan wel over echte therapie voor honden in een speciaal hondenzwembad met een fysiotherapeut enzo. Tevens niet goedkoop. 

honden page profiel Dutchshepherdteam Dutchshepherdteam

honden foto van Dutchshepherdteam

Goed idee van de Kong!:) 

Ik zal eens in de bench kruipen en hopen dat ze erbij wilt. het is een grote hond en een grote bench dus ik pas er wel bij 

honden page profiel Dutchshepherdteam Dutchshepherdteam

honden foto van Dutchshepherdteam

We zijn gister op controle gegaan en volgens de DA zag alles er goed uit. Ze loopt op 4 poten maar belast haar pijnlijke poot niet veel. over 2 weken mag ze gelukkig zwemmen want daar is ze dol op. over 4 weken mag ze rustig in draf aan de fiets om haar conditie weer op te bouwen. over 6 weken weer terug en dan beslissen of ze weer alles mag doen. Ik geef haar inderdaad minder eten nu want veel beweging krijgt ze de komende weken niet. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jee wat een krimp zeg..... geen bench gewend, snachts bij je in de mand naast je bed ? is dat misschien wel een optie ?

 

en zes weken lang, ja kan je niet bij je hond zijn, misschien als jij er niet bent iemand anders zodat de hond in de gaten gehouden kan worden, een hond die geen bench gewend is raakt daar door misschien gefrustreerd.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Toen Balou een knieoperatie heeft gehad kregen wij rustgevende pilletjes mee die je naar eigen inzicht mocht opbouwen. De hond word daar slaperig en dus rustiger van.

 

Misschien dat je dat nog zou kunnen geven als het echt heel lastig is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" We zijn gister op controle gegaan en volgens de DA zag alles er goed uit. Ze loopt op 4 poten maar belast haar pijnlijke poot niet veel. over 2 weken mag ze gelukkig zwemmen want daar is ze dol op. over 4 weken mag ze rustig in draf aan de fiets om haar conditie weer op te bouwen. over 6 weken weer terug en dan beslissen of ze weer alles mag doen. Ik geef haar inderdaad minder eten nu want veel beweging krijgt ze de komende weken niet.  "

 wat heerlijk voor jullie, over twee weken samen zwemmen, een bof bij een ongeluk dat het zomer is.

 

een tuig om ? met een handvat zodat je voor je het water in gaat, de hond in bedwang kan houden, en dan samen lekker zwemmen, rustig aan opbouwen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

weet niet waar je woont.... in Buinerveen, drenthe is een prachtig revalidatie bad aanwezig, daar kan je met je hond revalideren, als het buiten niet kan.

 

onder begeleiding er gaat iemand mee met je hond, zelf mag je er niet in, maar wel naast het bad oplopen, ideaal. wil je het adres, dan laat je het maar weten.

 

15 euro per keer, tien baden kaart, en een voor niets.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Sneu voor je jonge hond. Hoe is het mogelijk dat dit komt door het met de poot liggen onder de piano. Ik neem aan dat je er bij was toen dit gebeurde, anders zou je niet eens kunnen weten dat dit de oorzaak is.

 

De benchtraining zou je langzaam kunnen opbouwen. Geef haar eten en snacks in de bench; zo dat de bench een leuke plek wordt. Als je de bench voor de eerste keer afsluit, zorg dan dat ze moe is en sowieso zou gaan slapen. Ga met je rug tegen de bench aanzitten, zodat ze weet dat je er bent voor haar. Als je zover bent dat ze in de bench alleen kan blijven; leg dan een t-shirt wat door jou gedragen is in de bench, zodat er een vertrouwde geur in haar bench is. Let wel op of je hond überhaupt geschikt is voor een bench. Bij sommige honden lukt de benchtraining niet omdat ze door het opsluiten panisch worden.

 

Kijk even in dit topic of daar ook hersenwerk bij staat zonder veel beweging, dat nu voor jouw hond geschikt zouden zijn:

https://www.hondenpage.com/hondenforum/166781/het-hersenwerk-topic!.php

 

Er zal van jouw kant een hoop liefde en geduld opgebracht moeten worden.

 

Bij zo'n jonge hond zou het nodig kunnen zijn om rustgevende medicatie te geven. Probeer het eerst zonder. Lukt het niet om haar rustig te houden, dan kan je dit alsnog in overleg met je dierenarts geven.

 

Succes met de revalidatie en beterschap.

 

honden page profiel Dutchshepherdteam Dutchshepherdteam

honden foto van Dutchshepherdteam

Ik woon in Deurne ( noord Brabant) dus Drenthe is een beetje te ver weg. 

Ik vertrok naar mn vakantiebaantje om 8.45 en om 9 uur werken mijn moeder en zusje wakker van heel hard gepiep, waren binnen 1 tel beneden en zagen mn hond op de grond liggen. ze hebben gewacht tot in thuiskwam en zijn toen meteen naar de dierenarts gegaan. ze zou acuut geopereerd worden maar er waren nergens plaatsen, naar Belgie en Duitsland gebeld maar daar was het tussen de 1800 en 2000 euro. dus we hebben tot de volgende dag moeten wachten tot het ergens in NL kon. doordat ze met een breuk heeft gelopen is het toen die avond nog gespalkt maar daardoor is haar huis aangetast vanbinnen waardoor ze nu ook nog een 5 dagen met een kap moet lopen. Ik ben net de hele tijd bezig geweest met haar in de bench te krijgen. ben erin gaan zitten en kwam er toen bij. ze is erg op mij gefixeerd dus toen ik eruit ging ging zij er ook uit. eindelijk ligt ze nu met een groot bot en het deurtje open in de bench te eten. 

