Ik heb een Bull Terriër reu van 10 jaar oud die nog niet gecastreerd is. Hij is moeilijk te kalmeren bij andere honden omdat hij altijd zijn zinnen zet op het berijden van die honden.
Nu hebben wij een kleine miniatuur Bull Terriër geadopteerd uit het asiel van 2 maanden oud, ook een reu.
Mijn vraag is ofdat het al te laat zou zijn om nog de oudere hond te castreren? Of laat ik het zo en castreer ik de kleinere hond? Of zijn er andere oplossingen?
waar wil je precies een oplossing voor...?
Zou voor mij een makkelijk antwoord zijn: de pup castreren.
Bij een hond van 10jr loop je gewoon risico met de narcose, daarbij heeft het voor hem ook geen nut meer, met het oog op problemen vd prostaat.
En jij als baas bepaald altijd nog of je hond mag rijden of niet.
moet er perse 1 gecastreerd worden dan?
Ja, ik denk echt wel dat het nodig is om 1 van de 2 te castreren. Een hond die niet gecastreerd is is meestal dominant. Als er 2 dominante honden samen zitten heb je grote kans om conflicten.
@ CW : Niet makkelijk om dat rijden uit zijn kop te krijgen. Hij is al 10 jaar alleen en is het niet gewoon om rond andere honden te zitten. Hij word zeer actief bij andere omdat hij ook zo gelukkig is met de gezelschap.
Als een hond al zolang rij gedrag vertoont zal in mijn ogen een castratie geen verandering bieden.
Het is gewoonte gedrag geworden, onder invloed waarvan het ooit ontstaan is, hormonen, karakter, omgeving, opvoeding.
Beetje mosterd, maar je had er beter eerder mee aan de slag kunnen gaan d.m.v. training.
Een 10 jaar oude hond om deze reden castreren vind ik een beetje sneu.
Maar dat geldt wat mij betreft ook voor het castreren van de pup.
Ik zou dus voor de andere oplossing gaan, trainen, en beide honden intact laten.
JA, dat is misschien zo...
ik heb eerlijk geen ervaring met 2 reuen in huis.
maar ik haalde dit maar even aan, men roept vaak meteen castratie als oplossing voor een drukke hond of hond met problemen, terwijl dat vaak echt niets oplost...vooral vanwege "dominantie" castreert men vaak, maar die "dominantie" wordt het vaak nogal snel en makkelijk opgegooid
Begrijp ik, maar het gaat nog altijd over 2 Bull Terriërs. Zijn zeer lieve honden maar kunnen hevig tekeer gaan. Wil gewoon niet dat het zover komt.
Een gecastreerde hond is een rustige en hanteerbare hond.
Tja lastig hoor. Als ik het zo lees zou ik zeggen de oude, puur om het feit dat hij rijd. Als je je pup gaat casteren voor de 1 jaar heb je dikke kans dat hij naar een teef gaat ruiken en dan heb je dus ook weer kans dat je oude hond gaat rijden. En zelfs als je na het eerste jaar gaat casteren dan heb je alsnog kans dat hij gaat rijden.
Maar aan de andere kant je oudere hond is al 10 jaar wil hem wel nog zo n operatie aan doen? Met dominatie hoef het trouwens niks mee te maken hebben, rijden kan verschillende oorzaken hebben. Overprikkelingen, opwinding, seksualiteit enz.
Een hond die niet gecastreerd is is meestal dominant???????
Sorry daar heb ik n andere mening over.
Ik heb altijd intacte reu-en bij elkaar gehad, nooit geen problemen ( herders).
Toen ik opzoek ging naar een bull terrier had ik al 2 reutjes ( herder en jack russel) , en onze fokker ( en alle bullenfokkers die ik heb gesproken) vonden het niet verstandig om hier nog een reu bij te zetten, heb toen voor n teefje gekozen, en ik denk dat geen enkele bulllen eigenaar het verstandig vind om 2 bullen reu-en bij elkaar te zetten.
ALS ik er al 1 zou laten helpen zou ik niet voor de oudste gaan, vind het risico van narcose te groot.
Ik had zelf inderdaad zoals Jolanda zegt, nooit voor 2 bull terrier reuen hebben gekozen.
