Is Nanook me daar schijnzwanger 2de keer pfffff

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Al een tijdje had ik iets van ... er is iets. Eerst was het als ze op de avond op haar plekje lag en Luna kwam naar binnen ( die wilt tegenwoordig nog laat op de avond buiten liggen ) dan was het een snauw en een grom en een blaf. Had ook iets van ... loops worden kan het niet zijn dat is te vroeg is in juni pas want toen was en deed ze ook anders maar dit was toch weer ander gedrag.

 

Nu is ze erg op mij gefocust dus dachten we die is me aan het claimen maar later deed ze het ook bij de anderen en sinds paar dagen was ze soort van haar terrein aan het  ´verdedigen ´ waar een mand ligt. 

 

Ze was ook meer aan het piepen had iets van ... wat is dit nu weer, was geen aanleiding voor in mijn ogen. Ineens in haar mand gaan woelen en draaien, dachten die kan haar lig niet vinden ofzo. Nog meer bij mij willen zijn dan anders. 

 

De andere honden hadden het eerder door dan ik zei de gek. Want als ze bij haar dichtbij kwamen dan maakt Nanook zich groot en liet dan ook flink van zich horen en de anderen hadden dan iets van .... ok ... ben daar al weg die gingen er niet tegenin. 

 

Maar omdat dit totaal nieuw voor me was en ik toch aan mezelf begon te twijfelen, ik dacht dat het om de roedel rang ging en dat ik dingen fout deed, even mail naar fokker gestuurd. 

 

En zij is aan het rekenen geweest, laatste keer loops, tel daar 2 weken bij op dus dek rijp, nog eens een 9 weken en ja hoor .... zou dus nu de bevalling geweest kunnen zijn. Heb ook de tip opgevolgd even tepels masseren om te zien of er iets uit komt ... en ocharme .... yep 

 

Volgende keer de druppels gaan geven denk ik want ze loopt zichzelf beetje in de weg en de rust in de roedel is toch ietwat verstoord maar gelukkig niks ernstigs, gelukkig heb ik niks verkeerds gedaan behalve de signalen herkennen maar ja .... als je het nog nooit mee gemaakt hebt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

:-D schijndracht, zijn alle teefjes, die loops zijn geweest, de een merk je dat de ander niet, hier niets geen schijndracht MERKBAAR.

is het zo dat er echt melk uitkomt, even naar je dierenarts , kamferspiritus mee inmasseren verlicht de pijnlijke tepels.

probeer er geen aandacht aan te geven, haal alles weg, zoals pluce beestjes en dekentjes als je bemerkt de nesteldrang.

homeopatisch is er ook wel wat voor honden die schijndracht hebben. en dan een goed verloop daarvan hebben.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik zeg het verkeerd, de melkklieren ermee inmasseren. ja daar in de buurt zitten de tepels natuurlijk, maar het is de melkklieren ermee inmasseren. :-D

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Voor mij is dit echt de 1ste keer dat het zo overduidelijk is. met Luna helemaal niks en die is al 2 keer loops geweest en met vorige teven ook niks maar nanook is een speciaal geval geloof ik. 

 

Maar er komt geen melk uit, pas toen ik aan het masseren was kwam er iets uit maar gaf wel de bevestiging dat ze het is. Liggen hier ook geen beestjes ofzo ... die leven hier sowieso niet lang  en voorheen lag er iets in 1 mand maar na de was nog niet terug gelegd maar ze is toch nog af en toe aan het rond draaien erin.

 

Gelukkig laten de anderen haar meer met rust. Maar weer een ervaring rijker zullen we maar zeggen 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Oooo, herken ik direct. Hier ook van die hormonenbommen, wat een schijndrachten waren dat!

Heel intens, pffff... die teefjes ook!

Succes ermee! 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Ja ben ik er eindelijk vanaf ... of zo goed als ... of mag ik toch hopen voor de andere fam leden  begint deze muts met hormonale kuren. 

