Ja natuurlijk!
Dit was voor de manege paarden, we voeren sport brok, onbeperkt kuil, maar een paar hele grote paarden bleven net te schraal. Olie geprobeerd en werkte bij hun heel erg goed!
Een paar privé eigenaren voeren dit nu ook aan hun paard, je ziet het wel aan de vacht, glimmen meer.
Ik heb gerectificeerd, niet jij.
Wat heeft je privé situatie hier mee te maken ? Ik merk alleen op dat je wel heel veel door elkaar haalt.
Zoals ik eerder zei heb ik 1 foutje gemaakt en die ook gerectificeerd.
Ik vind je toon erg neerbuigend en uit de hoogte!
Een foutje maken is menselijk!!
Roosje weet dan ook veel van voeding en is heus niet zo achterlijk dat ze niet weet wat palmolie is en doet met de natuur. Kan gebeuren als je iets door elkaar haalt of perongeluk verkeerd zegt.
Hoef je niet gelijk zo'n toon aan tr slaan, hrt is duidelijk dat je Roosje niet uit kan staan maar reageer dan gewoon niet.
In de supermarkt wordt zelfs Fairtrade honing verkocht. Op de honing van de Traay staat koud geslingerd. Op de honing van het Kruidvat staat koud geslingerd. Op de honing van het merk Het Zuiden a 1,20 euro per 450 gram, verkrijgbaar in de supermarkt, staat koud geslingerd. Op vrijwel alle honing staat koud geslingerd. Goede zaak dat imkers niet meedoen aan dat markering gedoe. Het is helemaal niet mogelijk om warm te slingeren. dan smelt de was en is de honing verpest.
Noble-House maakt andere fabrikanten zwart terwijl ze zelf exact hetzelfde te werk gaan. Ook zij verkopen ontgeurde biologische kokosolie. http://www.noble-house.tk/html/nederlands/KOKOVITA/kokovita_100procent_bio_ontgeurde_kokosnootolie.html Copra is niets meer of minder dan gedroogd kokosvlees. Zowel kokosolie met geur als zonder worden door alle biologisch producerende fabrikanten op exact dezelfde manier gemaakt.
Reactie van Royal Green op de beschuldigingen van Noble-House:
Bij ontgeurde kokosolie wordt dezelfde kokosnoot als de Extra Virgin kokosolie gebruikt. De bewerking is alleen anders. De kokosnoot wordt ontdaan van zijn harde bast en in 2 stukken gehakt. Deze 2 helften worden uiteraard met het kokosvlees richting de zon gelegd om te drogen. Na het drogen wordt het geheel machinaal geperst en wordt de olie via stoom/vacuüm ontdaan van de geur. Dit is een bewerking die onder de 140 graden gedaan wordt waardoor er geen stoffen beschadigd raken. Vergeet niet: kokosolie kan met gemak verhit worden tot 220 graden. De Royal Green ontgeurde kokosolie heeft dus wel degelijk werkzame stoffen! We testen altijd elke oogst om er zeker van te zijn dat we dezelfde hoeveelheid van o.a. laurinezuur & caprylzuur leveren voor zowel de ontgeurde als de extra virgin kokosolie. Uiteraard kan het wel iets verschillen maar dit komt omdat het een natuurproduct is en geen oogst hetzelfde. Het is bij ons dus echt onjuist dat de ontgeurde geen gezonde werking zou hebben.
Dan zijn er verhalen dat de bron van ontgeurde kokosolie beschimmelde en verrotte kokosnoten (copra: kokosvlees) zou zijn. Ik kan melden dat dit voor Royal Green Extra virgin of ontgeurde kokosolie totaal NIET opgaat. Wij maken zeker geen gebruik van verrotte of beschimmelde kokosvlees/kokosnoten. Wellicht dat andere dit doen maar wij zeker niet! Alle stappen die wij en onze kokosolie farm partners doen zijn vastgelegd en worden onder strenge voorwaarden gedaan. Doel: de zuiverste kwaliteit te leveren. Alle mensen die betrokken zijn vinden kwaliteit belangrijk en voelen zich ook bijzonder aangesproken door dit soort negatieve verhalen! De kwaliteit standaarden hebben we samen met onze partners ontwikkeld en worden hiernaast ook gecontroleerd door onze biologische certificeerder. Dit is waarom we de zuiverste kwaliteit kunnen garanderen. Ondanks dat al onze kokosolie altijd gecertificeerd biologisch is doen we zoals aangegeven toch altijd nog extra tests met elke batch die binnenkomt om te zien dat de kokosolie aan onze kwaliteit standaarden voldoen. Kwaliteit staat bij Royal Green zeer hoog in het vaandel en vinden het zeer verontrustend dat dit soort rare verhalen geschreven worden. We kunnen wel bedenken waarom zo’n merk dit soort verhalen schrijft.