Maar goed, daar vraag je niet om, ze zijn er bovendien al. Dus zou ik in dit geval voor de jonge hond gaan en die laten castreren. Nr. 1. vanwege de risico's van narcose voor de oudere hond en nr.2. zeer waarschijnlijk staat de oudste al het hoogst in rang. In ieder geval op dit moment nog.
Een gecastreerd hond is niet per definitie kalm. En sorry, maar ik vind het eerlijk gezegd niet zo slim om 2 bullen reu-en bij elkaar te zetten....op fb zit een pagina, bullterrier vrienden, ik zou zeggen ga daar eens een kijkje nemen.
Mijn hond is gecastreerd, maar rustig en hanteerbaar?
Dat zit hem toch meer in het trainen en opvoeden.
Niet zo slim dat je hier niet over na hebt gedacht toen je de andere reu adopteerde uit het asiel. Ik zou je oudere hond laten castreren als je er dan zo nodig eentje moet castreren. Daarbij sluit ik me bij Wendy aan.
daar zou ik niet zo zeker van zijn dat er meer conflicten zijn dan.. wij hadden hier thuis 2 ongecastreerde reuen ( van mij max en sam van mijn zus) ze kwamen heel goed overeen tot de hond van mijn zus gecastreerd werd.. er zijn nu soms conflicten tussen die twee veroorzaakt door de gecastreerde reu van mijn zus..
Ik denk dat het evt. een probleem kan geven als 1 geholpen is en de andere niet. Dat kan ook gedonder veroorzaken.
Ik heb 2 intacte Tibetaanse Mastiff reuen bij elkaar gehad zonder problemen. 1 heel dominant dat was de oudste en de jonge reu wat minder. Die zag de oudste als zijn leermeester en adoreerde hem.
Je kan niet elk ras met elkaar vergelijken.
Hieronder een stukje tekst over de Bull Terrier wat betreft 2 reuen in huis (bron: Nederlandse Bull Terrier Club)
"Wat men nooit mag doen is een Bull Terrier reu kopen, als men al een andere reu heeft, of dit nu een rashond of bastaard is. Vroeg of laat komt er een confrontatie. Het kan 6 weken, 6 maanden of 6 jaar duren, maar de confrontatie komt."
Dus het is sowieso een heel onverstandige keuze geweest. Maar nu toch het geval daar is, één van de twee laten castreren. Ik denk dat ik zelf misschien wel voor beide zou gaan. Maar zou ik één van de twee doen dan absoluut de jongste.
Eerst wil ik even gezegd hebben dat het top is dat jullie een pup geadopteerd hebben uit het asiel!
Maar tegelijkertijd is de situatie een beetje ongelukkig..
Ten eerste vind ik persoonlijk het leeftijdsverschil wel groot,2 reuen kan goed gaan maar ik hoor heel vaak dat reu+teef toch een combi is die voor meer balans zorgt,het verhaal over de 10jarige bull terrier,rijden en dominantie vind ik een beetje vaag.
Rijgedrag heeft 9 vd 10 x niets te maken met seksualiteit en dominantie!
Meestal is het een reactie op dingen die er gebeuren of niet gebeuren,bv teveel prikkels,geen regelmaat,stress,te weinig rust of/en weinig uitdaging,zowel lichamelijk als geestelijk en kan idd uiteindelijk aangeleerd gedrag worden/zijn!
Ook wanneer een hond niet stabiel en sociaal is qua gedrag en omgang met andere honden,is het niet echt verstandig om op dat moment een andere hond erbij te zetten,de kans dat de 2e hond hetzelfde gaat doen is best groot namelijk.
Meestal wordt gezegd,eerst 1e hond in balans krijgen,dus aan de slag met trainen etc en dan,dan een 2e erbij,als nl de 1e hond mooi stabiel is,goed sociaal,rustig en beheerst de hondentaal goed,dan kan de 1e hond een goede hulp zijn voor het opvoeden van een 2e hond!
Maar goed dit is achteraf..
Als je nu zou moeten kiezen is idd denk ik het verstandigst om de kleine,op een goede leeftijd,te laten helpen.
En met de 10jarige lekker aan de slag gaan met trainen en dat soort dingen en misschien eens kijken naar dingen die mogelijk anders kunnen(rust,ritme,uitdaging etc)
Heel veel succes ermee!