 

Ik heb gelukkig nu nog 5 weken vakantie. we zouden op vakantie gaan met mijn hond en die van mijn zusje maar dat gaat niet meer door. heb dus alle tijd om erbij te zijn :)  

honden page profiel Dutchshepherdteam Dutchshepherdteam

honden foto van Dutchshepherdteam

Wat fijn trouwens, al die reacties meteen! Heb nog nooit een topic geplaatst dus erg leuk dat er zoveel reacties komen. dankjullie wel. Nu wat rustige leuke activiteiten verzinnen wat ik met dr kan gaan doen. Bedankt voor de filmpjes. 

honden page profiel Dutchshepherdteam Dutchshepherdteam

honden foto van Dutchshepherdteam

leuk dat hersenwerk. 

Ik kan mijn hond trouwens niet langs mijn bed zetten. ze weegt 30 kilo en moet haar dan elke keer naar boven tillen aangezien ze dat zelf nog niet kan. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Een geluk bij een ongeluk dat je nog 5 weken vrij hebt, ook al had je je vakantie natuurlijk wel anders voorgesteld.

 

De revalidatieperiode zal soms mee soms tegenvallen. Je kunt op dit forum je ei kwijt en je zorgen delen. Ook met vragen kan je hier terecht.

 

Je eerste resultaat met bench training heb je al bereikt. Ze ligt er rustig in met haar bot.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Ik woon niet zo ver van Deurne en heb een hele kast vol puzzels en hersenwerkjes dus als je wat nodig hebt mag je altijd wat komen lenen. 

honden page profiel Dutchshepherdteam Dutchshepherdteam

honden foto van Dutchshepherdteam

Echt waar? Dat zou echt heel fijn zijn! Ik heb namelijk alleen 1 ding van toen ze een puppy was, die kent ze onderhand wel. ook kan ik niks kopen op dit moment want die operatie heeft me genoeg geld gekost haha. Dat zou echt fijn zijn. dankjewel :D 

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Graag gedaan hoor.

Stuur maar een berichtje als je langs wil komen.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Met dit weer is een kong met yoghurt/water mix uit de vriezer ook iets waar ze wel even zoet mee zijn, evt met wat kleine stukjes worst erdoor oid. (Geeft wel geknoei als 't smelt, dus let op waar je dat geeft) 

 

en verder heel veel sterkte gewenst!

 

ik

 heb trouwens ook wel eens naar hydrotherapie in de buurt gezocht (woon bij Venlo) en kon niet zoveel vinden

 

nu kwam ik deze tegen

http://users.telenet.be/DeKlaverhoeve/Zwembad/Hondenzwembad-nl.htm

 

en in Geleen nog deze

http://www.dierfysio-limburg.nl/

 

hier staan nog een heel aantal websites maar er staat niet bij waar het is

http://www.hondenspeurder.nl/Zwemtherapie.html

 

Mocht je een goed adres vinden, laat het het dan even weten? Ik wil nl misschien nog een keer met Spot wat gaan doen (preventief) 

 

honden page profiel Dutchshepherdteam Dutchshepherdteam

honden foto van Dutchshepherdteam

Dankjewel voro de tip. Ik zal eens rond gaan kijken. als ik iets vind laat ik het je weten :) 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Je kan haar mand op een pellet zetten en dan aan de pellet een omgekeerde oude box maken. Zo deden mijn ouders dat met pups.

honden page profiel Dutchshepherdteam Dutchshepherdteam

honden foto van Dutchshepherdteam

Dankjewel voor de tip. als ze echt niet in de bench wilt kan ik dat proberen. het belangrijkste is dat ze niet hoog hoeft in te stappen. haar eigen mand is nog eens beetje te hoog voor dr vandaar een bench. + is veiliger voor als wij toch een paar uurtjes weg moeten. :) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik zie haar lekker in de bench, kauwen op een bot, een mooi moment hoor. af en toe eens het deurtje dicht zodat ze de nacht daar blijft.

ja een heel eind naar Drenthe. en ook in Friesland is een zwembad, maar dat is nog verder weg, maar zomer in het land.

tuig om, en wanneer het mag, samen gaan zwemmen, met haar lopend tot ze niet meer kan staan en dan samen zwemmen, vasthouden voordat ze een sprintje trekt. :-D

in het water van kiet is niet erg, onbelast, maar niet te lang in het begin, een twee baantjes voor de eerste keer is lang genoeg, tuig omhouden, en vasthouden de hond, zodat jij met je hond weer rustig uit het water kan komen.

honden page profiel Dutchshepherdteam Dutchshepherdteam

honden foto van Dutchshepherdteam

het is een half uurtje rijden naar de maas, we kennen daar iemand met een vakantiehuisje en daar kun je vanaf de steiger zo met een trap het water inlopen wat meteen diep is. dus hopen op mooi weer over 2 weken. dan inderdaad een tuigje om en gezellig meezwemmen 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^