Ik ben op voorhand met haar geweigerd.. Deze school wil geen grote 'agressieve' rassen.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Wat moet ik volgens jou doen dan? Wil het echt goed doen, en op zoek naar dé tip.!
Zie het momenteel ff zwart in..
Die van mij pakt me wanneer ik haar corrigeer, met haar speel, naar de keuken loop.. Als ik naar de keuken loopt neemt ze een aanloopje van een meter om in mijn kuiten te gaan hangen. Ook uit reflex idd reageer ik daarop, is nogal gevoelig en ik ben niet heel kleinzerig. Als dit dagelijks 10x per dag gebeurt verhef ik mijn stem ja. Ben al blij dat ik uit reflex niet een klap geef of mijn been losschut.
Het klopt wel dat dit een logische reflex van je is, maar voor de hond niet.... Wij hebben hier 18 honden rondlopen en inmiddels een beetje ervaring in het opvoeden. Wat ik zelf doe bij een bijtgrage pup is niet de hand wegtrekken maar juist net even dieper in de bek duwen. Ik kan je verzekeren dat een pup dit niet leuk vindt en na 2 of 3 keer geprobeerd te hebben stoppen ze hier dan echt mee.
Er zijn verschillende manieren om het in een stoel springen af te leren. Het meest hondvriendelijke is dat wanneer de stoel niet gebruikt wordt door mensen er voor te zorgen dat de hond er simpel weg niet op kan. Er zijn ook mensen die een muizenvalletje op de stoel zetten waardoor deze afgaat als de hond erop springt, zelf nooit geprobeerd, maar schijnt ook goed te werken. Verder zijn er ook mensen die werken met een schrik methode. Zodra ze zien dat de hond op de stoel wil springen gooien ze een blikje met steentjes tegen de stoel aan waardoor de hond schrikt. Onze honden mogen als er geen mensen op zitten op de stoelen liggen, dus zelf ook niet geprobeerd.....
Maar eigenlijk moet je te allen tijden alert zijn en proberen het te voorkomen. Zodra je ziet dat de hond naar de stoel wil lopen moet je al reageren. Desnoods doe je een lange lijn aan de hond zodat je grip hebt op de situatie en hoef je de hond niet aan de halsband van de stoel af te trekken.
Als ze je weer bijt, kijk haar in haar ogen, hand om haar snuit om mond dicht te houden, en dan streng "nee" of "foei" zeggen.
En dat terugbijten moet je ook hard doen hoor, in haar poot, tot ze piept, want dat doe jij ook.......
Kijk maar hoe de moederhond dat doet bij haar pups, als ze haar bijten, bijt ze ook terug hoor of ze krijgen een flinke snauw.
Jij bent de baas tenslotte
Ik piep idd haha, toch n lachje bij me vanavond;)
Morgen bijt ik terug. Gaan nu maar eens slapen, ben de dag aardig moe.
Dank jullie allen voor de reacties, lucht me ff op erover te praten.
Slaap fijn.
Het bijten/escaleren gebeurt dat na fysieke correctie, verbale correctie, de hond dreigend benaderen?
Ook na correctie idd, maar ook tijdens het spelen, naar de keuken lopen, aan/ aflijnen met wandelen. Wanneer ze moe is, s' morgens als ze 8uur geslapen heeft en dus blaakt van de energie. Benader haar niet dreigend m.i. Vind telkens wel weer mijn rust om haar op een rustige manier te corrigeren.
Ze doet het zomaar uit het niets als ik op de bank zit en zij is aan het spelen en komt bij mij in de buurt, dan springt ze met voorpoten op de bank en hapt in de benen..
Wat moet ik volgens jou doen dan? Wil het echt goed doen, en op zoek naar dé tip.!
Zie het momenteel ff zwart in..
Quoten lukt even niet, dan maar zo.
Auw of Nee roepen heeft geen zin, dit begrijpt een pup niet. Wat ik zelf doe is een soort jammergeluid maken die pups onderling ook maken als het te hard gaat. Als onze pups (waaronder ook Duitse Herders) stoppen met bijten.
