Goedenavond,
Alweer een tijdje lid van de hondenpage, omdat wij graag een hond willen adopteren. Nu hebben wij ons ingeschreven voor het adopteren van een afgekeurde hulphond en al vrij snel is ons nu een hond aangeboden door Stichting Hulphond.
Een labradoodle van de eerste generatie. Een zogenaamde F1 labradoodle, oftewel geen echte zullen de kenners zeggen. Hij is anderhalf en is "afgekeurd" omdat hij een held op sokken schijnt te zijn. Dit betekent dat hij sommige mensen op straat eng vindt wanneer ze bijvoorbeeld een muts dragen en dan gaat blaffen. Verder moet ik nog meer informatie van de hond ontvangen.
Mijn vraag aan jullie is of jullie ervaringen hebben met een afgekeurde hulphond? Daarnaast is het verstandig om als nieuwe hondenbezitters een hond met een "gedragsprobleem" te adopteren? En misschien nog op- of aanmerkingen over een F1 labradoodle?
Ik hoor graag al jullie ervaringen/tips/opmerkingen.
Alvast dank! gr. Elianne
Wat leuk dat jullie een hond willen adopteren!
Ik heb geen ervaring met afgekeurde hulphonden, dus ik hoop dat er iemand reageert die daar ervaring mee heeft.
Wat betreft een eerste hond met 'gedragsproblemen' denk ik dat dit geen probleem hoeftt te zijn, mits het geen eernstige issues zijn. En zolang je de tijd/energie en evt geld (gedragstherapeut) ervoor over hebt om aan het probleem te werken.
Het lijkt me wel dat je in elk geval een goede omschrijving van de hond krijgt, aangezien het een afgekeurde hulphond is. Dus dat kan in jullie voordeel werken.
Veel succes in elk geval.
Ik denk dat een afgekeurde hulphond als eerste hond geen slecht ding is. ze zijn opgevoed en... what you see is what you get. karakter is al gevormd.
Past de hond in je leven, meenemen naar huis... past hij niet dan vindt ie wel een andere baas
Afgekeurd dat klinkt zo negatief. Vergeet niet dat hulphonden tegen werkelijk waar alles bestand moeten zijn. Er zijn maar enkele honden die overblijven van een grote groep.. Wat jij omschrijft... zo is mijn Obi (Zwitserse herder) ook. (Afgezien van het blaffen, want hij vermijd contact gewoon). Hij zou ook zo'n "afgekeurde" hulphond kunnen zijn. Hij is verder een hartstikke leuke huishond hoor! Mijn vorige golden had overigens misschien ook wel een hulphond kunnen zijn. Hij was gewoon supergoed met mensen... Maar er wordt gewoon zoveel gevraagd van zo'n hond. Als jij ergens een pup gaat adopteren zul je ook ervaren dat zo'n hondje eigenschappen kan hebben die hem niet geschikt maken als hulphond, maar daardoor zeker niet ongeschikt zullen zijn als huishond.
In mijn ervaring heeft elke hond wel z'n minpunten wat dat betreft zijn het net mensen haha. Van elke hond kun je wel iets opnoemen wat beter zou kunnen, maar sommige dingen (angstiger) zitten gewoon in de aard van het beestje. Geen enkele is helemaal perfect... Alle honden die ik gehad heb hadden ook wel zo hun minpunten, hoe geweldig ze ook waren. Ik denk dat je je zoiets moet voorstellen als je de hond waarover je het nu hebt, wilt adopteren. En daarbij komt nog dat er altijd nog gewerkt kan worden aan de meeste dingen... ik zou zoiets hebben van why not?
Denk dat je deze hond gerust kan adopteren hoor. Ik weet niet hoe dat juist zit (ik mag volgend jaar wel stage doen bij hulphonden ) maar misschien hebben die mensen gewoon helemaal geen tijd om zulke dingen "af te leren". (ik zeg afleren tussen aanhalingstekens omdat je honden eerder iets moet aanleren dan afleren )
Als iedere hond zo'n probleem heeft zijn ze dubbel zo lang bezig met de opvoeding. En als het nieuwe baasje dan eens iets "fout" doet kan het spelletje van vooraf aan weer beginnen.
Maar om nu te zeggen dat je een stoute hond of niet-goed-luisterende hond hebt. Nee hoor. Denk dat het juist handig is om zo'n hond in huis te halen. Ze hebben hem al opgevoed voor jou
En met Labradoodles heb ik helaas geen ervaring.
zie het als een herplaatser, waar je veel tijd in moet stoppen, het laten wennen en nog socialiseren van jullie kant kan veel bijdragen tot een geweldige huishond.... geef de hond de tijd, ook een herplaatser daar is ook altijd wel dat tie een rugzakje heeft.
maar als jullie alle geduld van de wereld er mee hebben, zal het uitgroeien tot een fijne huishond, alleen geef het de tijd. het lukt nimmer in een maand, geef veel liefde en geborgenheid, dat staat voorop, en socialiseer met vele dingen, kom je er niet uit, vraag hulp aan de stichting of een gedragstherapeut.
ik wens jullie veel succes als jullie het besluit nemen.
