Frank, altijd goed voor de nuance
ben het wel met je eens...ik druk mensen ook vaak op het hart, het zijn geen losloophonden.
toch, loopt ze bij mij bijna dagelijks los. dit is echter dan wel in de polder waar ik niemand tref, en die ene verdwaalde ziel die je eens tref zie ik van ver aankomen, en gaat lootje aan de lijn...
dus in die zin, er zijn zeker plaatsen waar je dit kunt doen als je hond luistert
maar in het verhaal van Ts, op losloopveldjes tussen de andere honden...zou ik zeggen; pas er mee op.
geeft veel spanning he, die hondenveldjes. er wordt niet gewandeld, het is op 1 plek hangen en een beetje spelen, of "spelen" voor de honden...geeft zoveel spanning, dat gaat gewoon een keer mis, althans, die kans is zeer reeel. en nu lijkt dat allemaal zo leuk, maar besef goed; je hond is pas 1...wat niet is kan nog komen! let op de kleine signaaltjes
en grijp tijdig in, laat dingen niet te veel gaan, want deze honden zijn geen heel uitgebreide communiceerders, het gaat snel
Hoor hier ook veel dat mensen zich niet zouden hebben ingelezen in het ras en later voor verassingen komen te staan . Ik denk dat dit ook wel een eigenschap van mensen is om altijd van het positieve uit te gaan en te denken o ik voed mijn hond lief op dus die van mij zal een goeie kloot worden .(zeker als je geen ervaring hebt met honden denk je sneller zo )
Het is dus meer een kwestie van onderschatten .Hier heb ik geen moeite mee als mensen hun verantwoordelijkheden dan ook erna nemen .Ik ben ook zo'n type die niet op voorhand al er vanuit ga dat ik een stafford niet zou kunnen los laten onder honden . Zeker onder de showlijnen is de echte drive er al veel uit . Heb je werklijnen als mick of apbt dan weet je dat de kans hoger is dat je de honden niet kunt loslaten .De een probeert het niet eens uit ,de ander wel .Ik hoor bij de laatste categorie
Niet compleet eens dogmaster. Heb er hier een uit showlijn en die heeft toch echt het rastypische karakter naar honden. Wel braaf gesocialiseerd en tijdens puberen merkte ik verandering naar andere honden, dus vanaf dat moment geen andere honden meer, maar heb spijt als haren op m'n kop gehad ervan. Ondertussen is ze 3,5 en nu kan ze bijna alles negeren, maar 1 verkeerde reactie van een andere hond en ze wilt ingaan op de uitdaging. Betreft mijn pup van Mick zijn hond, nu speelt ie in de puppyklas nog, omdat dit belangrijk is voor de training van ons in hondentaal, maar gaat ie naar de volgende cursus gaat niet hij meer meespelen en zullen wij trainen in het verdere negeren, maar Caesar is nu met 14 weken al een pittig ding als een andere hond hem niet aan staat.
Het kan gewoon, ben ik ook pas recent achtergekomen. Met de juiste opvoeding kun je gewoon je honden laten spelen met soortgenoten als je er maar bij blijft en niet te gezellig gaat doen met de andere baasjes. Af en toe een incident, maar ach, dat heb je ook met andere rassen.
Eens Jeroen.
Tuurlijk heb je er nog wel ,net zo goed als er ook bullyz zijn die je niet los kunnen onder andere honden (ondanks dat dit wel in ras standaard staat )
Eens
Wil ook absoluut niet zeggen dat mijn honden nooit loslopen. Sterker nog ze lopen een paar keer per week los maar dan loop ik op een afgesloten terrein waar maar 1 ingang is en die heb ik dicht geknoopt met de lijn en ik blijf altijd in de buurt van het hek staan om te zien of er niet zomaar iemand op komt lopen.
In het bos loopt Buddha nooit los want die jaagt dus dan ben ik weer uren zoet met hem zoeken haha. Xena daarintegen kan heel goed los lopen, die gaat maar een paar meter bij me uit de buurt en komt dan gelijk weer terug. Op hele rustige stukken waar ik ook overzicht heb loopt ze wel is los maar meestal aan de flexi, dan heb ik net iets meer controle over d'r.