Als ik je verhaal lees heb je wel een hond met karakter, wat het voor jou lastig maakt. Voor mijn eigen honden haal ik altijd grote botten van de slager (of als we zelf slachten krijgen we de botten weer mee terug). Hierdoor voorkom ik dat de hond in huis overal op gaat lopen bijten. Die van ons kunnen er uren zoet mee zijn.
Verder zoals ik al in reactie op Ingrid aangaf, als een pup naar mij hapt dan steek ik mijn hand dus rustig even dieper in de keel. Ik draai het dus als het ware om. Jullie vinden het niet prettig om "gebeten" te worden, maar bij mij vinden de honden het niet leuk dat mijn hand verder in hun bek gaat......
Als ik naar de keuken loopt neemt ze een aanloopje van een meter om in mijn kuiten te gaan hangen.
Zodra ik zou merken dat ze dit zou willen doen zou ik mij direct omdraaien en even heel diep naar haar grommen, tja ben zelf ook bijna een hond erbij geworden.....
Mag ik hierbij even melden dat we geen corrigerende middelen toestaan op HP..
En of dat dan een ketting is...of een gebit...
Ik wil...en met mij waarschijnlijk een heel groot aantal leden, het afraden om dit soort rassen te gaan lopen bijten alsof je ook maar enigszins een andere hond kan gaan lopen nadoen.
Zo te lezen hebben we het hier over een pup die in het rood staat , niet waarschuwt, en iets heeft geleerd als ..."hee er komt aandacht".
Ga dus geen Tarzan uit lopen hangen met een romantisch idee om op deze manier te gaan communiceren met je hond.
Zeker bij bepaalde rassen.
Ik weet het, iedereen is tegenwoordig verzekerd met de ziektekosten.
Maar ik heb geen idee hoeveel pastichechirurgie behandelingen er worden vergoed.
Echt ronduit levensgevaarlijk..is het niet voor het baasje, leer je de hond heel netjes dat ook mensen dus kunnen bijten..
Leuk…als het buurjongetje eens tegen je hond aanloopt als hij in het rood staat.
@gea; dank je voor je uitleg! Het is idd eentje met karakter.
Ik zal je tips proberen morgen, met 18honden heb je meer ervaring dan ik;)
Ik denk dat je misschien beter hulp van een gedragstherapeut kan zoeken. En dan iedereen die over dominant begint en fysieke correcties wil gebruiken mijden als de pest.
Je hebt zelf al gemerkt dat de boel escaleert en dat jij in eerste instantie aan het kortste eind trekt.
Ik kan me je wanhopige gevoel goed voorstellen! Zo'n heftige pup ken ik ook niet.. een dame met een kop erop!
Misschien in huis van die gewatteerde laarzen of dikke beenwarmers dragen, dat als ze je kuiten grijpt, ze niet meteen in je vel hangt?
En ik las dat ze het niet zo erg vindt om op de gang gezet te worden, maar ze zal het ook niet superleuk vinden toch?
Je schreef dat je haar eerst corrigeert en dan op de gang zet, maar dan heb je al aandacht gegeven.. het beste zou zijn om totaal geen reactie te geven. Misschien een kort lijntje aan haar halsband laten bungelen, zodat je haar heel makkelijk en zonder woorden/aankijken naar de gang kan begeleiden als ze je bijt. Niks zeggen, niet aankijken, gewoon opstaan, lijntje pakken en de gang in.. na 5 minuten de deur weer openzetten en haar totaal negeren. Is ze weer 15 min in de kamer en rustig, dan weer even aandacht geven (klein spelletje of even bij je roepen en aaitje geven of snoepje geven.) Gaat ze weer bijten: zonder woorden de gang weer in etc..
Het kwartje zal echt gaan vallen, maar kan lang duren als ik t zo lees. Succes!!
Voor iedereen die wilt terugbijten enzo kijk svp naar het you tube filmpje van
Victoria Stilwell, top 10 difficilt cases: Diesel.
Dit is een hond die in alles en iedereen bijt, tegen mensen oospringt en vreselijk ongecontroleerd en ongemanierd gedrag vertoond. Hij wordt op een zeer hondvriendelijke manier opgelost. Binnen een week is zijn gedrag compleet verdanderd. Zonder enig vorm van geweld, of fysieke correcties!
