Tevreden dat de jeuk weg was...zeker....maar niet de huidaandoeningen, die kwamen met hevigheid terug...als je arts dan over de cytopoint praat en het adviseert wat doe je dan ?...een nieuw middel wat werkt op de huidaandoenigen hier, waarom zo aanvallend, nergens voor nodig toch...ik heb het in een topic neergezet dat er een nieuw middel is...en dat wij het gebruiken..dat is het niet meer en niet minder, ook de prednison is een goed middel tegen de jeuk, geeft veel bijwerkingen, als men dan een ander middel probeert wordt men toch ook niet aangevallen van waarom, je was zo tevreden.... de apoquel is de opvolger ervan, minder bijwerkingen, de cytopoint is er nu, en geeft geen bijwerkingen, aangezien de arts mij dat aanraade zijn we er aan begonnen....
Hartstikke fijn dat je tevreden bent met de cytopoint. Hoop voor jou en Ogin dat dit zo blijf. Maar ik kan heel slecht tegen wazig gezwam, de ene keer dit en de andere keer dat, net hoe het uitkomt. Wees duidelijk. Maar je kan of wil het schijnbaar niet begrijpen wat ik zeg.
Ik val je niet aan op wat je gebruikt, nogmaals heel erg fijn dat je zo tevreden bent met de Cytopoint, maar ik reageerde puur op je reacties die flink van elkaar afwijken.
En ja de huidaandoeningen/ontstekingen komen terug als je stopt met de Apoquel, je moet het ook blijven geven zolang je niet weet waar de allergie vandaan komt.
Het heeft geen zin om hier over discussie te gaan, ik heb er een topic over gemaakt , we waren als eerste tevreden over de apoquel, maar de uitbraken bleven.....nu de cytopoint er is en de arts mij dat aanraade heb ik toegestemd, en ja het werkt, de huid ls heel snel hersteld, geen dikke ogen meer, geen rode oren meer, we gaan straks de derde maand in en hopen dat we het onder controle houden, wil je er meer over kwijt doe dat dan in het andere topic...een ieder die een ander middel probeerd omdat het niet helemaal naar wens is is toch niet raar dat men na overleg met de arts het middel gaan gebruiken...zOu een ieder toch doen, zelfde als de prednison, werkt goed, ook geen jeuk meer maar de bijwerkingen zijn heftig, zo ook met de apoquel....voor vele een goed middel .... we weten waar de allergie vandaan komt, en daar zal ze de hele leven last van hebben, we proberen met de cytopoint het onder controle te krijgen....en gezwam wat je aanhaalt is toch niet nodig dat je daar mij voor aanvalt...ik moet me tegenover jou verdedigen dat ik nu de cytopoint gebruikt....apoquel verlicht de jeuk, helemaal waar, dat was en is al een goed iets, maar de uitbraken bleven komen, met tussenPose ging het goed, dit moet volgens de arts een beter iets zijn, logisch dat je het dan probeerd toch ? Daar is toch niets mis mee...
Jemig mens wat klets je nou. Je hoeft jezelf helemaal niet te verdedigen dat je die Cytopoint gebruikt. Hoe kom je daar nou toch bij. Leer eens lezen! Heb al gezegd dat ik het fijn vind dat het voor Ogin werkt. Wat moet ik daar nog meer op zeggen, draaf niet zo door.
Het enigste wat ik heb gezegd is dat je een paar reacties erboven schreef dat je tevreden was met de apoquel en nu deed het in enen niets voor Ogin. Dat is het enigste, niets over aanvallend op Cytopoint of wat dan ook. Alleen dat je verschillende reacties geeft. En dat is het, jij maakt er één groot drama van. En nee bedankt ik kom niet in je topic over Cytopoint, want daar ging mijn reactie niet over. Dus wat heb ik daar te discussiëren? Ik heb geen flauw idee.
Bulleke ,ik heb ook 2 honden gehad met huidsklachten 1 zelfs laten inslapen. Toen had je die middelen nog niet.
Maar wat ik echt niet snap,je zegt Apoquel werkt goed helaas werd dat mede door de apoquel 4 maanden later zijn dood.
Nou,nou dan breekt mijn klomp. 1 ding is een feit na 4 maand was de jeuk over.
Denk als buitenstaanders dit lezen,ze denken die rommel geef ik niet aan mijn hond.
Goh wat een sympathieke opmerking van je, na 4 maanden was de jeuk over.
