Nou het is heel apart met die van mij. Ze kan er makkelijk overheen het is maar iets over een meter of zo maar ze gaat er niet over. Ook niet laag hek bij onze inrit of hondenspeelveld.
Zelfde met mijn vorige.
Je mag de honden nu op het andere stuk los doen ( normaal is dat verboden ).
en geen enkele hus ging over het hek heen ze bleven allemaal braaf in de buurt ( op af en toe een verdwaalde hus na haha )
Oh dat klinkt goed Dank je wel
Aan het genieten van de zon...
Oh heerlijk die kop
Ps : Als je meer foto's wil van de wandeling, heb vanmiddag een topic geopend erover
Ik zat ze net te bekijken! Ziet er echt superleuk uit. Wil zeker een keer meewandelen, lijkt me echt te gek.
Logeetje is hier net vertrokken. Het is hartstikke goed gegaan. Runa was alleen heer en meester(es) over de voerbakken ;-). En heel sterk op mij gericht, bleef continu bij me in de buurt en als logé om aandacht vroeg was ze er als de kippen bij. Leuk hoor, maar nu ook wel weer fijn om rust in de tent te hebben. Ook voor Runa.
Het was ook super leuk
Fijn dat het goed ging ! geniet van de rust zolang je die nog hebt haha, in de winter worden ze een stuk actiever , begrijpelijk, heb er zin in dan kan ik lekker aan de slag met Pepper ! eindelijk alles voor elkaar ( step, tuig, treklijn etc. ) dus kom maar op
Nog eentje. Hand in hand...
Wat lief !
Haha, dat klinkt goed!
Hier beginnen we komende dinsdag met de eerste les van de cursus. Ben heel benieuwd hoe ze dat gaat vinden. Hopelijk leren we er veel zodat we straks in de herfst/winter ook aan de slag kunnen.
Hoi allemaal,
Ik maak me een beetje zorgen om Runa. Gisterochtend kwam ik in de huiskamer en zag dat ze overgegeven had. Zover ik kon zien alleen maar brokken. Van mijn vriend hoorde ik later dat ze later die ochtend nogmaals over moest geven. Meteen daarna wel weer eten en drinken en ook aan haar gedrag merkten we niets. Vrolijk en speels als altijd. Gisteravond weer voorzichtig brokken gegeten en dat ging goed. Maar vanochtend zag ik dat ze weer overgegeven had :-(
Ik heb al een afspraak staan bij de dierenarts voor morgenavond. En we geven haar nu steeds kleine beetjes voer. Maar wat kan dit toch zijn? Ze heeft geen ander voer gekregen, ook geen gekke dingen gegeten... Enige wat ik kan bedenken is dat het toch nog een uiting van spanning is (door logeetje wat we een paar dagen hadden)?
Hebben jullie misschien een idee?
Of een virusje?
Die van mij hebben dat meestal 1-2 dagen per jaar en dan is het weer over. Als ze verder wel goed eet en vrolijk is, zou ik me niet teveel zorgen maken.
ik weet niet hoe laat je 's avonds eten geeft en hoe laat 's morgen, maar ik geef voor 't slapen gaan (ca 22:15) en 's ochtends na de wandeling (ca 8:30). Als de tijd van het ontbijt verschuift, bv als we in het weekeinde later op zijn of als langer op stap gaan, geef ik Shad alvast een handje brokken, ok, Spot ook anders voelt die zich tekort gedaan. Shad braakt nl juist gal als zijn maag te lang leeg is.
We voeren nu nog een beetje 'op verzoek' omdat ze nog wat aan moet sterken. In het asiel kreeg ze 4 keer per dag te eten. Nu zit ze op 3 keer per dag, ongeveer. Ze is niet zo gefixeerd op haar eten, dus ze kan het ook makkelijk laten staan tot ze meer trek heeft, een bak gaat niet in 1 keer leeg.
