Hoi allemaal,
mijn hond heeft véél beweging nodig. Dit kan ik haar niet bieden door lange wandelingen te maken. I.v.m tijd kan ik dus beter een stuk met haar gaan fietsen! Wie heeft hier ervaring mee en wat is het beste om aan de fiets te bevestigen?
graag jullie voors en tegens!
Shadow gaat ook regelmatig mee naast de fiets. Ik neem hem gewoon mee aan zijn halsband of tuig met de riem in mijn hand. Dit voornamelijk omdat ik hem dan beter onder controle heb. Met een springer zou ik nooit veilig met Shadow overstraat kunnen.
Voordelen riem in de hand:
- als er wat gebeurt dan kan de hond er vandoor.
- je kunt de hond sturen
- de hond heeft meer ruimte
- de hond kan meer naar voren lopen, waardoor je de hond altijd goed in het oog hebt.
Dit durf ik dus niet, ook al omdat ik zelf niet zo'n held ben op de fiets. Ben als de dood dat ze tussen de spaken loopt met gevolg dat ze niet meer durft en ik naast de fiets koekel! Wat is er mis met zo'n springer?
Hier helaas alleen ervaring met van de fiets afgetrokken worden
Hopelijk hebben anderen tips
Ik houd onze hond ook aan de riem vast. Er is eigenlijk geen reden dat ze richting de fiets zou springen :p ze durft zelf niet al te dichtbij de wielen te komen. eerder de andere kant op, en dan kun je in geval van nood loslaten (als er geen autos aankomen natuurlijk). Met een springer lijkt me dat een sterke hond de fiets echt omver kan trekken.
verder belangrijkste tip: rustig opbouwen! En niet galopperen op de weg, zeker geen lange afstanden. Hond heeft geen hardloopschoenen en asfalt geeft niet mee.
Met de riem in de hand of met een springer?
Nee hoor ik wilde eerst eens beginnen met hooguit een kwartier!
Ik heb ook een springer..(Doggy walker) voor op de fiets en ik ben ook een enorme schijterd!
Als Layka andere honden ziet wilt ze er op af...daarvoor had ik de doggy walker...dat ze niet uit mijn hand kon schieten.. Of tussen de spaken kan komen...
Maar ook met diet atribuut trekt ze mij uit balans...
Ik zou het heel leuk vinden om met haar te fietsen maar ik durf het niet...Ahum
Ik heb het gevoel dat ik haar niet onder controle kan houden dan..en wil geen ongelukken
En juist met de doggy walker ben ik bang dat ik val en zij door dat ding en of mijn fiets geplet/gestoken word
inderdaad eerst goed opouwen! Goed dat je haar dit wilt bieden, voor veel honden een goede andere uitlaatklep voor de energie!
Fietsen.moet.je alleen.doen als het weer het toelaat volgends.mij is boven de 18 graden al te warm.maar.kan zijn dat ik dit niet goed heb en dathet 15 graden was. Mede hpers correct me if Im wrong ;)
Ik fiets ook met chIca ook met kleine stukjes begonnen en ik hou haar riem ook gewoon in de hand. zo kan ik haar beter sturen en afremmen als ze te hard wilt gaan.
Met Lukie fiets ik ook wel eens! Met de flexi om, als hij dan stopt krijgt hij niet ineens zo'n ruk aan z'n nek.. Dat vind ik wel prettig
Als het idd boven en bepaalde temperatuur word is het te heeft aan de pootjes.
Ook kunnen langere afstanden over het asfalt leiden tot beschadiging aan de kussentjes en nagels...
Ik vraag me wel af of een hond voor je fiets kan springen of tussen je wielen kan schieten zonder springer?
Ze zouden fiets cursussen met honden moeten geven :p
Hier een geweldig goede ervaring met de springer (de beugel variant).
