Hoi allemaal, Ik ga een "puppy" van 6 maanden ophalen in Antwerpen met een Belgisch paspoort, en neem haar mee naar Nederland. Moet ik dan een Nederlands paspoort aanvragen of iets betalen? MVG,
Ik kan je daar niet mee helpen want ik woon zelf in belgie. Maar ik denk dat het paspoort geldig is in heel Europa maar ik ben niet zeker. Ik weet wel niet hoe het zit als je de hond op uw naam laat zetten
wel moet je in orde zijn met de rabies enting
Mijn vader heeft een hond uit België gehaald en die hoefde volgens mij niet persé een paspoort hoor. Ik zou als ik jou was wel uitkijken met een pup kopen in België want er is daar heeeel veel broodfok en de regels om te fokken zijn veel minder streng. M'n vader is ook echt al een godsvermogen kwijt aan ziektekosten van zijn hond..
Broodfok is niet perse meer hier dan in Nederland.. Broodfokkers mogen al niet adverteren op tweedehandssites in Nederland wel.
In belgie is bv DNA test al een tijdje verplicht wat in Nederland nog niet is ( pas vanaf volgend jaar denk ik niet?).
Die info krijg je normaal allemaal van de goeie fokker mee.
Europees paspoort , Belgie valt daaronder hé. Wordt nu altijd gegeven vermoed ik .
Het is toch geen broodfok hoop ik ?
Een Belgisch paspoort bestaat al lang niet meer, alle paspoorten die worden afgeleverd zijn Europees. De hond moet volgens de Belgische wet gechipt zijn. En als je hem de grens wil overnemen, moet ie in orde zijn met zijn rabiesinenting (minstens 21 dagen voor grensovergang).
Ik vermoed dat het om een herplaatser gaat aangezien de hond al 6maand is
Haha dat is wel raar aangezien de hond van mijn vader nu 2 jaar oud is en niet getest was op erfelijke ziektes. Ook kan je in België op de markt en in dierenwinkels puppies kopen, je hebt hele grote winkels met alleen puppies in een klein hokje, zijn er wel honderden. Niet normaal. Lijkt me ook niet dat hun ouders op DNA getest zijn en van een goede fokker komen.
Ik had het over stamboomhonden (kush)
Edit : er moet verplicht een DNA staal afgenomen worden van de pups
op op de markt en in dierenwinkels is het hier verboden
oké
hier als in België of als in Nederland?
Ik woon in belgie dus hier is belgie haha :D
vroeger werden er idd op de markt pups verkocht en in dierenwinkels maar dat is al een tijdje voorboden. Wel bestaan er net zoals in Nederland broodfokkers maar die mogen niet adverteren op kapaza bv. Dus de broodfok is ongeveer hetzelfde als in Nederland behalve dan dat ze niet mogen adverteren.
En dat betreft erfelijke ziektes ( de testen die gedaan worden) hangt af van de rasvereniging
In Belgie is dat inderdaad verboden sinds enkele jaren.
Maar........verdekt gebeurt het natuurlijk nog ....internet is maar een klik verwijderd van broodfok.
Oh haha. Sinds wanneer is dat dan afgeschaft? M'n vader heeft 2 jaar geleden zijn hond gehaald in een dierenwinkel.. Wel beter dat het nu niet meer mag dan.
"Honden en katten mogen vanaf 1 januari 2009 niet meer in winkels en aanhorigheden (bijgebouwen, tuin, ...) gehouden en tentoongesteld worden. Iedereen die honden of katten kweekt, zal erkend moeten worden. En de verkoop in kwekerijen van honden en katten die niet uit de eigen kweek komen, is enkel toegelaten wanneer deze dieren van erkende kwekerijen komen, die beantwoorden aan alle wettelijke voorwaarden. Ook de verkoop op krediet wordt verboden."
Maar ik las op het net dat er zelfs in Nederland nog wel eens pups verkocht worden in winkels dus de regels worden niet altijd nageleefd dus als je een pup ziet in een winkel dan moet je dit melden
Euuuh, nooit in Groot Bijgaarden geweest ???? Honderden pups in glazen bakjes ?????
Animal expres? :(
Oh echt!! Want ik weet een dierenwinkel hier in Zaandam waar ze nog gewoon pups verkopen!!
Dat bedoel ik ja :(
Vreselijk....voldoen dus aan de wettelijke normen van broodfok
Die achterpoortjes he, altijd de verkeerde personen die ze vinden.
En de FOD...die staat erbij en kijkt ernaar.
TS ? Vanwaar kolt jouw pupke als ik vragen mag ?
