Beste mensen, Over een paar maanden als de natuur het toelaat verwachten we een oud Duitse herder pup. Nu zijn we dus bezig met zoveel mogelijk info op te doen. Op het gebied van socialiseren heb ik toch een paar vraagjes, zo lees ik dat het niet zo verstandig is om honden aan de riem met elkaar kennis te laten maken. Ook puppy's met elkaar laten spelen wordt afgeraden, betekend dit dat het socialiseren met andere honden alleen kan als hij los is, dit betekend dus dat puppy gelijk los moet zonder dat hij de basiscommando's kent. Ik zie wel eens puppy's en jonge honden die overal op afstormen, en die dus elke keer succes hebben, mij lijkt dat niet echt goed. Dus mijn vraag is hoe hebben jullie dit opgelost. Alvast bedankt. Tommy
Niemand ?
Een hond met andere honden socialiseren moet niet perse via direct contact pups leren ook vanop afstand van andere honden.
Ikzelf ben tegen te pas en te onpas tegen laten spelen met elkaar omdat daar meestal geen remmingen zijn,ik hou liever zelf mijn pup in het gareel en beslis zelf wel wanner die mag spelen en wanneer niet
zo zal ik bv nooit toelaten dat mijn pup met andere pups speelt op een HS die is daar om te trainen niet om de clown uit te hangen met andere ongecontroleerde pups.
Hangt misschien af van de soort hond dat je hebt ?
Ik heb altijd mijn pups laten ravotten en spelen met andere pups. Vond dat ze op die manier leerden van te communiceren op hond manier. Vroeger ook herder en collie gehad.
Bij mij mag een hond hond zijn :-)
en al mijn honden groeiden op en waren fantastische dieren. Maar ik kan verstaan dat je soms iemand kan zijn die je hond volledig wilt onder controle hebben. Ieder zijn meug hé
Ook in het nest spelen ze, ontdekken hoe ver ze kunnen gaan, welke dominant is en welke niet. Wat is grappiger dan de gekke streken van twee spelende pups ?
Het socialiseren van pups kan al van af dag 1 dat jij je pup hebt. Maar waar je op moet letten is dat je de pup laat kennis maken met honden die ook sociaal zijn. Dat kan best aan de riem maar waar jij zelf op moet letten is dat je dan niet de lijn strak trekt omdat jij de ontmoeting spannend vind wat dat geeft je dan door aan je pup. Zoek een aantal rustige honden op en laat je pup daar lekker kennis mee maken.
Waar ik je absoluut afraad is het pups maar telkens laten spelen met welke hond ook. Het is gewoon niet goed voor je pup. Laat je pup kennis maken en ga dan verder. Loop met je hond dat is veel gezonder voor zijn skelet. Omdat lopen een rustige voort gaande beweging is bouwt je hond spieren op. Met rennen, spelen en ravotten is de kans dat hij iets verrekt of verzwikt vele malen groter.
Als je pup ouder is kom je vanzelf meer honden tegen. Maar blijf bij je stand punt jij bepaald met welke hond jou pup kennis mag maken en op welke manier. Jij hebt de pup betaald, jij geeft hem te eten en als het mis gaat betaal ook jij de dierenarts. Laat je niet om praten door andere honden eigenaren want iedereen zegt toch wat anders. Luister naar je gevoel dat roept niet voor niks naar je.
Kennis maken kan dus aan de riem en los maar aan de riem heb je gewoon meer controle. Maar er zal een moment komen dat je pupsel toch ook loslopend honden zal gaan ontmoeten.
Vraag dit soort dingen ook gewoon aan je fokker dat vinden de meeste fokkers vaak ook fijn omdat ze dan gelijk merken dat je goed nadenkt en bezig bent met de komst van je pup.
suc6 en alvast veel plezier gewenst met je pupsel.
Heeft niks met soort te maken want bij men teckeltje was ik er ook niet mee gediend op een HS dat er constant andere honden in zijn buurt kwamen om te spelen het gaat over controle
Nu ik zeg niet dat ze nooit mogen spelen maar ik wil wel zelf kunnen bepalen waar wanneer en hoelang
tot mijn spijt kom je op straat nog veel volk tegen die daar helaas anders over denken en denken dat ze met jou hond maar alles mogen doen want het is ohh zo lief leuk en grappig allemaal.
ik heb mijn honden ook gewoon kennis laten maken met honden op spelende wijze
eerst met honden die ik ken (familie vrienden) en daarna op de hondenschool.
nu als ik mensen tegenkwam op straat en mijn hond had ik aan de lijn (en uiteraard met wederzijdse toestemming van de ander eigenaar) liet ik mijn hond aan de ander hond ruiken en ook andersom. ik vind dat mijn hond aan de lijn ook sociaal moet zijn. uiteraard let ik hierbij heel goed op de lichaamstaal van mijn hond en op de andere hond.
Een hond kan ook sociaal zijn zonder perse zijn neus in een ander zijn kont te moeten steken.
heb ik gezegd dat dat niet kan dan? ik heb gezegd dat ik het zo gedaan heb maar iedereen doet hiermee wat hij wil. de TS vraagt hoe wij onze honden hebben gesocialiseerd en zo heb ik het gedaan
Ik ben voorstander om jonge pups met elkaar te laten ravotten en dollen... De taal die ze onderling uitwisselen is belangrijk voor hun verdere ontwikkeling, ze leren wat een andere hond aangeeft met bepaalde houding en leren waar hun grenzen liggen. Met oudere honden is anders, niet elke hond vindt zo'n ongeremd pupsel fijn en niet elke eigenaar schat zijn hond juist in... Op school mochten de pups na elke les even lekker dollen met elkaar, ze hadden daar echt veel deugd van...In de volgende klas zag je al heel goed het verschil, je hebt honden die geen soortgenootjes dulden en je hebt de allemansvriendjes... Mijn hond is sociaal als hij los mag, aan de lijn wilt hij geen opdringerig gesnuffel van een andere hond dus hou ik daar rekening mee. Succes met je pup
Allereerst bedankt voor de reacties,
Verschillende meningen zie ik, Anny en Lance ik zie niet in wat er mis is met controle over je hond hebben.
Lijkt me voor de hond ook het beste mijn vorige hond stond ook onder controle, ben zijn baasje toch.
Zie vaak in mijn omgeving honden die maar op andere honden afstormen, lijkt me voor de baas en de hond ook niet leuk, zelf vaak genoeg meegemaakt als ik met mijn hond wandelde.
Natuurlijk mag hij van mij lekker puppy zijn, maar dat betekend niet dat hij alles maar mag.
En volgens mij leren ze niet zoveel pups onder elkaar.
ieder zijn meug hé.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?