Menig verkoopmedewerker is niet in staat om je vragen te beantwoorden en verzint vaak maar wat.
Ik kan onjuiste informatie niet uitstaan.
En jouw informatie is de enige 'waarheid'? Ik dacht het toch niet.
Ik herinner je even aan een voorgaand topic over kokosolie......je bent nogal wispelturig:
https://www.hondenpage.com/hondenforum/160625/kokosvet-of-olie..php
Verder zijn er maar weinig merken honing in een supermarkt te vinden waarop het etiket 'koud geslingerd' staat, wel 'natuurzuiver'. Even een bepaald merk uitgezonderd, omdat die vrij standaard terug te vinden is in een supermarkt.
Nog even aangaande honing:
Koud geslingerde honing betekent dat de imker de honing niet heeft verwarmd tijdens het slingeren of het zeven.
Met name grote honing verwerkers verhitten de honing om vlot te kunnen werken tot 70 graden, zeven de honing door een kleifilter (zeer fijn filter) met als resultaat honing, die volgens de warenwet nog net honing genoemd mag worden, maar veel van haar natuurlijke gezonde ingrediënten heeft verloren. Deze honing kristalliseert niet meer of zeer langzaam.
Koud geslingerd geeft aan dat de honing na het slingeren gezeefd wordt en na het rusten wordt afgevuld. Alle enzymen blijven bewaard, maar ook de “verontreinigingen” (kleine wasdeeltjes en stuifmeel pollen) glippen door de zeef en zijn in de koud geslingerde honing terug te vinden.
Uiteraard slingert “Het Bijenbos” koud.
http://www.bijensijde.nl/bijenproducten.html
Tot zover een aanvulling op de 'juiste' informatieverstrekking.
OMGANG OP HET FORUM
HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.
In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.
Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.
Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.
Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!
Dan kun je dat ook op een andere manier oplossen..
Wispelturig ? Ik noem het liever nooit te oud om te leren ! Na het vorige (leerzame) topic over KoKosolie heb ik me daar verder in verdiept en kwam er achter dat alle biologisch producerende Europese fabrikanten dit op dezelfde manier doen. Zowel Kokosolie met als zonder geur wordt door ieder merk op dezelfde manier geproduceerd.
Er staat wel degelijk koud geslingerde honing in de supermarkt / bij de drogist. Maakt verder niet uit aangezien het een marketing term is. AH verkoopt tropische Fairtrade Honing. Kruidvat verkoopt koud geslingerde honing, 900 gram voor 4,49 euro. De supermarktmerken Santusa en Het Zuiden (450 gram voor 1,20 euro) worden door De Traay gemaakt.
Koud geslingerd aldus dhr. Vuijk van De Traay:
Op sommige honingpotten staat de term ‘koud geslingerd’. Weet dat dit een fabeltje is want honing kan alleen maar koud geslingerd worden volgens Wouter Vuijk(De Traay). En ja, als vakman met meer dan 30 jaar ervaring neem ik dat persoonlijk als waarheid aan. Zijn klanten willen dat dat op de pot staat, dus zet hij het erop. Hij is in ieder geval eerlijk. Dit zegt hij overigens in de uitzending van de Keuringsdienst van waarde uit 2007.
Inmiddels is het 7 jaar later en staat op het merendeel van de honing koud geslingerd omdat de klanten dat willen.
