Goedenavond, Ik heb sinds 3 jaar een Jack Parson terrier, afkomstig van een inbeslagname. Buiten verlatingsangst en stress klachten heb ik geen enkele problemen met haar gehad qua gezondheid. Heerlijk druk, spelen, rennen en vooral bij mij op de bank of op bed willen slapen. Nu heb ik haar vorig jaar toch maar laten steriliseren, daar is ze alleen maar beter uitgekomen. Nu dacht ik, dat het verstandig was om wat aan haar gebit te laten doen ter preventie. Dierenarts had het nagekeken en was het roerend met me eens. Nu gebeurd het volgende, de afspraak voor de gebitsbehandeling stond op afgelopen vrijdag. Echter werd mijn hond op woensdag ziek, maar dan ook echt ziek. Overgeven de hele nacht door, niet willen eten en ga zo maar door. Donderdags ging het al weer beter. Vrijdag in overleg met de dierenarts mijn hondje wel langs gebracht, niet voor de gebitsbehandeling, maar even ter controle aangezien het ineens warm weer was geworden, mijn hondje al 7 jaar is en maar 4 kg weegt. Conclusie er zat nog verhoging in de vorm van 39,5 maar voor de rest was mevrouw al bijna beter zei de dierenarts en dat ze uit moest zieken zogezegd. Ik heb ook geen medicijnen meegekregen. Ik dacht nog bij mezelf, hij zal dat niet voor niets zeggen. Vrijdag ging het ook echt beter met haar, gister ook...tot die middag. Sinds gistermiddag mag ik haar niet meer optillen en piept ze als ik dat doe. Ze wil ook niet meer op de bank springen of op mijn bed en met moeite springt ze op haar stoel. Ze is ook voor haar doen heel rustig. Een vriendin zegt tegen me, dat ik zo'n overbezorgde moeder ben. De andere zegt dat het met haar buik te maken heeft, aangezien ze vorige week zo beroerd was. Ik weet het alleen dat piepen dat ik dat niet gewend ben van haar. Heeft één van jullie misschien een suggestie wat het zou kunnen zijn? Of nog beter wat ik er aan zou kunnen doen? Ze eet overigens wel gewoon, probeert ook bij me te bedelen als ik aan het eten ben. Ze gaat ook mee uit, loopt wel langzamer, maar voor de meeste honden nog in een aardig tempo. Ik zou heel erg blij zijn, als één van jullie misschien een suggestie heeft!
Enige suggestie die ik kan geven: terug naar de dierenarts! Desnoods een andere als deze er weer niets mee doet.
Ik wens je hondje wel veel beterschap toe!
Een hond laat pas in een laat stadium pijn zien. Dit moet dan ernstig genomen worden.
Deze tekst:
quote
Sinds gistermiddag mag ik haar niet meer optillen en piept ze als ik dat doe. Ze wil ook niet meer op de bank springen of op mijn bed en met moeite springt ze op haar stoel. Ze is ook voor haar doen heel rustig.
unquote
spreekt voor zich; je hond heeft pijn.
Je eigen dierenarts of een andere moet op zoek naar de oorzaak van deze pijn.
Ik zou morgen zonder uitstel naar een dierenarts gaan.
Beterschap.
Heb je de temperatuur al opgemeten?
Zou morgen een afspraak maken met de DA om haar opnieuw te laten checken....
Ik ben het met de andere eens, terug naar de DA of naar een andere DA. Geeft ze ook over? En hoe zit het met eten? Wilt ze eten of eet ze niks? Bij onze vorige Parson hadden we het zelfde, wilde nergens meer op springen, kon niet meer liggen, optillen was ook geen optie. Bleek er wat in de maag vast te zitten.
Maar ik vind 4 KG ook heel erg weinig voor een Parson Russell Terriër of is het een Jack Russell Terriër? Want een Jack Parson terriër bestaat namelijk niet.
Iedereen bedankt voor de reacties!
Ik bel morgen sowieso de DA, want ik vertrouw het niet.
Na woensdag nacht heeft ze niet meer overgegeven! Temperatuur is nog altijd 39,5 graden.
In de papieren die ik heb gekregen, toen ik haar kreeg staat dat het een Parson Russel terriër is. Mijn eigen DA houdt het op een Jack Russel terriër, die hoog op haar poten staat. Als mensen haar zien, denken ze vaak dat het een pup is ondanks haar leeftijd. Ik heb haar gekregen met een gewicht van 2,9 kilo en ik heb haar kunnen bijvoeren in de afgelopen jaren tot 4,3 kg maar meer krijg ik er niet aan. DA zegt ook dat zij in tegenstelling tot veel honden een gezond gewicht heeft, dus dat heb ik aangenomen. Ik schrik er best wel van dat je dat zegt, dat zal ik ook even voorleggen bij de DA.
Dan zal het wel een Jack Russell zijn ja, want een Parson teef zit gemiddel op een gewicht van 6,5 - 7,5 kilo de reu op 7-8 kilo, ik heb zelf namelijk een Parson Russell Terriër. Vond het daarom al raar dat ze maar 4 kilo woog.
Ja ik zou het wel even grondig laten onderzoeken, met name omdat je der niet mag optillen en dat het dus lijkt dat ze last heeft van der buik. Het kan ook iets heel anders zijn maar gewoon om zeker te weten.
beterschap
goed laten nakijken; koorts moet naar beneden!
Heeft ze wel ontlasting?
En is die goed?
Geen wormen o.i.d.?
Als haar buik zo pijnlijk is kan het goed zijn dat het iets met de darmen te maken heeft.
I.c.m. de koorts kan het best een ontsteking zijn.
