Jaimie, voor mij ook een heel grijs gebied, maar o wat wens ik je hond beterschap...
hoop zo dat je er uit komt. en dat het beter zal gaan.
Klinkt alsof je al erg goed op weg bent! Maar inderdaad een dierenarts hebt die minder van epilepsie weet als dat die beweert. Is altijd moeilijk want je vertrouwt je dierenarts en denkt dat die weet wat te doen. Helaas heb ik gezien mijn eigen gezondheidsproblemen wel gemerkt hoe veel kennis je zelf moet hebben van zaken wil je de juiste behandeling krijgen. Inmiddels ben ik er ook wel achter dat dit bij dieren net zo werkt. Belangrijk is om een dierenarts te hebben die je vertrouwd maar zelf altijd kritisch te blijven in dit soort situaties. Dat je nu naar meer informatie op zoek bent is dus alleen maar super! Ga zo door, blijf vertrouwen houden in de situatie en je hond en blijf doorvechten want het einde is zeker nog niet in zich... Sterkte en heel veel succes toegewenst!
Geef je toevallig Purizon? Zo niet, welk merk wel? Welke merken kvv gaf je?
Brokken zijn voor een hond juist moeilijker te verteren omdat het niet rauw is. Als je brok ook nog graan bevat, word het nog moeilijker omdat ze niets met granen kunnen.
Als je niet naar het buitenland gaat met ze, zou ik het niet doen. Elke enting is een belasting op het lijf en kan een trigger voor een aanval zijn.
Ik dacht dat de geldigheid aan het merk van de enting en aan het doel land lag?
Ik merk bij mensen idd dat een aanval minder heftig/korter duurt wanneer je bij ze blijft, zelf rustig blijft en rustig tegen ze praat. Dat is dus idd zeker het proberen waard.
Je schrijft dat de aanvallen vooral in de ochtend komen. Is dat na het aanzetten van de lampen/tv? Is het ineens druk in huis? Word je hond mss vanuit zijn slaap direct mee genomen voor een wandeling?
Het gaat om de registratie van het betreffende vaccin in het betreffende land.
Is deze Husky ooit onderzocht op mogelijk zink gebrek? Dit komt veelvuldig voor in het ras en zink tekort kan o.a. epileptische aanvallen triggeren. Wat voor voeding krijgt deze hond? Voordat de hond op medicatie gaat, is het raadzaam om eerst een uitgebreid schildklieronderzoek te laten plaatsvinden. Een aantal weken na de medicatie zal dan wederom bloedonderzoek moeten plaatsvinden om de hond goed ingesteld te krijgen. De term epilepsie is meestal het gevolg van een onderliggende stagnering.
Er zijn een aantal nuttige voedingssupplementen die je kunt inzetten om de aanvallen te reduceren.
'Mensen' voedsel is vaak gezonder dan 'honden' voedsel...
Weet jij of deze hond bij zijn oude baas ook al dit soort aanvallen had?
Dan kunnen er een aantal oorzaken zijn die mogelijk hebben getriggerd; de honden voeding en zeer goed mogelijk de vaccinaties.
Onze hond heeft ook epilepsie, hij heeft nu 3 aanvallen gehad, er zit bij ons 8 a 6 weken tussen de aanvallen.
wat ik hier lees van Wichita, dat ze de hond vasthoudt tijdens een aanval, dat wordt eigenlijk altijd afgeraden.
Wij hebben de eerste keer de fout gemaakt om de hond vast te houden, we wisten niet wat hij had en we dachten dat hij stikte. Toen hij bij kwam was hij zeer agressief. Dat kwam echt door het vasthouden. De volgende aanvallen gaf hij geen enkel teken van agressie.
Dus daarmee uitkijken!
er is ook een groep op facebook, van mensen met epileptische honden. Daar kun je veel info vinden.
sterkte!
Nee als we wakker worden dan drink ik eerst koffie
Wichita; even 'tussendoor'; je uitleg is zelfs voor een leek heel duidelijk en verstaanbaar. Ik heb er al veel van geleerd! dank je!
Denk dat ts ook veel aan je adviezen heeft.
die 'zink' zou ik toch ook even laten nakijken. (Stanley en Whooper) (Golden; )
Ik geloof niet dat mensen voer gezond is voor een hond.
Voor iedereen met intresse in epilepsie Epilepsie bij hond en kat van Paul Mandigers
Wendy heeft als het goed is hetzelfde document online gevonden als wat ik je gisteren heb toegestuurd dus mochten anderen dit ook willen lezen inderdaad...
Zelfs de zetmeel in aardappelen is een stuk gezonder dan de chemische toevoegen en nare bestanddelen die wel in een brok zitten en aanvallen kunnen triggeren.....ook bepaalde keukenkruiden zijn zeer geschikt als kleine toevoeging aan de dagelijkse rauwe voeding van de hond. Daarom was mijn vraag eerder, had de hond aanvallen bij de vorige eigenaar? 'Menseneten' is zo sumier, mijn honden krijgen o.a. ook 'menseneten', juist omdat de bestanddelen uit brok zo ongezond zijn. Epilepsie ontstaat niet zomaar, zoals ik al eerder schreef. Gezien het ras, zijn er triggers. Als je die triggers uitsluit (waaronder naast een inadequate voeding ook chemische ontworming en vlo- en teekbestrijding en synthetische shampoos), heb je een reëel beeld van de 'schade'. Hiervoor zijn bijzonder goede alternatieven die naar mijn mening ook voor gezonde honden het beste zijn. Honden worden vaak te snel op medicatie gezet, zonder verder goed onderzoek en aanvullend bloedonderzoek. Daar zou ik mijn hond niet aan willen wagen. Ook zou ik een hond met toevallen niet meer vaccineren, want de grootste trigger is de DNA verandering uit vaccinaties. De hond wordt er enkel zwakker door. http://www.epilepsiebijhonden.nl/voeding.htm
Kijk maar of je hier iets aan hebt.
Eens in de 4 á 5wkn een aanval zit net op het randje. Meestal wordt gezegd dat bij een frequentie hoger dan iedere 6wkn met medicatie moet worden gestart maar wanneer de aanvallen niet heel heftig zijn wegen de voordelen van medicijnen soms niet op tegen de nadelen. Iedere aanval heeft kans op blijvende hersenschade maar wanneer de aanvallen niet heel heftig zijn of korter dan een minuut of 3 á 5 is de kans hierop ook heel klein. Dat moet dus allemaal in overweging genomen worden bij het wel of niet starten met medicatie.
Ik heb gelezen dat als er maag darm problemen zijn daar de aan vallen van kunnen komen. De overgang op vlees zou een oplossing kunnen zijn. In Dordrecht en Wageningen zitten specialisten op gebied van epilepsie bij honden
eens in de 4a5 weken een aanval,zou ik met medicatie beginnen.
elke aanval graaft een gangetje voor de volgende aanval.
hoe meer ze er krijgen hoe korter er tussen zit en hoe langer ze duren.
ik heb het zelf mee gemaakt en dat is niet leuk.
zij kreeg zelfs 5a6 aanvallen achter elkaar,en dat is echt vreselijk m te zien.
kon haar er meestal met valium uitkrijgen.
maar moest wel bij elke aanval een spuit geven.
ik ben gelijk op kvv over gegaan toen het begon,geen entingen meer en alles uitgeplozen wat er over te lezen was.
helaas heb ik haar moeten laten gaan,het was te erg.
hoop dat het bij jullie beter gaat,maar ik hoop echt dat ondertussen aan de medicatie zit.
het gaat namelijk niet over.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?