En toen sloeg het noodlot toe...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Nog even een reactie op Simone, zou je niet beter zeggen ...hoeveel mensen horen er niet in de maatschappij thuis ????  of mag dat weer niet, het is immers toch zoveel makkelijker om honden de schuld te geven en nog liever 1 bepaald ras, terwijl het in 99% van de gevallen wel degelijk aan de mens ligt !

 

Ook hier weer, waarom was die hond los ? Die baas wist heel goed dat dit eigenlijk niet kon, maar hij laat hem gewoon los en lieve Hero en zijn baasjes worden daar het slachtoffer van. Want ach, gebeurt er dan wat, dan laten we de hond maar inslapen, goed opgelost. Niet dus ! Al is het, spijtig genoeg, wel degelijk zo dat sommige honden zo worden verknoeid, dat ze niet meer geholpen kunnen worden, maar dat is dan nog steeds niet de schuld van de hond.  

Moedeloos word ik ervan. Wij verknoeien als mens zoveel, maar het is oh zo moeilijk voor velen om de mens als ware schuldige aan te wijzen.  Mijn Tibo werd vorige week bijna gebeten door een Sheltie, helemaal opgefokt door het baasje die verkeerd met hem omging. Hond wilde uit angst bijten, moet dat ras dan ook maar verboden worden ? Want of je het nu wil horen of niet, je kan elke hond verknoeien en men moet gewoon de mensen veel strenger aanpakken !

 

Verder kan ik alleen maar heel erg hopen en duimen dat die lieve Hero helemaal de oude wordt, want wat is hij toch een dotje !!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Balen dat de hechtingen er uit zijn, of iig niet functioneel. 

Wanneer zouden ze verwijderd worden?

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

" Balen dat de hechtingen er uit zijn, of iig niet functioneel. 
Wanneer zouden ze verwijderd worden? "

 We hadden voor maandag 09.10uur een afspraak staan om ze te laten verwijderen!

Gertie (Gast)

Super dat het goed afgelopen is. Wat 'n schrik en verdriet! Sterkte voor hem en voor jullie. We hebben zelf ook 2 honden uit Spanje:engelse setter en mastinmix. Fijn dat hij bij jullie is en ik hoop dat de rest van z'n leven wat gelukkiger verloopt

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik zou hem voor de zekerheid geen eten geven 6 uur voor je afspraak. Dan kan, als nodig, het oog op nieuw dicht gezet worden. (Misschien een beetje laat om dat nog voor elkaar te krijgen)

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

" Ik zou hem voor de zekerheid geen eten geven 6 uur voor je afspraak. Dan kan, als nodig, het oog op nieuw dicht gezet worden. (Misschien een beetje laat om dat nog voor elkaar te krijgen) "

 Bedankt voor de tip! 6 uur zal niet meer lukken, maar hij krijgt verdeelt over 3 keer op een dag voeding, dus heeft nu 2 maaltijden gehad maar om 12 uur de laatste... Dus veel minder dan 6 uur wordt het niet! 

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Wat goed dat je eraan denkt Wendy!

 

Esmee, veel succes bij de DA! Laat je nog weten hoe het is gegaan

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

Dierenarts is weer achter de rug! We hebben antibiotica zalfje mee voor het oog en weer antibiotica pilletjes. Het is toch wat ontstoken. Overigens is het rode gedeelte waar je nu tegenaan kijkt slijmvlies en geen oog! Dus dat is een goed teken. Dus nu maandag alsnog de hechtingen eruit en dan afwachten wat er tevoorschijn gaat komen! 

 

Ook heeft de dierenarts even gekeken naar de hangwang die hij rechts lijkt te hebben.... Het was niet pijnlijk dus is geen ontsteking of iets, dus waarschijnlijk afgezakte zwelling. Maandag nuchter meenemen want misschien even een roesje om goed te kunnen kijken.

 

Verder was hij nu 14.50kg.... Vorige week woensdag was dat nog maar 12.35kg.... Die vleesvoer doet hem behalve ontzettend stinken ook enorm aankomen! Snel weer terug op de brokken dus! 

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Wat fijn Esmee !

Hopelijk gaat het maandag ook goed nieuws ! Ben erg benieuwd ....