In de ochtend, als wij wakker worden, eet ze meestal. Dat is ron 6.45 uur. Overdag verder af en toe wat hapjes en dan 's avonds tegelijk met ons, rond 18.00 en na de avondwandeling nog eens, dat is rond 22.00.
Ik denk dat ze een beetje gevoelige darmen heeft (of hoe zeg je dat?). Ze heeft ook snel last van dunnere ontlasting, bijv. Ben inderdaad wel blij dat ze verder wel gewoon haar blije zelf is.
Gisteravond naar de dierenarts geweest en het bleek inderdaad een virusje. Waarschijnlijk aangestoken door het logeetje vanvorige week. Ze heeft een prikje tegen de misselijkheid gekregen en een pillenkuurtje. Ook de Rabies-prik gekregen én een extra wormenkuurtje (dit alles omdat we ook op vakantie gaan). Verder was ze prima in orde. Dierenarts lachte zelfs dat ze nog nooit zo'n realxte hond op de tafel had gehad toen ze naar haar hart luisterde.
Tot de prikken.
Dat was huilen, janken, piepen. Schrok me rot, want zo had ik haar nog nooit gehoord. Volgens dierenarts was er niks aan de hand, deed het haar echt geen pijn, maar was echt echt aanstellerij. Een typische Husky-trek, volgens haar. Meteen daarna was het ook weer goed, hoor. En was ze weer helemaal vrolijk.
Nu voor de zekerheid nog maar macroni, rijst, gekookt eitje en gekookte vis. Brokken bouwen we langzaam op. Toch blij dat ik even gegaan ben. Ze is er ook echt wel van opgeknapt.
Fijn dat het weer beter gaat! En oh ja, hussen kunnen zich vreselijk aanstellen als ze denken dat dat effect heeft... De eerste keer dat ik Chenak in bad deed, kwam mijn vriend kijken wat ik in godsnaam met die hond uit aan het spoken was, zo krijste die...
en Janouk was echt geen mieperd, tenzij het onverwachts kwam, zo heeft hij ooit liggen krijsen op zijn rug omdat hij door een mier in zijn voetzool gestoken was.... Maar als hij vol met zijn kop tegen de tafelpunt opknalde bij het stoeien met grote broer Chenak was er niks aan de hand...
Mijn ervaring met husky's is dat ze best snel wat dunne ontlasting hebben, zeker als ze alleen brokken eten. Te veel brokken = dunne poep, dat lijkt wel haast 'te rijk' voer. Als ik ze aan wil laten komen, geef ik vlees bij of vis, dat kunnen ze toch net wat beter verteren. Of beetje olie over de brokken maar niet te veel, ik heb wel eens schapenvet bonbons gegeven en dan twee ipv 1, nou dat was feest (ahum). Chenak 2 dagen aan de dunne....
Hahaha, is zie het al helemaal voor me. Krijsend op zijn rug. Haha.
Is wist dat helemaal niet, van die aanstelleritus. Wel handig om te weten... Had al wel gemerkt dat de dramatische oogopslag met enige regelmaat wordt ingezet. Voornamelijk om de aandacht de vestigen op dat lekkers wat dan op tafel ligt.
Ze was inderdaad weer wat afgevallen. Hoe snel dat dat gaat! Zou willen dat dat bij mij zo ging ;-). Ze weegt nu 17.8, dat is toch al heel mooi vergeleken met toen ze bij ons kwam. Mag nog wel iets bij, maar dat gaan we inderdaad proberen met vis/kip.
Die pillen erin krijgen is nog wel een dingetje. Het zijn ook joekels van pillen. Ik breek ze in stukjes en smeer er wat smeerkaas op, dan mengen met de macroni. Alles schoon op en die stukjes pil tuft ze, schoongelikt en wel, weer uit. Haha. De brokstukken maar in een kloddertje pindakaar geduwd en toen bleef het wel binnen. Wel tegen het kokhalzen aan, maar soit.
de rabiës injectie schijnt ook erg vervelend te zijn, apart dat een hond met lage weerstand deze krijgt.
en inderdaad de meeste poolhonden hebben moeite met brok waarin veel graan zit.
pillen kan je ook tussen 2 lepels pletten en dan is het poeder als je dit dan door iets doet (balletje pindakaas) is het moeilijker uit te spugen want ze willen ook t lekkers
Waarom vind je dat apart, Maxlisa? Omdat het zo'n heftige injectie is?
