Zitten er wormen in rauw vlees (KVV dus)? Wij houden namelijk voedselresten in een aparte emmer om dan mee te geven met de vuilkar en hier zaten dikke, zwarte wormen in. Mijn moeder zegt dat dit door de KVV komt, want als je bijvoorbeeld rauwe americain een week laat staan daar ook wormen uitkomen. Als de honden hun bak niet leegeten gaan de resten daar namelijk ook bij.
Brrrr.. het idee alleen al!! Kan eventueel een foto posten.
Ik denk dat in alle rauw vlees de cellen voor wormen zitten. Dat ze echter pas zich ontwikkelen als het vlees rot is. Of anders heeft er een vlieg (blowfly) die echt haar eitjes legt op dood vlees de resten bezocht en geinfecteerd. Bah ja kan het me voorstellen....
Hier zitten ook wormen en larven en vieze levende beesten in de groencontainer.
De vliegen vinden het er heerlijk.
Het enigste wat er tegen helpt is schoonmaken schoonmaken en nog eens schoonmaken.
Het kan wel in een krop sla of andijvie hebben gezeten.
En ja rauw vlees weggooien kan ook voor allerlei vieze huisdieren zorgen
Oh, het zijn blijkbaar wit-doorzichtige wormen. Die zwarte waren wss al in een cocon aan het gaan ofzo.
er hoef maar een vlieg op de kvv zitten en ja je hebt zo wormen..... kliko bak, zakjes alles schoon maken, zelfs broodbeleg zakjes, als er maar een vlieg bij komt dan zitten er maden in, niet een maar veel.
kvv, geef je direkt aan je hond, wat je over hebt, ja dat gaat bij jullie de vuilemmer in ?
Ooooh, bedankt voor de reacties! Ik dacht echt dat die wormen in haar vlees zaten en gegroeid waren ofzo. Maar met jullie commentaar ben ik eens gaan zoeken hoe de larve van een vlieg eruitziet, en het zijn echt exact die wormen die in het emmertje zaten!
En mijn moeder de KVV beschuldigen! Heb haar direct de foto laten zien
je kan het voorkomen hoor........
een prop papier nemen en daarop thinner en dat in de vuilcontainer, dan komen er geen vliegen op.
iedere zak die ik er in gooi, heb tuurlijk wel eens restjes vlees , schoonmaken van bamse dr bak, gaat de vuilniszak in, en als die vol is de container in, op de zak een paar druppels thinner en je hebt geen maden in de container.
Als het zomer is reserveer ik altijd een diepvrieslade voor mijn vleesafval. Na het eten gaan alle etensresten (aardappelen, vlees enz..) in een zak in de diepvries en op de dag dat de container geleegd word gooi ik het pas in de container. Geen maaien meer!
@Willemijn: Ja, het zijn de restjes die de honden niet opeten die ook het emmertje ingaan, samen met ons afval. Eerst gaat het in een klein emmertje in de keuken (waar de vliegen dus bijkunnen..) en dan 's avonds doen we het in een zak in een grote emmer. En als die zak vol is gaat die mee met de vuilkar. Daar moeten we nu dus even wat anders op gaan verzinnen dan
thinner, ik wist dit ook niet, mijn kliko zat vol met duizende maden, ik rilde er van.
kreeg van de vuilnisophaler het advies om er thinner in te doen, lege bak, goed schoonmaken, en op de bodem een prop papier met thinner, en dan bij iedere volle zak, een paar druppels thinner erop. echt geen made meer, niets van dat al.
niet in de keuken natuurlijk he... en wat ik hierboven lees, afval van vlees, in de vriezer, daar is geen plek voor. bij mij gaat alles in de keuken in een vuilniszak, daar zijn geen vliegen.... het zijn juist de vliegen , al is het er maar een die dit veroorzaakt, thinner komen ze niet in je kliko.
met een fles thinner doe ik een jaar mee, zodat jullie niet denken dat ik het milieu vervuil.
hiernaast is een kindercres, alle poepluiers gaan de speciale kliko in, ook daar zaten maden in, nu doen zij ook thinner in de kliko, en geen ene made meer.
tuinafval daar komen geen vliegen in, daar is het dus niet nodig om dat te gebruiken, ik ben zeer alert erop. want echt ik rilde er van.
openstaan was mij ook al aangeraden, een latje er tussen zodat de vliegen er uit konden, hielp niet, dan helemaal open, kunnen de vogels ze opeten de maden, ook dat hielp niet, dit is doeltreffend, en echt nimmer meer made erin te vinden, hier wordt de kliko een x in de twee weken opgehaald, niet zo gek dat vliegen dan op restjes afkomen.
