Hoi allemaal. Wellicht zitten hier mensen die het leuk vinden om mee te denken :) Inmiddels ben ik alweer een jaar in het bezit van een leuk hondje, een reutje van inmiddels bijna 3 (denken we) Deze heeft niet zo'n prettige jeugd gehad. Hij heeft gewoond in een gang in een bench waarbij hij niet buiten kwam. Niet zo'n hele lekkere basis dus. Ik heb hem geadopteerd, en de eerste weken heeft hij onder de bank gewoond. Als hij mee naar buiten ging hing hij in je broekspijpen als er een blaadje voorbij kwam zo bang was hij. Vreemden en vreemde honden beet hij meteen. Vol in de aanval. Inmiddels gaat het super met hem. Bekenden zijn helemaal ok. Gaat ie zo bij op schoot zitten. En buiten gaat het ook super. Hij gaat mee zwemmen, mee varen, mee alles. Hij is dus echt opgebloeid maar het blijft altijd een hondje met een gebruiksaanwijzing. Geeft helemaal niet. Beetje aanpassingen maken en rekening met hem houden en het gaat prima. Nu woont hij alleen bij ons, en merken we dat hij toch wel een maatje mist. We vinden het voor onszelf, maar ook voor hem leuk om er een hondje bij te nemen. Een maatje waarmee hij kan spelen en samen kan zijn als er een paar uur niemand thuis is. Omdat reu-teef combinaties vaak het veiligst zijn gaat de voorkeur uit naar een teefje. Een klein hondje. Natuurlijk moet je net het geluk hebben dat het klikt tussen 2 honden, maar een hond van 3 koppen groter lijkt me gewoon niet handig. Hij zet dan een grote mond op omdat hij bang is. Pittbulls staan hier met de staart tussen de benen door zijn grote waffel, even voor de beeldvorming Ik ben benieuwd waar jullie een beetje naar zullen zoeken. Ik wil sowieso een asiel hond, omdat ik het onzin vind een hond te kopen. Ik heb alle tijd en ruimte voor een hond dus ik wil een ''probleem''hond een kans geven in plaats van naar een fokker te gaan. Wat ik me afvraag is waar ik een beetje op moet letten. Juist een dominant teefje die boven hem gaat staan? of juist een onderdanige die hem de baas laat zijn of anders? Ik heb inmiddels contact met verschillende stichtingen en ook wel een paar potentiele leuke hondjes gezien. Natuurlijk heb je altijd een uitgebreidde kennismaking. Waar moet ik op letten bij die kennismaking? Hoe kan ik zien dat het echt klikt tussen de 2? Zijn er verder nog dingen goed om te weten? Ik neem ruim de tijd en ga helemaal niet over 1 nacht ijs. Ik wil voorkomen dat het uiteindelijk helemaal niet gaat en zoek dus echt rustig rond naar wat bij ons past. Het hoeft dus niet snel snel Alvast bedankt!
Zo te lezen heb je jezelf in ieder geval al goed ingelezen over een tweede hond, top!
Op deze site kun je invoeren wat je belangrijk vindt en dan verschijnen de honden die voldoen aan jouw eisen. Ik weet niet of je deze site al had gezien, maar ik vind hem erg handig!
Ik zou adviseren om met jouw hond naar een asiel te gaan en verschillende teefjes 'te proberen'. Wanneer jouw hond direct begint te grommen tegen een teefje, is dat natuurlijk geen goede match. Maar misschien begint hij wel heel erg te kwispelen en te snuffelen naar een teefje, dan weet je wel dat het klikt
Ga vervolgens met beide honden bijvoorbeeld een wandeling maken (bij het asiel bij mij in de buurt mag dit in ieder geval wel, als er maar een vrijwilliger van het asiel meeloopt). Zo kun je zien hoe de honden op elkaar reageren tijdens de wandeling.
Vraag ook vooral het personeel van asiels om advies, zij kunnen vaak veel vertellen over de honden die zij in hun asiel hebben.
Ik wens jou heel veel succes naar het zoeken van een perfect maatje erbij!
Ik kan uit ervaring vertellen dat je best een asielhondje erbij kan nemen. Zelf heb ik een asielhondje reu van 16 jaar, was 2 jaar toen ik hem uit het asiel haalde. Sinds anderhalf jaar heb ik er een herplaats teefje bij. Zij is 10 jaar. Beide hebben het in hun begin jaren niet fijn gehad. De eerste keer toen ze kennismaakte stonden ze tegen elkaar te blaffen en te grommen. Maar ze voelde bluikbaar dat ze in hetzelfde schuitje hebben gezeten, want het was heel snel over. Ze zijn nu echt 8 pootjes op 1 buikje.
Goed bij de asielen informeren hoe de hondjes op andere honden reageren.
Succes!
Ik ben vrijwilligster in een asiel en zou je aanraden om gewoon, zoals de anderen ook al zegden, je te informeren bij een asiel. Zo is het bij ons heel belangrijk dat de juiste match wordt gevonden voor mens en dier, daar streven ze naar en dat is bij elk goed asiel zo.
Bij ons lopen bijv de kleine hondjes ook los rond en leven ze in groep, wat maakt dat ze erg sociaal zijn en ook nog gewend aan "huiselijk" leven. Want ze lopen binnen en buiten en hebben hun mandjes om in te slapen. Tijdens de middag zijn ze ook aanwezig als het personeel eet. Voordeel is dan dat de mensen de honden goed observeren en perfect weten welke hond bij welke hond zou passen. Heb je er eentje zoals jouw lieverd die snel een grote mond gaat opzetten, gaan ze er eentje zoeken die daar geen probleem mee heeft en die eerder rust zal geven. Een stabiel hondje zeg maar.
