Hallo, ik ben Ellen en ben sinds kort lid op deze site. Voor mijn eindwerk doe ik een onderzoek naar maagtorsie en dan meer bepaald naar de relatie beweging - maaltijd. Het praktische gedeelte bestaat uit een enquête die ik doorstuur. Via fora hoop ik (heel) veel mensen te vinden die mij willen helpen.
Ik zou het dus heel erg appreciëren als diegene die ermee te maken hebben gehad de moeite willen doen om even deze enquête in te vullen - uiteraard worden jullie dan op een later tijdstip ook op de hoogte gebracht van de uitkomst van dit onderzoek.
U mag de link ook gerust doorgeven aan mensen die bij hun honden een torsie/dilatatie hebben meegemaakt en voor mensen die het meer dan één keer hebben meegemaakt : vul gerust meerdere keren de enquête in (één per hond dan).
Via onderstaande link komt u terecht bij de enquête:
http://www.enquetemaken.be/toonenquete.php?id=25728
Alvast bedankt! Groetjes, Ellen
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onderzoek maagtorsie: medewerking gevraagd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ingevuld en verzonden.
Ik heb het niet meegemaakt bij een hond (gelukkig)...
Hoi Ellen,
Ik heb het niet meegemaakt... maar hou er wel rekening mee met mijn Bouvier.
Na het eten moet ze 1 uur rusten en na het uitlaten..los gerend en gespeeld...is het 1 uur daarna eten of langer ligt eraan hoe het uitkomt.
Over drie maanden laat ik haar helpen en gelijk haar maag vast zetten,vindt dat zo'n angstig idee dat dat misschien kan gebeuren.
Misschien kan je er wat mee,
Groetjes
Joke
Zeker! Alle reacties zijn welkom.... zo krijg ik ook een idee hoe de mensen er tegenover staan. Hopelijk hoef je dit nooit mee te maken....
Hoi Ellen, is het voor de studie diergeneeskunde?
Misschien is het ook interessant voor je om eens te lezen hoe mensen die versvoeren (gewoon KVV, maar zeker ook BARF/NRV), tegenover een maagtorsie staan.
Je kan oa op het voernatuurlijk forum dan ook terecht.
Ik kan de enquete niet ivullen, ken het alleen uit de praktijk, maar niet van mijn eigen hond
Kun je dit topic openen zonder ingelogd te zijn?
http://www.voernatuurlijk.nl/forum/viewtopic.php?t=8501
Het is niet wetenschappelijk onderbouwd, maar als je nadenkt, zit er - althans voor mij - zeker een onderbouwd idee achter. Wellicht interessant om mee te nemen in je onderzoek.
Succes ermee!
Groetjes Marit
Dank u Marit. Ik kan enkel op het topic als ik mij registreer, maar dan doe ik dat wel even
Het is niet voor diergeneeskunde, maar voor de studie dierenzorg in de hoge school.
Ik heb het gelukkig ook niet mee gemaakt met mijn hond of vorige honden.
Aangezien de Bordeauxdog zeer zeker in de 'hoge risicogroep' zit doen wij het volgende:
Na het eten 2 uur verplicht rust, dus niet wandelen, rennen, spelen, rollen tot 2 uur na het eten.
Als ze zich erg druk heeft gemaakt met bv spelen of rennen dan eerst wachten tot ze tot rust is gekomen en daarna pas eten geven.
Zena krijgt 3 maaltijden per dag ipv van 2. Ze eet 's ochtends vroeg, in het begin van de avond en rond 22:00 de laatste keer.
Daarnaast let ik op dat ze tijdens wandelingen niet heel veel water naar binnen slurpt om daarna weer te gaan rennen, vliegen, springen, gek doen
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onderzoek maagtorsie: medewerking gevraagd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?