Hey,
Ik had het laatst met mijn nicht over voer. Zij is dierenarts assistente en zij voert haar hond brok. Een van de dingen die zij op kvv tegen had was dat pups en volwassen honden hetzelfde krijgen. Dit zou volgens haar kunnen lijden tot tekorten waardoor onder andere hd kan ontstaan.
Nu ben ik wel heel nieuwschierig hoe het gaat met kvv voeren en pups. Krijgen ze hetzelfde? Zo ja, pups hebben toch andere voedingsstoffen nodig dan volwassen honden?
Shadow krijgt ook kvv en ben daar erg tevreden over. Zal ook zeker mijn volgende honden kvv geven als ze het er goed op doen. Maar Shadow is pas overgaan toen hij 1.5 jaar was dus heb geen idee hoe dat gaat. Kan er ook niet zoveel over vinden.
Ik lees even mee, ik was daar ook wel benieuwd naar voor als ik ooit een pup zal nemen.
Van de kvv voerders hoor je juist vaak dat honden te snel groeien door die puppybrokken waardoor weer andere problemen ontstaan ;)
Ik geloof dus echt NIKS van al die puppy dit, junior dat, senior zus, een chihuahua heeft andere voeding nodig dan een herder (ja qua maat misschien....). Allemaal marketing stunts, de brokken zijn haast het zelfde wat betreft de inhoud.
Hier krijgen pups vanaf een week of 4 vlees. Eerst de puppy variant, maar dat houdt enkel in dat het fijner gemalen is. En daarna inderdaad gewoon kvv wat volwassenen ook krijgen. Alleen krijgen ze wel grotere hoeveelheden, honden in de groei hebben wel meer kvv nodig ja. Maar ze komen niks te kort als je een goed merk voert en genoeg geeft.
Maar dan ligt het ook aan welk merk je pups mag geven?
Want bijv. tinlo bevat veel bot dus waarschijnlijk meer calcium dan bijv. Carnibest? En een ander merk bevat weer veel fosfor. Logering is erg vet, dat zou ik niet snel geven aan een pup.
Zijn dat dingen waar je op moet letten bij opgroeiende honden? Of is er meer wat je in de gaten moet houden?
Elke brok is ook anders, elke puppy brok heeft eigen dingen waarvan er meer in zit.
Hier krijgen de pups vanaf 4 weken KVV, de puupyvariant, dit totdat de tanden door zijn, daarna krijgen ze de normale variant.
De pups krijgen natuurlijk wel meer. Een pup heet minimaal 5% van hun lichaamsgewicht nodig een volwassenen maar 2 a 3 %.
Zo krijgt een pup van alles dus wel meer binnen.
Dat een dierenartsassistente haar pup perse op brok wil zetten zal ook komen door wat ze tijdens de opleiding leert..... Vers vlees is slecht voor een hond.
Als ze dan ook nog eens gaat werken bij een dierenarts die niet voor vers vlees is, zullen ze het nooit begrijpen.
Mijn DA vind het een voordeel dat ik mijn puppen al van jongs af aan KVV geef en ze dus niet vol stop met rommel waar ze niets aan hebben.
Het is dus een de DA of een assistente voor KVV zal zijn of niet.
Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy
Gewoon een interesse vraagje hoor.
Staat het de kopers van je pups wel vrij om brok te geven als zij dat willen?
En geef je je teef tot de laatste moment ( bevalling ) ook kvv?
Ik dacht dat als je een pup kvv geeft dat er toch meer calcium in moet zitten voor de groei?
Ik geef de pups tot ze weg gaan KVV, wat de nieuwe mensen geven is aan hun. Ik geef ze KVV mee voor ongeveer een week.
Dan hebben ze dus een week om de pup over te zetten op brok, of juist een combinatie te geven, of KVV te blijven geven.
Ik ga tijdens de dracht en al helemaal niet vlak voor de bevalling veranderen van voeding. De teef krijgt zoals altijd KVV, tijdens de dracht en tijdens het zogen van de pups.
Ze krijgt wel een veel grotere hoeveelheid tijdens de dracht.
Tijdens het zogen krijgt ze onbeperkt, zoveel als ze wil totdat de pups met 4 weken eigen KVV krijgen, dan bouwen we het langzaam af, zodat de melkproductie verminderd en stopt.
Als de pups bij ons weg gaan zijn ze gewent om alle dingen te eten die een hond gewent is die op KVV staat, dus ook rauwe eieren, de schaal ervan, yoghurt, groente, rauwe vis en noem zo maar op.