 

Loopsheid ok ... daar had ik op gerekend maar dit niet ... maar tis ook wel weer een schatje en toch ook wel mooi om te zien hoe de andere er weer mee omgaan .... duurt dit ook zo lang 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je kan gerust gaan wandelen, afleiden in alles.

en als het echt zo erg is, dat ze er last van heeft, dan zou ik naar iets homeopatisch grijpen, of even vragen aan je dierenarts.

schijndracht als er geen dekking heeft plaatsgevonden, hebben alle teefjes, maar bij de een zal het niet merkbaar zijn, hier dus, en een ander zit met de gebakken peren. zolang dat het houdbaar is, dat de hond er geen last van heeft, afleiden, lekker gaan wandelen, anders even dierenarts.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Is iig je mysterie opgelost!......maar goed dat je even gemaild hebt.

 

Arme Nanook en rest vd roedel! Zoals je weet hier (nog) helemaal geen ervaring met teven dus kom ik gelijk met de vraag hoe lang een schijnzwangerschap duren kan? Net zo lang als dat wanneer ze wel bevrucht was geweest?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bron dierenkliniek Noordwijkerhout.



Schijnzwangerschap bij de hond



Schijnzwangerschap (= schijndracht), ook wel pseudo-graviditeit genoemd, is geen ziekte maar een op zich natuurlijk proces, dat meestal 4 - 8 weken na het eind van de loopsheid kan optreden. De hond ziet en gedraagt zich hierbij als een drachtige teef. De verschijnselen kunnen variëren van nauwelijks waarneembaar tot zeer uitgesproken.

Veel van de verschijnselen van de schijndracht zijn het gevolg van een verhoging van de afgifte van het hormoon prolactine door de hersenen. De verhoogde afgifte van prolactine is het gevolg van de, na de loopsheid, snelle daling van de productie van het hormoon progesteron door de eierstokken.

Afbeelding van een hond, die niet schijnzwanger is.

Welke lichamelijke veranderingen treden bij schijnzwangerschap op?

Gewichtstoename (vooral een dikkere buik) en een matige tot forse melkklierzwelling, al dan niet met melkproductie. De melk is van normale samenstelling en in geval van voldoende melkproductie kan een schijnzwangere teef dienst doen om gedurende 6 weken pups van een andere teef groot te brengen.

Welke gedragsveranderingen kunnen bij schijnzwangerschap optreden?

Schijnzwangerschap maakt de teef meestal rusteloos en dominanter, hetgeen agressief gedrag kan veroorzaken. Anderen worden juist rustiger en kunnen meer in hun mand blijven liggen en overdreven aanhankelijk gedrag vertonen. Ze kunnen slechter gaan eten, janken, onder hun buik gaan likken, nestgedrag vertonen, met voorwerpen ('pups') slepen en nest-verdedigingsgedrag vertonen.

Is het verstandig om maatregelen te nemen als een hond schijnzwanger is?

Schijnzwangerschap wordt zeer frequent waargenomen en vormt meestal geen probleem.
De psychische verschijnselen verdwijnen spontaan na 1 week en
de melkgift stopt vanzelf na 2 - 3 weken.

Bij sommige dieren kunnen de verschijnselen van de schijndracht echter zodanig uit de hand gaan lopen, dat het wel verstandig is maatregelen te nemen.
Een heel enkele keer kunnen de met melk gevulde melkklieren ontstoken raken en dan moet u contact opnemen met uw dierenarts.

Door de schijndracht heeft de teef niet meer kans op het ontwikkelen van baarmoederontsteking of borstkanker. De loopsheid zelf en 'de pil' om een loopsheid te onderdrukken, verhogen wel de kans op deze twee aandoeningen.

Wat kunt u zelf doen?

Geef uw hond meer afleiding in de vorm van voerverandering (matig voeren) en veel beweging (wandelen en spelen).
Wat u beter niet kunt doen, is de 'speeltjes' ('pups') uit haar nest weghalen, want daar kan de teef nerveuzer van worden.

Wat zijn de behandelingsmogelijkheden?

Voordat een behandeling wordt ingesteld, moet dracht worden uitgesloten.

1.Operatie, waarbij de beide eierstokken worden verwijderd.
Hierdoor wordt de teef nooit meer loops en daardoor kan zij nooit meer schijnzwanger worden.
Het moment waarop de eierstokken door middel van een operatie worden verwijderd is belangrijk. De beste tijd is ongeveer drie maanden na het begin van de loopsheid tot vlak voor de volgende te verwachten loopsheid. Dit is de periode waarin lage concentraties progesteron in het bloed worden aangetroffen en er dus geen abrupte daling van de hoeveelheid progesteron in het bloed kan optreden als de eierstokken worden verwijderd.


