Ruzie tussen honden :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Ik kan misschien inderdaad wel een plekje creëren voor de kleintjes. Ik ga eens kijken wat ik zou kunnen doen. Ik heb altijd een hondenluik gewild, zodat de honden ook buiten konden als wij waren werken. Ons huis is namelijk niet zo groot, de tuin daarentegen wel en als ik thuis ben, heb ik vaak de deur op een kier en lopen ze zelf binnen en buiten. Leek me ook handig voor de zindelijkheid van Joy. Maar sinds dit begonnen is, ben ik daar van terug gekomen. Ik durf niet van huis te gaan als ze allemaal zonder toezicht buiten kunnen.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Een hondenluikje binnen naar een andere ruimte voor de twee kleinere oudere hondjes zou ook kunnen. Dan moet ie wel zo zijn dat je pup er niet door kan natuurlijk  Maar een dergelijke oplossing zou voor hen fijn zijn en wellicht voor je eigen gemoedsrust ook.

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" misschien kan je er ook voor zorgen dat je pup al moe is als je oudere hondje buiten komt (eerst gaan wandelen, een hersenspelletje spelen, de pup eerst wat laten rennen, een trainingssessie). Ik denk at haar energieniveau veel te hoog is waardoor ze niet weet waar ze met haar energie en opgewondenheid moet blijven en gaat happen. Hersenwerk maakt honden vaak sneller moe dan fysische training ... "

 

 

Ja, ik denk dat je daar een punt hebt. Ik maak haar lichamelijk wel moe, maar geestelijk dan blijkbaar niet of toch niet genoeg. Dus dan moet ik zo'n bordspel kopen waar ze de brokjes uit moeten puzzelen of een kong met dat spul erin. Ik heb dit eigenlijk nooit gedaan omdat ik bang ben dat ze er ruzie om zouden maken. Ze eten alle 3 uit een eigen bak op hun eigen plaats en mogen niet bij elkaar komen. Dan grommen ze naar elkaar (beschermen hun eten) Ik wil ze leren dat hun bak van hun is en dat ze die veilig en rustig zelf leeg mogen eten. (ik kan er zelf wel met mijn hand in, dan gromt er geen een) Met beloningssnoepjes of dat lekkere spul in zo'n kong ben ik dus was bang voor hetzelfde effect. Maar misschien dan alleen als ik erbij ben?

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Of met de pup (en als je het voor de andere hondjes ook wil om de buurt) in de tuin ;)

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Thanks allemaal! Ik heb wel echt iets aan al jullie adviezen, kan zo fijn zijn als er iemand even meedenkt over oplossingen en oorzaken. 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Samen kom je altijd op meer ideeën dan alleen en t mooie is dat je eruit kunt pikken waarvan je denkt dat dat voor jou honden en jouzelf het beste werkt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Thanks allemaal! Ik heb wel echt iets aan al jullie adviezen, kan zo fijn zijn als er iemand even meedenkt over oplossingen en oorzaken.  "

 Er zitten hier hele fijne mensen die altijd zo hard meedenken. Heel veel honden kennis ook, op allerlei gebieden. Zelf vind ik dat erg mooi om te zien. Iedereen heeft wel een andere tip zelf ga je aan de gang met wat je aanspreekt. 

Het gaat je zeker lukken met je „kleintje"

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

" Ja, dat nastaren doet ze inderdaad wel. Dus op dat moment loop ik naar de oudste en probeer te schermen? Het met lage stem NEE zeggen doe ik, dit heb ik op de hondenschool geleerd. Als ze daar is en honden willen met haar spelen, blijft ze wel heeel lief. Ook tegen de kleintjes. Die springen tegen haar op en dit vind ze allemaal oke. Ze gaat dan niet zo grommen/pesten. Zelfs andersom, spelen die honden wat drukker of springen ze, zit mevrouw opeens achter mijn benen. Snap niet waarom ze dan wel rekening houdt met de kleintjes en thuis niet.. "

 

Ja ik zou het wel proberen of het op die manier werkt. Zelf gebruik ik de bench trouwens ook als time-out voor mijn soms onbezonnen pup, maar zij ziet het niet als een negatieve plek ofzo. Dat heeft ook te maken met hoe ze erin begeleid, als je dat met een rustige houding doet dan zal ze het als het goed is niet als negatief zien. En het kan zijn dat ze thuis gewoon vertrouwt is en ze dus denkt dat die dingen wel thuis kan doen, terwijl ze daar op de cursus niet eens aan denkt omdat ze te druk bezig is met de omgeving en wat onzeker(?)

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Ja, ze is daar inderdaad een stuk onzekerder dan thuis. Vreemde mensen vindt ze niks. (voor haar) vreemde mensen kunnen haar niet aaien, ze deinst dan terug. Alleen ik, mijn partner, de buurman die ze dagelijks ziet, haar favo juf op de hondenschool (waar ze de meeste snoepjes van krijgt) en de baasjes van haar vriendjes op de hondenschool (waar ze heeel veel snoepjes van krijgt) kunnen haar (sinds kort) aaien. Maaaaar thuis.. is ze op haar gemak en daarom zal ze dan inderdaad ander gedrag vertonen.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Genoeg adviezen als ik zo lees..