Dan maak je van elke zak biologisch afbreekbaar afval chemisch vervuilt afval
thinner is rotzooi!Je kan er inkt van papier mee losweken en stempelen op nieuw papier..
Gooi dan je vleesvuil of groente vuil in zak die je dicht bind en weer losgooit voor het ophalen
of spray de vuilnisbak in met een eco middel
Is dat niet gewoon normaal? Temiste als vlees oud is en bedorven dan ruimt de natuur dat op.
In kadavers zitten ook beestjes die je liever niet wilt zien, en dat is ook gewoon vlees.
Maar als je vlees vers geeft dan kan het geen kwaad hoor.
Als het over heb, dan kan je het beter invriezen, of 1 dag in de koeling bewaren. Niet in een emmertje buiten de koeling, dan komen er inderdaad beestjes mee eten
Vliegeneieren en maden heb je zo. Op 1 2 3.
Wormeieren van intestinale parasieten; zou kunnen, maar mag niet.
Daarom best ontwormen of stoelgangonderzoek.
Reinheid en de groenbak of kliko ver weg plaatsen.
Uitspoelen met kokend water.
Maden geven geen worminfecties. Zijn uitwendige opruimers.
Pantykousje nemen en mottenballen in de teen doen, vervolgens de kous aan het handvat knopen en de rest aan de binnenkant laten hangen. Ook geen vliegen dus maden meer.
Ik stooi er altijd een laagje Diamatoceous Earth (foodgrade) over en sindsdien nooit meer problemen. Goedkoop, effectief en veilig.
ik bewaar de vleeszakjes ook in de vriezer en s morgens vroeg op de dag waarop de container geleegd wordt gooi ik het er bij.
op doodvlees komen altijd vliegen af om hun eitjes in te leggen, maar is het erg wanneer deze in de container zitten? ze doen geen kwaad hoor, wij mensen vinden ze vies that's it.
je kan ook de container open zetten wanneer er maden in zitten, de vogels vinden ze heerlijk.
Barf vlees en botten van wild worden of dienen minimaal 10dagen te worden ingevroren om evt. parasieten te doden.
Kijk bij "Hazenkarkassen" op http://www.barfplaats.nl/handleiding-tot-barf/vleesbotten/
Rauwe botten splinteren niet, en van rauw vlees krijgt uw hond geen wormen, integendeel, botten gaan pas splinteren als ze verhit geweest zijn, en van rauwe botten en rauw vlees krijgt een hond een zeer zuur maag-darmmilieu. In dit zure milieu komen wormen niet tot ontwikkeling, zodat uw hond veel minder last heeft van wormen, dan honden die met brokken gevoerd worden.
bron: http://www.eikehof.be/voedingsadviezen/
in mijn kliko gaat geen los vuil, alles in zakken, ook bij de buren gebeurt dit, een enkeling die alles er in werpt, maar hier niet, ook niet bij de cres.
Er werd aangeraden om etensresten in kranten in te pakken zodat vliegen er niet bij kunnen. Geen vliegen geen maden.
Niet alle intestinale parasieteneieren worden gedood door invriezing.
Ik strooi altijd een laagje "strooizout" onder in onze container en doe sowieso alle vuilnis in zakken maar dan strooi ik nog zout op de rand van de container waar de deksel op rust en als ik iets los in de container gooi gooi ik daar ook nog wat zout op. Maden kunnen niet tegen zout.
Klopt, maar er staat ook dat het onwaarschijnlijk is dat de wormen/eieren het maagzuur overleven en dat besmetting via vlees dus niet logisch is.
De hond en kat hebben over het algemeen last van de spoelworm Toxocara Canis of cati en de lintworm (Dipylidium caninum of cati)
Paarden dragen de
Schapen dragen de
Lebmaag
Dunne darm
Dikke darm
Koeien dragen de
Groep | Familie | Soort |
Longwormen | Metastrongyliden | Dictyocaulus viviparus |
Maagwormen | Trichostrongyliden | Haemonchus spp. Ostertagia ostertagi Trichostrongylus axei |
Dunnedarmwormen | Trichostrongyliden | Cooperia oncophora Nematodirus spp. Oesophagostomum spp. |
Knobbeltjeswormen | Strongyliden | Oesophagostomum spp. |
Haakwormen | Ancylostomatiden | Bunostomum spp. |
Spoelwormen | Ascariden | Toxocara vitulorum |
Planteneters hebben een hele andere zuurtegraad in hun maag en kunnen besmet raken met hele andere wormen dan vleeseters.
Onze honden zijn dan ook niet gevoelig voor de wormen van een rund, schaap, geit, kip etc.
Ze worden besmet door dieren die dezelfde wormsoorten dragen of prooidieren die voor dezelfde wormsoorten gevoelig zijn.