2.Medicijnen, die de lichamelijke en/of psychische klachten verminderen.
De medicijnen met de werkzame stof cabergoline, metergoline of bromocriptine remmen de afgifte van prolactine. Deze medicijnen kunnen in meer of mindere mate bijwerkingen hebben, variërend van misselijkheid en braken tot toename agressie.
Voor de schijnzwangere teef die nerveus is of agressief gedrag vertoont, kan het beste cabergoline worden ingezet. Als de teef juist overdreven stil is, is metergoline meer geschikt.
Er zijn ook homeopathische middelen.




honden page profiel Jamy & MiloJamy & Milo 3 doggies

honden foto van Jamy & Milo

Mili was ook voor het eerst schijnzwanger. Wat je het beste kan doen is zorgen dat ze ergens anders aan denkt. Dus haar eigenlijk de tijd niet geven om na te kunnen denken over haar schijndracht! Ga bijvoorbeeld fietsen, zoveel mogelijk tot ze niet meer kan, als ze dan thuis is is ze moe en wilt ze slapen ipv denken aan haar 'babys'. Bij my heeft het gehoplen en ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Xx

honden page profiel Jamy & MiloJamy & Milo 3 doggies

honden foto van Jamy & Milo

Mili was ook voor het eerst schijnzwanger. Wat je het beste kan doen is zorgen dat ze ergens anders aan denkt. Dus haar eigenlijk de tijd niet geven om na te kunnen denken over haar schijndracht! Ga bijvoorbeeld fietsen, zoveel mogelijk tot ze niet meer kan, als ze dan thuis is is ze moe en wilt ze slapen ipv denken aan haar 'babys'. Bij my heeft het gehoplen en ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Xx

honden page profiel Jamy & MiloJamy & Milo 3 doggies

honden foto van Jamy & Milo

Mili was ook voor het eerst schijnzwanger. Wat je het beste kan doen is zorgen dat ze ergens anders aan denkt. Dus haar eigenlijk de tijd niet geven om na te kunnen denken over haar schijndracht! Ga bijvoorbeeld fietsen, zoveel mogelijk tot ze niet meer kan, als ze dan thuis is is ze moe en wilt ze slapen ipv denken aan haar 'babys'. Bij my heeft het gehoplen en ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Xx

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Nu moet ik zeggen dat ze wat ik zo lees uit de info die willemijn stuurde er niet zo´n last van dat ik ook daadwerkelijk nu maatregelen moet gaan nemen. 

 

het was meer onbekend veranderen van gedrag en met name het gegrom en soort van verdedigen van. En manlief dacht er op een andere manier over dan ik en vandaar dat ik ook aan mezelf begon te twijfelen. zie ik het verkeerd ofzo. 

 

Nu had ik niet aan schijnzwanger gedacht en dus even een mailtje naar fokster die mij dus gerust heeft kunnen stellen. 

 

Dus ja manuela mysterie opgelost 

 

Voor de volgende loopsheid erna maar even die homeopatische middelen geven. en op zich krijgt ze hier al lange wandelingen waardoor ze niet alleen lichamelijk lekker moe van is maar ook geestelijk maar sinds maandag lig ik ziek op bed dus geen hele lange wandelingen gehad maar ondanks dat valt het gedrag mee, was alleen opvallend anders. 

 

Maar met een week of 2 / 3 moet het dus gedaan zijn ... ben benieuwd. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat mij toch rust geeft is ......

{ik heb nimmer schijndrachthonden gehad} mazzel natuurlijk.

maar wat mij rust geeft is toch dat als een hond schijndrachtig is dat de kans op baarmoeder ontsteking of kanker nihiel is, dat is dus alleen als er een loopsheid is dat die kans er in zit.

ik let zelf altijd of er een goede loopsheid is, is dat zo dan vind ik steriliseren /castreren niet nodig.

mij is altijd verteld, dat een schijndracht toch als dat veel voorkomt uitmondt in baarmoeder ontsteking of kanker, en dat is gelukkig niet waar.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bron dierenkliniek Noordwijkerhout.



