Ik heb eens een vraagje.Mona van ons komt van een fokker die het gewoon vindt om te werken met gastgezinnen.De hond wordt gedekt,dan na 4 weken een echo en dan na 3 weken gaat de hond van het gastgezin naar de fokker toe om daar een week later te bevallen.dan blijft de hond tot de pupjes weggaan bij de fokker en dan gaat ze weer terug naar het gastgezin.Dit vanaf dat ze een jaar of 2 zijn,3 maal maximaal mogen ze pupjes krijgen.Dan is de hond voor het gastgezin en hoeft ze niet meer weg.
Ik vertelde dit aan de trainer van mona en hj vond het dierenmishandeling.dat een hond eerst 15 maanden bij een gastgezin woont,dan pupjes krijgt bij de fokker en dan weer terug na 2 maanden naar het gastgezin en zo tot een max van 3 bevallingen.
Ik wist niet beter of dit is de gebruikelijke manier van fokkers.Maar heb alleen ervaring met deze.
graag zou ik eens weten hoe andere fokkers dat doen.Volgens mn trainer van mona heeft het er namelijk mee te maken dat mona daarom ook blaft.Dat het moeilijk te achterhalen is hoe het karakter van de moeder van haar is omdat wij die zelf nooit gezien hebben.Bij het uitkiezen deden ze de moeder apart en het gastgezin hebben we ook niet gezien en die weten hoe de moeder van mona in de dagelijkse omgang is.De fokker kent de moeder van mona wel,maar ze zag haar ook alleen maar een week voor de bevalling tot 8 weken na de bevalling.Dan is een hond denk ik zowieso anders in de omgang?
Het hoeft zeker niet verkeerd te zijn. Belangrijk vind ik dan wel dat de fokker de honden tussendoor ook regelmatig ziet zodat ze de fokker ook goed kennen. Ik weet van meerdere fokkers dat ze zo werken, en dat de honden helemaal enthousiast zijn als ze naar de fokker gaan. Dierenmishandeling vind ik het dus echt niet! Sterker nog.. op deze manier hoeven honden niet veel nesten te krijgen en hebben ze alle aandacht die ze nodig hebben.
Maar ik weet ook niet hoe het bij jouw fokker is gegaan? heb je de moederhond nou helemaal niet gezien dan? Dat vind ik wel apart..
De fokker van Jayla werkt ook met gastgezinnen. Jayla haar moeder had haar laatste nestje.. Ik stond bij de fokker op de wachtlijst en heb eerst kennis gemaakt met de moederhond.. om te kijken of we daar een pupje van wilde hebben. De hond was echt hartstikke op haar gemak.. dolblij met alle aandacht die ze er kreeg en natuurlijk met de andere honden om haar heen. Ik heb ook nog steeds contact met het gastgezin van de moederhond. Veel foto's al over en weer gestuurd..
Maar elke fokker doet het natuurlijk weer anders.. En je hebt zo ook heel veel verschillende manieren om om te gaan met een gastgezin.
Ik zie nu dat je een deel van je bericht veranderd hebt..
maar de fokker kende de hond helemaal niet!?!? Toen die bij haar kwam om mee te fokken?? Dat vind ik wel HEEEL vreemd
wat een vreemde manier van met honden omgaan zeg. t klinkt als........
wat zielig zeg voor de moederhond, op het punt van bevallen weggehaald te worden bij je familie, puppies ineens weg en dan ga je weer terug naar je familie om vervolgens.........
ik begrijp ook het begrip gastgezin niet, dat klinkt al opvang maar na 3 jaar mag je de hond als eigendom zien?
wanneer ik een hond neem is deze van mij, en niet van een ander hoor. dus ben ik gewoon eigenaar van de hond en niet na 3 jaar.
en de fokker betaald dan ook het voer, dierenartskosten, gezondheidstesten, aanvraag stamboom, dierenarts voor de pups enzo. voor de rekening? en wat als de moederhond na de bevalling ineens klachten krijgt vanwege de bevalling of stress betaald die fokker dan ook de kosten van een dierenarts of gedragstherapeut?
en dan nog je kijkt toch naar de ouders voordat je uberhaupt een pup neemt?
je wilt toch weten wat het karakter van de ouders is en wat de bouw is?
