Mijn hond heeft de ziekte van Cushing medicatie werkt niet. Moet ik hem laten inslapen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Oeff ...een hele boterham. Brengt me weer aan t twijfelen over TOTW  brokjes.

 

weet niet veel zinnigs toe te voegen na jouw gedetailleerde uitleg. 

Alleen ...veel mooie levenstijd nog met je Billy wens ik je toe. Je vecht ervoor en je doet het super.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" dat is wat kort door de bocht dat ik niet begrijp wat vers is en dat ik mijn hond ernstig tekort doe.
het komt vers van de slager en van de visboer, verser kan niet. mijn dierenarts vindt het prima, ik doe echt niet zo maar wat, mijn vraag was alleen hoeveel.
  "

 het is wel vers, maar niet compleet dat wordt bedoeld, lees maar eens de link die je kreeg, ook hier wordt e.a. verklaard

 

http://www.hetbestevoormijnhond.nl/voeding/barf/

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Of de diagnose cushing was verkeerd. EN/of er was een addison onstaan door teveel medicatie. 

Ja, dan knapt je hond wel op als je stopt met de medicijnen. 

honden page profiel SproetjeSproetje

Bedankt :-)

Je kan ook hier veel vinden over voeding.

http://www.voerwijzer.com/

Veel mensen geven brok maar weten niet dat veel brokken geen goed doen. Zeker niet bij zieke honden. Vaak geef de DA dan scienceplan b.v.

Ik zal het boek van Tannetje aanbevelen is het een klein en informatief boekje.

Je hebt zelfs al speciale voeding in kvv voor katten die last van hun nieren of blaas hebben. Vaak wordt het zelfs beter. En soms verdwijnen kwalen zoals ook b.v. suikerziekte helemaal door vers te voeren.
Helaas staan veel DA niet achter vers. Maar in hun opleiding wordt er maar een klein beetje aandacht aangegeven jammer genoeg. Gelukkig gaan DA,s zich er toch steeds meer in verdiepen, omdat toch zien hoe goed honden het erop doen. Billy is nu 11 ongeveer en heeft zijn kleuren zelfs nog goed terwijl andere beagles allang verkleurd zijn. Lupuz mijn Tevuerense had hele bruine tanden en zijn tanden zien er nu voor hond van 9 super uit. En hij heeft zoveel energie en gedraagt zich als een jongen hond niemand gelooft dat hij al zo oud is. En daar doe je het voor. Daarbij hebben Billy en Lupuz allebij epilepsie en ze hebben nu allebij bij bijna geen aanvallen meer en als ze er eentje hebben zijn ze lang niet meer zo heftig als vroeger. Ze hebben er nu geen medicatie voor nodig. Ik heb nog een pleeghond in huis die komt uit Spanje is pas sinds januari hier kwam hier met een vette dunne vacht te mager en verschrikkelijk haaruitval. Hij is nu dikker zijn vacht is dik en mooi zacht en glanst en hij zijn haren vallen bijna niet meer uit.
Ik heb nog een hond Basje een HH van bijna 1 jaar hij glanst als een tierelier borstelen hoeft bijna niet en heeft stralende witte tanden. Heeft nog nooit iets gehad.
Een hond op vers zetten dat verdien je terug doordat je minder naar de DA hoeft.
Ik probeer mijn katten erook op te zetten zeker omdat oudere katten last krijgen van hun nieren of blaas maar omdat er zoveel smaakstoffen in hun blik en brok zitten is dit erg moeilijk. Maar ik blijf het proberen.

