Gaan jullie honden mee op vakantie ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

[email protected] (Gast)

Hoi Sigrid onze honden 7 Galgo,s gaan altijd mee op vakantie,wij gaan speciaal op honden vakantie,naar de Siriushove in Duitsland paradijs voor honden

honden page profiel Ronja & MaxRonja & Max

honden foto van Ronja & Max

Onze Max gaat heel vaak met ons mee. Dit weekend zijn we nog met z'n drieën naar Schiermonnikoog geweest. Hij scheet letterlijk zand van het vele ballen gooien op het strand :P. We zijn echter ook niet schuw voor een vliegtuig reis, maar dan alleen als hij bij een van mijn ouders kan. Ik ga hem niet naar vreemde brengen (kennel of dergelijk). 

 

Maar voorlopig hebben we daar toch geen geld voor, dus kan hij lekker met ons mee naar de vakantiehuisjes van mijn opa's en oma's :) Wat voor hem ook altijd feest is. 

 

Hoe doen jullie de honden in de auto? Ben ik wel nieuwschierig naar. Afhankelijk van de hoeveelheid bagage gaat hij of in de achterbak, of op de bank in de gordel. 

Anoniem (Gast)

Ja, onze hond gaat altijd mee. ik ga niet zonder haar op vakantie. Ik zou niet zonder haar kunnen!

honden page profiel trouwe_viervoeterstrouwe_viervoeters

honden foto van trouwe_viervoeters

Toen ik Tara nog alleen had, toen was mijn intentie om haar mee te nemen op vakantie. En dit is ook geprobeerd.
Maar eenmaal op de camping, in Nederland, lukte het niet met haar.
Hoewel ze heel goed alleen kan zijn, merkte ik dat ze daar toch moeite mee had. Dus met al haar geblaf, was ik ook nog van het camping terrein afgestuurd.

Ik heb toen moeten besluiten om dit dan niet te hervatten en Tara lekker naar pension te laten gaan, waar ze kan spelen met andere hondjes en kan blaffen. Zo heeft Tara haar rust.

Nu Tender erbij is, heeft ze nog steeds moeite met nieuwe plaatsen (ook toen ik bij mijn vriend ben gaan wonen in Schijndel). Ze heeft al met al een maand nodig gehad om te wennen, met kalmeringstabletjes.

Tender vind wel alles goed, went overal heel makkelijk. Maar ik ga niet een hond meenemen en de andere niet.

Dit jaar ga ik met mijn vriend ook op vakantie, een vliegreis, dan gaan de hondjes weer naar het pension.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Voorheen toen we nog 1 hond hadden, ging die altijd naar mijn ouders. En gingen we ook wat verder op vakantie. Nu met 2 honden (daar ga ik niet iemand mee opzadelen, ze hebben ook een behoorlijke gebruiksaanwijzing), gaan ze altijd mee op vakantie. Dus dan is het meestal een huisje met een grote omheinde tuin in Nederland of België. 

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Nee niet altijd. Vaak wel weekendwedstrijden, of een weekje of twee op de camping. Maar ik wil bijvoorbeeld ook wel eens een weekje Rome ofzo doen. Dan laat ik ze thuis. Ik heb zo veel opvang adressen die ze allemaal goed kennen dat ik de hondjes altijd wel goed onder kan brengen. Moest ik ze in een opvang doen dan was het anders geweest ;)

honden page profiel ria bouwerria bouwer

honden foto van ria bouwer

wij gaan altijd met de caravan weg en ze gaan altijd mee, vinden ze leuk om hen heen te zien wat er allemaal gebeurd, heerlijk wandelen, de campings worden wel uitgezocht op diervriendelijk.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Bijna altijd.

 

Sara ging de laatste vakantie niet mee, omdat ze toen oud was en veel last van HD had. Toen is ze bij oma gebleven. Kobus ging toen wel mee. Wij gingen altijd met de caravan, dus nooit vliegen. En we zorgden dat we een schaduwrijke plaats hadden en water heel dicht bij, om af te koelen. Vaak stond onze campingplaats zelfs recht aan het water, dan kon de hond er zo in glijden (en wij ook ).

 

Wij gingen soms ook in de meivakantie op vakantie, dan deden we een stedentrip. In dat geval ging(en) de hond(en) niet mee, die bleef/bleven dan bij oma. Dit was maar voor 5 dagen of een weekje.

