Lexie heeft een onderbeet die de afgelopen 3 weken flink is toegenomen met het groeien en wisselen (ben daar echt van geschrokken zo rap als het ging! Eerst raakte boven en onder elkaar aan nl). Nu haar voortandjes gewisseld zijn, is er een probleem. Haar boventandjes prikken in haar onderkaak. Ze heeft geen pijn, ik mag eraan zitten en erop drukken, eet gewoon etc. Ik vind het geen probleem naar de dierenarts te gaan als dit nodig is, maar is dit nodig als er geen pijn is en de kuiltjes niet open zijn? Kan het dat dit nu ineens komt omdat al haar andere tanden nog melktandjes zijn en daarom kleiner? Want deze volwassen tanden zijn echt beduidend groter!
Ik heb geprobeerd een foto te maken maar door de ligging en klein bekkie is het wat lastig.(het zwarte puntje was een stukje boomschors oid)
ik denk dat je dierenarts nu niet zoveel kan doen. het zal afwachten zijn tot Lexie al haar tanden gewisseld heeft en volgroeid is.
als ze er nu geen last van heeft en er geen open wondjes van komen zou ik het zo laten tot ze uitgegroeid is.
Bruno had dit ook, alleen staken zijn ondertanden in zijn gehemelte. Nadat Bruno klaar was met wisselen en de nieuwe tanden nog verder in zijn gehemelte prikte, hebben we in overleg met de dierenarts besloten om de hoektand te verwijderen. Dit was een zware operatie, maar nu zijn we erg blij dat we dit gedaan hebben. Je denkt snel dat je hond er geen last van heeft (dachten wij ook), maar na de operatie leefde hij helemaal op. Dit getuigd volgens mij juist van het feit dat hij er in ieder geval hinder aan had.
De operatie heeft bij een speciale kliniek in Oosterbeek plaatsgevonden (dr Forrest). Ik kan je deze kliniek erg aanraden. Mocht je meer informatie nodig hebben, dan hoor ik dat graag.
Dat idee had ik ook, vooral omdat het zo rap ineens scheef trok.
@gast: de hoektanden zijn geen probleem, enkel voor. Ik zal dan als het een probleem wordt eerst een beugel willen voor ik er pok maar aan denk het te laten trekken bij een pup
Reken maar dat het pijn doet. Ik denk dat er wel degelijk iets gedaan moet worden om dit te verhelpen. Misschien laten verwijzen naar een specialist tandheelkunde.
Ik denk dat dit wel pijn doet hoor! Ik zal zelf even langs de dierenarts gaan, ookal is het maar om zeker te weten dat je hondje geen pijn heeft...
Hmm ik ken Lexie vrij goed en weet exact wat ze doet bij pijn. Hetzij piepen, hetzij wegtrekken, hetzij niet eten of diarree. Geen hiervan heeft zij. Ik geloof dus niet dat zij nu pijn heeft. Ik zal dit echter nauwlettend in de gaten houden en sta bij het 1e teken meteen bij de dierenarts. Heb hun gesproken en zeggen hetzelfde als Linneke, en denken op mijn verhaal ook absoluut niet dat zij pijn heeft. Vinden het dan ook niet nodig dat we bij hun langs komen en daar vertrouw ik op
Heeft ons teefje ook gehad. Ik zou even wachten tot ze haar hele gebit gewisseld heeft. Daarna goed opletten of er geen hoektand in een kaak prikt, kunnen hele nare ontstekingen van ontstaan. Maar voor hetzelfde groeit het wel goed, bij ons teefje is het keurig goedgekomen.
Vooral dat laatste is een opluchting te horen! Ik zal het zeker 2 maal daags controleren en zodra ze pijn krijgt, of ze is klaar met groeien en het gaat niet weg, of het wordt erger gaan sowieso naar de dierenarts!
Ach arm beestje, zou in ieder geval niet prettig voelen.
Houd heel goed in de gaten of Lexie hier echt geen last van heeft.
Lexie moet hier toch last van hebben met eten. Honden geven niet gauw aan dat ze ergens last/pijn van hebben.
Vond dit topic op barfplaats waar ervaring met onderbeet wordt gedeeld
http://www.barfplaats.nl/forum/index.php?topic=68864.0
Als je googled met "tandarts hond" vind je verschillende tandartsen o.a. Dierenkliniek Wilhelminapark in Utrecht (http://www.dierengebit.nl/hond-inleiding/hond-inleiding.html)
Je zou contact kunnen opnemen en dit voorleggen met foto's.
Hebben Lexie's ouders een onderbeet?
Ik hou het in de gate ja!
