jeuk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

enorme jeuk (Gast)

We hebben sins gisteren de pup nu 8weken en 3dagen oud. Hij heeft zich voor de eerste nacht geweldig gedragen en de bench was helemaal droog. Nu zie ik hem alleen de hele tijd als een stampertje zich zelf krabben en kreunen. Ook likt hij zijn pootjes.. We zijn gister de voer vergeten van de fokker en hebben hem kleine beetjes van onze carocroc pup voer gegeven. Ontlasting is mooi plast goed en is actief zo hoe een pup hoort te zijn. Ze hebben hem wel gewassen hoorde ik net en hij heeft een bandje om gekregen van ons. Hij drinkt niet exstreem veel en eet wel redelijk al.. Ik hoop dat ik wat tips kan krijgen.. anders morgen even da bellen...

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Probeer eerst dat bandje eens af te doen...pups vinden dit niet echt fijn in het begin

en gaan dan krabben.

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Misschien heeft hij vlooien of luizen?

Pootjes likken kan soms ook ontstaan door overprikkeling.

Hoe heeft de fokker hem meegegeven? (alles in orde zoals chip, entingen, wormen, hygiëne)

 

Het is sowieso verstandig naar je eigen dierenarts te gaan als je net een nieuwe pup hebt.

 

Wat hebben jullie voor hondje?

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Vaak is het toch een voedselallergie. Er zijn honden die niet tegen graan kunnen en daar jeuk van krijgen, maar vaak ook darmaandoeningen. Er zit rijst (graan), mais en tarwe in het voer dat de pup krijgt.

Graan triggert vaak de jeuk. Een hond die last heeft van een granenallergie heeft ook vaker een gevogelte-allergie. Kippen, kalkoenen en eenden eten graan en via de verwerking komt dan het graan toch nog bij de hond terecht. Ik zou voor granenvrij voer gaan, maar ook koekjes ed. granenvrij geven. 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

Met welke schampoo hebben ze hem gewassen puppen of menselijke schampoo

Zo wie zo een pup wassen zou ik niet snel doen

Anoniem (Gast)

Ze hebben hem zonder shampoo gewassen. Hij heeft idd een paspoortje met alles erop en eraan ze waren super schoon en werden echt goed verzorgd. Vlooien niet gevonden met het vlooien kammetje helemaal door gekampt aantal keer. Wel heeft zijn broertje in zijn staart gebeten en zit er een korst op. Mischien door het helen de jeuk.. maar daar zit hij niet aan.. Denk dat ik toch hypoallergeen voer ga halen en eens zien hoe dat gaat zonder die granen en doen   Even aan kijken en d.a langs gaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

pups van deze leeftijd hebben niet snel een allergie ontwikkelt.... meestal komt dat als ze ouder zijn.

als je pup morgen nog jeuk heeft , ga eens naar de dierenarts, laat deze even nakijken of er geen sprake is van mijt, luizen enz.

gelijk op hyperallergeen voer overstappen, terwijl je pup nog net acht weken is zou ik zeker niet doen, dan is het straks dat je pup niets meer verdraagt.

wat je ook kan doen is carnibest geven aan je pup. ga eens naar de dierenwinkel vraag daar eens naar carnibest of naturis, ga dat je pup eens voeren, jeuk nog morgen ? eerst even na laten kijken of er toch een beestje in zijn vachtje zit.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Eens met Willemijn. Een voedselallergie al zo jong dat vraag ik me af. Voordat je gelijk gaat wisselen van voer zou ik morgen de dierenarts bellen om je pup na te laten kijken.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^