Fijn datje deze link deelt, ik was hem kwijt!
Dit is toch best heftig, ik pas voor Bravecto.
Ik kan je hond laten enten voor de ziekte van lime. Het werkt niet tegen teken, maar ze kunnen lime niet krijgen.
Nou hoor ik hier ook weer wisselende verhalen over
Luca had gisteren de 5e teekIk blijf gewoon flink voelen of ik ze ze heeft.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Smeren DA middelen aan??
Mijn dieren arts (praktijk van 4) proberen dieren met de best mogelijke behandel methode te behandelen. Ze vragen als nodig informatie op van een universiteits kliniek in USA die onderzoek pleegt. Ze blijven via hun op de hoogte van de ontwikkelingen in de dier geneeskunst.
Deze informatie is voor elke praktijk beschikbaar.
Mijn DA laat zich niet zomaar iets aansmeren.
Een DA heeft er ook weinig belang aan dure geneesmiddelen voor te schrijven, zeker als ze niet werken. Ontevreden klanten die niet meer terug gaan een slechte naam.
De beste oplossing, daar is iedereen bij gebaat. Dit hoeft overigens niet duur te zijn.
De dierenarts honden, hebben allebij Bravecto. Zij gebruiken geen middelen die ze niet zelf aan hun dieren zouden geven.
Super antwoord
Ben jij erbij als de DA dat aan zijn/haar honden geeft? Ze kunnen zoveel zeggen, maar daar trap ik dus niet in. Net als dat ze zeggen dat er zo veel tevreden klanten zijn. Ik moet dat maar op hun woord geloven en dat doe ik dus niet. Verkoopstruukjes, daar ben ik net iets te kritisch voor.
Ik wel, de DA is een persoonlijke vriend van mij. Ken ze al ver voor ik daar op consult kwam via de paarden.
Ik vroeg eigenlijk wat zij zelf aan de teken doen. Ben zelf ook erg kritisch, vandaar dat ik geen bravecto geef.
Dierenartsen enten ook veel te vaak, terwijl ze kunnen titeren. In 2009 is Romeo voor het laatst ge-ent, maar wel 2 keer elders getiterd en daaruit bleek dat hij beide keren, nog meer dan genoeg antistoffen heeft. Toch sturen ze standaard de uitnodiging en testen niet eens of er 1, 2 of 3 antistoffen aanwezig zijn, hebben niet eens een enkele injectie in huis en enten altijd de cocktaill, nodig of niet.
Zoals mijn dierenarts werkt, werken eigenlijk bijna alle dierenartsen.
Als een hond overgeeft krijgt hij een injectie, heeft hij darmproblemen krijgt hij een injectie, bijna alles wordt met injecties
"behandeld", dus het symptoom bestreden.
Kinderen worden ook niet levenslang ge-ent. Een tetanusinjectie is 10 jaar en zelfs langer werkzaam. Waarom enten dierenartsen dan onze honden en katten op datum? Net of antistoffen precies 1 jaar later allemaal verdwenen zijn.
Als een hond overgeeft, krijgt hij een injectie en dan gaat het overgeven vaak over, maar de oorzaak niet!
Een dierenarts die anders te werk gaat is Tannetje Koning.
Zij heeft dezelfde opleiding gedaan.
Dan zou ik een andere dierenarts nemen, een DA die alleen maar cocktails in huis heeft, loopt wel erg achter.
(bedoel die ze jarlijks ent)
Niet opzoek gaan naar de oorzaak?? Dat is echt een hele slexhte DA!
Werkt die DA met nobivac?
spreek eens even enkel over je eigen DA he.
Mijn DA werkt totaal niet zo, in de verste verte niet zelfs.
Eens!
Eigenlijk vind ik het wel knap, dat iemand weet hoe „ alle" dierenartsen werken. Hoeveel dierenartsen zijn er in NL?
Mijn DA waar ik trouwens uiterst tevreden over ben heeft mij de laatste keer bij de titter ook verteld dat onze reu niet alleen ingeënt kan worden tegen de hondenziekte (carre). Hij had van alles nog genoeg anti-stoffen behalve de hondenziekte, dus moest hij weer de volledige cocktail. Volgens haar bestaat alleen een enting voor de hondenziekte niet.