De moeder van mona was een pupje van haar zelf.die heeft ze 8 weken gehad en ging toen naar het gastgezin.van 8 weken tot 15 maanden zag de fokker haar af en toe,maar ze werkt ook en heeft zelf ook 4 honden thuis,dus was weinig,neem ik aan,na alle testen gedaan te hebben kregen ze groen licht om te mogen fokken.Dus dekreu erbij gezocht,Hondje uit venlo.(ook die ken ik niet,misschien is hij de blaffer?? ).Ken de vader van mona alleen van foto.Maar in die maanden dat ze van pup tot vowassen hond was geworden veranderd een hond heel veel.Dus kennen deed de fokker haar niet goed.Wijzelf stonden op de lijst voor een pup van haar,maar hadden alleen gegevens d.m.v een foto van de pa en ma.de grootte van het ras.
Tja.. ik weet het niet.. Ik vind het ook ook raar dat de hond pas een week voor bevalling naar de fokker gaat.. Hoe kan de hond dan rustig zijn plekje vinden? Ik vind dat de hond er dan al lang had moeten zitten. al vanaf de dekking, zodat het ook echt hun plekje wordt.. Het lijkt me allemaal heel stressvol hoe het bij jouw fokker eraan toe gaat.. alles snel en veel heen en weer..
Of het blafgedrag ook daar vandaan komt.. Tja.. dat weet ik niet.. het kan ook gewoon in de hond zitten en veel zit hem ook in de socilialisatie (eigenlijk het grootste gedeelte).. Ik denk ook niet dat het veel zin heeft om te gaan achterhalen waar het vandaan komt..
Ik ken genoeg fokkers die werken met gastgezinnen.
maar daar gaat de pup minstens 1 weekend per maand logeren bij de fokker.. En ja ook deze werken en hebben eigen honden.. Maar je wilt toch die hond leren kennen als fokker zijnde.
ik zou zelf niet gaan voor Eem pup waarvan ik moeder hond nooit eerder gezien heb..
Daar heb je gelijk in,maar het is nu dat ik wel eens denk,tjonge marleen dat heb je lekker gedaan.je koopt van mensen die eigenlijk alleen niet meer dan broodfokkers zijn 2 dure honden(meer dan 3500 euro samen),vervolgens zijn ze allebei angstig en blafferig en heb ik nu professionele begeleiding,moet ik ze apart uitlaten en zoveel mogelijk rust creeren omdat mona last van stress heeft.
In de tijd dat ik mango kreeg stond ik al ruim 1 jaar op de wachtlijst.labradoodle lijsten in nederland zijn zo vol en lang wachten destijds),.Dus ik heb me teveel laten beinvloeden door het feit dat ik honden wilde hebben waar mijn zoon tegen kon en vervolgens alles op de koop toe genomen.
Ik heb broodfokker genoemd ,dit woord wil ik verwijderen,maar omdat er op gereageerd is laat ik het staan.Weet ook wel dat die mensen dol zijn op hun honden,anders steek je niet zoveel tijd in het verzorgen van al die nestjes die hun honden krijgen.
Karakter is zeker wel deels erfelijk, maar de rest wordt gevormd door de opvoeding. Persoonlijk vind ik het wel erg makkelijk dat de trainer het op de ouderdieren gooit. Mona kan inderdaad snel de neiging hebben om te blaffen indien haar ouder(s) dat ook hadden, maar in hoeverre ze hierin door kan gaan ligt toch echt aan hoe jij en de trainer haar hierin begeleiden.