Het kan zo zijn dat een hond in het bos een konijn, een eekhoorn of een ander prooidier vindt die vlooien heeft, die vlooien zijn vaak dragers van lintworm en als de hond dat dan opeet, ja, dan wordt ie besmet met lintworm. Maar dat kan alleen het geval zijn met wild wat niet gefokt is maar in het bos gevonden of geschoten wordt.
De enige die wel gevoelig is voor al die glibberige enge inwendige creaturen en die ook gevoelig is voor met name de wormen van de hond en de kat is de mens! Dus 1x per jaar jezelf en je inwonende familieleden ontwormen is echt geen overbodige luxe!
De coevolutie van parasiet en gastheer is niet van de laatse paar decennia. Het bestaan van maagdarmwormen is het bewijs dat het maagzuur het niet onwaarschijnlijk maakt dat honden besmet raken.
Idd
Interessante topic.
Ik heb alleen grijze container, we gooien geen gekookt eten weg. Kvv gaat op. Groenafval in de compostbak.
Dus ik lees vol interesse mee
In de Hondenwereld van januari 2014 staat een heel goed artikel en dit is er uit gequote:
Roofdieren zoals de leeuw, panters, wolven, hyena’s, wilde honden, katten en ons eigen
roofdier de hond kunnen alleen maar gezond blijven als de maagzuurwaarde PH-1 is, dit is zuur tot extreem zuur ( vergelijkbaar met zoutzuur ) In dit zuur is leven onmogelijk, dus schadelijke bacteriën, parasieten en andere ziekmakers worden direct gedood in dit zuur.
En stel dat een bacterie dit toch zou moge overleven, dat zal deze in gevecht moeten treden met een gezonde darmflora, dan is hij opzeker ten dode opgeschreven, de darmflora van een gezonde hond ia altijd in de meerderheid hier hoeft u niet aan te twijfelen
Een gezonde hond kan prima overweg met bacteriën en parasieten, hier zal hij nooit ziek van worden. De gevaarlijke Salmonella, ESBL en MRSA bacteriën deze zijn resistent voor bijna alle antibiotica die momenteel gebruikt word waar mensen goed ziek van worden en zelf overlijden, maar een gezonde hond heeft hier totaal geen last van., in het ergste geval een dagje aan de dunne
De maagzuur waarde is de sleutel die bepaald of een hond ziek word of niet.
Dierenartspraktijken zitten vol met zieke honden, dit zijn allemaal honden die commerciële voeding krijgen, een gezonde vlees etende hond ziet de dierenarts waarschijnlijk nooit, en zo hoort het ook.
Waarom heeft een hond last van wormen ?
Laat ik u dit zeggen, een gezonde hond die de juiste voeding krijgt heeft geen last van
wormen. Wormen word veroorzaakt door verkeerde voeding zoals brokken, blikvoer en
diners. Honden die commerciële voeding eten krijgen een veel te waterig maagzuur (PH-7) in dit maagzuur wat bijna neutraal is kunnen wormen, bacteriën, parasieten en andere ziekmakers gewoon in overleven. Deze ziekmakers krijgen dus vrijspel om de hond ziek te maken en kunnen gewoon hun gang gaan om schade aan te richten, niets staat ze meer in de weg. Ook de darmflora is bij honden die commerciële voeding eten zeer slecht, ook hier hoeven de ziekmakers niet voor te vrezen. Daarom zitten de wachtkamers bij dierenartsen ook zo vol met probleem honden.
Honden die rauwe gevarieerde vleesvoeding eten hebben geen last van wormen, dat kan ook niet omdat het maagzuur een waarde heeft van PH-1 dit is zuur tot extreem zuur (vergelijkbaar met zoutzuur) hierin is leven onmogelijk dus worden ziekmakers direct gedood in de maag, als er onverhoopt toch een ziekmaker dit zou overleven dan zal hij in gevecht moeten treden met de darmflora van de hond en die is bij een vlees etende hond altijd in de meerderheid, en zal de ziekmaker als nog worden gedood.
PH-1 of PH-7 is de sleutel wat bepaald of een hond ziek kan worden of niet. Roofdieren
moeten ten alle tijden een maagzuur waarde PH-1 hebben, zo niet leid dit onherroepelijk tot ziektes. Honden snuffelen overal aan, eten soms ontlasting van andere dieren en rommeltjes wat ze vinden, als de hond dan geen sterk maagzuur heeft kunt u er op wachten dat hij ziek word.
Je kunt het hele stuk downloaden en lezen op http://www.diamondfauna.nl/index.php/brokken-leidt-tot-dierenleed? Het staat onder: De Hondenwereld januari 2014.
Niet echt een betrouwbare, onbevooroordeelde bron van informatie.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?