Zowel voor een pittige uitvallende herderkruising reu als een bang-voor-alles-inclusief-fiets middenmaat teefje. Beide had ik ze met tuig aan de springer (niet tegelijk ) en daarbij een gewone halsband met lijn in mijn hand voor de begeleiding. Die eerste kon serieus op een kat afspringen terwijl ik keurig rechtdoor bleef gaan. Met Sier (de bange poepert) vond ik het een stuk spannender en heb serieus gedacht over spaakafschermers (die je op wielrenfietsen wel ziet). Als ze schrikt kan ze ook aan de springer nog veel kanten op, maar was al wel vele malen stabieler als zonder.
Nu fiets ik met 2 honden tegelijk en dat was voor ons de oplossing. Bibi is wat dat betreft natuurtalent, die loopt nog los mee, voor de show heeft ze een gewone halsband met lijn die ik vasthoud met aan de andere kant van deze lijn de halsband van Sier. Dan hoef ik maar 1 lijn te "managen". Sier loopt aan de buitenkant , en kan nu mede door de springer geen kant op, wat in haar geval erg fijn is want als ze schrikt van b.v. iemand die aan de rechrerkant zijn tuin uitkomt, kon ze naar naar de fiets schieten...doodeng...maar daar loopt Biebs dus nu als rots in de branding .
Fietste ook met de lijn in de hand, vond ik zelf prettiger omdat je de hond beter onder controle hebt. Ik heb tijdens de vervolg cursussen van gehoorzaamheid ook leren fietsen met de hond. Nu kan ik helaas niet meer fietsen door reuma in de weke delen en daarom heb ik nu een scootmobiel. Wel een stukje sabieler dan een fiets Als je met de hond gaar fietsen, kan je wel beter een tuigje aan doen dan een halsband. Dit geeft geeft geen schokken aan de nek en de rug van een hond kan dat beter verdelen.
Succes ermee.
Dan vraag ik me nu af wat het verschil is in praktijk tussen de springer met zo een U-vorm en de doggy walker met stang en vering... Layka heeft die laatste bij mij al eens flink laten verschuiven
ik fiets gewoon met riem in de hand.
Lopen ze voor de fiets, dan fiets ik ze omver. Ze lopen er maar 1 maal voor ;)
Uh ..Juist
Leren door voelen oke... maar liever geen gekneusde hond of vrouwtje...
Als ze het eenmaal kennen zal het wel goed komen.. Maar liever zonder lichamelijke aanvaringen..
Ik denk zelf dat mijn hond het los het beste zou kunnen...Maar dat kan en mag niet...
Met Naika fiets ik ook met lijn in de hand.
Shiva ga ik binnenkort ook mee beginnen, die is net 1 jaar.
Eerst lopen met de fiets aan de ene kant en hond aan de andere kant.
Als dat goed gaat gaat de fiets in het midden .
Als dat ook goed gaat stap ik pas op en ga dan eerst stapvoets fietsen ( een klein stukje ) en dat steeds verder uitbouwen.
Ik begin met een tuig en later krijgt ze de halsband gewoon om om toch wat meer controle te houden en ze beter te begeleiden.
Succes.
Ik fiets bijna elke dag met mijn herdershond van 34 kilo. Ik hou de riem gewoon in mijn hand en zou ook niet anders willen; ik wil ten alle tijden zelf de controle houden en mocht puntje bij paaltje komen, hem onmiddelijk kunnen bevrijden.
Daarnaast kent mijn hond commando's 'rechts' en 'bochtje om' (naar links dus ) zodat hij weet wat er van hem verwacht wordt en zodat hij niet onder de fiets terecht komt.
Mijn hond is geen kleintje, maar ik ben nog nooit van de fiets afgetrokken. Mijn ervaring is dat met de voorwaartse beweging van fietsen, de hond heel gemakkelijk onder controle kan worden gehouden, ook als hij persé een andere kant op wil. Het gaat gewoon niet, omdat ik de riem vasthou en de fiets vooruit gaat. Hij kan geen kant op.
Let erop dat je de hond laat draven, niet galloperen. En ga met heet weer niet fietsen.
Met opbouwen fiets je een stukje en las je regelmatig een stop in om je hond een plasje te laten doen of een stukje te lopen naast de fiets. In het begin niet te ver fietsen. Als je merkt dat je hond met een slakkengang naast de fiets loopt, ben je eigenlijk al te ver gegaan.