Ontgeurde kokosolie wordt gemaakt van ‘copra’. In Azië worden in kleine bedrijfjes de kokosnoten gedroogd in de zon of gerookt tot copra. Je ruikt de indringende stank van copra van ver. Kippen, vogels, geiten en honden lopen erover. Door het vochtige klimaat en regenbuien droogt de kokos te traag, schimmelt en fermenteert. De copra gaat naar een raffinaderij waar die geperst, geraffineerd, gebleekt en ontgeurd wordt. Niets doet vermoeden dat deze ontgeurde kokosolie van stinkende, schimmelende, onhygiënische copra afkomstig is. Amanprana zag dit in Indonesië, Sri Lanka, de Filippijnen,...
Er wordt niet geschreven over concurrerende fabrikanten in Nederland, niets nada........... Ben je biologisch gecertificeerd, dan maak je gebruik van die bedrijven die meedraaien binnen de daarvoor gestelde normen. Dat zijn dan niet die kleine bedrijfjes waar hierboven over wordt gesproken, maar zal volgens die eisen worden geproduceerd en geïmporteerd, waarna in Europa productie wordt gedaan. Dit geldt niet enkel voor de ingrediënten van kokosolie, maar ook van thee, kruiden etc. Ben je niet biologisch gecertificeerd en voldoe je niet aan die gestelde normen om je certificering te behouden, dan kan het inderdaad gebeuren dat er wellicht gebruik wordt gemaakt van malafide bedrijfjes zoals in bovenstaand voorbeeld. En ja, dat gebeurt........o.a. in de Scandinavische landen en Amerika kan flink worden gerommeld, maar zeker ook in West Europa.
Alle honing wordt koud geslingerd.......om de honing echter goed afgevuld te krijgen, wordt vaak gebruik gemaakt van methodes waarbij verhitting aan te pas kan komen, niet gelijk aan pasteurisatie (o.a. Amerika en Canada maken gebruik van pasteurisatiemethodes). Dan wordt koud geslingerd niet vermeld. Daarbij wordt veel honing die in een supermarkt wordt verkocht door grote partijen vermengd met andere honingsoorten, ook buiten de EU (China bijv.), die daarnaast nog de nodige residuen kunnen bevatten. In die zin zegt 'koud geslingerd' inderdaad nul komma nul over kwaliteit.
Mijn oudste hond is ook allergisch vor kip, mijn jongste hond voor o.a. rund en patrijs. Dat beperkt me niet in de mogelijkheden om gevarieerd te blijven voeren.
Een gezond gewicht is altijd belangrijk. Ik vind het enkel niet gezond dat die 'aanzet' moet komen uit suikers en zouten van verkeerde koolhydraten. Vandaar dat ik me afvroeg, als je de mogelijkheden zou hebben benut die er zijn binnen het rauw voeren, dan was er wellicht geen sprake van ondergewicht. En dat bedoel ik dus niet negatief, voordat daar een andere draai aan wordt gegeven (ondanks dat men weet hoe ik daar echt over denk). Persoonlijk zie ik liever iets te schrale honden dan honden met overgewicht. Mijn honden neigen ook naar het laatste en dat is vooral op latere leeftijd zeker niet goed en 'gezond'.
Noble-House - Aman Prana adviseeert Aman Prana. Je meent het !
De kokosolie van Aman Prana komt uit de Filippijnen. Onder de naam Kokovita maken ze ontgeurde kokosolie. Koudgeperste kokosolie van Aman Prana is de duurste in Nederland. Grote kans dat mensen een ander merk kiezen vanwege de prijs. Op dat moment vond Noble-House het nodig om hun concurrenten zwart te maken ? Chique hoor !!