Dat is ook zo, ik zat in mn hoofd dat een DA elk jaar nog de grote cocktail geven.
Hondenziekte komt niet meer voor in Nederland, enten zou dan ook niet nodig zijn. De dierenarts die Romeo nu 2 keer getiterd heeft, keek me de laatste keer aan, alsof ik een ontaard baasje was, toen in het paspoort stond, dat hij in 2009! voor het laatst ge-ent was! Ze titert omdat ik daarom vraag en ondanks dat haar kliniek nu al 2 keer aangetoond heeft, dat Romeo nog meer dan genoeg antistoffen heeft, enten ze liever! Dat vind ik schokkend.Er is geen advies in titeren. Ik vind het merkwaardig dat honden toch de cocktail krijgen, als bv hondenziekte teruggelopen is, terwijl ze weten dat de andere twee onderdelen totaal niet nodig zijn. Dan zou ik kiezen om niet te enten! En heeft titeren ook geen nut! De dierenarts kwam vorig jaar met de uitslag van de titerbepaling uit haar lab. en weer had hij niets nodig. De dierenklinieken die titeren doen dat omdat de baasjes het vragen, maar Tannetje Koning is een van de weinige dierenartsen die je ook een titeradvies meegeven, bv. titeren over 5 jaar of langer.Ze spreekt niet eens over enten en wat doen de meeste van haar collega-dierenartsen! Ze sturen standaard de uitnodiging om te enten! Nodig of niet! Stof tot nadenken. Ik spreek niet alleen over 1 dierenarts, ik spreek over heel veel dierenartsen, in heel Nederland. Ik heb in de loop van de jaren genoeg dierenklinieken bezocht,ook buiten mijn woonplaats, spreek met heel veel baasjes en baseer mijn mening niet op 1 dierenkliniek! Ik heb stad en land afgebeld om een kliniek te vinden die titert!
Nobivac heeft alles apart behalve de inderdaad de 3 hondenziektes die drie jaarlijks moeten zitten samen in het DHP vaccin. Dus daarin heeft jouw DA gelijk.
Sorry maar waarom denk je dat hondenziektes niet meer voorkomen ? Door het enten. Als iedereen stopt met enten dan komen die ziektes gewoon terug naar hier. Alle niet geente honden worden niet ziek omdat 90% wel geënt is dus er is geen verspreiding. Dus als iedereen volledig stopt met zijn honden te enten dan zullen de ziektes zich weer gaan verspreiden (zeker met de massale import van zieke honden )
Eens,kijk maar wat er gebeurde toen vorig jaar mazelen uitbrak bij de niet ingeënten.
Mijn da geeft alleen maar medicatie na een ingreep of ontstekingen.
Ik ben ook uiterst tevreden over mijn da,heb het al vaak gezegd op dit forum.
De da's worden vaak in een negatief daglicht geplaatst en ik vind dat die beroepsgroep onrecht wordt aangedaan.
En ondanks al die zgn.troep die ik mijn honden geef,verkeren ze in goede gezondheid,nog nooit is er in de bijna 30 jaar dat ik huisdieren heb een huisdier ziek geworden door toedoen van een da.
Dat heb je heel mooi verwoord
Maar titeren is niet hetzelde als niet enten. Het is enten wanneer het nodig is. Je hond is dus evengoed beschermt als een hond die ieder jaar een prik krijgt. Als je hond nog heel veel antistoffen heeft doet een enting überhaupt niets. Ik ben er ook tegen als mensen helemaal niet enten maar titeren vind ik alleen maar verstandig. Ik heb het toevallig net gisteren weer gedaan. Hond 1 nog 3 jaar beschermt, hond 2 nog vijf jaar.