Ik heb steeds asielhonden en nooit problemen. Wel belangrijk dat de eigen hond wordt meegenomen om het nieuwe maatje te kiezen, maar ze dan wel niet te laten kennismaken te kort in de buurt van het asiel, daar is teveel stress en zie je niet altijd de hond zoals hij echt is.
Ben zeker dat een goed asiel jou zal helpen om het juiste maatje te vinden !! Want hondje en mensen gelukkig, daar doen ze het voor !
Succes en super dat je een asielhondje een thuis wil geven, want zoveel mensen dumpen ze om niets, zoals ik wekelijks mag zien zeker in de vakantieperiode...
Hartelijk bedankt voor de reacties!
Ik moet dus uitkijken naar een teefje dat al flink wereldwijs is en zich niet gek laat maken door het gedrag van mijn mannetje. Volkomen logisch ook want onstabiel plus onstabiel wat elkaar gaat kopieren en ophitsen heeft totaal geen zin.
Supehandige link trouwens die Iris&kelly plaatste bedankt!
Ikheb verschillende asiels benaderd, en de een is wat ''makkelijker'' dan de ander zogezegd. Uiteraard zijn ze allemaal begaan met hun dieren maar de een is niet zo happig op een proeftijd bijvoorbeeld, en wil dat je het hondje gewoon meeneemt, terwijl de ander juist 2 weken proeftijd aanhoudt. Er zit wel verschil in. Ik heb nu contact met een stichting die echt met me meedenkt. Dat is erg fijn. Op dit moment is er niet echt een match maar ze gaan het zeker in de gaten houden. Wat opvalt is dat er bijna alleen maar grote honden in het asiel zitten. Bulldog achtigen enzo. Maar we zoeken gewoon rustig voort en het belangerijkste is om iets tegen te komen wat echt goed voelt :)
Moet toegeven dat ze bij ons ook niet happig zijn op proeftijd omdat ze ondervonden hebben dat dit de verkeerde mensen aantrekt (heb het niet over jou hoor ), maar dikwijls krijgen ze dan echt mensen die denken "oh we nemen wel even een hond en als het dan niet gaat brengen we hem terug". Terwijl de "problemen" dan vaak enkel zijn dat de hond in kwestie nog niet goed weet wat er van hem verwacht word, twee weken is ook helemaal niets. En enkel grote honden in het asiel, dat zal dan in Nederland zijn, want bij ons is het kleine grut ook vertegenwoordigd, enkel is het zo dat die vaak sneller weg zijn dan de grote. Al denk ik altijd...geef mij maar een grote...dus gelukkig is iedereen verschillend daarin
Nogmaals veel succes met de zoektocht !
Van die kant had ik het inderdaad nog niet bekeken Marie-rose!
Het is idd natuurlijk niet de bedoeling om even een hondje makkelijk weer terug te brengen. Dat is voor het hondje in kwestie ook vreselijk sneu. Ik denk dat ik voor mezelf dan ook wel vrij snel doorheb of ik een klik met het dier heb ja of nee. Maar een proeftijd zou me meer handig lijken om te kijken of het goed gaat tussen de beide hondjes. Uiteindelijk is het ook sneu als ze elkaar in de haren vliegen en in een hele stress volle situatie zitten.
Goh, het is heel leuk allemaal, een nieuw gezinslid opnemen. Maar ook best spannend!
Wij hebben sinds ruim 2 jaar Jack, een geweldig lieve jack russel van bijna 6 jaar. Hij komt uit het dierenasiel.
Sinds 7,5 week is daar Bailey bijgekomen... ook uit het asiel.
Wij hadden geen voorkeur voor een hond, reu of teef, geen voorkeur. Belangrijk was dat er een goede klik zou zijn met Jack.
Door het dierenasiel zijn we goed begeleid, we hebben de honden op verschillende momenten laten kennismaken met elkaar.
Ook mijn zoon heeft kennisgemaakt met de hond, vond ik heel belangrijk omdat hij nog maar 8 jaar is.
Ook de nazorg van het dierenasiel is erg goed, er is overleg, ik kan met vragen terecht.
Wat hebben jullie je hondje veel kunnen geven en wat fijn dat je weer voor een asielhondje wil gaan.
Ik zou zeggen ga je als je eenmaal een keuze gemaakt hebt en het hondje thuis hebt niet teveel concentreren op een klik, die komt vanzelf wel.
Er zijn ook een paar dingen thuis waarbij je op moet letten om geen ruzie te laten ontstaan, zoals de honden alleen te laten eten zodat ze beiden rustig kunnen eten, geen speelgoed en botjes over de vloer laten slingeren, goed op de lichaamstaal letten zodat je tijdig kan ingrijpen. Kortom zorgen voor zo min mogelijk aanleiding dat het mis gaat.
En natuurlijk moet het nieuwe hondje eerst wennen, dus geen druk bezoek of bezoek ontvangen, of lange wandelingen, druk gespeel e.d. rustig in haar eigen tempo laten wennen.
Succes, ik ben benieuwd..
Ik heb er geen ervaring mee, maar wil toch even kwijt dat ik het super vind dat je jezelf zo goed laat informeren en de tijd neemt!! Ik hoop dat jullie de perfecte match kunnen vinden!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?