Ik heb afgelopen weekend gezien wat die kleine etter van 10 maand in d'r mars heeft dus m'n vertrouwen is niet groot in het opzicht van m'n honden met andere honden.
Punt is dat je niets meer of minder bent als jou hond al dan niet betrouwbaar los kan lopen en/of met honden overweg kan. Het gaat erom dat elke eigenaar, ongeacht ras, een verstandige afweging maakt op basis van het karakter en gedrag van de eigen hond en daar de juiste consequenties aan verbindt.
En als je dan met droge ogen de hond los kan laten tussen soortgenoten juich ik dat toe... maar als het mis gaat terwijl je beter had kunnen en moeten weten ben je, excusez le mot, een oetlul.
Verstandige keuzes maken dus en geen risico's nemen je niet kan verantwoorden. En zo simpel is het wat mij betreft wel. En dus bij twijfel niet los en niet bij soortgenoten.
Zij er losloophonden ???? Daar begint het al bij me...ik krijg er wat van !
Een tijd geleden nog, ik met Alex (Stafford reu) en Tibo (mijn Golden reu) aan de leiband zoals altijd. Spelen doen ze ook samen, maar waar andere honden komen, steeds aan de lijn. We waren op wandel in een gebied waar in grote letters staat aangegeven "HONDEN AAN DE LEIBAND". Komt er opeens een Nederlander aangewandeld (sorry hiervoor, maar het was nu eenmaal een Nederlandse man ) die blijkbaar het bord niet kon lezen, want voor hem telde het niet, terwijl het in België veelal regel is dan uitzondering dat de honden aan de leiband moeten. Hij had twee honden bij zich (beiden geen Staffords), waarvan er al eentje van ver een uitdagende houding aannam en dat moet je met Tibo niet doen...Stafford maakte het niet veel uit. Dus ik riep (heel beleefd) of hij zo vriendelijk wilde zijn om zijn honden aan te lijnen. Kijk, dat de honden loslopen tot daar aan toe, al volgde die man de regels niet, maar doe dan zoals de meeste mensen en lijn onmiddellijk aan van zodra je iemand ziet komen met aangelijnde honden. Mijnheer begon me echter uit te schelden dat ik niet zo belachelijk moest doen, dat het ALTIJD goed gaat als ze los zijn?????? Toen ben ik vreselijk boos geworden heb gezegd dat hij dat dan maar in Nederland moest gaan proberen. Op dat moment kwam de ene hond dreigend op mijn tweetal af. Tibo schermde gelijk, zoals hij altijd deed, Alex af, Tibo schiet namelijk sneller uit zijn sloffen dan de Stafford en wil hem steeds verdedigen.
Heb me dan groot gemaakt en heb de hond zelf kunnen weg sturen. Maar ik vind zoiets niet kunnen. Ooit was er een man met een jachthond die zijn hond ook niet wilde aanlijnen, terwijl het duidelijk niet klikte tussen zijn dominante hond en mijn aangelijnde (eveneens dominante) Tibo. Zijn olijke opmerking was "dan vechten ze het maar uit". Ik had hem ei zo na een klap verkocht. Dit soort mensen kan voor mij niet.
Oja, het is toch zo makkelijk, laat maar loslopen en ondertussen staan baasjes wat te kletsen. Zoals mijn dierenarts zegde, die dagelijks geconfronteerd werd met de gevolgen van die "leuke" losloopgebieden, de meeste lui kennen hun honden niet of willen ze niet kennen. Dan is het van ver "hij doet niets hoor" en als het dan toch vechten is "oh dat doet hij anders nooit". Dat soort mensen moesten ze straffen, de honden niet.