Ook voor jou is lezen schijnbaar moeilijk. Apoquel werkt uitstekend, vanaf dag 1, dus 3 maanden en 29 dagen voor Peer zijn dood had mijn kereltje eindelijk geen jeuk meer. Dus dan werkt het toch? Of ben ik achterlijk. Zoals jezelf weet is het afschuwelijk om je hond heel de dag gek zien te worden van de jeuk. Volgens de DA kon dit levenslang gegeven worden, behalve als....maar dat is niet gezegd.
Hij had dus geen tumor moeten krijgen, want dat werd mede door de Apoquel zijn dood. Maar dat had ik ook niet kunnen weten wel.
Maar dan werkt die zooi toch. Het kan dus alleen ernstige bijwerkingen hebben, maar er zijn ook mensen hier die het al jaren zonder problemen geven. Dus waarom zou ik zeggen dat het niet goed werkt, ik waarschuw alleen voor eventuele ernstige bijwerkingen.
Kijk nu snap ik het beter.
Jij weet wat je bedoelt maar ik ken het hele verhaal niet. Ik ga geen topic die al zou oud is helemaal doorworstelen.
De recente posts worden gelezen.
Het gaat niet over begrijpend lezen,als er niet gezegd wordt wat de hond mankeerd en je zegt mede door de aquopel dan vullen de mensen het zelf in.
Zulke topics worden door mensen gelezen die iets zoeken tegen huidsklachten dan is een uitgebreider uitleg beter.
Ik schrijf dat omdat er veel mensen zijn die vinden dat je medicatie niet mag gebruiken vanwege de (eventuele bekende of nog niet bekende) bijwerkingen.
Ik ben er ook heel tevreden over geweest, bij onze hond heeft het altijd heel goed geholpen..
Hallo Miranda, 4 jaar later, dus hopelijk lees je dit nog... Mijn hond heeft last van dezelfde mijten, en twijfel tussen desensibilisatie (is dat hetzelfde als immuuntherapie?) en Apoquel. Elke maand een prik halen zie ik niet zitten voor mijn stressgevoelige hond, met de kans dat het niet (veel) uithaalt. Gebruik jij nog steeds Apoquel? Tirza krijgt altijd in (of einde van) de zomer last, en blijft poten kluiven tot in de winter. Zouden die paar weken Apoquel afdoende zijn? Ik denk trouwens wel dat het kluiven van jeuk bij Tirza overgaat in obsessief kluiven... Hopelijk kan jij of iemand anders nu na een paar jaar ervaring met het middel mij helpen een goede keuze te maken! Alvast bedankt...
Ik heb niet het hele topic gelezen. Ik reageer even op je opmerking over
elke maand spuiten halen. De bedoeling is dat je dat zelf gaat doen. Dat is
niet moeilijk en minder stress bij je hond.
Wij zijn in december ongeveer gestart met die therapie. In de winter heeft Buddy
sowieso minder last van jeuk. Minder mijten dan.
Bij hem begon het meestal zo ongeveer maart/april, maar dit jaar gelukkig bijna niets
aan de hand. Terwijl de DA zegt dat de therapie pas na maanden gaat werken, als hij werkt dan.
Wel geven wij als ondersteuning Neempoeder, veendrenkstof en zalmolie. Wat er werkt, weet ik niet,
maar ben er wel blij mee.
Dit antwoord voor als je nog twijfelt wel of niet aan de immuuntherapie te beginnen
succes met je hond. Jeuk is verschrikkelijk
Ja, vreselijk machteloos gevoel krijg je ervan als je dier zo lijdt. Dank voor je reactie, ik zit nu net voor het eerst op een forum, en had niet door dat er al 22 pagina's reacties waren... :-)
Heb nu ongeveer de helft doorgeworsteld, en denk toch dat ik eerst Apoquel probeer. Zelf spuiten zetten zie ik me eigenlijk niet doen...
De desensibilisatie neemt de oorzaak weg. Ten minste het doel is dat ze daarna niet meer reageren op hetgeen waar de allergische reactie van optreedt.
Overigens is dit alleen een kuur en niet de bedoeling om dit levenslang te geven.
Apoquel neemt de oorzaak niet weg, maar onderdrukt alleen het symptoom (jeuk).
De allergische reactie blijft dus en dan zou je altijd de apoquel moeten geven.
Als je dus een kans hebt om de oorzaak weg te nemen zou ik daar echt voor kiezen.