Romeo is aangetoond beschermd! Er is een duidelijk verschil om een hond niet te enten of om aan te tonen, dat hij beschermd is middels titeren. Een heel groot verschil. Ik had het niet over hondenziektes in het algemeen, maar over "hondenziekte".
eigenlijk off topic, want dit topic gaat over Bravecto:
Mijn hondje Casper heeft middels bloedonderzoek verricht door dierenarts Tannetje Koning bewezen genoeg antistoffen tegen hondenziekte (ook wel ziekte van Carré of distemper genoemd), parvo en hepatitis (hepatitis contagiosum canis, HCC) tot 2020.
Dit is in Caspers paspoort officieel genoteerd door dierenarts Tannetje Koning met een stempel van de kliniek en handtekening. Ook staat in het paspoort dat pas in 2020 opnieuw getiterd moet worden.
Mijn hondje is beschermd tegen bovengenoemde ziektes tot 2020 en zal tot die tijd dus ook geen andere honden/dieren besmetten.
http://www.bitmagazine.nl/artikelen/kans-op-influenza-epidemie-in-groot-britannie/41229/
In Engeland, de gevolgen van steeds meer niet enten.
Als er getitert wordt, wordt er aangetoond of er genoeg antistoffen aanwezig zijn. Dat is echt heel iets anders, dan niet enten! Het is geen zaak van stoppen met enten, maar titeren en dat is enten op maat. Ik laat titeren en zo voorkom ik dat Romeo te veel ge-ent wordt. Daarvoor is de link over niet enten interessant, maar totaal niet op Romeo van toepassing! Honden die te veel ge-ent worden, worden resistent en brengen juist ziektes over. De vorige hond van mijn overbuurvrouw werd overal voor ge-ent, levenslang, ook voor Weil en hij stierf aan de ziekte van Weil.Of de hond van een kennis, die ook overal voor ge-ent werd, bv ook voor kennelhoest, hij kwam thuis met kennelhoest! De verplichte enting in het pension.
http://www.schotseherdershond.com/titeren-bij-de-hond.html
Toch wel, al wordt beweerd van wel, je kan niet uit een titer opmaken hoe lang de hond nog beschermd is. Je ziet alleen hoeveel anti stoffen aanwezig zijn, dit zegt niets over hoe lang ze nog in het lichaam aan wezig zullen zijn, dit kan je niet voorspellen! Elk dier reageert anders en heeft een andere stofwisseling.
Dus hoe meer er getitterd wordt, met een steeds grotere tussen pose, des te meer kans op onbeschermde dieren.
Wat ik van Tannetje Koning heb begrepen: als je ent als er nog genoeg anti stoffen in het lichaam zitten, doet de enting ook niks (want, er zitten al anti stoffen in het bloed). Daarom is titerbepaling zo fijn, je ent pas als de anti stoffen heel laag zijn.
Op maat enten dus, zoals @ Machtel, Romeo en Luca al aangeeft.
Precies! Ik vind het ook heel erg vaag als men zegt dat zijn/haar hond voor 5 of 7 jaar nog beschermd is. Mijn DA en zij is zeker niet op extra geld uit (en dat weet ik uit ervaring) raadt aan om elk jaar te titteren. Op het moment van titteren is de hond nog voldoende beschermd, maar je kan niet vooruit zeggen dat dit over 3,4 of 5 jaar ook nog geldt.
Zoals reeds eerder geschreven:
Dierenarts Tannetje Koning heeft mij wel degelijk gezegd en in het paspoort van Casper genoteerd voorzien van stempel en handtekening, dat Casper tot 2020 genoeg antistoffen heeft en ook dan pas opnieuw getiterd hoeft te worden.
Casper is beschermd tot 2020 en vormt tot die tijd ook geen gevaar voor andere dieren.
Bij Beer idem dito.
Ik zou daar absoluut niet op vertrouwen en zou zeker tussentijds laten titteren. Al is het alleen al voor mijn eigen gemoedsrust.
Ik vertrouw dierenarts Tannetje Koning. Zij is in NL de goeroe op titergebied, houdt titersessies door heel NL.
Tannetje gaat haar reputatie echt niet op het spel zetten en risico's nemen voor andermans honden, die zij getiterd heeft.
Dat denk ik dus ook.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?