Dus echt even terug naar de dierenarts.
ik denk ook dat je een jack hebt.mijn poppy is dan wel heel klein maar weegt toch 6 kilo.ze is niet dik maar het zijn spieren.ik hoop dat het goed komt met je hondje.
bijna beter vertelt je dierenarts !!! de koorts is wat je schrijft nog wel 39.5 , dat is niet bijna beter, je gaat weg zonder wat ?
en nu is je hond ziek, piept als je hem aanraakt, aan de buik komt, weet je wat je moet doen ? een second opinion laten doen bij een andere arts, een arts die de hond met 39.5 koorts wegstuurt is niet goed.
Inderdaad wat iedereen zegt ,terug naar de dierenarts ,het lijkt op rugpijn?
Ik ben afgelopen maandag dus terug naar de dierenarts geweest. Dit was één van de andere dierenartsen, die werkt in de praktijk. Ze heeft haar volledig onderzocht, tijdens de onderzoekjes om te kijken of het rug/nek pijn was stond mevrouw op de tafel te kwispelen. Ze sprong zo ongeveer zelf op de behandeltafel. Temperatuur was maandagochtend 39,3, waarop deze DA zei dat deze kleine verhoging zou komen doordat ze zich daar op dat moment zo druk aan het maken was.
Nou in de afgelopen dagen leek het ook inderdaad beter en beter te gaan. Ze begon weer op haar oude zelf te lijken. Tot een half uur geleden, omdat ze zo druk was binnenshuis dacht ik laat ik naar het veld/bos hierin in de buurt gaan zodat ze even kan rennen. Ik ben net twintig stappen op het veld, ineens gaat ze heel langzaam lopen en daarna liggen midden op het veld. Gewoon echt liggen, ook al is ze niet groot ik kreeg haar echt oprecht niet in beweging. Kortom ik heb haar opgetild en meegenomen naar huis. Heb temperatuur gemeten en die is 38 graden. Heb 2 dierenartsen gesproken en die zeggen zolang ze geen koorts heeft zal ze wellicht niet zo lekker zijn vanwege het veranderde weer of misschien iets verkeerds hebben gegeten.
Echter ze eet gewoon, geeft niet over......alleen dat rare voorval daarnet op het veld. Ben ik te bezorgd of?
Hallo Nina
Ik heb begrepen dat het forum er voor en aantal even uit ligt ,vandaar dat je nog geen reacties had ,
Als de rug en nek in orde zijn bevonden ,en je merkt nog iets vreemds aan haar zou je het hartje even kunnen laten luisteren ,
Hoeft niets ernstigs te zijn hoor ,maar zekerheid voor alles ,
sterkte en groetjes heleen
Ik hoop heel erg dat jullie nog een keertje advies hebben....
Het vermeende rug/nek probleem en het niet willen springen is op een onverklaarbare wijze vanzelf verdwenen. Volgens de Dierenarts leek het haar het meest waarschijnlijk dat ze wellicht een verkeerde beweging gemaakt zou hebben.
Nu heb ik een volgende probleem, waar ik me nog veel meer zorgen over maak. Ik ga altijd naar één en dezelfde dierenwinkel, echt al jarenlang. Ze kennen mij en mijn hond daar en weten van haar afkomst en klachten. Nu wilde ik afgelopen vrijdag een anti-vlo middel van die pipetjes kopen, kom ik daar zegt een van die meisje ja wat je normaal hebt hebben we even niet op voorraad, maar ik heb iets anders voor je, zelfde werking, zelfde stof enz.
Heel stom, maar daar ben ik op af gegaan en ik heb dat pipetje aangebracht bij mijn hond. Vier uur later zat ze onder de bulten, rode uitslag waar je u tegen zegt en maar overgeven. Ik heb alles met teershampoo er zo snel mogelijk afgewassen en ben naar de dierenarts gegaan. Ik schrok me dood.
Na de 1e injectie werd het een paar uur later rustiger in de zin van bulten verdwenen en het rode nam iets af. Echter aan het eind van de dag nam de rode uitslag weer enorm toe, dus de dag erop weer naar de DA. 2e prednison injectie + ab injectie gekregen, dat heeft welgeteld 6 uur geholpen en daarna kwamen er aanvallen opzetten. Afgelopen maandag heeft ze de derde prednison injectie die 2 à 3 weken zou moeten werken. Alleen vandaag laait die rode uitslag weer intens op, dus ik ben maar weer naar de DA gegaan. Nu heeft hij er een ab kuur tegen aangegooid.
Alleen ik heb er echt, maar dan ook echt geen goed gevoel over. Ze krabt en bijt niet aan de uitslag, als ze bijt doet ze dat bij haar staart in de buurt. Ik heb haar gecheckt op vlooien, heb er 2 dagen geleden 1tje gevonden en weggehaald. Daarvoor en daarna niets. Alles in mijn huis is op de millimeter schoongemaakt en behandeld. Hondje is gewassen met een bio shampoo tegen vlooien, mijten enz en ik heb haar daarna het middel gegeven wat ik haar daarvoor altijd gaf. DA heeft ook gecontroleerd op vlooien, mijten etc maar ook niets ook geen eitjes.
Moet ik me terecht zorgen maken of is dit een gevalletje dat ik te dicht op m'n hond zit omdat ze me zo dierbaar is?
Als iemand suggesties heeft dan heel graag!
Is ze gecheckt op wormen? Het kan zijn dat ze chemische anti vlo middelen niet goed verdraagt. Net als regulier anti wormen middel kan ze hier overgevoelig op reageren. Daarentegen kunnen (spoel)wormen een hond echt gek maken. Het is maar een idee. Misschien kun je hier iets mee? Er zijn uitstekende natuurlijke anti vlo middelen te krijgen. Cd vet, Eco style en Reico Vital Systeme hebben heel goed werkende. Beterschap!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?