Waarom zie je jezelf de prikken niet geven?
Ik heb de desensibilisatie wel gedaan en daarnaast aan de weerstand gewerkt met de holistisch dierenarts.
Mijn hond heeft geen last meer van de atopie. Of het de desensibilisatie geweest is of de betere weerstand zal ik nooit zeker weten (of de combi), maar ze is nu al 3 jaar klachtenvrij zonder verdere medicatie.
Hallo!
ik las deze topic van enkele jaren geleden. Graag had ik geweten van wie de hond nog leeft na langdurig gebruik van Apoquel? Ik had een Berner van 6jaar die ik deze maand heb moeten laten inslapen door lymfeklierkanker.. ze kreeg 2 jaar apoquel. Nu heb ik wat zitten lezen en vroeg ik me af of dit en gevolg kon zijn van de Apoquel. Vandaar mijn vraag. Voor gebruikers van Apoquel, laat je mij even weten hoe het met jullie honden gaat ondertussen?
Dank je wel
Hanne wat vreselijk..ik zou het niet weten of apoquel daar de oorzaak van is, wel weet ik als je hond een tumor heeft, van welke aard dan ook dat Apoquel niet gegeven mag worden.....de Bernersenner staat er wel om bekend de gevoeligheid voor kanker...is het bespreekbaar met je arts dat je daar eens een gesprek mee kan voeren ? Heel veel sterkte met dit grote verlies...
Sterkte!
Mijn hond krijgt nu voor het tweede jaar apoquel, in het pollenseizoen. Ik ga deze winter beginnen met puur pollen, in de hoop dat ze steeds minder en het liefst geen apoquel meer nodig heeft.
Maar tot nu toe heeft ze geen bijwerkingen. Maar ze is dan ook pas 3 jaar, en vind zo lang op apoquel staan toch geen fijn idee. Maarja, beter dan jeuk...
Of de kanker te maken had met de apoquel weet ik niet, misschien kan je dierenarts er wat over vertellen? Maar bij de berner is doodsoorzaak nummer 1 kanker, en de gemiddelde leeftijd is 6 jaar. Dus voor het ras is het helaas niet heel uitzonderlijk.
Apoquel veroorzaakt geen kanker, het doet tumoren wel sneller/progressief groeien.
Mijn reu (7,5 jaar)heeft het niet eens langdurig gebruikt, van september 2016 tot april 2017, toen werd er een zeer agressieve maagtumor geconstateerd waar niets meer aan te doen was. Volgens mijn DA zeer zeker in die mate agressief gegroeid onder invloed van de apoquel.
Sterkte met het verlies van je maatje.
Ik geef nu een aantal maanden Apoquel. Een hele tijd lang niet willen geven, omdat ik ervan overtuigd was dat het slecht is voor de hond. En ik geloof nog steeds dat het geen onschuldig middel is. Maar, als je dier zo compleet over de rooie gaat van de jeuk en gewoon niet kan stoppen, dan is zo'n middel soms het enige nog dat je kunt doen. Ja, kanker kan extra snel groeien door Apoquel. I know. Maar wat als je geen Apoquel geeft? Wat als je de hond maar lekker jeuk laat hebben? Hij leeft dan misschien langer, maar wat voor kwaliteit hebben we het dan over?
Kwaliteit moet altijd gaan boven kwantiteit. Je kunt een hond niet laten lijden, omdat je wilt dat hij langer leeft. Een ongelukkig leven is geen leven. Ik kan me heel goed voorstellen dat je een hond in laat slapen vanwege de jeuk. Mijn hond heeft jarenlang jeuk gehad, afgewisseld met tijden dat het goed ging. Nooit te weten gekomen wat het is, maar nu is ze gelukkig jeukvrij. Door de Apoquel. Ik heb jarenlang homeopatisch geprobeerd en het heeft zeker geholpen. Maar om de zoveel tijd was het weer raak. En nu blijft de jeuk gewoon weg, ze is compleet jeukvrij. Dat is voor mij belangrijker dan lang leven met jeuk.
