Beste,
Ik heb een stafford (2 jaar jong) het is echt een schat van een beest en is ook goed in omgang met andere honden, de hond is ook heel goed opgevoed. nu was ik gistere op een hondenwei waar ik regelmatig kom en waar iedereen elkaar wel kent etc... nu kwam er ineens een puppy aan met haar baasje en mijn hond werd agressief en begon te bijten. Ze had de puppy niet los gelaten op de weide, die was nog aan de leiband, terwijl alle honden losliepen.
Is dit gewoon de schuld van het ander baasje die de hond vast hield. (die er ook een heel drama van maakte)
Of is er iets anders de oorzaak?
Mvg
Christof
echt kennis van staffords e.d. heb ik niet,
wel een vervelende situatie. (maar dit kan overigens bij iedereen overkomen en hoeft naar mijn mening niet perse aan jouw hond(het ras) te liggen...)
niet iedere hond vindt het even prettig als een pup hem/haar benaderd... ook al is de hond zo goed opgevoed/sociaal aangelegd,
dit kan wel 100 verschillende redenen hebben....
wie de schuldige is, is op een losloopgebied toch al lastig om te zeggen,
ik heb het niet gezien,
ging jouw hond naar de pup toe? of kwam de pup naar jou hond?
kwam de baas met de pup in jouw hond zijn ''persoonlijke zone'',
deed de pup iets? enz...
er liepen 4 honden richting de pup incl de mijne, maar dat doen ze altijd als er iemand aankomt dus ik denk dat het gewoon door de leiband kwam.
Dat is jouw fout, jouw hond bijt. Zo simpel is het.
Ken wel meer honden die puppies uit het niets aanvallen. Doet die van jou normaal wel normaal tegen pups?
Geen gaatjes trouwens?
Wat de oorzaak was is moeilijk te zeggen en of hier iemand schuld heeft ook lijkt me, zulke situaties gebeuren zo snel. Misschien omdat ze met vier honden waren en hij zich mee liet slepen, misschien heeft hij te lang gespeeld en was overprikkeld, het kan echt alles zijn. Heeft je hond echt gebeten?
Ik zou wel alert blijven nu je weet dat hij zoiets kan doen, goed op zijn lichaamstaal letten, en op tijd het spel stoppen en hem in elk geval goed begeleiden bij het ontmoeten van andere honden.
De schuld ligt in mijn ogen zeker niet bij het andere baasje .. Of een hond nu aan de lijband hangt of niet jouw hond mag niet uithalen.
Nu nu lees ik hier vaak op het forum dat Staffords rond een jaar of 2 intolerant worden naar andere honden. Kan ook zijn dat dit een eenmalig accident was maar het kan ook zijn van niet
Als mijn pup aangevallen zou worden door andere honden, zou ik er niet een heel drama van maken, maar echt een vreselijk groot drama! Dit moet te allen tijde worden voorkomen, een pup krijgt zo een slechte ervaring en dat mag nooit gebeuren!
Je laat je hond die los is nooit op een aangelijnde hond afgaan, zeker niet 4 honden tegelijk!
Een ander de schuld geven als jou hond bijt?? Het is jou hond die bijt, dus jij hebt hier schuld aan!
Een hond die een pup aanvalt, is geen goede zaak!
Het boekje: begrijp ik mijn hond van Gaus en Gootjes kan ik je aanraden. Dit boek leert je delichaamstaal van honden herkennen. Zo leer je de taal van je eigen en andere hinden herkennen en kan je daar op anticiperen.
je hebt een hond met enorme starke kaken en een lage bijtdrempel, hou daar rekening mee svp!
Het gebeurde idd heel snel. De andere hond had wel niets, toen ik kwam aangerend zeiden ze dat hij probeerde bijten. Ik hou het zeker in de gaten volgende keer.
Vindt het wel echt jammer dat het gebeurt is. Mensen reageren altijd al slecht tegenover staffords en onterecht vind ik.
Alvast merci voor alle reacties
Heb je een wonde gezien bij de pup? Echt bijten, daar komt altijd bloed mee te pas. Zo te lezen is jouw hond absoluut niet agressief is tegen andere honden :)
Hele strenge regels die ik hanteer....
Mijn honden mogen nooit een hond aan de lijn benaderen in het losloopgebied.