Je pup weet totaal niet waar ze aan toe is, bijten is naar de gang en bijten is ook weer niet naar de gang, bijten in een snoer is eerst aandacht, en dan naar de gang. Je pup is op zoek naar grenzen en die geef je haar niet!
Je moet echt concequent zijn. Na 10 minuten hapte ze je, gelijk naar de hal. Een snoer in de mond, niet eerst corrigeren(is aandacht) haal het snoer uit dr mond, bekje krijg je open, en gelijk naar de gang.
Je zegt dat de gang niet meer werkt omdat ze gaat liggen, reken maar dat het werkt, reken maar dat ze die afzondering als niet prettig ervaren, reken maar dat in dat koppie hard gebaald wordt.
Als je 's ochtend beneden komt, is ze druk, gelijk even naar de gang. Je pakt dan 2 bijt speeltjes, bvb een bal aan een touw en een pluche lang beest, speelrjes die je door een touw een eindje van je hand af kan hebben, haalt haar uit de gang en gaat met haar spelen. Een pup wilt bijten, een pup moet bijten, alle pups bijten, leer haar alleen dat je met haar speelt als ze in iets anders bijt dan jou! Als ze perongeluk in jou bijt, naar de gang, even, kort haal haar weer terug en weer spelen. Gooi een speeltje weg waar ze achter aanrent, ga met haar aan een trekspeltje samen trekken en laat haar gerust winnen, zo versterkt je haar zelf vertrouwen.
Daarna ga je lekker buiten met haar wandelen. Maar speel met haar, speel heel veel met haar! Heb je een kauwkluif of een bot! Bijten en kluiven willen ze. Na het wandelen een kluif geven en ze is zoet. Blijf veel met haar spelen met trek speeltjes. Bijten in jou elke keer naar de gang, al moet dat de eerste week 10.0000 x en al moet dat de hele dag om de 10 minuten alleen door concequent te zijn, maar dan ook echt concequent te zijn en heel veel met je hond gaan spelen en werken, zal ze weten wat er van haar verwacht wordt. Ook zal ze zien dat het fijn is positief met jou als baas bezig te zijn. Bijten is gang, je gedragen is lekker spelen met de baas.
positief met haar bezig zijn.
Leren zitten, voertje, naam roepen en komen is voertje en dan even een trekspelltje. Heeft ze een bal in dr mond, zeg het woordje los, bied een voertje aan, ze laat los, pakt het voertje en braaf.
Ik heb een kartonnen doos, vul ik met lege wc rollen, verstop in voertjes in en die moet mijn hond zoeken, super leuk. Verzin nog meer leuke dingen te doen met je hond, zo zul je zien, het bijten in jou wordt minder en het wordt leuk met je hond bezig te zijn.
Ik heb een rottweilerpup van ongeveer 17 weken. Wat me vooral van Zara opvalt is dat ze niet gauw onder de indruk is. Als ik mijn stem ook maar iets verhef, dan gaat ze me aan zitten kijken met een blik van 'denk je nou echt dat je indruk maakt'? Wat bij haar de methode is, is heel rustig en heel consequent zijn. En een rottweiler heeft nou eenmaal geen will to please. Ze doen iets voor je omdat ze het willen of er zelf beter van worden. En een rotti is slim en heeft het door wanneer je niet sterk genoeg in je schoenen staat (ik zeg niet dat dit bij jou het geval is).
in het begin kon Zara ook gemeen bijten. We zijn toen een strakker schema aan gaan houden waarbij ze gedwongen rust in de bench krijgt. Dit werkte heel goed. Verder is een rustige nee al voldoende.
Hoeveel beweging geef je je pup? Kan hij zijn ei kwijt? En (zal er wel overheen gelezen hebben) hoe oud is de pup?
Waarom lokken met iets leuks? Gewoon pakken en 'nee' zeggen lijkt me duidelijker. Anders wordt het wel heel leuk om in de stoel te gaan zitten --> spelen, of iets lekkers..
Helemaal eens met Landseer!!
Wees voorzichtig om de "strijd" aan te gaan met haar, want voor haar is het een leuk spelletje en jouw frustratie wordt alleen maar groter.. En als ze straks groot is dan wil je dit helemaal niet hebben.
