Bizar dit.... Het kan toch niet waar zijn.....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

"  


Nou en daar word ik dus misselijk van hè... Zoveel rassen en ook zoveel waar je ècht met verstand mee moet fokken ivm gezondheid/karakter! (Moet sowieso, maar met bepaalde rassen weegt dat zwaarder vind ik) En dan die ad bovenaan .... "Maak NU uw gezin compleet en kies hier uw droompup!" (Ik mis een brakende smiley) ... En dan die naam nog... oh my f@*#ing god!!! Alsof het die speelgoedwinkel betreft waar je ff wat leuks gaat halen voor de verjaardag van je kind ofzo :-S ..... "

 

Ik weet het.. ik word er ook niet blij van! Daarom hoop ik dat er toch iets van een klacht tegen die winkel ingediend kan worden, omdat ze een pup jonger dan 7 weken hebben verkocht.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

"  

5 weken oud?! Dat mag zelfs wettelijk niet, aangeven bij de politie zou ik zo zeggen!! Enige manier om die broodfukkers te pakken te krijgen helaas.. Je betrapt ze niet snel op fouten. "

 




Ja absoluut aangeven bij dierenpolitie dat mag niet!

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo


Er is er nog een uit Belgie heel actief op marktplaats.
Animal Express ook hele was lijst aan rassen :-(
Het is erg voor ieder ras maar ook mijn moeilijke ras
waar zeker niet een ieder vorogeschikt is zit er bij :-(


http://www.marktplaats.nl/verkopers/16802731.html

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Never ending story :(
paar weken geleden wilde mijn nonkel een keesje kopen voor mijn nichtje 11jaar haar communie. Ik heb hem dit afgeraden en ingelicht over broodfok. Hij ging het dan maar laten dus ik was opgelucht. Hebben ze toch zondag a la minute beslist om snel een keesje te gaan halen ( binnen de 24u was het keesje in huis) de arme pup is 5 weken oud ( dan zou u frank toch moeten vallen ?!) en afkomstig uit broodfok .. Heel zonde zelfs al waarschuw je mensen ... 
 
Ik kan zo kwaad worden van zon dingen :( "

 5 weken Je hart breek toch! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Dit is geen fokker, maar een hondenhandelaar.
Ook is hier geen sprake van nestjes, want de moeders zijn onder barre omstandigheden achtergebleven in Oost Europa en worden de eerstvolgende loopsheid weer gedekt. De pups worden op de leeftijd van 5-6 weken in benches gestopt en in busjes vaak zonder ventilatie naar België of Nederland vervoerd. Bij aankomst zien deze barbaarse hondenhandelaren wel hoeveel pups er nog leven.
Aspirant kopers krijgen in een kantoortje/winkel een pup in hun handen gedrukt en de hondenhandelaren spelen op die manier in op het sentiment van de kopers. "

 Ze moeten eens beginnende import van de vele pups uit oost Europe een halt toeroepen. 

Die arme pups en ik moet zo denken aan hoe die fokteven daar leven.

honden page profiel AnnetteAnnette 3 doggies

honden foto van Annette

Wat zielig :( hier in de buurt loopt nu een lab rond van 5 week.....ziet er ook ziek uit

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Wat erg allemaal zeg bah ik word er eng van maar helaas ook de wat betere fokkers hebben wanpraktijken en mijn schoonfamilie is daar met open ogen ingetrapt. Zij hadden eigenlijk geen geld om een hond aan te schaffen maar kwamen met een fokker van engelse Bulldoggen in aanraking en hij was zo vriendelijk om hun maar liefst 3 teefjes te geven met voorwaarde namelijk bij de tweede loopsheid moeten ze gedekt worden en de inentingen chip etc neemt hij op zich maar de verkoop is voor hem hun krijgen voor iedere pup 100 euro want dan hebben ze volgens hem ook een extraatje nou ik vraag me nu dus af bij hoeveel andere mensen hij dit ook doet en dan wat hij zelf nog rond heeft lopen. Hoe hij het verder precies doet weet ik niet maar alle pups krijgen een stamboom dus hij gaat er zeker goed aan verdienen. Maar dat het geen zuivere koek is dat is zeker en om dan mensen te gebruiken die dolgraag een hondje willen vind ik ook te ver gaan.
Maar goed net als op mp wij kunnen het vinden dus andere instanties ook en deze doen er gewoon niets mee zal aan mij liggen maar als b.v een dierenbescherming hier niets aan doet dan heb ik geen vertrouwen meer