En ik ben ook bang voor kanker hoor. Ze heeft al eens een kankergezwel gehad waaraan ze geopereerd is, dus ik weet dat ze het weer kan krijgen. Maar again: waar ga je voor? Kwaliteit of kwantiteit? Zijn een paar maanden of jaren langer leven het waard dat de hond vergaat van een hemeltergende jeuk en de pijn en kale plekken die er bij komt kijken? Ik heb de foto's nog wel van mijn hond, hoe ze een kring van 3 cm rondom haar oog had. Kaal en vergaan van scheurtjes in de huid omdat ze het zo opengekrabd had. Momenten dat ze jankend aan het krabben was. Jankend van de pijn, maar dat ze niet kon stoppen omdat ze zo veel jeuk had. Dat is geen leven hoor. En als baasje kun je alles proberen, maar als je er niet meer achter komt wat in godsnaam kan helpen, dan ga je voor een minder onschuldig middel... Dus ik ben heel blij met de Apoquel. Ik hoop dat ik het straks af kan bouwen en met homeopatie het kan ondersteunen etc. Maar hoe dan ook ga ik het niet weer zo ver laten komen als toen. Mocht ze nu weer jeuk krijgen en de Apoquel helpt niet meer, dan word ze alsnog ingeslapen. Ik hoop met heel mijn hart dat het zo ver niet komt.
Eens hoor Dobber. Het is afschuwelijk om je hond met zoveel jeuk te zien, gillend omdat ze er gek van worden. Peer had ik ook onder controle dankzij de holistische DA, maar na een aantal AB-kuren, 2x de weilenting was het helemaal mis en greep ik ten einde raad naar de apoquel. Peer had sowieso overleden aan de gevolgen van maagkanker, het is nu alleen ongelooflijk snel gegaan.
ook onze dierenarts gaven ons het advies om apoquel te gaan geven bij allebei onze hondjes,,,maar opgezocht op internet en ik schrok van de slechte recentie over deze pillen,,maarre,,altijd jeuk??? dus ik twijfel enorm,,,
Prednison beheerst ook de jeuk, maar zijn de bijwerkingen heftiger dan de apoquel.....dat wordt massaal aan honden gegeven..en slechte recenties over de apoquel, bijwerkingen worden altijd vernoemd, veel bijwerkingen heeft apoquel niet, je moet het alleen niet geven als de hond reeds een tumor heeft.
ik kan me voorstellen dat je op advies van een dierenarts prednison, antibiotica of apoquel of wat dan ook gaat geven uit wanhoop omdat je niet meer weet wat te doen, ik heb dat zelf ook gedaan bij Jenna. Het nadeel is dat het niet geneest, maar onderdrukt.
En je dus om echt te genezen naar de oorzaak, die vaak niet makkelijk te vinden, complex is, moet gaan zoeken.
Als je weet dat ziektes in veel gevallen, veroorzaakt worden door toxicaties en/of tekorten, lijkt het logisch daar verder naar te kijken het liefst met een arts die daar ook de kennis voor heeft, vaak zal je dan bij een goed holistisch arts uikomen.
Ik wilde dit toch nog even aankaarten, hoe belangrijk het is ook naar de oorzaak te gaan zoeken.
Maar ook als die niet duidelijk te vinden is, is een basis zonder chemie, dus volwaardig biologisch voer in mijn ogen een must voor honden met jeuk, zo nodig ontgiften, evt. supplementen, uitkijken met bepaalde medicatie en vaccinaties, misschien evt. vaccinatieschade neutraliseren. Een lichaam kan alleen goed functoneren als het alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt en het niet geblokkeerd wordt door toxische stoffen.
Ook vind ik de visie van de tcg (traditionele chinese geneeskunde) interessant, zijn gaan uit van de vijf elementen (voeings)leer, en zeggen dat een allergische jeukerige hond "te warm" is, en dus niet te veel, of helemaal geen "warme" voedingsmiddelen mag hebben, maar je zou moeten kiezen voor neutrale of koude voeding. Dat is ook nog iets waar je je in zou kunnen verdiepen voor een hond met jeuk. Acupunctuur, chinese kruiden, tui na massage, is dan ook vaak een goede ondersteuning in de strijd tegen de jeuk.
Puck heeft al 5 dagen geen apoquel meer gehad.
Het lijkt er op dat het pollen seizoen voor haar is afgelopen.
Hoe werkt het eigenlijk met aoquel? Als je stopt herstelt het lichaam dan van eventuele bijwerkingen?
Puck heeft nu bijna 2 weken geen apoquel meer, en hopelijk duurt het weer een half jaar of langer voordat ze het weer nodig heeft.
Ik hoop dat een half jaar wel en dan weer een half jaar geen apoquel scheelt met de (eventuele) bijwerkingen.