Jammer genoeg spreek ik uit ervaring
Lycan was ook zo'n bijtertje. In het begin wilde ik het lief oplossen door gewoon te zeggen dat het niet mocht, dat werkte totaal niet natuurlijk en meneer ging steeds harder bijten. Je stil houden en het negeren is niet te doen, tenminste dat was t voor mij niet, ik heb dat ook serieus geprobeerd maar het deed gewoon te veel pijn..
Wat hier ook uiteindelijk de oplossing was, hem in de gang zetten. In het begin dat ik dit deed moest ik hem letterlijk in de gang zetten, dus heeft hij een tijdje binnen zn halsband gedragen (hij was al heel snel niet meer te tillen zo zwaar) Ik ben wel altijd blijven waarschuwen, eerste x bijten was PAS OP!! Tweede keer bijten was deur naar de gang open, Lycan in de gang, deur weer dicht. Na een week hoefde ik na de eerste waarschuwing alleen nog de deur van de gang open te doen en te zeggen: Ga dan maar weg.. Dan ging hij zelf in de gang liggen.
Na een paar minuutjes zette ik dan de deur open (hij moest dan wel stil zijn hoor) zonder iets te zeggen en de ene keer kwam hij gelijk binnen en de andere keer was ie in slaap gevallen op de deurmat
Hiermee was het bijten heel snel nagenoeg over op een enkel incidentje na.
Bij Lycan had het meer oorzaken, hij ging bijten als hij moe was en als hij zn zin niet kreeg of zich verveelde.
Niet om je bang te maken ofzo, maar ik ben met Lycan ook op puppycursus geweest, Lycan is ook een "vecht/agressieve" hond
Lycan verveelde zich dus bij de cursus, wat hij "oploste" door in de riem te gaan bijten en daar een trekspelletje mee te beginnen. Natuurlijk hebben mijn vingers daar ook een x tussen gezeten met een hoop bloed als gevolg natuurlijk
Mijn medecursisten hadden alleen doordat Lycan zo groot was al ontzag voor hem, na dat specifieke voorval waren de meeste bang voor hem, inclusief de trainers. Wat ik hiermee wil zeggen is, zoek aub een hondenschool die ervaring heeft met wat "moeilijker rassen" en niet bang zijn voor ze. Maar wel een die niet werkt met "hulp" middelen als slipkettingen ed want daar bereik je het tegenovergestelde mee van wat je wilt.
Lycan is trouwens nu 2 en uitgegroeid tot een supersociale en lieve relaxte hond! Hij kan prima loslopen, kan met alle honden overweg, ook met kleintjes.
Dus geef de moed niet op het gaat jou ook lukken!! Wees wel heel consequent, bijten is in de gang, altijd! Ook als je bv op visite bent..
Hallo, Ik heb een berner sennen pup van 4 maanden oud. Ook zij bijt en tegenwoordig behoorlijk hard! Ik loop al weken alleen in goedkope joggingbroeken omdat ik het beu ben dat al mijn goede kleding vol met gaten zit. Maar dit wordt ik nu toch echt wel beu! Mijn energie raakt op, grens is bereikt, maar wat kan ze ook lief zijn en wat hou ik veel van haar. Wanneer bijt ze? Tja als ik thuiskom en ze blij is, als ze wil spelen, als ze mijn aandacht krijgt en ze daar blij van wordt, omdat ik iets aan heb met een veter of iets wat beweegt, omdat ik haar riem aan of uit wil doen en omdat ik rondloop in huis. Wat doe ik? Ik pak haar bij haar nekvel (puur omdat het echt heel pijn doet) en ik zeg NEE! Laat ze niet los (wat ze eigenlijk nooit doet) probeer ik mijn kleding of enkel/hand uit haar bek te halen duw haar zachtjes weg en probeer weg te lopen van haar. Zij komt vaak meteen achter me aan, bijt en dan gaat ze de bench in. 5 a 10 minuten later.. ik doe de bench open en ze is weer 'vrij'. Helaas wordt dit 8 op de 10 keer gevierd door haar door jaa.. meteen weer te bijten.. Ook mijn andere hondjes worden er moe van en ook hun bijt ze te hard! In het begin piepte die alleen, maar tegenwoordig worden die steeds gemener omdat ze gewoonweg niet wil stoppen!! En op de hondenschool is ze bang voor andere honden en kruipt ze achter mijn benen weg.. Daar kreeg ik de tip om haar nat te spuiten met een plantenspuit. De meeste honden zouden hier bang voor zijn.. Nou de mijne kan ik zeiknat spuiten.. geen reactie hoor.. Hooguit kijkt ze me aan van wat doe je nu weer? om het behang van de muur afbijten tegen te gaan kreeg ik de tip een tennisbal hard tegen de muur te gooien, ook hier zou ze van schrikken en het bijten aan de muur linken aan iets niet leuks.. Dus ja ik gooi een tennisbal goed hard tegen de muur.. schrikt ze? Nee.. ze pakt kwispelend de bal bijt er 2 keer op en hup terug naar de muur.. Ik heb geen gang.. maar moet ik haar nu als ze bijt elke keer meteen de bench in zitten? Ze heeft er al zo vaak in gezeten dat ze hier nu soms ook uit zochzelf in gaat liggen rusten.. Is dit nog wel een straf? Ze gaat 2 keer in de week naar de hondenschool, maar die hebben ook geen tips meer..