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Heb wat fokkers uit Ravels (en in de buurt gevonden). Er zit gelukkig 1 fokker bij waarvan dat ik wel denk dat het een verantwoorde is (fokt enkel met Franse Bulletjes als ik het zo zie op hun website).
De andere 2.. die zijn niet zo bescheiden, die vonden het blijkbaar lastig om bij 1 ras te blijven  De ene fokt werkhonden (5 rassen), daar zit dus geen Keeshond bij. En de andere, die heeft een groot gamma en daar zit dus ook een "Pomeranian" bij  Denk dat ik je fokker dus gevonden heb.. BAH! "

 Dat moet hem zijn! Ik zou niet weten waar je anders binnen een paar uur een pup kunt komen halen omgeving ravels :/ 

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

De pups komen van een van de grootste handelaren uit de buurt.
http://broodfokkerpetersylvierobbeheijen.wordpress.com/

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 3 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

"  

Ik weet het.. ik word er ook niet blij van! Daarom hoop ik dat er toch iets van een klacht tegen die winkel ingediend kan worden, omdat ze een pup jonger dan 7 weken hebben verkocht. "

 



Nou inderdaad, dat hoop ik ook! Denk het haast wel, want dat is bij wet verboden, dus daar moet wat tegen te doen zijn.. Maar dan moet het wel zwart op wit staan wanneer die pup verkocht is en wanneer deze geboren is ... Anders heb je geen poot om op te staan, dan word het een "hij zei, zij zei" en daar heb je niks aan helaas

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Dan zal mijn nonkel en nichtje moeten meewerken .. En ik denk dat ze dit niet zullen doen .. Ik heb geen bewijs / kennelnaam of advertentie .. Mijn nonkel zal pas wakker schieten als de pup iets mankeert en dan klaagt men pas terwijl ik het eigen schuld dikke bult vind. Ik zal van de week eens met ze proberen praten maar vorige zondag haalde het niets uit :( het zag er allemaal netjes uit en onze pup is gezond, dus dat is het belangrijkste toch?! Dat de pups in slechte omstandigheden naar hier worden gehaald en dat de moederhonden in zo'n slechte omstandigheden moeten leven laat hen koud ( of ze geloven mij niet)

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

" Dan zal mijn nonkel en nichtje moeten meewerken .. En ik denk dat ze dit niet zullen doen .. Ik heb geen bewijs / kennelnaam of advertentie .. Mijn nonkel zal pas wakker schieten als de pup iets mankeert en dan klaagt men pas terwijl ik het eigen schuld dikke bult vind. Ik zal van de week eens met ze proberen praten maar vorige zondag haalde het niets uit :( het zag er allemaal netjes uit en onze pup is gezond, dus dat is het belangrijkste toch?! Dat de pups in slechte omstandigheden naar hier worden gehaald en dat de moederhonden in zo'n slechte omstandigheden moeten leven laat hen koud ( of ze geloven mij niet) "

 Laat ze ééns een filmpje zien. Op youtube staan er genoeg

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

5 weken maar, arme duts En zoals je zegt, arme ouderdieren, gewoon voor het geld, ik word er niet goed van

 

De wet is gewoon veel te laks, als ik onlangs las dat drugshandelaars in het buitenland nu overschakelen op de hondenhandel omdat het veel opbrengt zonder dat ze gestraft worden, zegt dat genoeg

