Elena, je bedoelt het goed. Echter, een hond uit een asiel zit er niet omdat het een broodfok is hoor. Legio redenen.
TS is niet wat het lijkt. Kan dit niet hardop zeggen. Laat ik het zo zeggen: Als ik een hond was zou ik gaan grommen (pas op signaal afgeven). Vermoed dat er pb's volgen van TS. Waarschuw alleen op te passen.
Helaas komen de meeste asielhonden niet van een goede fokker hoor. Bij erkende fokkers moet je namelijk je hond terug nar de fokker brengen als je er niet meer voor kan zorgen. Die komen dus niet in het asiel terecht normaal gesproken
Asielhonden zijn niet allemaal rashonden.
Ik zou co-owner nooit meer doen. Andere manier is herplaatser maar als je pup niet kan betalen kan je hond betalen...
Veel fokkers willen zelf wel mede-eigenaar blijven of een kennis in hun 'kring'. Ik ben blij dat ik een goede maat van mij en fokker mede-eigenaar kan maken van elke hond :)
Wat is jullie reden voor een mede-eigenaar? Voor mij is het idee gewoon fijn dat als er iets met mij gebeurd, de hondjes via hem een nieuwe plek krijgen of bij hem blijven.
- Ik ben nu bij gelezen :) Ik weet niet of dit de perfecte manier is om aan een hond te komen. Het komt over alsof dit 'lekker gemakkelijk' is. Mijn ex was een mede-eigenaar en na een ruzie werd het hondje van 1.5 jaar toch opgehaald en ik heb hem nooit meer gezien.
heb nu mail kontakt met een paar fokkers en die reageerden heel positief en daar ben ik ook heel eerlijk geweest ! Maar we gaan ons nog even verder verdiepen .En 1000 euro is gewoon veel geld,maar die hond zal het superrrr goed bij ons hebben.We hebben veel liefde en tijd voor haar .Net reageerde een fokker die wel via co owner wilde maar die had alleen een reutje en daar moet ik ff over nadenken want hebben liever een teefje,maar het voordeel van een reutje is dat je hem maar heel kort hoef te missen als hij zijn werk moet doen ,want ben bang dat ik mijn hond geen 8 weken kan missen ,of ze moet in de eigen woonplaats blijven dat je er vaak heen kan.Maar vind het wel aardig dat jullie zo meedenken met me en me tips geven.EN over een asiel hond....ik vind dat zo eng met kinderen,mijn zoontje is al eens door een hond gebeten en vind dat met een hond waarvan ik de achtergrond niet weet heel eng.Of denken jullie daar anders over? (en daar zitten bijna nooit snauzer)
1000 Euro is inderdaad veel geld, maar het gaat hier wel om een hond: niet een vakantie die na 2 weken weer voorbij is, maar een levend dier, een maatje voor héél veel jaar. Dat is het toch wel waard?
De aanschafkosten zijn trouwens ook echt niet de grootste kosten, vergis je hier niet in!
Er komt hier regelmatig een topic voorbij waarbij de hond door een misstap of bij het spelen plotseling een kruisband scheurt; hups, tripje naar de DA: 1000-2000 euro voor een operatie. Patella luxatie bij kleine honden: ook een operatie nodig. HD - zelfde verhaal, of jarenlang supplementen en medicijnen voor een ziekte of allergie, (speciaal) voer, inentingen, ontworming/ontlastingsonderzoek, ga zo maar door.
Echt, die aanschafprijs doet 't 'm niet hoor: het zijn alle bijkomende kosten die een hond 'duur' maken. (Dat wilde ik even gezegd hebben, omdat de aanschafprijs blijkbaar wel echt een issue is).
Wel leuk dat je fokkers gevonden hebt die positief waren! En als je echt voor een teefje wilt gaan, dan zou ik daar ook aan vast houden en niet switchen naar een reutje, omdat deze toevallig voor handen is. De hond zal wel 10+ jaren bij jullie vertoeven, dus dan moet je er wel 100% voor kunnen gaan.
Succes met je zoektocht hoor!
Dankjewel Marlies .....ik ben me nu aan het verdiepen in een honden verzekering ,pfff wat bestaan er daar tegenwoordig ook een hoop van he ! Hebben jullie trouwens een honden verzekering afgesloten?