Herkomst EKO honing van De Traay:
Acacia en Linde: Roemenië en/of Hongarije
Zonneboem: Zuid-Amerika
Bloemen: Oost Europa en Midden en Zuid-Amerika (= mengen EU en niet EU honing)
Sinaasappel: Spanje en Italië
Tamme Kastjanje: Méditeranée
Tijm, Woud en Manuka: Nieuw Zeeland
Klaver: Nieuw-Zeeland en Argentinië
Koriander: Bulgarije
Heide: Spaanse Pyreneeën
Berg: Nieuw-Zeeland en Midden en Zuid-Amerika
Bos: Zambia en Tanzania
Eucalyptus: Australië, Zuid-Amerika en India
Koolzaad: Roemenië
Er komt niets uit Nederland. In de landen van herkomst is het warm tot zeer warm. De Keuringsdienst van Waarde was in 2007 bij een Argentijnse honingboer in de opslagloods. Daar stonden 200 liter vaten met honing ongekoeld opgeslagen. Dat is veel te warm. Buitenlandse honing is per schip weken tot maanden onderweg met alweer het risico van te hoge bewaartemperatuur en temperatuurschommelingen. Zeker honing die snel kristalliseert zoals Klaverhoning uit Nieuw-Zeeland en Argentinië zal de Traay toch echt moeten verwarmen anders krijgen ze het niet in een potje. Dat China verhaal is van 15 jaar geleden. Is de honing vervuild dan gaat het retour. Is het suikerwater dan gaat het ook retour. Bevat het Antibiotica dan gaat het eveneens retour.
Als er honing op de verpakking staat zit er honing in de verpakking. Is het niet 100% honing dat staat er honingmengsel, honingdrank o.i.d. op.
Voor pas geoogste en niet verwarmde honing kun je alleen terecht bij een goede Nederlande imker.
Dus best is gewoon rauwe honing rechtstreeks van bij de imker gaan halen?
Hoe weet je dat zeker dat het betreffende bedrijf de intentie had om andere bedrijven zwart te maken...jij verlaat je ook op uitspraken van andere bedrijven. Hoe hoog is daarvan het waarheidsgehalte...
Voor pas geoogste en niet verwarmde honing kun je alleen terecht bij een goede Nederlande imker.
Bovenstaand probeer ik je al een tijdje duidelijk te maken. Geeft niet, maar begrijpend lezen is ook een vak, he...
Overigens komt EKO honing van De Traay qua consumptiehoning nog redeijk tegemoet aan inhoud van een goede honing, dat terzijde.
Even lf topic,
dit topic is van Michelle die een vraag had, ik zie nu dat er heel erg heen en weer geschopt wordt, een grimmige sfeer hangt, een waarschuwing van de mods, een verzoekje van Michelle. Misschien beter een eigen topic te openen om verder te discussiëren over honing enzo??
Dat weet ik niet zeker, jij wel ? Ik vind het raar dat een fabrikant ontgeurde kokosolie af kraakt terwijl ze dat zelf ook verkopen. Dat maakte me nieuwsgierig en ben gaan zoeken. Biologisch producerende Europese fabrikanten van kokosolie persen koud (kokosolie met geur) of passen stoomdestilatie toe (kokosolie zonder geur).
Qua honing denken we ook hetzelfde. In augustus en september staat hier een imker op de markt met honing uit de duinen. Volgens 'de deskundigen' hier moet er koud geslingerd op de pot staan. Dat staat er dus niet op. Op de honing van de Kruidvat staat wel koud geslingerd. Grote kans dat mensen dan honing bij de Kruidvat kopen. Dat vind ik ECHT een gemiste kans !
Honing, kokosolie, zaden en pitten, noten, Kefir e.d. kan een nuttige aanvulling op het menu zijn.
Dan verschillen we helaas van mening, want ik vind het niet 'raar' en ik lees nergens of hij vertelt nergens dat hij Nederlandse bedrijven in die zin afkraakt. Mocht dat anders zijn, dan wil ik mijn mening nog wel eens herzien. Tot nu toe is daar geen aanleiding voor. Op het moment dat iets 'koud geperst' ontdaan wordt van toxiciteit komt er altijd bewerking aan te pas, op wat voor manier dan ook. Een totaal ander voorbeeld is vis- of krillolie; tegenwoordig zijn daar bijzonder goede koude-extractiemethodes die zeer goed zuiveren zonder dat het product inboet aan kwaliteit.
Over honing denken wij waarschijnlijk niet hetzelfde. De EKO-kwaliteit van De Traay vind ik redelijk goed te noemen ten opzichte van andere niet biologisch-dynamische imkerboeren. http://edepot.wur.nl/49597
Dan is mijn eigen ervaring door de jaren heen met Manuka honing zeer goed en ook hierover kan heel wat verzonnen worden.