Schijnzwangerschap bij de hond


Door de schijndracht heeft de teef niet meer kans op het ontwikkelen van baarmoederontsteking of borstkanker. De loopsheid zelf en 'de pil' om een loopsheid te onderdrukken, verhogen wel de kans op deze twee aandoeningen.

DIT IS TOCH EEN GERUSTSTELLING , goed opletten hoe de loopsheid vergaat, en zeker geen prikpil geven, je leest het, dat verergert en verhoogt de kans op baarmoeder ontsteking en borstkanker.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Nee Willemijn het is geen prikpil maar fokster geeft een homeopatisch middel wat schijnzwanger van puur  heet dat zijn druppeltjes die je aan het einde van loopsheid geeft. Zij geeft ze altijd een week na de loopsheid. 

 

Maar als het blijft zoals het gaat dan is het nog te doen hoor. En de loopsheid die ze had was wel goed. Maar ja wat is goeie loopsheid ..... 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

.......en Luna was de slimste die dacht bekijk het lekker ik ga stressloos buiten van het milde weer genieten

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Luna is meer de gehaaide  maar sinds het weer wat warmer is ligt zij idd vaak nog tot laat binnen en omdat zij nog wel eens subtiel een hapje naar Nanook wilde uithalen dacht ik in 1ste instantie ook dat het om de rang orde ging. Zo van ... ben lang genoeg lief, leuk en wollig geweest. Heb jou even je gang laten gaan maar nu laat ik mijn stem horen. Luna doet alles zonder geluid ... dus ja de slimste 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

:-D weet dat je geen prikpil geeft hoor.

de eerste loopsheid kan even heftig zijn, de tweede hoef helemaal geen schijndracht te komen.

ja wat is een mooie loopsheid ? :-D wat ik er van vind, een rustige hond, helder bloed, geen andere gekke dingen, een hond die zich toch op zijn gemak voelt, en zich niet ziekies voelt, normaal eet, en op het eind als de vulva sluit je bij jezelf denkt, zo dat is ook weer achter de rug. :-D

zelf moet ik altijd zeker bij Bamse, denken, o ja ze is loops, hahahaha, en zo de tiende elfde dag dat ze op goosersjacht gaat, leve de lol, dat vind ik een goeie loopsheid, maar zal voor iedereen verschillend zijn. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de puur druppeltjes ben ik ook tegen gekomen naar het opzoeken van schijndracht. :-D

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Moet zeggen dat zowel Luna als Nanook een mooie loopsheid hebben. Ietwat ander gedrag en idd .... ineens andere interesse in het mannelijke geslacht was leuk om die verandering te zien ook bij het mannetje hier op de hoek. Merk van te voren wel van ... ok het zit eraan te komen maar gedurende de periode idd mooi helder bloed niet al teveel of ze houden zichzelf heel goed schoon, je vindt af en toe her en der wel wat maar ach ... het mag geen naam hebben ... je weet als je teven hebt dat dit erbij hoort dus wellicht zie ik het ook als niet veel. Ze eten verder ook nog goed. Voor Nanook was het de 1ste keer en die wist een dag of 2 niet echt goed van wat haar overkwam dus benieuwd naar de 2de zien of ze het nu herkent 

 

Moet nog even googelen voor de puur druppels want de link die ik kreeg van fokster levert niet aan particulieren. 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

tis weer zover, denk dat toch, even mijn eigen topic doorgenomen en yep zelfde symptomen. 

 

Nu ben ik wel zo'n muts die er niet aan gedacht heeft om de druppels te halen maar komt ook dat Nanook dus 1 keer per jaar tot nu toe loops is want het is bijna een jaar geleden. 

 

Enige verschil is dat er nu geen melk uit haar tepels komt. Maar even bezoekje aan DA brengen van de week om te vragen of hij iets heeft. 

 

Maar ja .. als dit nu bij elke loopsheid is wat te doen? 

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

Ik wou dat ik het kon zeggen. Maar gaf zware schijnzwangerschap ook niet meer risico op baarmoeder ontsteking?
Misschien steriliseren als het echt te ver gaat?
Maar dit laat ik aan de pro's over. Dus mijn advies misschien best maar niet opvolgen :-(

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

wel dat is het dus ... 1 keer ok ... maar nu dus wederom na loopsheid dus tsja ... 