Als laatste de tip om je hond vooral NIET te ver naar voren te laten lopen! Het mag niet zo wezen dat hij voor je wiel langs kan sprinten als hij een kat ziet of iets dergelijks, want dan heb je een heel groot probleem met mogelijk een enkeltje ziekenhuis. Hou je hond dus ten alle tijden achter de voorkant van je voorwiel.
Ik fiets ook met de honden en heb dan gewoon de lijn in mijn hand, vind de springer een eng ding en mijn reu is nogal sterk (stafford reu van 32 kilo) dus die trekt mij geheid omver met zo'n ding.. Vind het fijner zelf de riem vast te houden dan heb je ook beter contact met je hond (je voelt je hond) en je kan beter corrigeren. Leer je hond commando's voor links en rechts en bouw het fietsen rustig op. En zoals al eerder gezegd laat je hond nooit voor je uit lopen en ga niet fietsen met warm weer (of met hoge luchtvochtigheid).
Ik heb het Ziva aangeleerd door eerst te gaan lopen met haar aan de springer en dan nog een lijn in de hand om haar te kunnen leidden. Toen ze dit eenmaal een beetje normaal kon en niet meer schuin liep naast de fiets ben ik heel voorzichtig gaan fietsen met haar hele kleine stukjes. Als ik merk dat ze erg wordt afgeleid stap ik meteen af en loop ik met haar door. Ziva wist het zelfs aan de springer voor elkaar te krijgen om voor mijn wiel te komen of aan de achterkant vast te zitten. Dat is een van de redenen waarom ik met haar aan alleen de lijn nu fiets.
Ik kan nu ook met Kaleb en Ziva tegelijk fietsen
Even een hele blonde opmerking..
Mijn hond weet - dankzij mijn niet consequente opvoeding-
niet het verschil tussen links en rechts lopen.
Wellicht is het beter als ik dat aan haar leer voordat ik ga fietsen?
Ik heb soms het gevoel dat ik mijn hond nog nooit iets heb geleerd.. Ze is lief, luisterd soms..
Mijn prioriteiten liggen ook niet heel hoog.
Ik heb haar denk ik alleen geleerd om geen voedsel te eten dat slecht is voor haar en te wachten voor het eten..en...
ja oke..sommige dingen heb ik haar blijkbaar wel geleerd, onbewust
Maar alles wat ik haar bewust heb willen leren is nooit gelukt
haha ik fiets ook met mijn Husky die wist in het begin ook niet wat links en rechts was ( en ookal wist hij het zou het hem een zorg zijn waar hij moet lopen )
maar ik fiets met de riem in mijn hand, Pepper heeft een tuigje om en hij mag van mij trekken, ik kan hem prima houden ( al krijg ik er soms wel een lamme arm van haha ). meestal hoef ik niet eens te fietsen ( het blijft een husky... hij kan het ook makkelijk hebben ) en hij rent áltijd in de berm , hier kies ik ook de stukken voor uit.
Layka heeft ook husky in zich... en ze trekt me dan ook vooruit!
Maar vanuit mijn huis zijn er nogal aardig wat fietspaden met troitoirs waar honden lopen of chinezen fietsen die erg interesant zijn om op af te vliegen..
Ik denk - wederom- dat ik beter eens kan investeren in een cursus ipv ander voer
Bij mij viel het best mee, ik weeg maar 55 kilo en Pepper is al een paar keer ineens weggeschoten naar een kat maar ben nog nooit gevallen
maar ik ben ook niet bang op de fiets.. als ik val dan val ik jammer dan haha
Ja..
Ik ben 3 jaar postbode geweest..en bij een glad wegdek scheet ik nog steeds...
Mijn hond wil wel altijd als een gek naar andere honden toe
oh maar dan ben ik ook eergg voorzichtig, ben een paar keer gevallen omdat mijn band weggleed nou dat is geen pretje, je ziet niks maar er ligt op bepaalde plaatsen toch nog ijs dan ga ik liever niet met de fiets.
ik snap je punt wel.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?