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

" Wat erg allemaal zeg bah ik word er eng van maar helaas ook de wat betere fokkers hebben wanpraktijken en mijn schoonfamilie is daar met open ogen ingetrapt. Zij hadden eigenlijk geen geld om een hond aan te schaffen maar kwamen met een fokker van engelse Bulldoggen in aanraking en hij was zo vriendelijk om hun maar liefst 3 teefjes te geven met voorwaarde namelijk bij de tweede loopsheid moeten ze gedekt worden en de inentingen chip etc neemt hij op zich maar de verkoop is voor hem hun krijgen voor iedere pup 100 euro want dan hebben ze volgens hem ook een extraatje nou ik vraag me nu dus af bij hoeveel andere mensen hij dit ook doet en dan wat hij zelf nog rond heeft lopen. Hoe hij het verder precies doet weet ik niet maar alle pups krijgen een stamboom dus hij gaat er zeker goed aan verdienen. Maar dat het geen zuivere koek is dat is zeker en om dan mensen te gebruiken die dolgraag een hondje willen vind ik ook te ver gaan.

Maar goed net als op mp wij kunnen het vinden dus andere instanties ook en deze doen er gewoon niets mee zal aan mij liggen maar als b.v een dierenbescherming hier niets aan doet dan heb ik geen vertrouwen meer "

 



Je praat hier over een gastgezin....Wordt veel gedaan bij fokkers zodat ze weten dat de hond op een goed plekje komt waar ze hun aandacht krijgen en ze de honden toch nog voor het fokken kunnen gebruiken zodat de lijn verder gaat..

Je schoonfamilie had geen geld zeg je? Ze hadden er ook vanaf kunnen zien wat deze fokker hun aanbood.

Ik vind dit geen wanpraktijken....Broodfok is veel erger.

Anoniem (Gast)

walgelijk en misselijkmakend bah.......zoveel pups uit ?????   Astrid

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Dan zal mijn nonkel en nichtje moeten meewerken .. En ik denk dat ze dit niet zullen doen .. Ik heb geen bewijs / kennelnaam of advertentie .. Mijn nonkel zal pas wakker schieten als de pup iets mankeert en dan klaagt men pas terwijl ik het eigen schuld dikke bult vind. Ik zal van de week eens met ze proberen praten maar vorige zondag haalde het niets uit :( het zag er allemaal netjes uit en onze pup is gezond, dus dat is het belangrijkste toch?! Dat de pups in slechte omstandigheden naar hier worden gehaald en dat de moederhonden in zo'n slechte omstandigheden moeten leven laat hen koud ( of ze geloven mij niet) "

Ja, ik begrijp dat het lastig voor je is.. je wil ook geen ruzie met je familie natuurlijk. Maar je weet waarvoor je het doet he, al die moederhonden zullen je dankbaar zijn  En je hebt zo van die lijstjes op internet waaraan je een broodfukker herkent. Misschien kan je die eens laten zien, en als ze zien dat heel veel dingen kloppen met wat op die lijst staat dat het dan een beetje begint door te dringen.. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

En wat helpen onze klachten, onze meldingen bij de FOD (voor Belgie) NIKS 

Je loopt altijd met je kop tegen de muur, en het gaat nog erger worden als ná de verkiezingen , Dierenwelzijn naar Landbouw departement gaat gaan. 

Kan jeje al voorstellen hoe landbouwers zich druk gaan maken over wat puppies......erg erg erg

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" En wat helpen onze klachten, onze meldingen bij de FOD (voor Belgie) NIKS 
Je loopt altijd met je kop tegen de muur, en het gaat nog erger worden als ná de verkiezingen , Dierenwelzijn naar Landbouw departement gaat gaan. 
Kan jeje al voorstellen hoe landbouwers zich druk gaan maken over wat puppies......erg erg erg "

 

Daarom stem ik ook niet op Open VLD.. Ze zijn wel zo slim geweest om een advertentie in de Woef te zetten, die geniepigaards! 