Fokkers maken vaak gebruik van gastgezinnen. Deze zijn dan ook bij de bevalling en steunen hun teef in deze periode. Natuurlijk kunnen ze niet bij elk pup bezoek zijn, maar ze blijven zeker wel betrokken. Op die manier heeft de teef geen stress, ook al zit zij ineens in een vreemde omgeving en bij een vreemd "mens". Na een tijdje is de hond echt wel gewend bij de fokker en is er helemaal niets zieligs aan zodra de eigenaar/gastgezin niet aanwezig is.
Overigens is het regelmatig echt niet te doen beide ouderdieren te ontmoeten. Denk aan reuen die in het buitenland wonen om zo min mogelijk inteelt te fokken, die gaan echt niet voor iedere kennismaking op reis. Ook niet elke teef vindt het prettig om vreemde mensen bij haar pups te hebben. Daarnaast komt Mona bij dezelfde fokker als Mango. Indien Mona bij een andere fokker komt, hadden jullie van tevoren zeker kennismaking gesprekken gehad. Maar nu wist de fokker al dat Mona een fantastisch huisje tegemoet ging ;-).
Als ik je een tip geven mag, leg dit eens voor bij de fokker? Dan krijg jij duidelijkheid, en mogelijk tips voor het blafgedrag van Mona. Dat doet het vertrouwen weer goed en kun je optimaal genieten van je hondje :-)
Ik vind het wel heel heftig wat je daar zegt hoor Marleen. Waarom denk je dat deze mensen broodfokkers zijn? Vanwege het gebruik van gastgezinnen?
Weet je zeker dat de fokker moeder nooit (bijna nooit) zag? Wat zegt de fokker hiervan? Wat betreft gastgezinnen kunnen Lianna van Mara en Maybe en het baasje van Yuna misschien meer vertellen?
absoluut niet aanvallend bedoeld dit, maar als ze beide bang etc zijn, is dat dan geen groot toeval en kan het niet dat Mango Mona aan heeft gestoken of er toch iets mis is gegaan? Of denk ik dan te simpel? Heel oprecht niet aanvallend bedoeld
Ik wil ook gebruik maken van gastgezinnen, maar met strenge eisen eraan verbonden.
Zo moet de hond regelmatig (min 1 keer per 2 weken) bij ons over de vloer komen, zodat ze binnen de roedel gewoon een eigen plaats hebben en ze volledig gewent zijn aan ons en het huis.
Verder zijn de mensen die het gastgezin zijn de gehele tijd dat er pups zijn hier welkom, juist om het zo makkelijk mogelijk te maken voor de teef.
Ook 1 van de eisen is dat men niet verder dan 40 km van ons vandaan mag wonen, om het zo makkelijker te maken dat ze langs komen.
Persoonlijk vind ik het geen brood fok om honden te plaatsen bij een gastgezin, ik heb 3 honden in huis en dat vind ik genoeg voor nu. Maar om interessante lijnen wel behouden of uitbreiden zal er ook met andere honden gefokt moeten worden.
Gastgezin worden is een keuze, bij ons zal je de normale kosten (voeding, cursus, enten en DA bezoeken die niets te maken hebben met fokken) zelf moeten betalen, net als dat je een hond hebt die op jou naam staat. Alle fok zaken zullen wij regelen en betalen.
Als men mij daardoor nu een brood fokker vind, sorry maar daar kan ik echt niets aan doen. Wij zullen deze dingen doen, juist uit het belang van de hond.
Ik vind gastgezin maar een raar woord. Wij zijn mede-eigenaar van onze collie Dan. We doen alles 50/50 samen met de fokker; onderzoeken, showen, dierenarts (op de vaste entingen na) en ook het dekgeld. Hij is verder gewoon 100% onze hond. Dan's fokker heeft ook teven bij een mede-eigenaar zitten, en daar zijn de regelingen wat anders mee, maar de teef gaat in principe alleen voor de dekking en de bevalling/pups naar haar toe en af en toe eens een bezoekje bij de baasjes natuurlijk. Mijn voorkeur als mede-eigenaar gaat toch wel uit naar reutjes omdat je die nooit hoeft 'in te leveren' voor een paar maanden. Zou ik wel ooit mede-eigenaar worden van een teef bij haar, zou ik daar sowieso bij de bevalling willen zijn, omdat je op zo'n zwaar moment je hond wil steunen, maar dat zou dan ook gewoon mogen.