Gast, ook jij hebt misschien wat aan het you tube filmpje die ik boven noemde.
bijten is voor een hond heel normaal gedrag! Jij als baas moet leren waar je hond wel in mag bijten. Als je thuiskomt, pak dan eerst 2 bijt en trekspeeltjes en als je hond bijt, zorg dat dat hij daarin bijt. Doet hij dat, speel met hem. In jou bijten is gelijk naar de gang, ook al moet je dit 10000000 x herhalen en steeds bij bijten een speeltje aanbieden wat wel mag. Zo leert je hond hoe hij wel of geen aandacht krijgt. Bijten is echt heel normaal voor een pup, net zo als eten, drinken, slapen, plassen en poepen.
Om het behang van de muur afbijten tegen te gaan?
Ik vrees dat je je hond veel te weinig uitdaging heeft, hij is op zoek uit verveling. Veel meer doen met je hond en als hij in je andere honden bijt,,haal je hem even weg, zodat hij leert dat als hij bijt hij in de gang moet, net zo als bijten in je zelf.
Over je hond fysiek pijn doen: je doet je hond pijn, je hebt zo kans dat je hond jou met pijn gaat associeren.
Kans dat een keer je naar je hond loopt en hij heel erg uithaald naar jou, hij weet immers niet of je hem weer pijn gaat doen. Fysiek straffen werkt ook totaal niet, het lijkt misschien te werken omdat een hond iets misschien niet doet uit angst pijn te krijgen. Wil je dat? Een hond die bang voor jou is? De hond wordt ook onzeker omdat hij niet weet of hij weer pijn krijgt door jou. Een plantenspuit? Ik zou dus gelijk naar een andere hondenschool gaan. Helaas weten ze daar niet hoe je op een positieve manier jou je hond met het bijten leren omgaan en nare correctie middelen gebruiken gaat er bij mij niet in!
Je hebt geen gang, maar een andere plek ergens waar hij even alleen kan??
FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.
HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.
LET OP!
Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.
Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen negatief gewaardeerd worden met een rode pijl en bij herhaling kan het moderatorteam een waarschuwing geven en/of een afkoelban.
Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.
Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> [link]http://www.hondenpage.com/faq/regels[/link]
Hallo, Ik doe mijn hond absoluut geen fysiek pijn.. het pakken bij de nekvel is niet pijnlijk voor een hond.. Dit doet moederhond ook om een pup te verplaatsen.. daarbij trek ik haar niet van me af maar ik voorkom ermee dat ze me beter en voor mij dus pijnlijker vast pakt. Ze bijt namelijk echt door en dat is echt geen pretje! Als ik zeg dat ik haar wegduw bedoel ik daar niet mee dat ik haar een zwier geef maar enkel dat ik haar kopje zachtjes mijn richting uitduw in de hoop dat ze iets anders interessants ziet, afgeleid wordt of in ieder geval stopt met bijten. Nu wordt ik afgedaan als een of andere dierenbeul terwijl ik zielsveel van mijn honden houdt en ze nooit maar dan ook nooit fysiek pijn zou doen!!! De plantenspuit zeiden ze op de hondenschool zou diervriendelijk zijn gezien water geen pijn doet.. Het zou enkel een schrikreactie en dus loslaten moeten betekenen. De bal tegen de muur gooien heb ik op deze site gevonden.. Uiteraard raakt de bal de hond niet.. maar ook hier ben ik alweer mee gestopt want het werkt gewoonweg niet.. Ik snap alleen echt niet waar je uithaalt dat ik mijn hond pijn zou doen... Ik probeer veel te spelen met mijn pup, maar ik stop zogauw ze begint te bijten onder het mom van negeren.. Maar ja feit is ze begint me vrijwel meteen te bijten en dus is er inderdaad weinig spel.. Ik geef haar wel kauwbotten en dergelijke om op te kunnen bijten dit doet ze goed.. Ze mag ze alleen niet hebben als ik niet thuis ben wegens stikgevaar en afpakken lukt niet altijd, ze begint dan te grommen naar me en ruilen tegen een ander snoepje wil ze ook niet. Daarom geef ik deze nu ook minder vaak.. Ik beloon haar bij ieder likje of aaimomentje dat ze me niet bijt heel uitbundig, maar toch lijkt ze het nog niet te snappen.. Het alleen zijn, mag dat ook buiten? Of is buiten te leuk?
Hoi Gast,
Ik denk dat het bericht niet op jou bedoeld was, maar een paar berichten eerder waar geadviseerd wordt om zelf je hond terug te bijten. :-D
Groetjes
Ingrid
Hey Lexie,
Dat lokken met iets leuks werd mij hier ook op HP geadviseerd. Het is soms wel moeilijk om alle verschillende adviezen te volgen. Veel mensen zeggen: "laat je hond niet bijten, je moet laten zien dat jij de baas bent" (maar hoe kan je dat als je moet negeren?) Soms wordt er gezegd: "negeren" (maar dat gaat niet als er bijv. een tandje vasthangt in je broek en je het moet losmaken :) Anderen zeggen: "ga de strijd niet aan met je hond" (tja, hoe krijg ik hem dan "lief" uit de zetel, maar niet met een koekje?) Ik doe mijn best :-) en het valt hier allemaal best goed mee. (dacht ik toch, want aan sommige reacties te zien, begin ik te twijfelen... alleen aan de zetelaanpak, want voor de rest gaat het hier supervlot, al zeg ik het zelf ;-))
Groetjes
Ging wel over de gast: bij de nekvel pakken, puur omdat het pijn doet, stond er. Dit is echt fysiek hoor!
Je kan het als lokken zien, fijt is, dat als je hond zonder grommen uit zich zelf uit de stoel komt, het een beloning waard is, ze liet goed gedrag zien. Waarom gromt ze als je haar pakt omdat ze uit de stoel moet: je komt op haar af, pakt haar vast, ze vind dit niet fijn en kan ook nog geen kant uit, dus ze verdedigd zich zelf. Dat laatste moet je te allen tijde zien te verkomen. Je kan, als ze in de stoel zit, haar van een afstandje roepen, ze komt, voertje en belonen, super toch?
Je zegt dat ze weet dat ze niet in de stoel mag, helaas weet je dit niet zeker of ze dit wel weet. Een hond doet echt niet iets om je te pesten, doet ook niet expres stout. Een hond kan zo niet denken. Die wilt gewoon lekker hoog en warm liggen. Als je het wilt voorkomen, doe dat iets in de stoel zodat ze er niet in kan, of, doe een deken op de stoel zodat ze er wel lekker in kan liggen. Hier ligt de hond soms op de bank, meestal als het iets kouder is, soms ligt ze op de vloer, we hebben vloerbedekking. Hier mag ze het zelf weten.
Omdat het bijten pijn doet ja..
Dat bedoelde ik met puur omdat het pijn doet.. Het bijten dus hou ik haar bij haar nekvel vast zodat ze niet opnieuw hapt want dan krijgt ze een betere grip op mijn hand of enkel wat nog meer zeer doet. Inderdaad zou dit eerder moeten gaan over mensen die hun hond bijten.. Daar zeg je niks tegen dat fysiek niet mag.. Beetje raar hoor.. Natuurlijk gedrag als bij de nekvel pakken is verkeerd maar je hond net zo hard terug bijten is schijnbaar prima.. Als je er zo veel verstand van hebt en iedereen kan adviseren moet je toch minstens weten dat bij de nekvel pakken natuurlijk gedrag is van moeder op pup en geen fysiek geweld!