In de meeste brokken zitten granen en deze veroorzaken die gele tandplak.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik denk dat je echt beter moet lezen ;-) Orijen is echt niet geperst en ik raad geperste brokken af. Ik ben van mening dat een goed samengesteld barf menu het beste is.

honden page profiel SproetjeSproetje

Hoi Roosje dat snap ik maar op ik voer vers raden ze juist geperste brokken aan ook op andere sites het is beter voor de maag. Maar er zijn die liever Orije geven naast kvv en idd die is niet geperst.
Ik barf niet eerlijk gezegd vindt ik het teveel werk en heb ik er de ruimte niet voor zeker niet als je 4 honden en 3 katten hebt. Dus ik voer kvv daar zit alles al in wat ze nodig hebben. Ieder zijn ding toch. ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Hoi Roosje dat snap ik maar op ik voer vers raden ze juist geperste brokken aan ook op andere sites het is beter voor de maag. Maar er zijn die liever Orije geven naast kvv en idd die is niet geperst.
Ik barf niet eerlijk gezegd vindt ik het teveel werk en heb ik er de ruimte niet voor zeker niet als je 4 honden en 3 katten hebt. Dus ik voer kvv daar zit alles al in wat ze nodig hebben. Ieder zijn ding toch. ;-) "

 Ieder zijn ding, dat zeker ;)

Voorheen had ik een hond van 36 kilo en mijn huidige hond van 30 kilo + nog een kat die BARF eet. Ze hebben dan ook hun eigen vriezer van 200 liter + de grootste la van onze eigen vriezertje. Verwent zijn ze niet hoor

 

En dan heb ik het nog niet eens over de snacks, lol ;)

honden page profiel LiesLies

honden foto van Lies

Tja,  dan kan ik wel niet begrijpen wat vers voer inhoudt, maar ik heb vandaag van mijn dierenarts een hoop onzin over Barf gehoord. De universiteit van Utrecht heeft na een wetenschappelijk onderzoek slecht één Barf-voeding voldoende gevonden. De rest (ook de KVV's) heeft veel tekorten.  Er stond een artikel in het NRC van onderzoeker dr. Esther Verhagen. http://www.nrc.nl/handelsblad/van/2014/april/12/barfen-hondendieet-van-rauw-vlees-is-niet-gezond-1368749

Beter is je hond vers licht verteerbaar voer te geven zoals witte vis, vers vlees en diepvries vlees (Rodi, smuldier etc). Wel eventjes koken ! Het handje proplan, wat ik twee keer per dag erbij doe, is prima, daar zit ook alles in wat een hond nodig heeft en niet in vis/vlees zit. Er is vandaag weer bloed afgenomen en al zijn waarden zijn nog steeds prima! Hij leeft dus gewoon vrolijk door met z'n cushing. Hij rent nog steeds mee naast de fiets en is ondeugend.  Het enige symptoom is zijn dikke buik. Ik ga gewoon door met mijn vis en vlees + ProPlan.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Voeding daar is al zoveel over gezegd. In het verleden heb ik mijn honden brokken gegeven en een paar keer in de week verse pens met brood,dat was jaren geleden op advies van de fokker.

 

Inmiddels is er veel verandert,ik had een nieuwe hond en wat deed ze het slecht op haar brokken,ze wilde meestal niet eten en had enorme huidklachten,ze was 3 jaar en er kwam nog een pup bij afgespeend op kvv. Kvv wat is dat, dacht ik....uitleg gekregen,niks opgedrongen.

Toen de pup hier was heb ik Tosca ook maar vlees gegeven,voeding geen probleem meer maar wat zag ze eruit,al haar klachten leken te verergeren en ineens genas ze, vast een combinatie medicijnen en kvv.

 

Ik had hier nog een oude 14-jarige kat rondlopen,die op het eind was,hij vermagerde en er bleef niks meer van over. Maar die gekke kat die wilde smuldier pens/compleet(katten houden normaal niet van pens). En ik zag hem opknappen,hij kwam bij,zijn vacht werd mooi en hij blonk als een spiegel....hij heeft nog 4 jaar geleefd op kvv.

Dit was voor mij het bewijs dat rauw beter is dan brok.

Ik geloof ook dat barf het beste is als je het goed doet,maar daar moet ik niet mee aankomen dat is een stap te ver voor mijn man.