Knuffel voor Hero !!!

honden page profiel SYGSYG

honden foto van SYG

"  Natuurlijk mag je best je mening hebben, maar de manier waarop gaan bij mij de haren recht overeind staan. Jij woont er heerlijk in je afgelegen dorpje zonder andere mensen om je heen met jouw zoon van 8 die meer van honden weet enz....Heel knap allemaal. Maar ik zou liever een pittige zoon hebben zoals het bazinnetje van Hero die niet voor zijn verantwoordelijkheden weggeloopt waardoor  Hero snel bij de dierenarts was en het gered heeft.  "

 





Ik woon nu een jaar op de rand van een grootstad,achter ons is een afgeleden gebied van zo'n 650 hectare landbouwgrond. Voor ons huis loopt een drukke verbindingsweg naar een andere stad ;-)
Hiervoor woonde we in het centrum. Dat je haren echt gaan sorry,maar ik het net hetzelfde gevoel bij het lezen van het verhaal van de TS. Inschatten van een mogelijk gevaarlijke situatie is niet weglopen van zijn verantwoordelijkheden. Voor mij is dat net het nemen van zijn verantwoordelijkheden en zorgen dat er niets aan hem of aan 1 van onze honden komt. Wij doen jaarlijks zo'n 40 a 45 agility wedstrijden. Heel veel van die honden vallen uit of erger naar andere honden. Loslopende honden die zomaar een andere hond bijten,oa 1 van onze cockers. Dit heeft mijn zoontje als kleine peuter al zien gebeuren. Hem hierin beter opvoeden en bijsturen in zijn gedrag zorgde er wel voor dat hij zulke situaties uit de weg gaat. Enkele simpele regels,nooit korter komen als een ander hondje aan het spelen is met een speelgoedje is daar 1 van. Of: Altijd vragen als je aan het hondje mag gaan. Hele simpele logica in zijn consequente opvoeding naar honden toe,met tochwel een super resultaat. Hij is zelf al een jaar aan het trainen in de agility en zal binnenkort bij de juniors gaan deelnemen. Aangezien hij een koppige cocker aankan of een hyper staffje om mee te trainen hoeft hij helemaal niet pittig te zijn,hij moet zijn verstand gebruiken en dat doet hij ook.

Heb dit verhaal door enkele laten lezen op sociale media en bij ons op de club. Blijkt toch dat het overgrote deel dezelfde mening heeft als ik.Dat ik wat anti politie ben laat ik even achterwege.Het is echt supererg voor de pup en zeker voor het zoontje,mijn moederhart brak bij de gedachte aan die knul en wat er door zijn hoofdje ging op die moment. Zelf ben ik al jaren een voorstander om een soort ingangsexamen te moeten doen voor het mogen "houden" van honden. Sommige mensen zouden beter een plushe beer kopen ipv van een hond. En een levenslang verbod op het houden van zou helemaal niet zo'n slecht idee zijn. Zulke ... zijn het gewoon niet waard dat ze een levend dier hebben

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Die vleesvoer doet hem behalve ontzettend stinken ook enorm aankomen! Snel weer terug op de brokken dus

 

wat is dat voor voer?

 

Spannend hoor, maandag weer terug, laten we hopen dat het goed gaat verder.

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

Uit mijn hoofd: AB en IB vlees van de dierenarts. (Ik twijfel ff aan de naam en ben nu ff niet thuis). 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

@syg Dat je dat politiegedoe  overdreven vind is jou  mening en mag ,de manier waarop kon in mijn ogen wat genuanceerder .Dit verhaal komt al veel minder aanvallend over terwijl de kern van het verhaal hetzelfde is !
Zeker voor honden met een verleden (en al verknipt ) zijn vind ik een examen niet verkeerd :-)

 

Kan dit antwoord van je wel superwaarderen !

 

 

oja esmee sterkte met je kleine rakker ,komt goed gelukkig heeft hij het ergste nu al achter de rug he

Op naar de genezing !!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  



 Wij doen jaarlijks zo'n 40 a 45 agility wedstrijden. Heel veel van die honden vallen uit of erger naar andere honden. Loslopende honden die zomaar een andere hond bijten,oa 1 van onze cockers. Dit heeft mijn zoontje als kleine peuter al zien gebeuren

 dus jouw cocker is ook gebeten in het bijzijn van jouw zoon?