Sadi heeft het ook behoorlijk gedaan.
Door bijtgedrag te neregen, hoofd weg draaien, uitgebreid gapen, opstaan en de rug naar de pup toe draaien met puntje van de tong je bovenlip diverse keren aanraken (kalmerende signalen die honden onderling gebruiken) was voor onze Sadi duidelijker als onze eigen pogingen)
Daarnaast is het alleen het onderzoekende speelse van de pup of een te kort aan energie kwijt kunnen of overprikkeling.
Duidelijke structuur aan brengen van iets bijzonders ondernemen dat extra prikkels oplevert zorgen dat de pup voldoende rust krijgt om die prikkels te verwerken, eventueel als deze die niet uit zichzelf neemt kauw materiaal aanbieden gaat de pup ff flink op kauwen om erna in slaap te vallen.
Voor onze Sadi werkte dat het bestte.
Nog steekt het weleens de kop op als we bijvoorbeeld de ene dag naar bussloo zijn geweest met r en de andere dag een verjaardag hebben is dat iets te veel van het goede. Dan heeft Sadi echt een dag rust nodig en wat kauw materiaal om zich op bot te vieren. Toen ze kleiner was en we kwamen een kind tegen was sadi aan het stuiteren thuis ging ze dan verder inclusief het tipische pup bijten. Wij konden haar niet afremmen of tot rust manen (in sadi haar geval was een bench geen optie) dus een runeder oortje of wat anders ging op liggen kauwen viel erna in slaap en erna hadden we gewoon weer een rustige pup.
De kunst is om te gaan leren zien wat voor dingetjes jou pup van overprikkeld raakt zo gauw je ziet dat het gebeurt afkappen, en zo snel mogelijk rust brengen om al die prikkels te verwerken.
Maar wanneer is het overprikkeling en wanneer moet ze gewoon haar energie kwijt.
Elke dag met andere hondjes spelen was voor Sadi duidelijk te veel.
Voor Sadi werd dat dus eens in de drie dagen bewust een plekje opzoeken waar ze met andere hondjes kon spelen.
Wandelingen en spelen echt het 5 minuten per maand erbij aanhouden 8 weken = 10 minuten 12 weken 15 minuten 16 weken 20 minuten etc. Niet langer want het zorgt behalve voor overbelasting tijdens de groei ook voor overprikkeling. Is het heel druk met andere mensen en honden de tijd inkorten en eerder stoppen. Iets aparts ondernomen ter socialisatie geef de pup de tijd dit te verwerken. (elk nieuw ding dat je opzoekt met de pup maar ook wisseling van route veroorzaakt overprikkeling dat moet je heel rustig opbouwen) niet elke ronde een andere route maar af en toe eens een andere route en staps gewijs de pup de tijd geven aan die route te wennen. En nadien ook de tijd geven de nieuwe dingen die de pup op die nieuwe route tegen kwam te verwerken.
Het is heel erg zoeken want de ene pup is sneller overprikkeld dan de ander en de ene pup heeft meer verwerkingstijd nodig dan de ander. Ook vermoeidheid bij een pup veroorzaakt overprikkeling stuiteren bijterig gedrag tot sloop gedrag.
Edit: Het stukje van in de nek pakken is achterhaald, inmiddels is bewezen dat de pup dit wel als pijnlijk ervaart waardoor het jou vertrouwens band met de pup in de weg staat.
Probeer de pup op tijd kauw materiaal aan te bieden bijt de pup bied een speeltje aan daar mag je in bijten gaat weer de aandacht naar jou negeer de pup draai je hoofd weg ga gapen tik met de tong je bovenlip verschillende keeren aan. Zodra je pup de signalen herkent en erkent afstand neemt en ergens gaat liggen goedzo dat is braaf. beter voor het vertrouwen tussen jullie je moet samen nog heel wat jaartjes verder.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?