Ik denk dat dit een tophond is om mee te beginnen. Afgekeurd als hulphond betekent niet dat je in het dagelijks leven last hebt van die puntjes waar hij op is afgekeurd, dus 'gedragsproblemen' zou ik het niet direct noemen. Ze zijn natuurlijk zo enorm streng. Jij hebt er zelf geen last van als hij naar mensen met een muts op blaft ofzo, elke hond heeft wel zo'n raar trekje. Hij is wel al helemaal opgevoed, dus lijkt me heel handig om mee te beginnen als je het niet erg vindt om de puppentijd te missen lijkt me echt een luxe, zo'n afgekeurde hulphond haha (al zou ik zelf wel altijd mijn hond zelf willen opvoeden vanaf het begin, maar dat is natuurlijk persoonlijk )
Met een Labradoodle of een afgekeurde hulphond geen ervaring.
Wel ervaring met een 'ingewikkelde' hond als eerste hond; ze heeft héél wat issues, laten we het daar even op houden
Ik heb mezelf regelmatig afgevraagd of het wel een goed idee is geweest om Mellow als eerste hond te hebben. Maar ik was al heel snel stapelgek op haar. Inmiddels kan ik 99% van de tijd goed omgaan met haar issues en hebben we het gewoon heel leuk samen.
Soms (nou ja, vaak) vergt het heel wat aanpassingsvermogen, maar je groeit er ook in mee. Je wordt er heel creatief van, bedenkt oplossingen om het aangenaam te maken.
En dat lukt ons best heel goed moet ik zeggen
Ik ben heel benieuwd wat voor hond het gaat worden voor jullie, zou (als alles rond is) graag een foto zien en hoop dat je ons op de hoogte houdt.
Spannend hoor!
Een opgevoede labradoodle? Ik zou mijn handjes dichtknijpen haha. Doodles zijn geweldige honden en iedere hond heeft wel iets! Mijn hond blaft ook tegen mensen die ze eng vindt of een raar loopje hebben. Het moet natuurlijk niet te erg zijn maar dat hoor je vanzelf wel. Ik zelf zou een gat in de lucht springen bij zo'n aanbod maar ja ik ben natuurlijk bevooroordeeld...
Tot nu toe al enorm bedankt voor de vele reacties! Ik zal jullie zeker op de hoogte houden!
En ik hoor natuurlijk graag meer verhalen en/of ervaringen!
Wat leuk! Ik werk voor de stichting, weet je toevallig ook om welke hond het gaat?
Ik weet dat veel honden die afgekeurd worden prima huishonden zijn, zeker als ze zo laat nog worden afgekeurd (dan hebben ze er nog lang potentie in gezien, dus is het 'probleem' vaak niet zo groot). Sommige honden worden afgekeurd op jacht, dat is minder, de hond heeft dan problemen met loslopen. Dat zijn problemen die je wel merkt als de hond huishond wordt. Maar onzekerheid is goed te trainen. Heeft mijn Luna ook last van, rondom geluiden. Verder een super stabiele hond die prima werkt als therapiehond. Ik zeg dus: ga eens kijken en vraag goed aan de trainer wat er precies speelt! En alleen jij kan besluiten of het de ideale match is voor jullie!
Hoi Maud! Het gaat om Zorba, zwarte reu, wat kleiner van stuk. Ken je hem?
Ik niet... Heb ook niks te maken met de kennel verder! Mijn vriend wel, zal hem eens vragen! En zal eens opletten deze week, ben er regelmatig en zie nog wel eens wat voorbij komen
Net gehoord dat het een super leuke hond is
Boffen wij even
Haha ben benieuwd! Laat je horen als je meer weet?
Is er een allergie in het spel?
F1 honden zouden namelijk minder kans hebben op het hebben van een "anti allergie vacht".
Ik ben wel gevoelig, maar niet allergisch.
Vrijdag gaan we bij hem kijken en wie weet helemaal verliefd worden. Zeer spannend!
Ohh wat leuk! Veel plezier en succes!
Even off topic, maar waar kun je je daarvoor inschrijven?
Wij zijn nl ook opzoek naar een herplaatser en misschien is dit voor ons een optie om ook eens naar te kijken
Veel plezier met kijken morgen
Het lijkt mij dat je zeker als het jullie eerste hond is je handen mag dicht knijpen met deze kans.Een hulphond helemaal al opgevoed op die angst na.....
Als het klikt ,ga ervoor. Met liefde,respect, rust en vertrouwen gaan jullie de angst wel onder controle krijgen.
Labradoodle leuke hond,vrienden hebben er één die nu zes jaar is ,en ik ben echt gek op hem,heerlijke hond.