 

Het is voor een pup vaak onduidelijk als de oudere hond totaal geen overmacht (meer) heeft.

Hoe stop je zo'n wervelwind..??

 

Onze oude reu heeft onze Landseer teef een aantal keren duidelijk gemaakt dat ze moest stoppen.

Voordeel van dit soort actie's is dat je pup ook leert te luisteren naar de signalen die andere honden uitzenden.

Ik vind het ellendig om te zien dat je als baasje steeds in moet gaan grijpen in de situatie.

Met een kans dat de pup leert dat het niet die andere hond is die wil stoppen, maar dat het baasje dat wil.

Met alle gevolgen van dien als het baasje eens niet in de buurt is , en je pup maar door blijft gaan met een andere hond die alle signalen uit de kast haalt om je pup te negeren.

 

Ik blijf erbij dat je in zo'n geval met meerdere honden in huis , een sterke en evenwichtige hond er tussen moet hebben zitten die de hondenregels uitlegt.

In jouw geval..

Neem je pup eens mee naar oudere evenwichtige honden, die best willen spelen.., dat lichamelijk ook aan kunnen.

Maar die een grens stellen.

(bij jou thuis zal jij dat zijn die de grens moet gaan bepalen)

 

Als voorbeeld hebben wij met onze landseer teef een grappig iets gezien met een pupje van 5 maanden.

Baasje loopt 20 minuten naar de pup te commanderen, beestje blijft maar rennen , blaffen, in de bench, piepen, andere ruimte..veel te opgewonden, weer blaffen...

Onze landseer had een goed half uurtje met de kleine gespeelt, en lag voor onze voeten uit te hijgen..

We laten de pup weer uit de bench, en vliegt direct naar onze landseer..." spelúúúú"....

Onze teef draait 3 x haar kop van de pup weg, en opeens komt er een soort van oergrom uit onze Landseer...(Zelfs ik schrok ervan).

Pup draait zijn kop weg, en *plof*. gaat liggen...heel de middag geen last meer van gehad.

Dat zijn de lessen die een pup hoort te leren..

Ik wil helemaal geen pup die naar mij gaat staan kijken of hij te ver gaat met een soortgenoot en moet stoppen omdat ik dat wil.

De pup moet zelf leren om te gaan met andere rustige honden, en moet zonder mijn hulp kunnen in gaan schatten wat de spelregels zijn.

 

Ideale situatie.??, Inderdaad..

Maar probeer je pup in contact te brengen met rustige honden die hem de regels kunnen bij brengen..

 

Veel plezier met de wervelwind.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Goed advies! Maar waar  ik zo'n hond vind weet ik nog niet. Onze middelste geeft de grens beter aan. Die schiet er ook wel eens achteraan als ze te druk doet(en haar daarmee pijn doet) en daarna houdt ze vaak wel op. Alsof ze weet van de oudste dat die haar toch niet meer zo op haar plaats kan zetten, pakt ze steeds hem. Voor andere honden is ze nu gelukkig niet meer zo bang als eerst. Maar ze is ook nog niet zo ver dat ze daarmee wil spelen. Wel snuffelen heeeeeeel voorzichtig. Andere pups wil ze wel mee spelen tot die te druk worden dan laat ze ook haar tanden zien en komt achter mij zitten. Kan die van jou niet eens een keer op zo'n moment een brul geven  Dat zal meer indruk maken dan mijn NEE. De middelste bemoeit zich er nu ook vaak mee, maar maakt als ze achter de oudste zit ook niet genoeg indruk, want ze stopt dan ook niet.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Eerlijk is eerlijk , zoals ik het beschrijf...is echt de ideale wereld. 

 

Onze oude reu had heel veel last van z'n gewrichten op het eind, en toen onze landseer 1,5 was , zijn wij ook gewoon in gaan grijpen..

Onze grote trotse Dobermann/landseer reu kon het niet meer aan, en ze liep soms over hem heen.

Alsof ze wist dat hij haar niet meer aankon met het spelen, net iets langer doorgaan, nog een keer uitdagen, nog een keer in z'n staart bijten......Heerlijk zo'n pubber....

Maar met de pups (met vergunning) doet ze nu het zelfde als dat onze reu toen bij haar deed..

Je mag spelen, je mag gek doen, uitdagen, bijt eens in een poot, hang eens in een kraag of een oor...allemaal prima.

Maar blijven ze na de kalmerende signalen doorgaan.?, ja, dan hebben ze aan haar een verkeerde.

 

Het is gewoon lastig, ben ik me zeker van bewust..

Let jij dus vooral op de signalen die de andere honden uitzenden, kijk naar de energie, en grijp in als het te erg word.

En kijk of je iemand kan vinden in de buurt met een relaxte grote hond , om je pup mee in contact te laten komen..

 

 

 

 

 

 

 

 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^