Je kan ook brok met eens vleessoort geven.
Ik had boven ook het elimentatie dieet genoemd. Je kan het ook ontdekken door hypoallergeen voer te geven. Alleen weet ja dan niet waarvoor de allergie is. Dierlijk eiwit, maar welke.
Als je verder oo dat voer blijft en het gaat goed, maar het ook niet uit waarop je hond reageert.
DT zou ik niet doen. Je hebt bij hun brubeck met paard, die probeer ik nu.
Misschien wel een goed idee bij een andere DA voor uitleg.
Eliminatie is dat je een soort vlees geeft, wat ze noot eerder gegeten hebben. Een voedselallergie bouwen ze meestal op. Een soort wat ze veel eten, daar gaat het lichaam dan op reageren.
Je kan dan dus 8 weken een soort vlees geven en als dat goed gaat, weet je waaraan het ligt. In het meest voer zit kip of rund, vandaar dat dat het meeste is waar ze allergisch op gaan reageren. Ook granen en lam.
Ik verwacht zo dat een omschakeling naar een vers vlees voeding zonder eliminatie (kip en rund zou ik dan mijden) al een enorme verbetering oplevert, evenals het overstappen naar een betere kwaliteit brok.
Elimineren doe je pas als een normale basisvoeding geen soelaas kan bieden. Zover is de hond van TS niet, dat blijft steken op 1 voedingswisseling van eenzelfde merk met dezelfde basisingrediënten. Dus ja, ik ben zeker voorstander van elimineren (goed advies), maar niet in dit stadium.
Dat wist ik niet. Ik gaf kvv met verschillende diersoorten en vis ( rund, lam, kip, en welke vis weet ik niet) DA zei tegen mij 8 weken gekookt paard met aardappel, althans een soort wat ze nooit gegeten had, kon ook geit, struisvogel, eend, konijn. Ik snap niet zo goed waarom gekookt.
Ze kreeg na 6 weken uitslag in haar liezen. Vandaar nu maar even brok met paard. Zit ook meer in dan alleen paard en aardappel.
Het is wel moeilijk vind ik.
Kreeg ze uitslag van het gekookte paard met aardappel? Koken levert verlies van belangrijke aminozuren, vitamines en mineralen op. Paard bevat enorm veel ijzer dat extra afvalstoffen oplevert voor het lichaam. Een hond dat al een lichamelijke verzwakking heeft, kan hierin versterkt worden als het een inadequate voeding verstrekt krijgt. Aardappel valt onder nachtschade en niet elke hond reageert daar goed op, kan extra jeuk veroorzaken want het verhit het lichaam. Elimineren doe je altijd zo 'compleet' mogelijk en bij voorkeur op een onbewerkte voeding, dat nog intact is op basis van hoogwaardige eiwitten en het gehele vit./min. pakketje 'in verhouding tot dat prooidier per dag'. Dat levert de minste belasting voor belangrijke organen op die afbraakstoffen moeten verwerken, zoals nier en lever. Dan geef je tijdelijk een diersoort dat nog niet eerder is gegeven. In de praktijk reageren honden goed op eend, kalkoen en konijn. 'Rood vlees' soorten zoals paard (mager) en lam en geit (vettere diersoorten) verhitten dat weer op andere vlakken problemen op kan leveren, omdat het extra onnodige druk zet op een lever en in die zin het lichaam niet meer kan neutraliseren. En als je KVV voert, dan ben je afhankelijk van de kwaliteit van het gegeven merk. Ik vind maar een aantal merken geschikt in die zin.
Elke lichamelijke belasting wordt opgevangen door de lever. Tegenwoordig ben ik erg voorstander van tijdens het elimineren te werken met bepaalde kruiden, zoals Mariadistel. Dat helpt de spijsvertering en ondersteunt de lever, die het op momenten van lichamelijke belasting extra zwaar heeft. Het kan ook ondersteunen bij atopische klachten, waarnaast geëlimineerd moet worden om bijkomende voedingsallergenen uit te sluiten.
Ik ben uiteraard geen voorstander van brokvoeding, maar laat mensen hierin wel een keuze. Je kunt immers niet afdwingen. Ook brok verhit in wat voor vorm dan ook, want het past niet bij het systeem van een hond of kat. Je kunt dan vooral kijken naar de minst belastende ingrediënten, zoals soja- en glutenvrij, hoger gedroogd vlees percentage van niet standaard diersoorten, toevoeging van 'whole foods' zoals niet standaard bulkafval, maar specifieke groentesoorten, immuniteitsverhogende oergranen en kruiden, extra toegevoegde omega 3. Bij voorkeur koud geperst, maar niet elk dier reageert hier goed op.
Sterkte er mee. Ja, als je hond het niet goed doet, dan is het qua voeding uitvissen wat wel en niet werkt. Ik heb geleerd om dicht bij de hond zelf te blijven.
Dank je wel voor de uitleg! Ik vond dat ze het nog niet heel goed deed op gekookt paard en aardappel, kan dus kloppen. Ze kreeg laatst huisuitslag. Heb honingzalf gesmeerd, werkt super!
Ik gaf kvv van darf en tinlo.
Misschien voor ts dus een idee naar kvv te kijken op basis van eend, kalkoen of konijn.
Je hebt wel betere brok merken, zonder toevoegingen: orijen, applaws, acana, tast of the wild, bubeck. Ik vind wel als je brok voert, dan goed kijken wel merk. De meeste hebben rund of kip erbij. Orijen heeft wel een variant met wild.
Ik ga denk ik zoeken naar kvv op basis van dei soorten die je noemde.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?