Als ik zie dat ze er naar toe willen, roep ik "lijn", en dan wijken ze af. Kost training.
Tobias mag ook geen los lopende pup benaderen...Tobias waarschuwt, en als de pup toch blijft komen gaat hij er boven op, en moet ik hem er af halen....vervelend vind ik wel, dat de baasje van de hond meestal zeggen, oh..geeft niet hoor, daar leert hij van...dan ga ik maar weer uitleggen...niet alleen omdat Tobias dit doet, maar dit kan je ook door andere honden overkomen...Een bedankt, en we wandelen weer verder.
De andere vier, doen niets, en kunnen wel contact hebben met een loslopende pup.
Ik lees ook dat er vier honden op af gingen...dus het wil niet zeggen dat je hond als hij alleen is, dit ook zal doen. Maar houd het in de gaten!!! Een pup met een nare ervaring, is heel vervelend.
PS..Tobias benaderd zelf geen pup, maar heeft dit gedrag als de pup hem blijft benaderen.
dat is alweer een heel ander verhaal "hij probeerde te bijten"
Maar inderdaad beter voorzichtig zijn en honden aan de lijn nooit met elkaar in contact laten komen en geen risico's nemen.
Ik ken wel iets van het bijten van honden ja, :) Ben zelf dikwijls genoeg gebeten en ken het verschil tussen agressief bijten en bijten om te waarschuwen.
Maar in dit geval kennelijk wel terecht (let wel, ik zeg dit geval, niet uberhaubt). Als dit bij mijn pup was gebeurd had ik een megadrama gemaakt. Honden aan de lijn is afstand, tot je weet wat de reden is.
staffies worden rond de 2 intolleranter dus let echt goed op! Je hebt inderdaad de vooroordelen tegen, dus je kan een verkeerd persoon tegen het lijf lopen die overreageerd.
en mira, het deert niet wat voor bijten het is, bijten is bijten en kan NIET!
Gast Mira, vaak komt „agressief bijten" niet door agressie, maar uit angst.
Bovendien honden bijten niet uit het niets, er gaan altijd kalmerende signalen aan vooraf.
Als je deze signalen negeert, of niet herkend, voelt een hond zich genoodzaakt op te bijten.
Je bent zelf al regelmatig gebeten, ik kan je aanraden het boekje: begrijp ik mijn hond, van Gaus en Gootjes te lezen. Hierin wordt de lichaamstaal van honden uitgelegd. Als je hier inzicht in krijgt, voorkom je dat je weer wordt gebeten.
Oh..Shiva corrigeert ook door een even de nek te pakken.
Shiva, kan mij ook "nippen", zacht bijten..is dit ook agressie.
Onder het spelen doen mijn honden "hap" bewegingen..ik heb dit nooit als agressie gezien...dan zijn ze allemaal agressief van mij.
Oei, dan is elke teef die pups heeft in de fout. Die wijst haar pups namelijk geregeld terecht met "bijten" (noem het knijpen met haar tanden)
Is dat zo gast Mira, heb je dat zelf wel eens gezien? Mijn ouders fokten boxers en moeders zijn erg tolerant naar hun pups, zo corrigeren als jij zegt gebeurt niet
Helemaal eens. Bij dat nek pakken verwonden ze elkaar ook nooit!
Mijn hond pakt mijn arm ook wel eens, heel zachtjes, ze wilt dan met de bal spelen.
:) ben je weinig gaan kijken naar de nesten. Heb zelf Mechelse schepers gekweekt, dus jawel heb het dikwijls genoeg gezien. Inderdaad, honden "praten" ook met hun happen en bijten. Hoort bij "lichaamstaal kennen van honden". En veel mensen begrijpen dit niet zo goed, omdat ze met hun mensenhersens denken. In dit topic ging het toch om een hond die een pup NIET had verwond? Misschien is de pup volledig in de fout gegaan.
Ook hier helemaal eens. Als de hond echt agressief was, had hij waarschijnlijk de pup echt gegrepen. Dit had zeker vanuit speels gedrag kunnen komen.
Daarom is het eigelijk zo belangrijk de signalen goed te herkennen. Ik raad echt iedereen aan, boeken lezen om misverstanden te voorkomen. Wat mijn instructeur zegt, ga maar eens in een park kijken naar de lichaams taal van honden kijken, opschrijven wat je denkt de zien.