Heel veel plezier morgen ben benieuwd hoe het gaat!
Bij ons vorige huis kende ik iemand die had twee afgekeurde hulphonden. De ene was niet geschikt als blinde geleidehond, de ander was ook daarvoor afgekeurd en hadden ze daarna nog geprobeerd te koppelen aan een autistische jongen, maar dat had ook niet gewerkt. Het waren hele fijne honden. Twee reutjes die super sociaal waren en ook lekker luisterden.
Elianne, ik sluit me aan bij Yuki! Veel plezier morgen .
Geweldige honden, labradoodles, en opvoeding en socialisatie is al gebeurd. Ik ben benieuwd.
Wij hebben vandaag kennis mogen maken met een lieve zeer goed getrainde labradoodle. Hij is nu reeds 4 maanden afgekeurd en is al eerder geadopteerd geweest, maar kwam terug. Dit omdat de held op sokken heel hard kan blaffen in situaties die hij niet begrijpt of eng vindt. Buiten merk je hier weinig van, maar binnen kan hij dit verdrag vertonen. We hebben dit gedrag mogen ervaren.
Zijn angst slaat niet om naar agressie, maar hij kan wel lang gefocust blijven op hetgeen wat hij eng vindt. Hier in moet hij nog begeleid worden.
Wij zijn met een goed gevoel naar huis gegaan en gunnen onszelf nog even een moment van bezinking.
Zijn er mensen met ervaring betreffende een held op sokken en blafgedrag?
wat fijn dat jullie er een goed gevoel bij hadden.
Wij hebben zo een held op sokken :). Bij vreemde mensen (de een erger als de ander) kan ze grommen blaffen en wegkruipen. Vaak zoekt ze steun bij mij. Yara heeft de ruimte nodig.
Langzaam zit er wel verbetering in, maar dit kost veel tijd en geduld.
Als ze mensen eenmaal kent is ze helemaal om en wil ze alleen maar likken haha.
Ze had het ook met vreemde voorwerpen en situaties. Dit is bijna helemaal over, doordat ze dan op mij vertrouwd. Dus als ik er op af ga gaat ze wel mee.
Hoe oud is de hond waar het om gaat?
Zorba is anderhalf. Vreemde mensen vindt hij niet eng, tenminste wij werden hartelijk onthaalt (opspringen) wat ook nog wat aandacht nodig heeft ;)
Wat vanmiddag gebeurde was dat er een andere (onbekende) hond in een andere ruimte opeens ging staan en zo met haar hoofd boven het raam uitkwam. Soort van kiekeboe. Dat vond hij maar niets en toen bleef ie tijdje blaffen, focussen en grommen.
Ik denk inderdaad wat jij ook zegt, wanneer hij mij gaat vertrouwen er veel valt te doen aan zijn angst en geblaf.
Daarnaast is het een onwijs slimme hond dus ik zal hem veel uitdagen en met hem op cursus voor gevorderde. Opgekropte energie kan denk ik ook meespelen.
Bij Yara helpt het enorm dat ze erg nieuwsgierig en gek op kaas is. Dit maakt het trainen een stuk makkelijker.
Ik weet niet of dat bij Zorba ook zo is?
Maar er zullen vast nog wel wat handige tips komen :)
Ik denk dat het niet te vergelijken is, maar een kennis van mij heeft een gepensioneerde blinde geleidehond. De hond (Golden Retriever) heeft zijn werk goed gedaan en er waren nooit problemen.
In huis is hij prima, maar buiten niet: hij bijt honden die te opdringerig zijn. Tot letsel aan toe. Het is vrij grillig: meestal doet hij niks, probeert de meeste honden te negeren, maar soms doet hij het, pats, ineens.
Ik denk dat het voor deze hond een enorme omschakeling is. Hij heeft nu geen beroep meer en ik denk dat hij zich op een bepaalde manier verveelt.
Ik heb geen idee of ze nog begeleiding krijgen vanuit het instituut waarvan hij afkomstig is.
Met een jonge hond kun je nog een heleboel doen. Het zijn m.i. wel honden die het e.e.a. te doen moeten hebben. Ze zijn niet alleen geselecteerd omdat ze zo lief zijn, maar ook omdat ze over een bepaalde intelligentie beschikken. Ze zijn juist erg oplettend en slim wat het lastig maakt om ze duidelijk te maken dat ze niet overal gevaar in hoeven te zien.
Vraag een karakteranalyse en waar hij oorspronkelijk voor bedoeld was. Probeer er wat op te anticiperen qua dingen die je hem wilt leren. Ik denk dat het best zal gaan. De meeste geleidehonden zijn goed gesocialiseerd. En dat is een hele goeie basis.
Misschien is het een idee om een trainer te vragen te helpen oefenen om de problemen eruit te krijgen. Door gewenning en het belonen van goed gedrag kom je een heel eind!
Veel succes!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?