 

Vorig jaar is Cas echter ook niet mee geweest in de zomervakantie (zijn eerste vakantie bij ons), omdat we wederom op een camping stonden en dan moet je gewoon een sociale hond hebben. Je komt overal honden tegen op een camping, veel lopen er ook los en komen af en toe buurten... Dat werkt gewoon niet. Oma is lichamelijk echter niet meer zo goed, dus Cas is naar het pension geweest (waar ik werk, dus ik ken iedereen en weet hoe het er aan toe gaat). Vond het wel moeilijk, maar iedereen was dol op Cas en ik werd regelmatig geupdate

 

Dit jaar is de caravan verkocht en omdat het mijn laatste vakantie met mijn ouders is, gaan we een keertje vliegen (tot mijn moeders grote angst ). De honden kunnen daarom niet mee dit jaar (hoewel Cas sowieso niet mee had gekund), dus ze gaan samen naar het pension... Ik ben heel benieuwd hoe Kobus het gaat doen (Cas doet het prima, dus ik denk Kobus ook wel). Maar ik zal ze wel gaan missen, het is heerlijk als je hond mee kan op vakantie

 

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Als het kan wel, maar als we zelf moeten vliegen om er te komen blijven ze thuis.

amke (Gast)

Onze honden gaan nooit mee op vakantie.  Zehebben veel last van wagenziekte dus gaan ze op vakantie naar het hondenpension van een vriendin van mij.  Ze hebben een tijdje bij een andere gezeten maar als we ze ophaalden hadden ze veel last van vlooien en waren ze agressief naar ons. Het pension van mijn vriendin is kleinschalig(10 honden) en we weten zeker dat ze het goed zullen hebben zonder bijwerkingen....

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

zonder hond heb ik geen vakantie maar heimwee ze gaan dus alle 3 mee

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Het lijkt me ook weleens lekker, zonder honden. Heel even dan. 

Maar ik moet wel heel veel vertrouwen hebben in iemand wil ik mijn honden daar heen brengen tijdens de vakantie en daarnaast, vind maar eens iemand die op drie honden wil passen. 

Dus, ik ga maar gewoon niet op vakantie.  Ook prima, mij hoor je niet klagen. 

alexe (Gast)

tuurlijk maar alleen met de auto   

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Altijd en overal gaan onze hond/en mee. Het voordeel is dat wij ons niet aan hoeven te passen. Wij houden van de zelfde zaken als onze hond/en en van hetzelfde weer.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Wij zijn net weer terug van een midweekje MET de hondjes...... 

 

 

En ze hebben weer genoten..., en wij dus ook 

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Leuke foto' s Ina. En inderdaad, als de hondjes genieten is het voor ons ook fijn.

Netty (Gast)

Wij blijven ook voor onze huisdieren in Nederland, daar is toch niks mis mee. Ze hebben het op de camping heel erg naar hun zin ,en wij ook!

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

Soms wel, soms niet.

 

Als ze meegaan, dan zorgen we voor hondvriendelijke vakanties (niet te warm, niet al te ver reizen, voldoende losloopmogelijkheden, etc.).

Als ze niet meegaan, wordt er door anderen met ze getraind en gaan ze op logé bij mensen die ik vertrouw.

 

Gaat altijd goed

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Jazeker gaat hij mee.

Llekker op de boot.

En een schaduwrijk plekje op een landje ergens in Friesland maakt de vakantie compleet.

honden page profiel CheyenneCheyenne

honden foto van Cheyenne

Koda gaat gewoon mee op vakantie, maar als we gaan vliegen brengen we hem naar een hondenoppas. 

Jolanda (Gast)

Onze labs gaan altijd mee! De laatste jaren veel naar Texel geweest, heerlijk eiland om met de honden rond te banjeren. Dit jaar gaan ze mee naar Frankrijk, Vogezen. We hebben een prachtige accomodatie met grote tuin en speciaal ingericht voor honden;-)

honden page profiel GilbertGilbert

honden foto van Gilbert

Wij gaan een weekje op de veluwe zitten, en ik denk er over om Bowie (rottweiler, 11 jaar) in een pensioen te doen. Ze is niet echt tolerant naar andere honden en ik heb geen zin om haar de hele vakantie in het oog te moeten houden. Iggy gaat dan wel mee, hij is de bench gewend en kan prima met andere honden. Ik moet het er alleen nog even met de bazin over hebben. 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Dove Nahla geniet van wandeling
^