Ik moet zeggen dat we sinds ons bezoekje aan de dierenarts een heel blije hond hebben. Het lijkt erop dat ze toch echt behoorlijk last had van het virus en lijkt echt een stuk (nog) speelser en vrolijker.
Je tip mbt de pillen werkt prima, gelukkig. Vanavond de laatste en dan is de kuur klaar. Gelukkig heeft ze ook niet meer gebraakt. Wel opgelet met eten. Dus gekookte vis (vindt ze heeeerlijk!), aangevuld met brokken. En dat gaat prima.
We gaan met haar op reis, en daarvoor moest ze verplicht ingeent worden. Dierenarts heeft er ook helemaal niet over gezegd, dat ze er ziek van kon worden.
Gelukkig is dat niet het geval, schrik hier wel een beetje van.
bij rabiës wordt er een dood virus ingespoten. Er zijn geen bekende contra indicaties en de belangrijkste bijwerking is een lokale irritatie.
Bij alle vaccins geldt dat ze minder goed werken als je ze gebruikt bij zieke dieren (ahw is het immuunsysteem al met wat anders bezig om ook nog eens op een 2e prikkel te reageren) en het kan zijn dat een auto-immuunziekte verergeren, juist doordat het immuunsysteem aangezwengeld wordt.
Mijn honden krijgen allemaal Rabies vaccinaties ivm reizen naar het buitenland en gelukkig hebben ze er heen van allen ooit last van gehad.
De essentie van een vaccin is dat de ziekteverwekker wordt ingespoten (in verzwakte vorm) zodat het lichaam zelfstandig de juiste antistoffen kan produceren (en 'memoriseren').
Mens en dier worden dus geïnfecteerd met de ziekteverwekker. Dit kan dus een reactie opleveren, maar dat een hond "doodziek" kan worden zal echt een uitzondering zijn. Allergische of auto-immuun reacties zijn zeldzaam, niemand is gebaat bij een vaccin dat in grote mate dier (of mens) "dooodziek" maakt.
Dat is waar maar als het dier al verzwakt is is het niet verstandig een vaccinatie toe te dienen, dan is het dier niet of in verminderde staat om de antistoffen aan te maken en wordt het dier vaak zieker dan dat het al was. Mijn moeders kat is bijvoorbeeld overleden omdat ze al ziek was (sterk vermagerd en spugen, oorzaak was niet bekend) en toch een vaccinatie kreeg toegediend. Dan wordt het systeem "overbeladen" en kan dit niet aan. Alleen een gezond dier hoort een vaccinatie te krijgen daarom vind ook ik het in dit geval een beetje dubieus dat de dierenarts ervoor koos om toch te vaccineren.
Dat had ik er inderdaad bij moeten zetten. Een verlaagde of verstoorde weerstand/immuunsysteem is niet de conditie om een dier (of mens) te vaccineren.
Even snel vanuit Frankrijk: Runa maakt het gelukkig helemaal prima. Ze vindt het fantastisch aan het strand en rent de benen onder haar lijf vandaan. Gelukkig dus helemaal geen rare tekenen qua inenting.
Ik ben er blind vanuit gegaan dat de dierenarts wel wist wat ze deed. Noem me naief, maar dat doe ik bij zo iemand. Moet er wel bij zeggen dat ze Runa wel goed onderzocht heeft van tevoren. En haar ook helemaal gezond heeft verklaard. Ik ga het haar toch nog eens vragen als we weer terug zijn.
Voor nu genieten we ons helemaal suf, hier aan het strand. Fijn ook dat Frankrijk zo hondvriendelijk is. Ze mag over op en mee naar binnen :-)
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?