Hebben de honden nog altijd jeuk aan de tanden als ze bijna een jaar oud zijn? Of heb ik gewoon pech haha
Hoezo jeuk?
Jeuk aan de tanden?
Ik denk tanden wisselen.
Dat ze dus nog veel kauwbehoefte hebben.
Meestal wordt het minder als het gebit volledig is gewisseld.
Jeuk zoals babys jeuk hebben als hun tanden uitkomen. Dus net zoals babies kauwen jonge honden toch ook om de 'jeuk' te verminderen. Haha weet niet hoe je jeuk anders zou moeten verwoorden dus mn excuses als het onduidelijk is.
Dat is toch pijn inplaats van jeuk en kauwen voor de verlichting
Ik vind de vergelijking met babies altijd een beetje vreemd. Die zijn niet aan het wisselen. Ik kan me niet herinneren dat wisselen vervelend was.
Met 5-6 maanden zou een hond helemaal uitgewisseld moeten zijn.
Soms verloopt dat niet goed en zitten er melktanden naast de volwassen versie. Of de volwassen versie komt nuet goed door.
Ik vond van wel :P
Bij baby's komen de melktandjes door, daarom krijgen die een bijtring.
Maar honden van een jaar, die hebben hun volwassen gebit inderdaad al wel.
Ik denk dat sommige honden altijd wat meer kauwbehoefte blijven houden.
Dan kun je proberen goede botten voor hem te kopen, dat hij alleen daarop mag kauwen.
Weet je mss welke botten redelijk lang meegaan? Zijn botten zijn binnen een uur soms minder al helemaal opgekauwd. Gisteren heeft hij de kast opengetrokken en al zen botten opgepeuzeld toen we weg waren. Er zaten er 4 in. Een hele dag door kauwt hij, op kussens schoenen dekens zijn mand zen speeltjes ( alle ballen ook die waar mn klein broertje mee voetbalt ) zetels enzz... Hij stopt niet met kauwen, ook wilt hij aan onze kleding kauwen als we bv een training aanhebben die wat losser zit. Het is gewoon niet meer normaal haha, nog nooit zo een kauwer meegemaakt.
Op de site www.alsa-nature.nl staat een heel uitgebreid assortiment van kauwproducten ed. Zonder zout, zonder toegevoegde kleur of smaakstoffen, puur natuurlijk. Romeo krijgt bullepezen, runderoren, lamsoren, eendenmagen, botten en pensstaven.
Saar heeft een buffelkalfspoot. Daar doet ze nu al weken mee.
Bedoel je echt botten, of kluifjes?
Je hebt ook van die hertengewei botten, stukjes daarvan dan.
En die zijn echt heel erg hard, volgens mij doen ze daar minimaal weken/maanden mee.
Als zijn tanden gewisseld zijn is het bijten overal in dan geen aangeleerd gedrag?
Als je denkt dat hij pijn heeft zou je dit kunnen laten checken bij de DA.
Of een nylabone
Sintbernard ? runderkophuid, dat zijn grote kluiven, krijgt Bamse hier ook, goed voor de tanden.
hertegewei is hard, en alleen het merg eruit halen doet niet iedere hond, het buitenste is kei en keihard, voor de tanden van vele honden niet geschikt. daarentegen is runderkophuid geschikt, en ook voor kleinere honden.
en niet duur, vijf kluiven voor 5 euro, 4,95 .
Ik heb een hond gehad die niet tegen bepaalde producten kon. Hij kauwde er wel op, maar kreeg uitslag aan de binnenkant van de lippen. Dat jeukte heel erg.
Ja de sint bernard, gaat dat wat langer mee? Ga er nog eens voor kijken vanmiddag nu heb ik van die lange beenmergen mee voor hem, begon al te janken voor ik ze uithaalde, geobsedeerd is hij met kauwen haha
Heb je het er al met je GT over gehad?
Instinctief zou ik namelijk niet op zoek gaan naar meer/ander kauwspul, maar misschien juist kiezen voor afleiding of ander gedrag proberen te zoeken.
De hele dag op alles kauwen klinkt eerder dwangmatig dan dat het hem ontspant. (Maar dat is mijn idee hè, ik weet het natuurlijk niet ;) )
Gr. Alexandra
Castreren tegen dit gedrag?
Dat zou ik echt nog eens heroverwegen.
Mijn hond was ook 1 jaar toen hij uit het asiel kwam, en wij kregen advies hem te castreren vanwege het rijgedrag op ons, en wat andere dingetjes.
Ik vind het jammer dat ik dit advise heb opgevolgd, zonder eerst een chemische castratie te overwegen. Rijgedrag was over toen hij een maand of 9 bij ons was, en de castratie 5 maanden geleden was. Ik heb mijn vraagtekens bij wat nu geholpen heeft.
Jullie hebben de hond nog zo kort, en net met een GT bezig.
Dat kan best een paar maanden duren.
Ik weet niet wat de GT ervan zegt, maar als je hem aan het heropvoeden bent, kan dat kauwgedrag ook nog wel verminderen of verdwijnen.
Wat Alexandra zegt, die dwangmatigheid, daar denk ik ook aan.
Want hoeveel kauwbotten en materiaal moet je een hond op een dag aanbieden, is het niet zo dat het een soort verslaving lijkt te zijn geworden?
Sowieso ga ik hem castreren doe ik bij al men honden omdat ik er al 2 verloren heb aan kanker aan de baarmoeder, Wil ik niet meer meemaken. En dwangmatig bedoel je dan ook dat dit met stress komt? De GT zei dat hij nog altijd heel opgewonden en stressy lijkt te zijn. Zoals nu ik ben net gaan wandelen met hem en hem terwijl gekamd tijdens de wandeling en nu loopt hij rondjes legt hij zich neer, staat weer op jankt en hijgt. Vind het gewoon zielig om te zien. Als ik nu iets om te kauwen geef stopt hij hiermee, dit doet hij als er niets om te kauwen ligt..
Castreren hoeft niet verkeerd te zijn, zo bedoel ik het niet, alleen verwacht niet teveel dat dit probleem dan weg is.
Ik denk wel aan stress, van de onze ken ik ook geen voorgeschiedenis, vondeling, en dat duurde maanden, met kleine stapjes.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?