 

Edit: Niet aanvallend bedoeld, serieus een vraag :). 

 

We weten niet hoe het verlopen was als de zoon niet alleen met hond uit was. Dus het heeft ook geen zin om daarover te speculeren.

Ik liet vroeger ook op jonge leeftijd onze cocker alleen uit.

 

De stafford had gewoon nooit los gemogen, maar ook daar schiet niemand meer iets mee op.

Vindt het juist super knap hoe ts hier mee omgaat. Respect! 

En nu hopen dat hero er helemaal goed uitkomt!

honden foto van jolanda, puk en jack .

Ooo esmee zo fijn te lezen dat het goed gaat met hero .

Ik hoop zo dat het maandag goed nieuws dag is voor julie .

Ik vind julie allemaal stuk voor stuk kanjers :-)

honden page profiel SYGSYG

honden foto van SYG

"  dus jouw cocker is ook gebeten in het bijzijn van jouw zoon?

 

Edit: Niet aanvallend bedoeld, serieus een vraag <img class="/>. 

 

We weten niet hoe het verlopen was als de zoon niet alleen met hond uit was. Dus het heeft ook geen zin om daarover te speculeren.

Ik liet vroeger ook op jonge leeftijd onze cocker alleen uit.

 

De stafford had gewoon nooit los gemogen, maar ook daar schiet niemand meer iets mee op.

Vindt het juist super knap hoe ts hier mee omgaat. Respect! 

En nu hopen dat hero er helemaal goed uitkomt! "

 




Idd Marijke,

We waren met een groepje aan het kijken hoe iemand van onze club zijn rondje liep. Mijn zoontje stond voor me aan de nadar en onze cocker lag naast ons tussenin de groep. Een loslopende border kwam boven Yilla hangen om aan haar te "ruiken" en wanneer ze wilde opstaan pakte die haar naar de nek. Denk dat hij toen zo'n 4jaar was toen het gebeurde,Yilla was bijna een jaar oud. Iemand van ons groepje heeft de border een trap gegeven toen. Yilla heeft zeker 5min liggen janken en jammeren. Ons zoontje was in paniek,want zijn Yilla had pijn. Hierdoor werd Yilla van speelse vrolijke cocker eerder een harde hond die weinig kon verdragen van andere
honden. Als fokker zijnde zijn dit dingen die ik liever niet heb en er steken serieus wat uurtjes training in om haar weer wat minder hard te krijgen naar andere honden op wedstrijd. Want gelukkig vertoonde ze dit gedrag niet op de club of gewoon tijdens een wandeling. Helaas zijn dit soort voorvallen op wedstrijd niet ongewoon,mensen denken niet na en laten hun hond gewoon los rondlopen of letten niet op,met alle gevolgen vandien. Ik ben dus altijd zeer voorzichtig en sinds dit voorval gebruik ik wel mijn voet(niet om te stampen trouwens lol) indien nodig. Mijn zoontje weet ook dat in zulke gevallen hij weg van de situatie moet,niet omdat hij schrik heeft. Wel omdat ik niet wil dat hij door een ander zijn onbekwaamheid zou gebeten worden.

@ Dogmaster,zo'n examen zou niet alleen handig zijn voor honden maar zeker voor de zoveel leken op gebied van honden,die denken dat ze alle kennis in pacht hebben. Ik snap zelf niet hoe je een stafford zo kan verkloten dat ie naar mensen gaat bijten. Dat ze naar andere honden uitvallen zie je wel vaker,al hebben die 3 sbt van ons dit totaal niet. Maar naar mensen of kinderen toe lijkt me wel heel hard verneukt te zijn geweest van die "baasjes"!! Ik weet dat ik niet altijd even goed ben in het verwoorden van dingen haha

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Hopelijk goed nieuws maandag !

honden page profiel RobertRobert

honden foto van Robert

Ik duim ook voor goed nieuws maandag

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik zal maandag duimen. Hopelijk kan het ventje zijn oog behouden en komt het goed ! 

Sterkte.

