Ik en een vriend waren in discussie en wilden graag een bevestiging :))
Maar blijkbaar worden ze zwanger wanneer ze loops zijn en anders niet.
Het is mijn en zijn eerste hond en we hebben beide teefjes daarom de discussie eigenlijk :)))
Bij mensen is het net omgekeerd, dus snap dat je het niet precies weet. Dieren zijn loops, of hengstig, of krols als ze vruchtbaar zijn. Dan accepteren ze mannen. Zo is het duidelijk wanneer ze gedekt kunnen worden. Die periode gaan dieren die alleen leven opzoek. Door lawaai of een geur die ze afzetten, weten mannen dat er een vruchtbaar vrouwtje is en gaat opzoek.
Een teefje is 3 weken loops, maar is maar een paar dagen echt vruchtbaar. Een poes krijgt na de dekking pas een eisprong. Ze kan door meerdere katers gedekt worden en de kittens kunnen dus een paar dagen van leeftijd verschillen. Ze wordt gedekt, eisprong en na 3 dagen wordt ze door een andere kater gedekt, weer een eisprong. Kunnen hele verschillende kittens uit komen. Je hebt een hus, ik weet dat een saarlozewolfshond pas op 2 jaar loops wordt, weet niet hoe oud dat bij jou hond is. Luca was 9 maanden. Toen ze een jaar was laten helpen. Wilde toch geen nestje en haar 3 weken aan de lijn houden is geen doen.
Bedankt voor je uitleg. Ik wil mijn hond sowieso niet laten dekken, maar ik weet ook niet of ik haar wil laten castreren... Zal er gedragsverandering ontstaan na de behandeling of juist gezondheidsproblemen? Heb mijn twijfels erover.
Ik merkt geen gedrags verandering bij haar. Ze is onzeker en dat is het zelfde gebleven.
De rede voor castreren was dat het lastig is haar 3 weken aangelijnt te houden en dat er voor een teef kans is op baarmoeder ontsteking, tepel tumoren en baarmoeder kanker. Een tijdje geleden bas er een klein heel oud hondje die alweer baarmoederontsteking kreeg, spoedoperatie en op oudere leeftijd is daar veel meer risico aan dan een jonge hond opereren.
Ik begreep dat de voordelen van castreren bij een teef zwaarder wegen dan de nadelen.
Na de ok had ze een dag veel geslapen en had nog een paar dagen last van haar buik. Heb voorzichtig aan gedaan, maar het viel me achteraf gelukkig mee.
In dit topic had ik al gezegd dat mijn dochter een teefje heeft . Vanmiddag kwam ze langs en ik zag dat de vulva wat rood was en iets meer aanwezig zeg maar . Je zag het gelijk en anders zie echt niets . Nu verliest ze geen bloed ofzo . Althans nog niet .
Maar nu heeft ze ook een reu deze is geholpen . Moet ze de honden nu ook uit elkaar houden ?????
Ik had gehoord dat ... Mochten ze vast komen te zitten dat de teef dan beschadigd kan raken ????
Dus wat kan ze het beste doen ......
Niemand !!!!
Als ze zich losrukken tijdens het vast zitten kan dit voor beide honden heel vervelend aflopen.
een zwangerschap zal niet gebeuren rn blijven ze kalm ook niets aan de hand, maar zoals hierboven geschreven, dan heb je een probleem en kan je rap door naar de da.
Okee bedankt .
Heeft een reu die geholpen is dan ook net zoveel interesse in een loopse teef als een intacte reu ???
Sorry voor deze vragen maar ik heb daar totaal geen ervaring in .
Is per reu afhankelijk.
onze reu heeft een half jaar na castratie een keer vast gezeten met zijn zus.
waren naar boven gesneakt, maar onze reu was toen al de 2 jaar gepasseerd en 4 teven in huis die om en om loops werden.
dus die was nog vrij aangetrokken.
toen we hem later alleen over hadden met mijn jack russel teef was er totaal geen interesse.
Dank je wel .
Dus in dit geval (zijn allebei nog jong)
Voorkomen is beter dan genezen .
Ja altijd beter.
op zich, zolang je ze tussen de 10e en 18e dag (dan hoeft het maar weekje apart) gescheiden houdt scheelt het risico's.
tussen die dagen heb je meeste kans op interesse omdat de teven tussen die dagen ongeveer op hoogtepunt komen.
deze dagen die ik noem zijn wat meer gerekt genomen, better safe and sure.
Bedankt voor de info .
Ik ga het er uit gebreid met me dochter over hebben .....
Overigens maakt het ook nog uit hoe lang geleden de reu geholpen is. Bij castratie worden alleen de ballen verwijderd, maar wat nog "onderweg was" kan ook nog voor een zwangerschap zorgen, de eerste paar weken na een castratie.
Enne, aangezien mensen juist niet vruchtbaar zijn als ze menstrueren en honden wel vind ik de vraag überhaupt niet zo vreemd.
Even voor de zijspoor-discussie; wat moest ik ondertussen met de groene zeep doen?
Ben nu bezig met de hond in te smeren.
Ts; serieus, snap je vraag.(niks mis mee)
domme vragen bestaan niet.
Antwoorden daarentegen.....
Een teefje laten dekken met de eerste loopsheid is onverantwoord, ze is nog in haar puberteit dan. Vanaf de tweede loopsheid kan het. Liefst nog de derde :)
en dan nog zegt het niets.
De mijne heeft vorige week een teef gedekt, aan dag 25 van de loopsheid zijn we maar gestopt met tellen hoe lang ze al loops was. Dat was de zaterdag. Ze is de woensdag erop gedekt.
Volgens mij hangt dat af van een paar dingen: hoe oud de reu is toen hij gecastreerd was, heeft de reu al eens gedekt. Als een reu al gedekt heeft, weet hij wat een loopse teef oplevert. Een reu die al ouder gecastreerd wordt, kan volgens mij ook meer interesse houden in loopse teefjes. De hormonen hebben langer een rol gespeeld.
Er zijn ook intacte reuen die nergens op geven.
Ik dacht dat hij met een maand of 11 al geholpen is . Vrij jong nog . Ze gaat het gewoon goed in de gaten houden . Kijken hoe butch er op reageert . En als ze moet werken houd ze ze voor alle zekerheid gescheiden .
Ze kunnen idd nog een tijd lang vruchtbaar blijven. Hij was op tijd gecastreerd, zal hoop ik niet al te veel op een loopse teef gaan reageren. Beter het zekere voor het onzekere nemen, verstandig als je werkt ze even uit elkaar te houden.
Misschien moeten we het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes toch nog eens neerzetten in de encyclopedie
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?