Veel van Tibo's maatjes zijn Staffords van alle leeftijden met normale baasjes, terwijl hij dan wel twee keer gevochten heeft met een labrador en een Newfie. Reutjes van zijn eigen ras kunnen al helemaal uit de buurt blijven, die moet hij gewoon niet. En dan zal er weer verkondigd worden door velen "dat is niet normaal voor een Golden". Uuuuuh ???? is ook gewoon een hond hoor, geen pluche dier !
Ik heb een dik naslagwerk over de Stafford gekocht, de hele geschiedenis, karakter eigenschappen etc, staat erin uitgelegd door mensen die al jaren met de Stafford in de weer zijn, want als ik veel met een ras omga, wil ik hen ook leren kennen. Daarin staat duidelijk dat een Stafford inderdaad niet altijd beste maatjes is met andere honden, maar dat hij andere honden veelal zal negeren. Hij gaat normaal de confrontatie niet zelf aan, maar zal zich niet laten doen als hij wordt aangevallen. Al heb ik al een paar exemplaren gezien die zich wel onmiddellijk overgaven zoals een Stafford die werd aangevallen door een Bouvier, de Bouvier bleef echter gaan en de Stafford kwam er erg bekaaid af ...
En zoals daarin wordt gezegd, hij heeft wel degelijk een verleden als zogenaamde gevechtshond, maar zo zijn er vele rassen die vroeger voor heel wat anders werden gebruikt.
Bij ons in de buurt woont een duo Staffords, wanneer ze met de baas op stap zijn begint die man reeds van ver nerveus te reageren als hij een andere hond ziet aankomen. Je merkt dan duidelijk dat hij, ongewild, de honden opfokt, hij loopt ook zo snel hij kan ergens een weg in om de andere honden maar niet tegen te komen. Gelijk gaan de koppen de lucht in en gaan ze op zoek naar de andere hond, terwijl ze hem voordien niet eens gezien hadden. En dan vallen ze uit en heeft de baas grote moeite om hen onder controle te houden.
Gaat het vrouwtje met hen op wandel, die heel rustig blijft en dat ook doorgeeft aan haar honden, gebeurt er helemaal niets. Duo wandelt gewoon voorbij. Je moet een Stafford ook niet asociaal maken omdat je vreest dat hij elke moment gaat veranderen van gedrag....
Ik ben dus niet voor loslopen, punt uit..veel incidenten zouden niet gebeuren als bazen hun verantwoordelijkheid namen en hun honden echt leerden kennen. Maar het zijn nooit de bazen die worden gestraft, altijd de honden.
Tibo loopt nooit los, enkel aan de lange lijn en hij is heus niet ongelukkig.
Want ja mensen, ook met een Golden kan het misgaan. Zo maakte mijn dierenarts mee dat het conflict tussen twee Golden reutjes (van eenzelfde gezin) zo uit de hand liep, dat eentje ervan moest worden ingeslapen na een zwaar gevecht.
Alle honden zijn net dat..honden..met Staffords willen mensen voorzichtig zijn en dat vind ik erg goed, want de Stafford zal toch altijd de schuld krijgen, zelfs al is dat niet zo, maar met andere rassen hoeft dat zogenaamd niet...ik zag nochtans al dikwijls het tegendeel bewezen...want ook andere rassen geven vaak verkeerde signalen en lokken dingen uit of gaan zelf eerst in de aanval...
Ik ben erg voor het gezegde "geen gelukkigere hond op aarde, dan een hond met een verantwoordelijk baasje aan de andere kant van de leiband"
Wat TS betreft, jouw hond is nog erg jong, dus die kan best ravotten met andere honden, ze er angstvallig van weghouden gaat geen socialere hond geven. Wel spijtig dat de meeste mensen dus vinden dat hij te ruw speelt, want Tibo maakt het bijv niets uit, die speelt graag met Staffies. Hopelijk kom je iemand tegen wiens hond het ook leuk vindt !
zielig dat deze honden aan de lijn zitten !!!!
dat vinden de meesten eigenaars van dit ras, zielig, ze moeten toch ook los kunnen lopen ? !!