Ik heb liever dat fokkers voor wat honden mede-eigenaars hebben dan dat ze er zelf heel veel hebben rondlopen waar de aandacht over verdeeld moet worden. En zeker met grote rassen passen er nou eenmaal niet zomaar 10 in een gewoon rijtjeshuis, als je dan toch graag actiever wil fokken (dus gemiddeld 1x per jaar een nestje als ik naar de fokker van Dan kijk) vind ik dat een goede oplossing
Ik ben inderdaad gastgezin voor Maybe. Ze staat op naam van de fokker maar woont bij ons. Ik heb een contract getekend waar in staat hoe of wat er gaat gebeuren.
Het komt er gewoon op neer dat mocht Maybe alle testen enz alles helemaal in orde zijn..ze een nestje gaat krijgen. Ongeveer een week voor ze gaat bevallen gaat ze naar de fokker en zal daar blijven tot de pups 7 a 8 weken zijn.
Ik vind het dus ook belangrijk (en de fokker ook!) Om goed contact te houden. Dan is dat niet een heel groot punt, ik zie de fokker elke week met frisbeeles die ik krijg en we spreken vaak af om te wandelen.
Zo blijft de fokker dus ook bekend voor Maybe. Ook als we op vakantie gaan/dagje weg en ze kan niet mee brengen we haar naar de fokker :)
De kosten die nodig zijn om te mogen fokken betaald de fokker (HD, oogtesten enz.). De dierenartskosten die we evt maken ook voor vaccins betalen wij gewoon :)
Oh en nog even een toevoeging: ik mag gewoon bij de fokker thuis aanwezig zijn bij de bevalling enz. Zelfs als ik daar al die weken zou slapen zou ze er denk ik nog geen probleem mee hebben haha ;)
Wel vind ik dat je niet zomaar gastgezin moet worden..door bijvoorbeeld geldtekort ofzo.. ook moet je wel echt vertrouwen in die fokker hebben om zoiets op te zetten en succesvol te maken. Dat gevoel heb ik zeker bij onze fokker en heb nog geen moment spijt dat het zo is geregeld :)
Zoals Veronique het doet met eisen eraan stellen ,gaat het . Maar mijn ding is het niet, ik zou dit mijn eigen honden nooit aandoen !!!
Ik heb geen hond om ergens anders puppen te krijgen en als ik de hond niet kan betalen dan spaar ik of de koop gaat niet door
Niet de manier waarop ik een hond wil hebben. Ik zou ook persee de moeder willen zien als ik een pup uitzoek bij een fokker. En ik hou niet van het gesol en gesleep met dieren. Plus dat bevallen in een vreemde omgeving ook niet in het belang van de teef en dus de pups is.
Addertjes onder het gras over juridische zaken
En een afwezige moeder roept bij mij ook de term broodfok op. Alleen zitten de teefjes er wat beter bij.
maar waarom kan de teef dan niet thuis bevallen? bang dat er iets mis gaat? dan kan de fokker toch in de buurt overnachten of bij de eerste signalen in de auto springen?
en voor en na e bevalling kan die toch tips en truc meegeven?
Ik heb echt NUL problemen met gastgezinnen zolang het goed geregeld is.
Ik vind dat de teef zich vertrouwd moet voelen bij de fokster, en bij de roedel/het huis. Dat de eigenaar ten alle tijden langs mag komen om haar hond gewoon te zien, en dat er duidelijke afspraken gemaakt moeten worden. Ook blijft de moeder tot de pups minstens 7 of 8 weken zijn (ligt er aan wanneer ze weg mogen). Als er 1 pup echt lang over blijft, dan hoeft de moeder er niet perse bij te blijven, maar het moet voor pupkopers wel mogelijk zijn de moeder een keer te zien. (maar goed dat kan ook afgesproken worden).
