Lange lijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MPCMPC

Hoi allemaal,

Ik ben op zoek naar een niet al te dure, lichte, fijne, lange lijn voor mijn uitlaathond (boomertje) van nu 5 maand.
Ik merk dat hij tijdens het loslopen al steeds verder weg rent, om te voorkomen dat hij echt wegloopt wil ik een lange lijn aan zijn tuig doen. Tot hij fatsoenlijk los kan lopen en weet dat hij in de buurt moet blijven.
Weten jullie een niet dure, lichte, fijne, lange lijn?

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik heb van de week een lijn van 15 meter bij de dierenwinkel gekocht voor 8 euro geloof ik. Het was ook meteen de langste lijn, je kon kiezen uit 5, 10 en 15 meter. Wij vinden het heel erg fijn, Thalia kan nu ook lekker los lopen zonder weg te rennen en wij kunnen veilig oefenen met haar.

honden page profiel ZZ 3 doggies

" Ik heb van de week een lijn van 15 meter bij de dierenwinkel gekocht voor 8 euro geloof ik. Het was ook meteen de langste lijn, je kon kiezen uit 5, 10 en 15 meter. Wij vinden het heel erg fijn, Thalia kan nu ook lekker los lopen zonder weg te rennen en wij kunnen veilig oefenen met haar. "

 

Voor maar 8 euro? Das is goedkoop zeg! Ik kocht een lijn van 5 meter voor 30 euro..heb het gevoel dat ik iets te veel heb betaald 

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

N aar een outdoor/bergsportwinkel... het lichtste klimtouw, paar meter en een knoop erin. Succes!

Anoniem (Gast)

longeerlijn

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

"  
Voor maar 8 euro? Das is goedkoop zeg! Ik kocht een lijn van 5 meter voor 30 euro..heb het gevoel dat ik iets te veel heb betaald  "

 

Mijn lijn is gewoon van nylon, waarschijnlijk de goedkoopste die je kan krijgen dan. Misschien dat jouw lange lijn van leer is, dat kan al een hoop schelen kwa kosten.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Je hebt flexi lijnen van 8 en 10 meter...maar die hebben zo ook hun beperkingen omdat je zo'n handvat niet los kunt laten en hem over de grond kan laten slepen...Je hebt ook hele lichte longeerlijnen van 8m voor kleine paarden, die kun je gewoon los laten waardoor je de hond wel pakken kunt door op de lijn te gaan staan. Wat ik ook wel eens gedaan heb is naar een scheepswinkel gaan en een hele mooie lange lijn in elkaar laten zetten van een lang licht touw...Hier heb ik ringen in laten zetten handvatten en slotjes zoals een politieriem maar dan veel langer:-)...Zo zijn er legio mogelijkheden:-) Ik zal eens kijken of ik er een foto van kan maken:-)

 

honden page profiel TashaTasha

honden foto van Tasha

Goh, kan me niet meer herinneren hoeveel m'n lange lijn gekost heeft. Ik denk zo'n € 10 bij de plaatselijke tuin/dierenwinkel.

 

Gebruik die lange lijn vooral als excuus in het bos (met aanlijnplicht) "m'n hond is toch aangelijnd? Niet? "

 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik maak zelf hondenlijnen en heb je even een pb gestuurd met wat info.

Volgende forumvraag: teken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^