Lexie's moeder wel, maar minder dan dit. Zij had het wel rond dezelfde leeftijd ook even extreem maar de bovenkaak trok daarna wat gelijk. Echter toonde het bij haar heel erg door korte onderlip (schrok bij het 1e bezoek ervan nl maar is me uitgelegd en kon het zelf ook zien). Vader had hem heel mild, op de manier die Lexie eerst had, tanden raken elkaar nog prima aan
idg sorry voor de 2 doggies
http://www.sydneypetdentistry.com.au/wp-content/uploads/2013/05/SMALL-DOG-E-BOOK-1.pdf
Laatste stukje van pagina 15. Zoek maar op undershot.
De schade zit er al, dus het doet al pijn. Het deed al pijn voor de schade zichtbaar was. Vgl een steentje in je schoen, maar dan met een scherpe rand.
Denk eerder dat het ongemakkelijk voelt, en moest je naar de DA gaan kunnen ze idd niets doen omdat ze nog aan het wisselen is.
Ongemakkelijk zoals Elena zegt geloof ik, pijn niet en de dierenarts met mij. Voor nu dan, ik hou haar goed in de gaten! Mijn dierenarts heeft aangegeven niks te doen tot de boel uitgegroeid en uitgewisseld is, tenzij ze er wel last van krijgt. En hier ben ik het mee eens. Mag ik er niet meer op drukken (dus al forceren), dan sta ik er meteen, maar zullen ze nog hooguit pijnstillers geven of doorverwijzen voor een beugeltje.
ik heb dus inmiddels contact gehad met de dierenarts en daarmee mijn antwoord. Ik houdt het zeer nauwlettend in de gaten, zeker met jullie opmerkingen in mijn achterhoofd. Maar denk (samen met da) dat dit komt door zoals op de barflink van Loesje stond, kaken die onafhankelijk van elkaar groeien
Eigenlijk hadden ze dan niet mogen fokken met de moeder van Lexie.
Een onderbeet is een reden om afgekeurd te worden om mee te fokken.
Ik zou het ook goed in de gaten houden.
Ook of ze wel goed kan blijven kauwen.
Pijn aangeven kun je misschien niet goed merken, je hondje raakt ook gewend aan het constante gevoel in de mond ook al is het niet fijn.
Bij onze paarden komt elk jaar de paardentandarts.
Soms hebben de paarden flinke haken op de kiezen, ook wel eens een paard gekocht wat de gaten in de wang had door die haken.
Maar nooit gemerkt dat ze pijn aangeven, dieren zijn heel anders dan mensen daarin.
Bij de bull terriers wordt ook veel gefokt met verkeerde gebitten, maar daar komen bij lange na niet altijd pups uit met dezelfde beroerde gebitten. Hier staat ook niets over in het fokreglement. Of het geoorloofd is.......? Ik weet het niet, ik ben geen fokker.
Oke, dat wist ik niet.
Bij de 2 rassen die ik heb, worden honden afgekeurd voor de fok als ze geen correct gebit hebben.
Bij de paarden ook, de mooiste merries worden afgekeurd voor de fok als ze een onderbeet hebben.
Wel goed, want van een afwijkend gebit kan een dier veel last hebben.
Ik moet wel zeggen dat ze op show gelukkig heel erg streng zijn op de gebitten, met name de Nederlandse keurmeesters, de Engelse willen nog wel eens overstag gaan voor de bouw van de hond en het gebit iets achterwege laten. Wat in mijn ogen absoluut verkeerd is.
Sylvia bij Shih Tzu's is onderbeet onderdeel van de rassenstandaard
Overgins moet ik zeggen dat hij bij mijn paarden zelfs 2x per jaar kwam hihi
enige 'moeite' die ze nu even heeft is dat haar ijsblokje steeds er tussenuit glipt hihihi
Nou, weer wat geleerd!
Dat wist ik echt niet, dat bij de Shih Tzu een onderbeet hoort.
Dan is het misschien wel normaal hoe haar gebit nu is, en dat het straks weer goed komt als ze helemaal gewisseld heeft.
ik wist dat ook niet, maar moet toegeven dat nu je het schrijft, dat de meeste shih tzu's die ik ken, een "centenbakje" hebben. Zo noemden wij dat vroeger.
Ik denk ik zal evn laten weten dat de bovenkaak bijteekt, en de plekjes in haar kaak compleet weggetrokken zijn! Eind goed al goed
fijn om te lezen dat het goed gaat.
Super
mijn hond heeft een bovenbeet, uiteindelijk prikte zijn tanden ook in zijn gehemelte en is hij geopereerd.omdat jou hond nog lkkr jong is..wat vind je van n hondenbeugel?? mijn hondentandarts (waalwijk) liet dat zien
ik wist niet dat t bestond
gr
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?