Dierenwinkels bestaan nog wel degelijk in Belgie hoor. In Boechout is er onder andere wel eentje. En dan de verschillende 'hoeves' waar men allerlei soorten rassen pups verkoopt. Belgie is qua dierenwelzijn belange niet beter dan Nederland. Want ook deze winkels en hoeves zijn erkend. Dit zegt m.i. voldoende over het belang van 'dierenwelzijn' in Belgie.
Ja, en daar verkopen ze geen groenten en fruit...alleen zielige hoopjes hond, kat en kipjes, is dus niet verboden in Belgie...wordt gewoon allemaal door de vingers gezien....Ook de m#####elhoeve in Zele, ronduit schandalig Oudere pups worden sterk 'afgeprijsd' kwestie van de handel winstgevend te houden
Het is natuurlijk een moeilijk onderscheid broodf.kker of dierenwinkel die pups verkoopt ( ook een broodfokkr ) het blijft even erg voor de pups of ze nu in een dierenwinkel achter glas zitten of ergens anders :(
in mijn ogen een never ending story .. De overheid sluit zijn ogen ben benieuwd wanneer hun ogen ooit eens open gaan
Het is verboden om ze in een winkel te verkopen. Een fokker die meerdere rassen verkoopt is geen winkel volgens de overheid
Maar wat moet je dan doen als je zo'n dierenwinkel weet waar pups worden verkocht?
Bowié , als het echt een gewone winkel is , misschien even vriendelijk doorvragen over de tentoongestelde pups.....vanwaar komen ze.....mag dat zomaar hier ......etc.
En dan zou ik een tel geven naar de dierenbescherming en een mailtje sturen naar de FOD /dierenwelzijn.
Niet dat die vlug zijn hoor. Maar dan is er toch iets in gang gezet, misschien volgen er dan nog klachten.
Dit zijn ook de eisen om een hond de Nederlandse grens over te brengen.
Het chipnummer kan je vervolgens registreren op de site van de Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren:
Als je hond een Europees paspoort, dat in België is uitgegeven heeft, kan je volledigheidshalve de hond bij ABIEC ook op jouw naam zetten, omdat je hond daar op naam staat van de vorige eigenaar/fokker:
http://www.abiec-bvirh.be/nl/registration
Een hond van 6 maanden is geen pup meer. Waarom is deze hond niet eerder verkocht of vindt de koop/"adoptie" via een stichting plaats? Als je hond van een fokker komt, zijn er hopelijk geen gaten in de belangrijke eerste maanden op gebied van socialisatie gevallen en is de pup gezond. Bij een buitenlandse stichting weet men vaak de achtergrond van een (zwerf) hond niet en moet je afgaan op de gedragsbeschrijving door de stichting.
Weet je iets over erfelijke aandoeningen van het ras of kruising? Indien de pup oorspronkelijk niet uit België komt, maar bijv. uit het zuiden van Europa, heb je je dan ingelezen over Leishmania, Babesiose, hartworm etc. Zie:
http://www.arvidvanputten.nl/blogs/gezondheid/gevaarlijke-honden-ziektes/
Spijtig genoeg moet je met zulke acties opletten. Voor je het weet krijg je bedreigingen e.d. , vraag maar aan An Lemmens. Zij strijdt al lang tegen broodfok.
Hebben jullie de vele lijdensverhalen nog niet gelezen ? De vele klachten, de wanpraktijken... ze doen daar overheidshalve niets aan, wat kan het die hoge pieten achter hun bureau schelen...Er worden enkele tientallen mensen tewerkgesteld, waarom zouden ze de boel daar dan sluiten ? Waarom de hamburgerkramen, die je na de aankoop van je nieuwe huisgenoot, een broodje verkopen hun kostwinning afnemen ? Een regelrechte ramp is het hier in Belgie, mag je nog zoveel klagen en zagen...geld is geld...Er is al zoveel over geroepen en protest tegen geweest, ze doen lekker verder... zo weten de mensen ook weer waar ze de kinderen op een zondagmiddag eens kunnen laten slenteren...
Als ik je een raad mag geven: walk away. Een pup van zes maand nog bij de fokker? Een gewetensvolle fokker die op verantwoorde wijze fokt (met één ras, geen tien) heeft al bestellingen nog voor de teef gedekt is. Je riskeert dat het beestje al die tijd ergens in een stal gezeten heeft en uberhaupt niet gesocialiseerd is.De belangrijkste socialisatieperiode loopt tussen de drie weken (vandaar het belang van een fokker die zich met zijn pups bezig houdt) tot 12 weken. Bij ons was er iemand op de hondenclub die ook zo een "pup" gekocht heeft, een totale ellende
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?