Stoppen met apoquel kan direct....herstellen is het niet, de prikkel jeuk wordt weer doorgegeven als men geen apoquel meer geeft.....
Ik ben hier nieuw. Heb heel veel ervaring met Apoquel. Onze hond Olli kreeg in ene ernstige jeuk toen hij van een buitenhond een binnenhond werd. In Ierland was hij van pup aan altijd buiten. Heerlijk leven, warm in de stallen met hooi tijdens de koudere dagen en verder altijd buiten aan het ravotten. Een supergezonde labrador. Toen we terug gingen naar Nederland, werd hij een binnenhond. Toen begonnen de problemen. We hebben alles geprobeerd. Olli was doodongelukkig en heeft vanaf zijn 7e tot 9 levensjaar contant jeuk gehad. Een vriendin van mij met wie ik de draad weer opgepakt had, vertelde mij over Apoguel, als laatste redmiddel. Het had wat nare bijwerkingen, gezwellen etc maar onze Olli heeft nog 3 jaar een prachtig leven gehad zonder jeuk. De jeuk verdween na 2 uur na inname, we geloofden het gewoon niet. Zijn kapotte huid, dat meer leek op een reptiel, herstelde binnen weken en al zijn haar kwam terug. Maar wat nog veel belangrijker was, is dat Olli vrolijk werd. Een happy camper, vrolijke labrador ipv een wanhopig zielige hond. Wij hebben de afweging gemaakt wat t beste was voor hem. Kwaliteit of tijd. Hij was al wat ouder, en kwaliteit was de doorslag. Uiteindelijk is hij overleden aan een grote tumor aan zijn zij-flank, hij heeft vrolijk gelopen tot aan het einde met zijn tumor. Meneer stond gewoon in ene niet meer op, en toen wisten we, nu is het klaar voor hem. Apoquel was de beste beslissing voor Olli.
Loki
Wat fijn dat je Olli nog 3 jaren een mooi leven zonder jeuk hebt kunnen geven door gebruik van Apoquel.
Kijk eens naar de Cytopoint, geen jeuk meer en een veilig middel...overleg met je dierenarts....
Hondje is overleden Willemijn.
Fijn dat Olli nog 3 prachtige jaren heeft gehad. Op 9 jarige leeftijd zou ik het ook wel opnieuw overwegen om het te gebruiken. Het werkt zeer effectief.
Al zou ik nu met wat ik weet ook eerst de Cytopoint proberen bij atopie.
Onze Sira heeft dit middel haar laatste levensjaren gebruikt, omdat we geen groot onderzoek meer wilden doen. In het begin kreeg ze twee tabletten per dag. Toen kreeg ze ineens steeds terugkerende blaasontsteking. We hadden het vermoeden dat de apoquel hier iets mee van doen had. Toen hebben we afgebouwd tot één tablet per dag. Dit ging goed. Geen hotspots of erge jeuk meer. Ook geen blaasontsteking meer. De apoquel was wel één van de drie middelen om de allergie te minderen.
Sira kreeg ook Royal canin vetenary diet en vlooienmiddel.
Voor Sira heeft dit goed gewerkt.
Cytopoint kan wel wat bijwerkingen die overigens ook in de bijsluiter staan....
Bijwerkingen (frequentie en ernst)
Overgevoeligheidsreacties (anafylaxie, faciaal oedeem, urticaria) zijn gerapporteerd in zeldzame
gevallen uit spontane meldingen. In dergelijke gevallen dient direct een passende behandeling
ingesteld te worden.
Braken en/of diarree zijn in zeldzame gevallen uit spontane meldingen gerapporteerd en kunnen
optreden in het kader van overgevoeligheidsreacties. Behandeling moet zo nodig worden toegediend.
Neurologische symptomen (toevallen, convulsie of ataxie) zijn zelden waargenomen in spontane
meldingen na gebruik van het diergeneesmiddel.
De frequentie van bijwerkingen wordt als volgt gedefinieerd:
- Zeer vaak (meer dan 1 op de 10 behandelde dieren vertonen bijwerking(en))
- Vaak (meer dan 1 maar minder dan 10 van de 100 behandelde dieren)
- Soms (meer dan 1 maar minder dan 10 van de 1.000 behandelde dieren)
- Zelden (meer dan 1 maar minder dan 10 van de 10.000 behandelde dieren)
- Zeer zelden (minder dan 1 van de 10.000 behandelde dieren, inclusief geïsoleerde rapporten)
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?