Ik zie liever dat een fokker met gastgezinnen werkt die actief met te honden sporten en ze goed gezond, sportief, leuk leven bieden waarin ze alle aandacht krijgen die ze verdienen. Dan dat een fokker teef na teef na teef aanhoudt zonder er genoeg tijd en ruimte voor te hebben.
Dan is de fokker eerder kraamhulp dan fokker.... Als je gastgezin bent is het niet de bedoeling dat jij verantwoordelijk bent voor het nest. De verantwoordelijkheid ligt bij de fokster, niet meer dan logisch dat de hond dan bij de fokster bevalt en daar gedurende die weken is. De fokker moet de controle en het overzicht hebben. Een eigenaar kan natuurlijk wel gewoon naar de fokker toe als het zo ver is en de hond steunen.
Als de hond thuis zou bevallen dan moet het hele nest daarna verhuizen naar de fokker. Dat lijkt me veel stressvoller dan minstens een week van te voren naar de fokker te gaan. En als je de pups bij het gastgezin laat, ja dan kan het gastgezin net zo goed zelf een nest fokken onder eigen kennelnaam en verantwoording.
Ik vind het een beetje vreemd dat er gezegd wordt dat pupkopers de moeder van tevoren niet zouden kunnen zien als de teef n een gastgezin zit.
Ik ben erop berekend dat ze haar natuurlijk graag gaan willen zien, dus zorg ik gewoon dat ik en als dat niet gaat lukken in ieder geval Maybe daar is zodat ze haar gewoon kunnen zien. Als ze willen zien hoe ze leeft in huis zouden ze zelfs hier heen mogen komen van mij.
Als gastgezin zijnde ben je daar gewoon op berekend en is dat ook een bewuste keuze die je maakt.
Ik ben gastgezin geworden omdat het fokken mij gewoon erg leuk/mooi ..hoe zeg je dat begrijpelijk..lijkt. op deze manier maak ik alles mee, maar omdat ik niet de tijd heb om het nest hier thuis de aandacht te geven die het nodig heeft, is het op deze manier opgelost en kan ik toch alles meemaken.. win win voor mij en de fokker dus, niets ten nadele van mij of Maybe.
Ik ga ook misschien een nest fokken voor iemand anders, is helemaal niets mis mee.
Van 2 van mijn honden heb ik ook de moeder niet gezien.
Mijn laatste nest hebben de eigenaren de moeder ook niet gezien, teef woont ook elders en tegen dat de pups vertrokken, was de teef al weer naar huis.
Toen die man van de cursus voor Mona hier van de week thuis kwam vroeg hij naar de moeder van Mona,Ik zei toen dat ik die nooit gezien heb.Via de site van de fokker kwam ik op de wachtlijst voor Mona.De foto van de moeder met alle kenmerken stond erop beschreven.maar niet het karakter van de moeder.
Verder vroeg de trainer van mona hoe mona in huis van de fokker was.Ik zei tegen hem dat ze 2 nestjes op dat moment had.Aha zei hij,dan snap ik ook wel het geblaf.Wij gingen mona uitzoeken met 5 weken,het andere nestje was iets ouder,dus die hadden de bezoekjes al gehad.intotaal kwamen er 12 mensen kijken naar de pupjes(van 2 nestjes).
De fokker deed de moeder van de pupjes in een andere ruimte (met haar eigen honden)toen wij kwamen kijken.Dit volgens haar omdat de moeder de pupjes bescherd en ons dan niet toelaat om de pupjes op te pakken.
maar zodra dus de bel van de deur ging hoor je het geblaf van al die honden uit die ruimte,ook van de moeder van de pupjes.
Dit hoorden de pupjes natuurlijk ook.Was in andere ruimte,maar wel in het zelfde huis.Dus de trainer van mona zegt nu dat zodra de deurbel ging bij de fokker, kwamen er mensen binnen en die kwamen voor de pupjes.De moeder van mona hoorde dat ook en ging blaffen.Ook daar reageerde de pupjes weer op.
