De agressie van mijn 2 jarige hond jegens andere reuen begint uit de klauwen te lopen.
Heeft het nog effect als ik 'm laat castreren op deze leeftijd?
Ik kan je hieromtrent geen advies geven. maar wel ff een upje
Het schijnt dat castreren geen garantie is dat de agressie afneemt. Ik zou eerder aan de slag gaan de de agressie. Daar valt veel aan te doen. Als het al agressie is, heel vaak schuilt er angst achter!
Castreren geeft inderdaad absoluut geen garantie voor gedragsveranderingen. Het beste is om dit problem voor te leggen aan een deskundige, en er dan samen aan te werken
Je hond lijkt op een saarloze wolfshond, weet je wat de ouders zijn??
Mijn vorige hond, een labrador/rottweiler kruising was ook niet meer te houden.
Na een wandeling had ik de blaren in mijn hand, van het geruk en proberen in toom te houden van zijn uitvallen.
Hij is ook rond de twee jaar gecastreerd en het verschil was enorm!
De enige die je écht van advies kan dienen is de dierenarts, uiteraard.
Maar ik persoonlijk ben dus geneigd "ja" te antwoorden op je vraag.
Castratie helpt alleen bij sexuele driften.Ik heb een hond die zeer hevig is als hij moet trainen en heb hem gecastreerd het heeft niks geholpen.Wat mijn da ook gezegd had.
Heb een mooi voorbeeld van een reu die ook agressief was tegen andere reuen, en na chemische castratie en daarna gehele castratie ze karakter omgeslagen. Geen agressie meer en gaat het soms heel mooi ''uit de weg'' maar castratie geeft echter GEEN garantie hoor! zijn er ook bij die net zo of bijna net zo agressief waren. Ik zou het eens met je dierenarts overleggen en raad je aan voor je hond te castraren wat aan de agressie naar andere reuen te doen. Ga eens opzoek naar een gedragstherapeuten. Die kunnen je zo helpen! Mocht je dan alsnog of extra erbij je hond willen laten castreren, is dat toch prima.
Mijn reutje is op 7 jarige leeftijd gecastreerd vanwege medische reden.
Bij hem merk ik dat zijn gedrag rustiger en volgzamer is geworden.
Hij blijft veel meer bij me en is lang niet zo geïnteresseerd in andere honden.
Maar hij was sowieso nog nooit agressief geweest dus een heel goed voorbeeld is het waarschijnlijk niet.
Castratie beïnvloed de hormoonhuishouding in een hond. Dat wil echter niet zeggen dat het agressie beinvloed. het kan heel andere effecten hebben. Ook vervelende effecten op het gedrag. Castreren is geen zekere manier agressief gedrag te beperken. Daar helpt alleen de eigenaar tegen door dat gedrag te identificeren en aan te pakken.
Om welk ras draait het? En hoe ga jij met je hond om elke dag, ik bedoel hoevaak wandelen, ga je met hem spelen of sporten? Kan heel veel bijdragen aan agressie problemen. Zo kan je hond bijvoorbeeld veel te veel opgekropte energie hebben, en daardoor zelf compleet uit balans raken. Dan is het gauw opgelost door het meer te laten bewegen en die energie te drainen. Als het een hormonal probleem is, dan is castreren inderdaad een optie. Agressie uit angst is een lastige, maar ook beweging is het sleutelwoord. Veel positief belonen, en zorgen dat je hond zelfverzekerder word.
Volgens mij was dit al eens eerder voorbij gekomen. Ik kan me niet voorstellen dat er nu andere reacties zullen komen als de vorige keer. Of hoop je dat er nu iemand is die gaat vertellen wat JIJ wil horen?
https://www.hondenpage.com/hondenforum/171516/castreren.-wel-of-niet?.php&utm_expid=1508167-8.m8hCHUkuSO2Q4o4kNhUNdw.0
Dit soort commentaar mag je achterwege laten, hier heb ik niets aan.
Ik had het je best even willen uitleggen hoe 't zit als je gewoon even normaal had gevraagd.
De kans dat er dit keer wél iemand tussen zit met een goede suggestie is erg groot.
Robbie, Als je wil kunnen we wel even privé erover praten.. misschien kan ik je dan verder helpen
Chemische castratie eerst? Is dat een mogelijkheid ?
Castratie helpt alleen als de agressie ook daadwerkelijk te maken heeft met de hormoonhuishouding. Je kunt er achter komen door je hond chemisch te castreren. Er wordt dan een chip ingebracht die voor ongeveer zes maanden werkt. Het is net alsof de hond echt gecastreerd is.
Er zijn positieve en negatieve ervaringen. Een negatieve ervaring was bij de neef van mijn moeder. Die hond was agressief naar reuen en helemaal gek op pups en teefjes. We gingen terwijl hij chemisch gecastreerd was op bezoek met Evy, die was toen vijf maanden. Pup en teef. Binnen no time probeerde hij Evy te bijten. Zoals voor zich spreekt zijn we weer vrij snel gegaan. ;) Bleek nu dat de reu geen onderscheid meer maakte tussen reuen en teven en maar naar alles ging uitvallen.
