Eend is geen rood vlees.
@ts: ik zou niet ineens veel vet voeren. Als je wilt combineren zou ik bijvoorbeeld lamsribben (Bij een gevorderde barfer natuurlijk) OF lamsvlees geven met daarbij natuurlijk ander barf spul en een groente mix met oa zoete aardappel en quinoa.
Er is wel een manier om de hond meer voedingsstoffen uit het eten op te laten nemen. Dat is door niet alle dagen compleet te voeren, maar per week compleet te voeren. Je last dan een dag in met alleen vlees, een dag met bot en orgaan, een dag met vis, een dag met pens en groente en een vastdag met daarvoor een dag van 1,5 tot dubbele maaltijd. De grote maaltijd geef je na de trainingsdag en op de vastdag geef je rust.
De dubbele maaltijd zou ik wel opbouwen. Op de vastdag geef je dus geen eten of snacks of kluiven etc. Je kan wel een theelepel honing mengen met lauw water.
Ook voeren na de laatste wandeling en daarna allemaal gaan slapen (dus geen prikkels meer) helpt.
Je zou ook dagelijks een theelepel koudgeslagen donkere honing kunnen geven. Geeft niet alleen energie, maar is goed voor het hele lijf.
Sorry hoor eend is wel degelijk rood vlees van gevogelte is oa:gans,eend,duif en struisvogel rood vlees En ik bedoel vet ook niet dat je dan een berg puur vet moet geven he gewoon een wat vettere diersoort...
Nee, het is wit vlees.
Rood vlees: het spiervlees van zoogdieren als runderen (kalfsvlees), varkens (o.a. wilde zwijnen), schapen, geiten, paarden, hazen, hertachtigen en reeën. Ook het vlees van sommige vogels zoals eenden, duiven, struisvogels, emoes en ganzen worden onder rood vlees geklasseerd.[2] Vlees van deze dieren dat in gerechten is verwerkt valt ook onder deze categorie; bijvoorbeeld lasagne, moussaka, ravioli en bijvoorbeeld als gehakt in pasta's. Rood vlees onderscheidt zich van wit vlees, zoals dat van gevogelte, door de concentratie myoglobine in spiervezels. Rood vlees bevat relatief veel myoglobinerijke dunne spiervezels (type I spiervezels) met hoge aerobe capaciteit (met veel mitochondriën), die langdurig kunnen werken, zonder rustperiode.
Wit vlees: het spiervlees van pluimvee en ander gevogelte. Onder pluimvee wordt gerekend: kip (bv. kipfilet, braadkip, kipnugget) , kalkoenen, konijnen, en parelhoenders. Ook wild gevogelte (zoals kwartels, fazanten en patrijzen) bevat wit vlees. Wit vlees is relatief rijk aan brede vezels (type II spiervezels) met hoge anaerobe capaciteit, die in het algemeen in korte, snelle uitbarstingen werken.
Rood vlees: Alle het soort vlees wat je kan bedenken wat niet onder een van de hierboven genoemde categorieën valt is dus eigenlijk rood vlees. Rood vlees is het spiervlees van zoogdieren. Hier valles bijvoorbeeld varkens, runderen, reeën, schapen, geiten, paarden en hazen onder. Ook sommige soorten gevogelte eenden, duiven en struisvogels vallen onder de categorie rood vlees.
haha roosje en waarom moet ik sorry zeggen?
Myoglobine is een eiwit wat goed zuurstof bind en dus voor meer zuurstof in de spieren zorgt. Rood vlees heeft meer myoglobine.
http://www.mijnreceptenboek.nl/ingredienten/gevogelte/eendenborstfilet.html
sla je dus met eend 2 vliegen in 1 klap rood vlees en een hoger vet % dus ideaal voor zware inspanning
Ik kan geen links of tekst plakken, is een bug.
Dit is het laatste wat ik in de zinno discussie toevoeg:
Wit en rood vlees zijn Engelse termen. Rood vlees is vlees dat na bereiding rood van binnen is.
Eend maak je door en door gaar en is dus na bereiding normaliter niet rood van binnen.
lol welke kok maakt nu eend door en door gaar eend eet je rosé...neemt niet weg dat eend onder rood vlees valt zoals oa ook duif,struisvogel. Je weet toch waarom je eend rosé kan eten en niet bv kip?