Ik vraag me nu af hoe een fokker dat beter zou kunnen doen? Moeder erbij laten,zodat de pupjes zich ook veiliger voelen met al die vreemde mensen erbij??
Want uitkiezen vond ik lastig omdat de pupjes toch veel tegen elkaar aan kropen omdat ze bang waren voor al die vreemde mensen.
Verder vraag ik me af dat wanneer net als nu uit het nest van mona is er een pupje van 8 weken naar een gastgezin gegaan.Zodra alles ok is mag die ook zwanger raken tegen leeftijd van 2 jaar.Maar als die hoogzwangere teef dan bij de fokker gaat logeren,die komt in een huis met wel 4 grote honden.Zelf hebben de mensen van het gastgezin alleen haar en alle aandacht voor haar.Geef dat voor die hond dan geen enorme stress??
Dat is hetgeen de trainer van mona zo zonde vindt voor de hond.
Ik heb op facebook een gastgezin die hebben een eerste nestje,Zij zijn gastgezin voor een fokker maar nestje is bij hun geboren.Samen met de fokker is dat gebeurd.Naar mijn idee is dat toch een supermanier?? De hond lekker in eigen omgeving.Geen stress van andere doodles die om haar heen lopen,blaffen e.d
Ik lees een aantal dingen in jou verhaal die mij tegen staan om daar een pup vandaan te halen. Zo gaat het er bij mij absoluut nooit aan toe.
Moeder hond weg halen bij de pups als er bezoek komt??????? gebeurd bij mij nooit. Mijn 2 teven lopen altijd tussen de pups op het moment dat er bezoek is en ook als er geen bezoek is. Mijn reu zet ik wel apart die verdedigd het nest als er vreemd bezoek komt.
Hier blaffen ze niet als de bel gaat, maar dat moet geen probleem zijn. Het is maar hoe de fokker er op reageert als er geblaft wordt.
Pups duiken in elkaar als er bezoek is?????????? Hoezo, worden de pups niet gesocialiseerd dan?? Pups van 5 weken horen als open onbevangen hondjes rond te lopen in de ruimte waar ze zitten. Pups van 5 weken horen niet bang te zijn voor nieuwe situaties. Zo reageren mijn pups echt niet. Die staat met zijn alle vooraan om als eerste aandacht te krijgen omdat ze het heerlijk vinden.
Zelf uitzoeken??? De fokker weet toch welke pup wat voor karakter heeft, vooral mensen die geen ervaring daarmee hebben zijn op zoek naar iets, de fokker zou de juiste pup daarbij uitzoeken.
Ik denk dat de fokker waar jij geweest bent voor Mona, het allemaal niet zo belangrijk vind, socialisatie en zo.
Dat er 2 nesten liggen hoeft geen probleem te zijn, een goede fokker kan prima meerdere nesten hebben liggen en toch alle pups een goede socialisatie geven.
Ik vind het bijzonder. Het lijkt me ook erg stress vol voor de hond.
Ik wil zowiezo altijd de moeder zien. Mag ik die niet zien? Dan koop ik er geen pup.
Op deze manier heeft de fokker wel de lusten, niet de lasten: de fokker hoeft er maar 10 weken tijd, energie en geld in te stoppen om vervolgens te vangen.
Ik zou niet mee doen met dergelijke praktijken.
Bij een normale fokker hebben ze de honden gewoon in huis.
Heeft je hond wel een erkende stamboom?
Veronique, helemaal mee eens..
Ik lees toch echt wel dingen waarvan ik zoiets heb van 'raar'..
- moeder apart van de pups
- bange puppies
'Verder vraag ik me af dat wanneer net als nu uit het nest van mona is er een pupje van 8 weken naar een gastgezin gegaan.Zodra alles ok is mag die ook zwanger raken tegen leeftijd van 2 jaar.Maar als die hoogzwangere teef dan bij de fokker gaat logeren,die komt in een huis met wel 4 grote honden.Zelf hebben de mensen van het gastgezin alleen haar en alle aandacht voor haar.Geef dat voor die hond dan geen enorme stress??'