 

op zich steriliseren om deze reden heb ik dan geen moeite mee het is alleen dat haar vacht dan enorm verandert en niet in positieve zin en dan nog ... 

 

ben het gewend toen met Tuur en dat nog  beter dan het risico nemen dus toch even overleggen met DA.

 

En telkens medicatie ook al is het 1 keer per jaar tot nu toe dan ze is pas 2. 

Maar kwam het de 1ste keer als verrassing nu dus weer. En is gewoon zo zielig voor haar ook. Is echt niet in haar hum.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Puur, google er maar op. tijdens de loopsheid kan je dat ook gaan geven.

en meer kans op baarmoederontsteking of wat dan ook is met schijndracht niet aan de orde.

bedenk je om te castreren, niet eens de vacht vormt het probleem, daar is veel aan te doen hoor, maar incontinentie is bij dit ras een groot probleem, vele worden dat, en dan kan je voortaan ridderen, wordt gezegd ja medicatie is er voor, maar op een gegeven moment helpt dat niet.

je schreef in het vorige topic dat ze een goeie loopsheid heeft, nou gebruik PUUR, kijk eens of dat helpt, tijdens loopsheid tegen het eind kan je het al inzetten, proberen waard, castratie ben ik niet tegen, maar er komen dan ook problemen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat ik zelf altijd doe, als ik zie dat Bams loops is, even een paar dagen rustig aan, en dan de vaart erin..... lekker wandelen buiten spelen , en thuis een rustig plekje geven, wat extra aandacht in de vorm dat ik goed oplet op dr.

schijndracht, precies het zelfde, afleiden, en als het zo is dat ze ernstig schijndrachtig is zet een homeopatisch middel in, tegen het eind van de loopsheid, dat voorkomt heftige reacties erop. zou het proberen, castratie is definitief, en dan zijn er veel meer problemen op den duur, is de loopsheid zelf goed dan zou ik niet overgaan op castratie maar toch eerst een homeopatisch middel inzetten. juist omdat ze nog maar net 2 jaar, is nog niet volwassen, en incontinentie ligt op de loer. nou moet dat niet zo zijn dat je daarvoor niet castreert, maar weeg het mee, een paar dagen wat lusteloos of hangerig, hebben wij ook wel eens last van, en als ze voor de rest een goeie loopsheid heeft, denk er dan goed over na, en tuurlijk kan je met je dierenarts overleggen, maar probeer eerst nog Puur om in te zetten.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Ik ga het nu ook maar vast in huis halen en op kalender  zetten want was het eigenlijk helemaal vergeten omdat ze dus lang geleden loops was geweest. 

 

Zat meer daar op te letten dan op dit, en daarbij dacht ik van och zal maar 1 keer het geval zijn. 

 

Maar klopt ... het laten helpen zorgt eigenlijk voor meer ongemakken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet tegen castratie hoor, en voor de vacht problemen is een oplossing voor, onthoud wel dat ze nog maar een jas hebben, meer niet, de ondervacht gaat voor problemen zorgen, die groeit boven de bovenvacht uit, scheren is geen optie, huid problemen en de onderwol wordt dikker en dikker, helemaal bloot scheren is geen optie dan... wel bijhouden, iedere dag weer, al heb je net geborsteld , binnen een dag is het weer een lorrebaal.

maar dat zou mij niet weerrhouden van castratie als het nodig zou zijn.... wat wel erg is, is de incontinentie... dat neem je er bij, pillen helpen op den duur niet meer.

vandaar als het een goeie loopsheid is, een paar dagen hangerig dat is normaal, ook als ze wat minder eten, PUUR kan ingezet worden de laatste week van de loopsheid, en meestal helpt het echt wel.

je hebt een ras wat problemen krijgt, ze krijgen meer buikvet, daar ontkom je niet aan, je zal met mate moeten voederen, en veel met de hond moeten doen om ze op gewicht te behouden. ook allemaal niet erg, maar als het niet nodig is.... dan geen castratie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



castratievacht van mijn Femme.. iedere dag behandelen, echt iedere dag.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



en dit is de vacht van Bams.... wel een zomervacht, maar een castratie vacht gaat daar niet meer naar toe. een hele andere rui krijgen ze.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: oogje opgegeten : Het is eruit!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^