 

 

honden page profiel SproetjeSproetje

Lies aub dat is de brokkenmaffia zoals wij dat noemen. Daarbij komt dat er ook uit studies blijkt dat versvoer veel beter is. Brokken daar zit tarwe in en tarwe is erg slecht voor honden dit hebben absoluut niet nodig in hun dieet.
Dierenartsen krijgen in hun opleiding maar een klein stukje over voeding. En van vers voeren snappen ze helemaal niets.

Als jij kvv gaat geven is het dan ook belangrijk dat je compleet neemt zo krijg je geen tekorten. Ook met barfen is de juiste verhouding belangrijk zodat ze niets tekort krijgen.

Gelukkig gaan steeds meer dierenartsen begrijpen dat versvoer toch veel gezonder is voor de honden en katten. Dierenartrsen gaan zich gelukkig steeds meer intresseren voor het vervoeren en onderzoek hierna doen. Mijn DA is ook tegen die snapt het niet denkt dat die tekorten krijgt maar dat hebben ze absoluut niet. Ik ben natuurlijk niet gek ik heb ook onderzoek gedaan voordat ik me hierook in ging verdiepen. Het gebit van honden is eigenlijk helemaal niet gemaakt voor brokken.

Dit is het advies van Tannetje Koning zelf.

Welke kvv maakt op zich niet zoveel uit. Ze worden snel dik dus niet te veel geven. En tegen de honger wat extra vuile pens met rauw gemalen groenten.

Dus ze krijgen alles vlees en groente maar dingen zoals rijs en granen dat is alleen maar om te vullen en hebben en zijn totaal nutteloos in het dieet.

En vuile pens is erg goed ik heb boekmaag gehaald dat is echt goor maar als het tegen de honger dan maakt het mij niet uit.

Misschien als je intresse hebt of iemand anders kom dan eens naar facebookpagina ik voer vers. Daar zitten mensen die al jaren aan vers voeren doen. En het barfforum.




Lies (Gast)

"Lies aub dat is de brokkenmaffia zoals wij dat noemen. " Wie is wij?  Het is grappig dat je dat zegt Linday, ik was ook al de naam Barfmaffia tegengekomen ;-) 

Wat iedereen ook zegt, mijn hond doet het na een jaar Cushing heel goed op zijn vlees/vis/smuldier aangevuld met een handje ProPlan. Volgens Voeding-onderzoekers van de Dierenfaculteit in Utrecht zeggen heeft een hond behalve vlees óók graan nodig en ik merk dat mijn hond nog steeds levenslustig is, goed in zijn vacht zit en geen spiermassa-verlies heeft.  Alleen de dikke buik en de uitslagen van zijn onderzoeken wijzen op Cushing.

Graan is dus niet slecht voor hem;  zijn voorouder, de wolf at ook zijn prooi op inclusief de inhoud van de maag (granen en zaden).

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Er zijn genoeg honden die het goed doen op brokken,het zijn ook alleseters.

 

Het is nog altijd zo dat we geven aan onze honden waarvan wij denken dat het goed is.

Vigo kan ik alles geven brok,vlees,blikvoeding die doet het op alles goed en heeft nergens last van.

 

Tosca kreeg 1 brok en 1 vleesmaaltijd,ze heeft giardia opgelopen en haar ontlasting was op het laatste stukje grijzig,ik dacht medicatie.

Maar het bleef zo,ben gaan googlen en ik las dat dit kon komen doordat haar alvleesklier problemen had met de vertering van haar voedsel.

 

Ben onmiddellijk met brok gestopt,haar compleet op kvv gezet en alles is weer goed bij haar,ze is vrolijk,actief. Voor haar is brok dus niet goed,dat was het niet toen ze jong,ze was overal overheen gegroeid en nu ze ouder wordt,levert brok haar weer problemen op.

pagina 2 van 2 12
^