Is nu de eerste keer dat ik me wat inlees in de politiek, en tot nu toe heb ik 2 partijen gevonden die toch iets voor dierenwelzijn willen doen. Vlaams Belang (ook tegen broodfokkers, slachten zonder verdoving, ...) en dan nog SD&P, vooral Caroline Kennes blijkbaar. Maar ik vind dat zij, nu de verkiezingen eraan komen, ineens overdreven veel over dieren op haar fb pagina post, terwijl ze dat voordien maar af en toe eens deed. Heb haar ook eens gevraagd wat ze nu concreet voor de dieren wil doen en toen zei ze dat de partijpunten dit weekend openbaar gemaakt worden. Ben dus benieuwd wat daar uit gaat komen, want op de website van SD&P staat niets over dieren.. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Over echte problemen hoor je niks nu vlak vóór de verkiezingen.

in mijn ogen zijn het allemaal zakkenvullers. Daarom stem ik voor de partij die is tegen ándere zakkenvullers  En meer wil ik niet over politiek zeggen want dan gaat er toch een slotje op. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Daarom stem ik ook niet op Open VLD.. Ze zijn wel zo slim geweest om een advertentie in de Woef te zetten, die geniepigaards! 
Is nu de eerste keer dat ik me wat inlees in de politiek, en tot nu toe heb ik 2 partijen gevonden die toch iets voor dierenwelzijn willen doen. Vlaams Belang (ook tegen broodfokkers, slachten zonder verdoving, ...) en dan nog SD&P, vooral Caroline Kennes blijkbaar. Maar ik vind dat zij, nu de verkiezingen eraan komen, ineens overdreven veel over dieren op haar fb pagina post, terwijl ze dat voordien maar af en toe eens deed. Heb haar ook eens gevraagd wat ze nu concreet voor de dieren wil doen en toen zei ze dat de partijpunten dit weekend openbaar gemaakt worden. Ben dus benieuwd wat daar uit gaat komen, want op de website van SD&P staat niets over dieren..  "

 Ben bij met de partij voor de dieren in NL. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Ja, ik begrijp dat het lastig voor je is.. je wil ook geen ruzie met je familie natuurlijk. Maar je weet waarvoor je het doet he, al die moederhonden zullen je dankbaar zijn  En je hebt zo van die lijstjes op internet waaraan je een broodfukker herkent. Misschien kan je die eens laten zien, en als ze zien dat heel veel dingen kloppen met wat op die lijst staat dat het dan een beetje begint door te dringen..  "

 Heb ik allemaal geprobeerd. Ben nu aan het vissen achter een kennelnaam

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

De pup weegt nu 980 gram ( 5 weken oud) hoeveel zal hij dan ongeveer gaan wegen later ? Max woog 800gr met 11-12 weken (3maand) 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ja en dan te bedenken dat  nog steeds veel mensen erin trappen. Sneu :(

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

" De pup weegt nu 980 gram ( 5 weken oud) hoeveel zal hij dan ongeveer gaan wegen later ? Max woog 800gr met 11-12 weken (3maand)  "

 Ik denk inderdaad een flinke middelmaat... Hoeveel weegt Max nu?

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

 Ik heb de pagina gedeeld en geliked

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

" Ja en dan te bedenken dat  nog steeds veel mensen erin trappen. Sneu :( "

 Erg he, ondanks de vele stichtingen en pagina's weten toch nog te veel mensen niets van broodfok af. Als je van te voren weet van iemand die een hond wilt dan kan je diegene ervoor waarschuwen. Maar het zijn toch meestal de impulsieve beslissingen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Lance woog op drie maand juist 1 kg

op zes maand 1,700kg

op 1jaar 2,200kg

nog steeds dat gewicht min of meer. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  Ik denk inderdaad een flinke middelmaat... Hoeveel weegt Max nu? "

 3,5 kilo

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Lance woog op drie maand juist 1 kg
op zes maand 1,700kg
op 1jaar 2,200kg
nog steeds dat gewicht min of meer.  "

 Dat verschilt per ras enorm.. Want Max weegt nu 3,5 kilo en op 3 maand 800gr :D

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: welk ras
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^