Rood vlees is een benaming voor roodkleurig vlees. Het vlees wordt meestal geslacht uit volwassen zoogdieren en sommige vogels (bijvoorbeeld eenden). In de voedingsleer is rood vlees echter alleen van zoogdieren. Rood vlees verwijst niet naar hoe goed een stuk vlees wordt gekookt, evenmin naar de kleur nadat het gekookt is.[1]
Volgens de gastronomie is rood vlees donkerder gekleurd vlees, in tegenstelling tot wit vlees. De exacte definitie varieert naar tijd, plaats en cultuur, maar het vlees van volwassen zoogdieren, zoals koeien, schapen en paarden wordt altijd beschouwd als rood, terwijl het vlees van de kip en het konijn altijd beschouwd wordt als wit. Het vlees van jonge zoogdieren, zoals kalveren, schapen en varkens wordt traditioneel beschouwd als wit, terwijl het vlees van de eend en de gans wordt beschouwd als rood.[2]
bronnen:
Geen van beide heeft gelijk, of je kan stellen dat jullie beide gelijk hebben. discussie over ;)
Rood vlees is rood omdat er veel myoglobine in zit. Myoglobine is een stof die verwant is met de hemoglobine in onze rode bloedlichaampjes, maar neemt de zuurstof gretiger op dat de hemoglobine. De myoglobine in de spiercellen onttrekt dus snel de zuurstof aan de hemoglobine uit het bloed in de haarvaten zodat die zuurstof onmiddellijk beschikbaar is voor het spierweefsel. Hoe harder een spier moet werken, hoe meer myoglobine. Vandaar dat bijvoorbeeld de borstspieren van eenden (die vliegen) rood zijn, en de vliegspieren van kippen niet. Dus dit maakt dat als je naar de spieren van de eend gaat kijken deze geklasseerd worden onder rood vlees omdat ze voldoen aan de eigenschappen van rood vlees.wit vlees bevat weinig myoglobine rood vlees veel en eend bevat dus veel myoglobine. verder Wikipedia is als geloven in de paashaas
Ik filter gewoon even de voor mij nuttige info uit deze discussie en ga me daar verder niet mee bemoeien;)
@ Roosje: dus volledig overgaan op barf is dus eigenlijk sowieso beter voor sport/werkhonden dan kvv?
ik dacht; interessant, even lezen
maar ik snap er geen saus van, abracadabra, lijkt wel of ik wiskunde sommen zit te lezen haha
@ Suzanne: ja dat ga ik zeker doen;) ik ga het denk ik eerst met volledig barfen proberen:) even uit nieuwsgierigheid, welke brokken voer jij nu?
Ik bedoel Maart in bovenstaande reactie! Sorry!!
Hahaha???? het is inderdaad een hele studie...
Naar koudgeslagen honing kun je lang zoeken. Dat bestaat niet.
Nee, het zit hem in de structuur van de vezels, eend is rood vlees
De classificatie van 'gevogelte' in het algemeen is 'wit vlees' volgens alle normen van het Voedingscentrum. Het myoglobine gehalte is bepalend voor een grensbepaling naar 'rood vlees'. Tam eend en zelfs tam konijn vallen voornamelijk onder 'wit vlees' en hebben weinig myoglobine in vergelijking met wilde eend en konijn, dat bewogen en gevlogen heeft. Ten opzichte van grotere zoogdieren is het myoglobine gehalte in gevogelte betrekkelijk weinig en neigt naar de bovengrens van 'wit vlees'. De groep 'gevogelte' is op zich uiterst geschikt voor honden met nier- en leverproblemen. Kalveren en andere jonge dieren van grotere zoogdieren bevatten overwegend minder myoglobine dan hun oudere soortgenoten, waardoor ze onder de classificatie bovengrens 'wit vlees' vallen. Naarmate ze opgroeien vallen ze onder de classificatie 'rood vlees'.
Maar dan bevat lam dus ook minder myoglobine dan schaap. Dan kun je dus nog beter schaap dan lam geven??
Stanley&Whooper lees je link nu eens goed en post dan eens de juiste uitleg,nu laat je uitschijnen dat eend wit vlees is wat totaal niet in die link beweerd wordt,Nu meeste eend gevoor hond zal meestal wild eend zijn is niet voor niks dat er altijd een waarschuwing is voor een kogeltje meeste gebruikte eenden bij barf kvv zijn trouwens de Anas platyrhynchus (waterwild) Verder de classificatie eend is wild en niet gevogelte...
Kan je zeker wil niet zeggen omdat er een diersoort niet genoemd is dat deze niet geschikt zou kunnen zijn. Nu lam bevat wel iets minder verzadigt vet tov schaap vandaar dat ik het met eend combineer.en is ook meest voorhanden bij mijn barf/kvv leverancier
Ik heb het niet over de inhoud van die link, maar over de adviesgeving van het Voedingscentrum....
En dat de classificering ervan in gradaties is opgedeeld. Tam eend is gevogelte, wilde eend is wild...
Meeste eend voor hond voorhanden is dus tam eend en niet wild. Veel honden lusten geen wilde eend.
Dat is ook wat ik van jou ken....geen 1 hond is hetzelfde...
De meeste sporthonden trekken het echter wel goed door.
De tamme eend wordt voornamelijk door ons de mens gegeten ga maar eens bv naar lupa ligt het altijd vol van de geschoten mallard eenden. Trouwens zonder vel zijn de voedingswaarde van beide niet zo heel groot,buiten het vet.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?