Dit is een achterhaalde gedachte! Dominantie is geen eigenschap.
http://www.hond-en-co.nl/hond-wolf-dominantie.html
Als je hond op een ander gaat rijden, aanlijnen en doorlopen, zo leert hij dat dit gedrag niets oplevert. Jij moet een grens stellen aan wat toelaatbaar is.
Aan een gezonde reu castreren zitten veel nadelen, zo kan het gedrag van een onzekere hond verergeren en kan angst agressie ontstaan.
in huis rijden ? daar ben je zelf bij,laat ze niet zonder toezicht, zodat je kan corrigeren.
geen van beiden zou ik castreren, gezonde honden zonder medicatie is dat in het geheel niet nodig.
zie je oneinigheid tussen de twee, ingrijpen voor het escaleert. en als je weg gaat , apart zetten.
ook buiten, als je ziet dat er gereden wordt , doorlopen, ga in het begin apart uitlaten zodat je kan trainen met allebei de honden apart.
castreren is geen oplossing voor een niet medisch probleem.
je hebt inmiddels een reu uit het asiel geadopteerd, twee maanden oud schrijf je ? dan nog geen sprake van castratie, dat als je dat zou doen de hond eerst uitgegroeid moet zijn en volwassen.
en echt castreren daar is het probleem niet van opgelost... train apart met je honden.
Ja de jongste castreren gaat nu nog niet. Dan moet hij uitgegroeid zijn. Ik zou niet de 1 doen en de ander niet.
En doe je de oudste doe het dan bij een goede DA die gas gebruikt en aan de monitor doet.
Ik zou geen van beide castreren. Castratie heeft geen effect op het gedrag van de hond, het enige is, is dat het gedrag erger kan worden.
Bovendien heeft rijden op een andere hond niks met dominantie te maken, je hond lokt de andere hond uit op te teste hoe hij er op reageerd.
Sommige honden maken daar een sport van, en blijven dit leuk vinden. De meeste honden laten het maar toe, en corrigeren niet.
Ik zou een hond alleen castreren onder medische redenen, maar het is gezonder om ze intact te laten houden! Vooral jonge honden moet je niet meteen castreren, het liefst zo laat mogenlijk! Als je ze vroeg castreerd, groeien ze langer door en krijgen ze dunnere botten waardoor de kans op gewrichtsproblemen o.a. HD veel groter is!
Ik heb mijn hond trouwens niet onder de "dominantie theorie" opgevoed.
Hij is helemaal intact en super lief voor andere honden. Hij kan het ook heel goed vinden met intacte reuen, het maakt voor hem niks uit!
Hier een interresante site over dominantie:
http://www.hondenwijzer.com/dominantie.html
Nu krijg ik schrik ... Hopelijk gebeurt er niks. Toen we de honden aan elkaar voorstelden ging het er hevig aan toe, de oudste reu kent namelijk zijn eigen kracht niet en zou de kleine pup vertrappelen. Dus als het iets te hevig gaat zetten we ze apart, als het terug kalm is weer samen.
Maar veel mensen hebben me het afgeraden. Castreren laten we nu even terzijde. Als de situatie niet verbetert denk ik dat ik verplicht zal zijn de pup terug naar het asiel te brengen. Tegen mijn gevoel in. Maar dan hebben we de pup op zijn minst een kans gegeven.
Ik denk dat ik geen rassen vergelijk .. Deel enkel mijn ervaring
Nee, dat snap ik ook wel. Maar TS moet zich er wel van bewust zijn dat BT's geen gemakkelijk ras is. Ik heb hier een reu en een teef en dat heeft zich zelfs al geresulteerd in vechtpartijen, terwijl dat de beste combinatie is. Twee bullen-reuen is vragen om moeilijkheden. Daarom bedoel ik dat je niet alle rassen met elkaar kan vergelijken, ik ken mensen met 2 labrador-reuen, 2 rottweiler reuen en dat gaat allemaal goed. De BT is op zich al een éénmans-hond die verschrikkelijk jaloers kan zijn. Het wordt echt afgeraden om twee reuen in huis te nemen en geen één goede BT-fokker zal een een reu verkopen als er al één reu in huis is.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?