Iemand is niet altijd in staat om rechtstreeks van een imker te betrekken, dan nog is de vraag of je wel altijd 'verse' honing krijgt, want ja, echt waar...honing rechtstreeks van imkers bij jou in de buurt wordt ook nog wel eens ingevroren dus ook een bewerking, zonder dat het veel inboet aan kwaliteit en een volk behandelt op ziektes waar ook bedenkingen over zijn. Zo is het altijd wat.
Wat ik voor mijn eigen honden wel belangrijk vind, zijn de pollen uit eigen streek en dat krijgen ze dan ook zeer regelmatig. Er zijn prima biologisch-dynamische imkers in elke regio te vinden die goede pothoning verkopen.
Maar bied je hem dan helemaal geen kauwkluiven aan, zodat zijn tandvlees en gebit goed worden onderhouden? Een hond kan zijn koppie zo goed leeg maken en in zijn element voelen enkel al door wat langdurig kluifwerk.
Wat is óók niet goed, waar heeft hij last van?
Op deze manier geadviseerd vind ik het een zeer nuttige tip.
Het is duidelijk wat je nodig hebt en waar je het kunt vinden.
Net bij een imker geweest elke honing is dus geslingerd/koud geslagen ook die in de gewone winkel,verschil tussen oa zijn honing en die in de meeste winkel is dat die van de meeste winkels uit het buitenland komen oa China en daar hebben ze andere regels.
Koud geslagen staat ook niet op de verpakking omdat ze dat er niet mogen opzetten,en hij vertelde ook dat de benaming koud geslagen/geslingerde honing zever is omdat je honing niet warm kan slingeren...
Bio honing is volgens hem ook een groot onzin verhaal zeker in NL in Belgie is die miss nog wel te krijgen maar dan enkel van de Ardennen omdat daar de minste lucht verontreiniging is en dan nog,tot zover de uitleg van de imker.
De eis voor bio honing is ook zeer mager.
De bijen verzamelen hun nectar in de ongerepte natuur, waar geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, minimaal 7 kilometer van industrie of verkeer. Ik heb een ander beeld in mijn hoofd bij ongerepte natuur.
hoi allemaal
mijn sledehonden ALASKAN-HOUNDS moeten in de winter echt supper hard werken,daarom krijgen mijn honden ook veel vlees te eten,roodvlees en runds vet met daar
wat plantaardige olie er door,dit voer ik mijn honden
al zo lang ik sledehonden heb,en dat is al verdomd lang,laat niemand tegen mij zeggen dat brokken van welk merk dan ook beter is als vlees, hetgeen wat wij vergeten is dat een hond nog ten alle tijden een
CARNIVOOR is wat nog steeds wil zeggen VLEESETER wie zijn wij dan om een hond iets anders te geven als vlees,als je een hond wat brok geeft zal hij het echt wel eten,maar we moeten ons afvragen? of dat wel goed voor de hond is???? en ik denk van niet,het blijft ten alle tijden een CARNIVOOR dus vleeseter,dat is zeker dat ik weet,en ik denk vele met mij ik moest dat
even kwijd
grt hans mast
Janken met honden ben je nog vergeten te melden (geen slecht boek trouwens) en je zou de d in kwijd moeten veranderen in een t bij je copy past tekst
BTW een CARNIVOOR is niet enkel een vleeseter.
Ik miste je al in dit topic Hans! :)
Maar je gaf voorheen toch schapenvet?
Mijn honden sinds kort op carnibest. Ik hoop dat de jongste dan minder spuugt. Reageert erg slecht op brokken.
Wat betreft energie geloof ik niet dat het veel uitmaakt. Ze zijn er toch op gemaakt daarvan te kunnen leven. Maar kan verschillend zij. Die hussen van mij zijn erg actief maar werken wel veel maar eten doet de oudste als hij behoefte heeft en anders niet. Maar daar zijn ze wel ook op gemaakt. Met carnibest eet ie wel altijd trouwens.
Maar carnibest heeft toch verschillende voeding? Voor "normale" , overgewicht en actieve honden. Als je merkt dat hij door het werken meer energie nodig heeft kan je die toch overwegen? Als ik van de winter weer ga trainen met ze overweeg ik ook de energieke variant te nemen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?