Mijn Mandy heeft volledig vanaf 4 weken KVV gehad, de andere 2 hebben eerst brok gekregen vanuit de fokker. Thuis heb ik hun gelijk over gezet. In puppybrok zit niet zo zeer meer calcium, er zit ook meer eiwit in (dit voor de groei).
Doordat een pup meer voeding krijgt krijgen ze ook meer binnen. Dus is het niet te vergelijken met wat de volwassenen krijgen. Onze Mandy at als pup een kilo per dag, terwijl ze nu maar 500 gr krijgt. Ze kreeg dus dubbel zoveel binnen, dat is dus het zelfde als bij puppybrok.
Maar zelfs een pup op brok behoor je niet tot 12 maanden op die brokken te zetten, het staat wel op de verpakking, maar voor de pup is het beter om na 7 maanden al over te stappen op volwassen voeding, omdat ze anders te veel calcium en eiwitten krijgen.
Bij KVV kan je dit langzaam afbouwen, bij brok moet je perse overstappen, met kans op irritatie van de darmflora, daar heb je bij KVV geen last van.
Oh super
Bedankt voor alle info
Prachtige verkooptruc: puppy, junior, adult, senior. Vervolgens heb je ook nog brokken voor verschillende rassen, want kennelijk heeft een Labrador andere behoeften dan een Golden Retriever. Giet het in een ander vormpje en je hebt voor de eigenaar een totaal andere brok. Je zult dus in het leven van jouw hond in ieder geval vier verschillende soorten brok moeten kopen en als je verschillende rassen hebt krijg je ook nog eens daardoor verschillende brokken. Kassa!
Wij geven helemaal geen vlees, nooit! Alleen brokken en ze doet het er goed op; mooie vacht, gezond gebit, genoeg energie en stevige ontlasting.
Het gaat erom of er wel voldoende voedingsstoffen in kvv zouden zitten.
Als je dus alleen brok geeft heeft dat niets te maken met pups die vanaf 4 weken kvv krijgen.
Nee. Kvv is samengesteld. Wat jij koopt is puur spiervlees. Dat is niet voldoende en geen compleet voeding.
Bedankt voor de heldere en uitgebreide antwoorden Veronique, Sanne en Suzanne. Ik snap het helemaal
@ Hiske mooi dat jou hond het goed op brok doet. Alleen mijn hond absoluut niet. Ieder zijn eigen ding.
Qua voedingsstoffen heeft een pup hetzelfde nodig als een volwassen of senior hond. Ze hebben gewoon meer nodig aangezien hun groei een extra energiepost is en ze de energie uit de voeding halen. Met puppybrokken moet je meestal niet "meer" geven aangezien de dosering vetten en eiwitten (energieleveranciers) hoger is dan bij een brok voor volwassenen. Daarom dat een uitgegroeide hond te dik wordt van puppybrokken.
Groei is genetisch bepaald en kan door voeding niet beïnvloed worden, de snelheid kan er wel door beïnvloed worden. Toen zijn ze naar mini - medium - maxi brokken gegaan. Omdat kleine hondenrassen sneller volgroeid zijn hebben die brokken een hogere energiewaarde dan die voor grote rassen, aangezien die rustiger aan moeten groeien om problemen te voorkomen met spieren en gewrichten. Soms kunnen nog steeds honden groeipijnen hebben door puppybrokken, het is heel individueel. Hier heeft Fennah bijvoorbeeld vanaf haar 5 maanden KVV gekregen en zij is nu ook een mooi uitgebouwde atletische perfect gezonde hond ;)
Dus beide kan, het hangt gewoon van de hond af volgens mij ;)
Ik heb de opleiding gedaan en er is mij nooit geleerd dat vers vlees slecht is voor de hond. Ik dnk dat het gewoon juist een gebrek aan kennis is dan dat geleerd word dat het slecht zou zijn.
is er dan ook speciaal baby, peuter, kleuter en puber eten?
dat uit die potjes is precies als ons eten alleen gemalen (met toevoegingen om het houdbaar te maken).
in het wild lopen er ook geen konijnen, muizen, herten e.d. voor jonge honden, voor bejaarde honden enzo??
Ik ben zelf ook voorstander voor kvv hoor.
Dat als eerste.
Maar is de hond in de tijd al niet zoveel veranderd en staat deze ( op enkele rassen uitgezonderd ) al zover van de natuur af dat het niet uitmaakt of je je hond kvv of brok geeft?
( dan bedoel ik geen brok als pedegree of bonzo ofzo! )
Ze hebben voor honden die hun brokken niet lusten (omdat ze niet naar vlees smaken) slobberssaus ontwikkeld.
Dit kan je over de brok doen, zodat de hond het beter eet??????
Geef je hond dan gewoon vlees, denk ik dan.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?