Hier een gesettelde bruine beer, een grote lobbes, loopt nimmer los, alleen waar er niemand is, geen hond te zien, af en toe een hond in de verte, en dan als die richting ons komt, wordt ze aangelijnd, helaas wordt er vaak gevraagd, agressie ? nee, integendeel.
medische kwestie dat mijn hond 99 % aan de lijn zit, ongelukkig ? nee in het geheel niet. mijn lobbes is een lieve sociale hond zit geen agressie in niets, aangelijnd kan je zoveel voor je hond betekenen, dat een hond helemaal niet naar losloopveldjes hoeft om met anderen honden te spelen, nergens voor nodig.
mijn hond taalt niet naar anderen honden meer, juist omdat ze er bij weggehouden is, niet meer spelen met andere honden, een hond waar veel mee gedaan wordt, samen met de baas, lopen, zwemmen enz. hoef niet met soortgenoten te spelen om sociaal te blijven......
aangelijnd houden is in het geheel niet erg, mits je samen wat met je hond doet. geen anderen honden bij nodig, dan heb je ook geen dramaas meer als ieder dat zou doen.
Oja, het is toch zo makkelijk, laat maar loslopen en ondertussen staan baasjes wat te kletsen. Zoals mijn dierenarts zegde, die dagelijks geconfronteerd werd met de gevolgen van die "leuke" losloopgebieden, de meeste lui kennen hun honden niet of willen ze niet kennen. Dan is het van ver "hij doet niets hoor" en als het dan toch vechten is "oh dat doet hij anders nooit". Dat soort mensen moesten ze straffen, de honden niet.
Hier gaat het altijd mis, als iedereen die zijn hond losliet, zijn hond ook bij zich riep als er een ander aan kwam, zouden er geen incidenten zijn en dan zouden alle honden van vrijheid kunnen genieten.
Hier in België mag je hond inderdaad niet loslopen, wij laten ze toch loslopen maar zullen ze altijd aanlijnen of vasthouden als we iets of iemand zien aankomen of die mensen nu roepen dat het ok is of niet, we houden ze vast tot ze voorbij zijn.
We hebben dan ook nog nooit problemen gehad met vreemde honden en toch kunnen onze dames vrij loslopen.
heb even een stukje eruit gehaald. Dit is wel een beetje mijn verhaal. Alleen dan andersom.
Mijn man is heel open en vrij met Gijs. Laat hem bij veel meer honden los. En hij heeft nog nooit een lip opgetrokken. Het is niet zo dat hij hem te pas en te onpas los gooit. En ook niet in grote groepen. Maar op zondag ochtend in het bos loopt hij het grootste gedeelte los.
Ik lees (te) veel, en heb nu een "angst" ontwikkeld. Ben veel voorzichtiger. Heb altijd in mijn achterhoofd wat er KAN gebeuren. En denk dan al snel het ergste. Ooit komt het..
Ben dus heel erg op mijn hoede. En als ik een soort gelijk ras tegenkom sta ik bol van adrenaline. Gijs pakt dat feilloos over. En dan gaan wel haren omhoog en gromt hij. Ik kan hem prima de baas, dus dat is hier wel anders. Maar snap wel het verschil wat je hier neer legt.
Ik heb Gijs eigenlijk al het stickertje "hondintollerant" gegeven. Terwijl dat (nog) niet aan de orde is. En probeer daar nu weer een middenweg in te vinden.
Topic opgeschoond :-)
Nou wat zijn de meeste van jullie negatief ingesteld!!! over jullie eigen hond "staff / pitt" zeg pff.
Owja geef pas een mening na mij bericht helemaal te lezen.
Je weet zelf toch wel wanneer je hond wel of niet 100% genoeg sociaal / opgevoed / luisterd om met anderen te kunnen spelen.?!? Lijkt me?