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Ik duim mee.

 

Sterkte!

sita wiinenga (Gast)

Wat een geluk dat jullie hondjenhet heftnoverleftm normaal als ennstafodd bijt overlegt een andere hond het nietngauw

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Sita....het heeft even geduurd maar........helemaal akkoord 

Edwin (Gast)

Staffords zouden ze moeten verbieden. Hier in de buurt zijn er onlangs 2 kleine honden doodgebeten door 2 Staffords. Ik laat mijn hond niet meer in de buurt komen komen van dit ras.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Mijn Luca is jaren geleden bijna doodgebeten door een Stafford. Maar dat is niet een reden voor mij nu alle Staffords over 1 kam te scheren. Deze baas liet mij met een stervende hond op straat liggen en ging er van tussen. Die was asociaal, maar dat wil niet zeggen dat alle Staffords zo zijn. De baas van deze Stafford weigerde zijn verantwoordelijkheid te nemen, bang als hij was, dat zijn hond een spuitje kreeg. Dat heb ik niet ge-eist, wel dat hij een muilkorf om kreeg. Dat deed de baas dus niet, met het gevolg dat een tijd later een Maltezer doodgebeten werd en toen de hond is ingeslapen. Een paar weken later zag ik de man met 2 Staffords. Die zullen ook weer verkeerd opgevoed worden en kun je op het volgende incident wachten. Dat ligt niet aan de honden, maar aan de baas. De hond krijgt een spuitje, de baas een berisping. De baas is schuld aan het gedrag van de hond, maar de hond is daarvan de dupe. Dat vind ik zo oneerlijk. Er zou een verbod moeten komen dat deze man ooit nog een hond zou mogen nemen. Dan los je het probleem op. Een hond een spuitje geven lost het verkeerde gedrag van baasjes niet op !

marjan (Gast)

wat een nare toestand ik kreeg er tranen van   heel veel sterkte met jullie kanjer want dat is hij hij heeft voor zijn leven gevochten ik ken het onze hond 1 jaar oud was ook kantje boord door een maag kanteling, de dieren arts keek er van op dat hij er weer boven op kwam kanjers zijn het in een woord.nu luitjes heel veel liefde en geluk met jullie kanjer

Anoniem (Gast)

tango golf. Veel sterkte vanwege tango-golf.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dit soort rassen hoeven niet verboden te worden, maar eigenaars desnoods met hoge boetes tot verantwoord gedrag dwingen is soms wel nodig. Helaas. Ongewenst gedrag is één ding, hoe de baas ermee omgaat een tweede.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Dit soort rassen hoeven niet verboden te worden, maar eigenaars desnoods met hoge boetes tot verantwoord gedrag dwingen is soms wel nodig. Helaas. Ongewenst gedrag is één ding, hoe de baas ermee omgaat een tweede. "

 Dat lijkt me dan voor alle honden zou moeten gelden die een andere hond verwond hebben en niet alleen 'dit soort' rassen.

 

Edit: Ben overigens bang dat hier niets mee opgelost zou zijn. Aangezien ik toch nog vaak lees dat de eigenaar van de andere hond weggelopen is zonder gegevens uit te wisselen.

Yvonne (Gast)

Vreselijk wat er gebeurd is en dat is ook absoluut niet goed te praten. Maar ........., om onbedoeld een knuppel in het hoenderhok te gooien, waarom een kind van 11 jaar alleen een hond uit laten laten ook al is het nog maar een pup? Bijtincidenten komen best wel regelmatig voor, een volwassene zou om zo'n incident al in paniek raken, dus laat staan een kind van 11. Of als de hond, terwijl hij losloopt, de weg overschiet en onder een auto komt o.i.d.. Honden zien kinderen van deze leeftijd vaak nog niet als roedelleiders en luisteren daar in veel gevallen ook niet naar. Volwassenen horen de hond op te voeden en dit niet door de kinderen zonder toezicht te laten doen. Uitlaten, prima, maar laat er dan wel een volwassene bij meelopen om in te grijpen als dat nodig is.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Had er in dit geval iets anders gebeurd als er een volwassene bij was geweest? 

pagina 8 van 12 12 3 4 5 6 7 89 10 11 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^