Goede boeken vind ik van Rugaas, kalmerende signalen, begrijp ik mijn hond, Gaus en Gootjes en dit is de hond van Bradshaw.
Wanneer ik in het bos observeer zie ik juist veel teveel honden waarvan de baasjes denken dat het spelen is, maar dit is het juist helemaal niet.
Eigenlijk geloof ik niet dat honden echt spelen met vreemde honden.. Ik zie vooral veel aftasten op elkaar..
Ik geloof ook zeker niet dat als er geen schade is, de hond niet agressief was. Dat heeft er wat mij betreft niets mee te maken. Net zoals dat een hond die wel schade maakt perse agressief is.
Het is niet de schade waaraan je kunt zien waarom een hond uitvalt.. maar de houding van de hond op het moment dat het gebeurt.. Van de schade achteraf kun je helemaal niets zeggen.
Ik weet niet Judith, een gevecht tussen 2 reuen, een hoop lawaai, maar verwonden gebeurd zelden. Dit vind ik ook meer een machtstrijd dan agressie.
Als je kijkt bij een aanval waarbij wel gewonden vallen, is het vaak een hond, die recht op t slachtoffer afkomt, hele houding, heel zeker. Hier komt een hoop boosheid, woedde.
Maar je eigenlijk wel een punt dat het niet altijd agressie hoeft te zijn. Je hebt sowieso zoveel soorten agressie.
Een stafford kan vaak niet met andere honden. De leeftijd waarom de omslag komt/ kan komen ligt in de leeftijdscategorie van jou hond. Sommige vanaf pup, sommige komt het pas bij volwassenheid zeg een jaar of 3.
Opvoeding heeft hier weinig tot niets mee te maken.
Er zijn genoeg topics te vinden waar veel kenners van het ras tips geven over hoe te handelen. Ik ben maar een leek, maar ben wel erg voorzichtig in de omgang met andere honden. Helemaal met pups, dat arme beestje zou een "trauma" op lopen..
Helemaal in een groepje naar een pup, er hoeft maar iets te gebeuren..
En nee, ben geen tegenstander. Ben een trotse Stafford bezitter. Hou ook niet mijn hond angstvallig overal bij weg. Maar geen groepjes, geen onbekende honden, niet los met andere honden buiten de honden (teven) waarmee hij is opgegroeid. En dus 1 hond per keer. Ik bepaal de regels..
Ho ho nee ik heb het verkeerd verwoord, dat vind ik iets heel anders. Bijten bedoel ik echt hard de tanden erin, vaak met schade als gevolg. Een correctie, gaat in mijn ogen zachter en meer uit rust, dan bijten. Heb mijn stuk gelezen en dit niet goed verwoord excuus. Mocht het niet tegen mij zijn, vergeet het bericht ;)
Ik wil deze best gaan lezen, maar ik vraag me oprecht af, dus het is een serieuze vraag, als 4 van die reuzen op je minipup afrennen, heb je dan de tijd, de veiligheid voor je pup, en de tegenwoordigheid van aard om dit rustig te evalueren of is het iets wat je in minder dan een seconde ziet?
Op het moment dat jou hond een ander ziet, kan je ingrijpen en op dat moment is het handig je hond te lezen. Meestal als je hond een ander ziet, duurt het heel even voor hij reageert.
Door steeds beter de lichaamstaal te herkennen, weet ik van mijn hond beter hoe ze gaat reageren.
Gelukkig heb ik een hond die veel rekening houd met anderen. Als ze ziet dat een andere hond geen contact wilt, kijkt ze even en loopt door. Een verlegen hond, benadert ze heel langzaam, met een boogje, lage houding om te laten zien dat ze het goed voor heeft. Soms komt er een hond, zelfverzekerde houding, recht op haar afrennen, rent ze heel hard weg. Gelukkig is ze erg snel en wordt ze niet ingehaald.
Omdat ze nooit problemen oplevert, heb ik ook tijd alles goed te bekijken.
Verder is het ook fijn en mooi om honden taal beter te spreken. Hoevaak wordt een hond niet verkeerd begrepen, misschien ook de hond van Ts, was het agressie of speels bedoelt?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?