Mijn am stafford am bull mix van nu 4 jaar heb ik heeeel sociaal gemaakt door hem als pup van 9 weken 5 dagen per week mee te nemen naar de hondenspeeltuin / doggy daycare daar heeft hij van andre honden geleerd wat wel mag en niet mag onder profesioneel toezicht, dus ook geleerd waneer een hond niet meer wil spelen dat hij moet stoppen. Ook heb ik puppy cursus gedaan en gehoorzaamheid bijde heeft hij met Zeer Goed afgerond.
Hij loopt altijd los (behave waar dat niet mag) en weet waneer hij wel of niet mag spelen van mij.
Als een andre hond hem duidelijk maakt niet met hem te willen spelen. Door naar met te grommen bijv. dan laat hij die hond met rust. Of als hij te wilt is en de andre hond piept dan past hij zijn spel aan door rustiger te doen. Dit heeft hij naar mijn mening gereed in de honden speeltuin waar ook toezichthouders lopen en op de dagopvang.
En ik ben nooit gestopt met socialieseeren je moet het bij houden!
En ja net als mensen is niet elke hond zijn vriend(in) maar als hij een hond niet aardig vind dan loopt hij gewoon weg of hij vermijd die hond uitzichzelf... Ja als die hond dan maar blijft aandingen dan laat hij wel ff zijn tanden zien met een grom van he ik wil niet met jou spelen laat me met rust.
De meeste honden (sosiale honden die hun hondentaal nog hebben) zullen hem dan ook met rust laten en dus dan is er niks aan de hand.
Mijn mening sosialiseer je hond op heeeel jonge leeftijd en houd het bij!! En doe gehoorzaamheids training als je hond 100% luisterd kan er ook niet zomaar iets gebeuren tenzij andermans hond niet luisterd.
Ken zie genoeg honden die het commando Kom Hier nog niet eens beheersen in het park / bos... En dat zij honden van allerlei rassen miniklein tot supergroot.
oh jaa als ik zie dat een ande hond vast aangeleind is lijn ik mijn hond uiteraard ook altijd aan ;)
want een los een vast geeft eerder kans op negatief gedrag of erger
@Natascha
Daar begint het al, jij hebt mix, waarvan een al weer een mix is en wij in ieder geval niet weten wat er in zit. Er zitten hier mensen met heel anderen honden, honden die echt op standaard gefokt worden en die dus hele felle honden hebben. Er is niets mis met een kruising, maar je kan de eigenschappen van jouw kruising niet gebruiken als voorbeeld van hoe raszuivere en rastypisch gefokte honden zijn.
Daarnaast is de uitspraak dat je met socialisatie alles kan oplossen gewoon de grootste kolder. Dat heeft niets met negativiteit te maken. Instinct kan je met opvoeding sturen maar niet uitroeien. Je kan de aard van het beest niet veranderen.
Als ik zo door de reacties lees dan had mijn hond al 50 keer dood moeten zijn. Hier op het veld zijn genoeg pitbulls en staffords die gewoon tussen de andere honden lopen en spelen.
Wat mij wel opvalt is dat deze rassen sneller reageren op honden die niet helemaal in balans zijn en problemen hebben.
Mijn hond is juist heel erg gek op dit soort honden en speelt er heel graag mee, het is nog nooit fout gegaan.
Ik denk dat het heel erg afhangt van de eigenaar en de hond zelf. Als de eigenaar al geen vertrouwen in zn eigen hond heeft dan zal het zeker fout gaan.
Het drukke en wilde vind ik onzin. Het is een hond van 1 jaar oud. Ongeacht welk ras is elke hond van die leeftijd 'wild en druk'. Het zijn rassen met veel energie maar zo ken ik nog veel meer van dat soort rassen.
Topic is al bijna 2 jaar oud, ik dacht ik meld het je even
Hij was al weer opnieuw geopend blijkbaar met meerdere reacties.
Ik denk dat 2 jaar later dit nogsteeds een actueel onderwerp is.
Ik kon mijn reactie even niet laten, sorry! Zeker omdat er al meerdere reacties stonden.
Alsnog bedankt voor t zeggen
ow, bedankt voor de tips
ga ermee aan de slag
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?