Nee, dat hebben we niet gedaan. Maar het is wel een onderwerp waar iedereen iets anders in staat, naar gelang de financiële situatie Wij hebben het geluk dat we, als er iets moest zijn, we het op kunnen hoesten; we hebben altijd wat apart staan. Als dit niet zo is, dan is een verzekering wel handig natuurlijk.
Maar ik moet wel zeggen dat we bij een volgende hond wél een verzekering zullen afsluiten, voor in ieder geval de eerste 2 jaar. Het plan is om van pup af aan meteen te verzekeren (zodat bijvoorbeeld HD verzekerd is; bij sommige verzekeringen moet de hond voor 10 weken oud verzekerd zijn bijvoorbeeld wil je hier aanspraak op maken) en dan te kijken of het een 'pechvogel' is (allergie, toch een hondje dat lekker nieuwsgierig is en vergeet dat 'ie ook kan vallen, ik noem maar wat), of juist helemaal niet. Is het een stabiel hondje zonder al te veel zorgen en dierenarts-ritjes, dan zeg ik de verzekering op. Is het wel een pechvogel, dan is het fijn dat je verzekerd bent.
Ligt dus een beetje aan de situatie.
En ja, er zijn ontzettend veel verschillende verzekeringen. Als je de zoekfunctie hier op HP gebruikt, kan je er zeker wat topics over vinden
EDIT: wij waren overigens ook op zoek naar een teefje tot ik tegen Dan aan liep. We hadden eerder een reu en een teef gehad en ik dacht dat teefjes wel echt mijn ding waren. Nu ben ik dolgelukkig met Dan en ben ik juist helemaal van de reutjes!!
Maar wat zijn de afspraken omtrent shows dan? Dit is echt een dure hobby dus dat moet je niet onderschatten. Entree kosten, reiskosten (benzine), vachtverzorging, eten, drinken, kleding, showtraining etc etc. Dan ben je ook binnen een jaar 1000 euro kwijt.
Ik kan mij niet voorstellen dat een fokker 'gratis' een hond ergens plaatst. Wat is de tegenprestatie?
Ik vind het niet normaal een hond gedeeld te kopen en halverwege voor de fok ergens achterlaten. Zo ga je niet met een hond om.
Nou, als je een reu krijgt is het toch geen probleem? Er zijn veel reuen binnen ons ras die gewoon worden (mag ik het zeggen?) afgetrokken om vervolgens over te gaan op KI. Dit om niet het risico te lopen dat de teef agressief wordt en de reu hierdoor bang.
Wat respectloos. Er is niets mis met moeder natuur en als het niet klikt houdt het op. Maar hier neem je toch geen hond voor als je geen fokker bent? Echt walgelijk en respectloos.
Anoniem was ik, vergeten in te loggen (sorry).
@ Blaise, zeg je dat ook tegen alle vrouwen die bezig zijn met IVF?
Húh...??
Ik dacht dat dat gewoon met menselijke zaadcellen gedaan werd.??
Weer wat geleerd.
Maar, kunnen we het een beetje ontopic houden voor we afdwalen , en de hele aardse beesten bende op 1 hoop gaan gooien.
Ja, ieder zijn mening Lansdeer, maar waarom in deze tijd nog elke vorm van wetenschap veroordelen? Het is er en gaat niet meer weg. Klaar :)
Maar wat ik wilde zeggen is dat een reu gemakkelijk is als het gaat om co-owner en dekken.
Wou het erbij laten maar als je me gaat beschuldigen van wetenschap veroordelen dan accepteer ik dit echt niet.
IVF is een keuze. Waar jij het over hebt is "dwang", een hond kiest hier niet voor. In geval van dieren is er nog zoiets als respect. Willen ze niet dan is er een reden voor en ga je niet over tot dwang op welke manier ook. In mensentaal (aangezien je zelf over mensen begint met IVF) spreken we dan van aanranding of verkrachting!
Nu gebeurd het natuurlijk niet met deze intentie, maar het wordt gedaan en men staat er niet bij stil. Ik weet dat het gebeurd maar persoonlijk veroordeel ik het om de reden die ik uitleg. Sommigen kijken alleen naar het resultaat wat beoogd wordt en vergeten het beginsel, nl "respect" voor die die overgeleverd zijn aan ons (mens) handelen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?