Het geeft zoals gezegd inderdaad geen garantie dat het effect heeft.
Wel haalt castratie vaak de 'scherpe randjes' eraf want het trainen makkelijker kan maken.
Wat je zou kunnen overwegen is om eerst een chemische castratie te doen en zien hoe dat uit pakt.
Robbie, je hebt het al eens gevraagd, maar dat doet niet ter zake voor nu.
Je hond is nog zo ontzettend jong, 2 jaar , nog niet eens gesetteld, de ene hond is natuurlijk eerder gesetteld dan de ander. maar ga er mee aan de slag. castratie is niet heilig, castreer als het medisch noodzakelijk is.
je kan ook een trainer contracteren, die zijn er genoeg die met je aan de slag willen en kunnen gaan, er is nog van de week een berichtje langs gekomen waar een trainer werd aangeraden, zelfs door mij, die komt bij je thuis of je gaat daar naar toe, en hij bekijkt je hond , ziet wat er aan de hand is en je kan samen met hem aan de slag. zal even gluren waar ik het gelaten heb.
Nelis verhoeven, heb even moeten zoeken, een hele goede, zou daar contact mee opnemen.
Zijn vader is een Tsjechische wolfhond en zijn moeder half Tsjech en half Malamute.
Wij lopen erg veel. wanneer het kan lopen we 5 keer per dag. sowieso elke dag een wandeling van 13 kilometer. Op de wat drukkere dagen lopen we maar 3 keer per dag maar dat komt zelden voor.
Om de paar dagen zwemt hij een uur. Ik laat 'm buiten het dorp uit waar lange, rustige en overzichtelijke wegen zijn en dan loopt hij los.
Op commando "volg" loopt hij strak naast mij en met het commando "toe maar" mag hij even gaan snuffelen.
Als we niet wandelen ligt hij te slapen onder mijn bureau terwijl ik bezig ben. Eigenlijk is hij maar zelden wakker als we thuis zijn.
Opgekropte energie is goed mogelijk maar in dit geval denk ik dat dat het niet is. Als dat het wel is dan hebben we echt een probleem want er is no way dat hij nog actiever kan zijn dan dat hij nu al is
Koop een boksbal als je van je persoonlijk frustraties af wilt. Mensen persoonlijk aanvallen zit niemand op te wachten.
Kappen nou.
Wauw! Prachtig dat je zoveel met je hond doet! kunnen veel mensen nog iets van leren
Het lijkt me inderdaad niet dat opgekropte energie in deze de oorzaak is haha! Onzekerheid kan wel een rol spelen, zeker in dit soort rassen. Deze rassen zijn nauwer verbonden met de wolf, en hebben nog veel karaktertrekken hiervan.
Is goed.
Dank! Ik ga 'm opzoeken.
Opgepropte energie kan, maar lijkt me uit dit verhaal sterk. Je kan hem ook binnen wat zoek hersenwerk laten doen als zoekwerk naar wat lekkers. Google naar hersenwerk voor honden en je komt heel wat leuke dingen tegen!
Tegen die agressie naar reuen adviseer ik je er een GT (gedragstherapeuten voor honden) bij te halen voor je je hond laat castreren. Omdat castratie GEEN garantie geeft om agressie te verminderen. Via een GT haal je ook uit waar de agressie naar reuen eigenlijk vandaan komt en gaan ze dan aan een oplossing werken. Kan zo zijn dat de agressie totaal niet aan wel of niet castreren ligt
KLIK HIER! eens om een GT te vinden in jouw buurt eventueel. (klik op kaartje links boven op je provincie) Of je kan er ook naar google.
Ik denk dat niemand vanachter hun scherm jou kan zeggen of het gaat werken of niet.
Als je wil weten wat voor effect het zal hebben op Logan, kun je hem chemisch laten castreren. Merk je een gedragsverandering en bevalt deze goed, dan kun je hem definitief laten castreren. Is er geen verandering of juist een negatieve verandering, dan moet je de oplossing elders zoeken.
Onze reu is op 2,5 jaar gecastreerd vanwege een medische reden (knobbel bij de ballen) maar ik kan niet zeggen of dit een groot effect heeft gehad op z'n gedrag. Niet tot nauwelijks, eigenlijk.
Ik zag ook dat je het al eerder hebt gevraagd.
Hij is agressief, als hij aan de lijn zit? Los loopt?
Je kan nl wel veel wandelen, maar aan het ras te zien, heb je een erg slimme hond, laat volwassen en die moet je ook geestelijk aan het werk zetten ( elke hond overigens) Misschien is hij ook door zijn „agressie" wel zn grenzen aan het opzoeken. Als je alleen met hem loopt, kan het zijn dat dit hem gewoon niet bevredigd. Je loopt met je hond, hond gaat zijn eigen gang, jij doet je eigen ding. Zo wordt hij wel lichamelijk moe maar niet geestelijk.
Ik denk en vrees dat je je hond te weinig uitdaging geeft.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?