Ik kan me voorstellen dat als het hondje totaal niet meer bij die roedel geweest is of daar in huis is geweest dat ze zeker stress ervaart als ze ineens hoogzwanger daar heen moet.. daarom vind ik het ook zo belangrijk dat Maybe vaak bij de fokker is en de hele roedel ook goed kent zodat ze daar net zo op haar gemak is als hier thuis.
Dat is hetgeen de trainer van mona zo zonde vindt voor de hond.
Ik heb op facebook een gastgezin die hebben een eerste nestje,Zij zijn gastgezin voor een fokker maar nestje is bij hun geboren.Samen met de fokker is dat gebeurd.Naar mijn idee is dat toch een supermanier?? De hond lekker in eigen omgeving.Geen stress van andere doodles die om haar heen lopen,blaffen e.d'
Dan vind ik de fokker inderdaad meer een soort van kraamverzorgster,, het kan wel en het is ook wel een soort van ideale situatie als je er de tijd voor hebt enz.
Maar ik zit me af te vragen of het wel kan rekening houdend met de kennelnaam en registratie op een woonadres... dat is dus een ander woonadres dan de puppies uiteindelijk zullen liggen.. ook voor de chipper.. Geen idee dus of het mag in dat opzicht.
Maar ik heb er wel heel bewust voor gekozen om het nestje bij de fokker te laten zijn ipv hier thuis omdat ik er de nodige aandacht niet aan kan besteden en de fokker wel :) Wie weet ooit een eigen nestje maar dan wel onder eigen kennelnaam enz ;)
Nee dat zou niet mijn manier zijn, als ik fokker was dan zou ik of de hond zelf houden, of in overleg en met een goed contract met de nieuwe eigenaar het zo regelen dat de hond gewoon thuis blijft als ermee gefokt gaat worden. Als fokker kan je neem ik aan zeker de mensen die werkelijk geintresseerd zijn, goed begeleiden.
Ik neem aan dat fokken gebeurd vanwege het iets toevoegen en uit liefde voor het ras en dan lijkt het me niet nodig en zelfs onwenselijk om de hond in een gevoelige periode uit huis te plaatsen.
Iedere fokker doet het uiteraard anders , ook ik werk met gastgezinnen maar ik betrek ze overal bij de honden in gastgezinnen regel ik vaak een wandeling mee en ze logeren regelmatig bij os, onze eigen honden zijn ze gewend en ze lopen ook rustig tussen de roedel in als ze bij mij zijn, als ze uit de auto komen weten ze niet hoe snel ze naar me toe kunnen gaan om me te begroeten. Als er mensen komen voor de pups is de moeder er 99 van de 100 keer ook bij alleen als ze net uit is met iemand van het gezin dan net niet maar dat is tot nu toe 1 keer gebeurd. Als je gewoon komt kennis maken om te zien wat een ALD is haal ik niet de gastgezin honden op want dat is voor hun en de verzorgers niet fijn aangezien dat wel 6 keer in een week kan zijn . Ook ik werk naast mijn fok gedeelte want er van leven kan ik helaas niet.
Maar nogmaals iedere fokker doet het anders maar dat hoeft niet te zeggen dat het een br**dfokker is , ik denk dat je met die opmerking echt op moet letten. ook 2 nestjes tegelijk is voor een goede fokker te doen
. En even over het blaffen als ik mijn eigen roedel hier heb is het blaffen minimaal als er iemand van de andere honden bijkomt willen ze vaker en harder blaffen om over elkaar heen te gaan .
En het contract ook dat wist je van te voren, dus om daar nu over te mekkeren vind ik heel raar
Wanneer verlatingsangst en hechtingsproblemen ook bij honden kunnen optreden, lijkt het me niet goed.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?