Zita is 9 maanden.
We zijn goeie maatjes! Maar ik zou een nog grotere band willen met Zita, zodat ze misschien ook meer luistert. Ze luistert wel, maar ik had een topic gezet om je hond te laten loslopen. Je moet een goeie band hebben om haar te kunnen loslopen. Dus mijn vraag naar jullie is...met welke oefeningen of andere dingen krijg je een enorm goeie band met je hond?
Mvg
Delphine
Je zou speurspelletjes kunnen doen, puzzels.. en dat allemaal met hulp van jouw. Dus dat jullie het samen oplossen.
Echte oefeningen om een goede band met elkaar te krijgen weet ik niet. Ik denk dat het juist de dingen zijn die je samen met je hond doet. Al zijn het alleen maar simpele oefeningen die je samen doet. Of nieuwe trucjes die je aanleert. Ga eens lekker samen op pad, loop eens door een wat drukkere straat en leer je hond op jouw te vertrouwen.
Naar de hondenschool gaan, hersenwerk, wandelen, speuren, en met een handdoek afdrogen is ook bandversterkend! Eigenlijk alles wat je doet dus
Hebben jullie een cursus gedaan?? Dit heeft mijn band met Lola enorm verbeterd.
Ik heb haar gewoon vanaf dag 1 losgelaten haha
Ik zou zeggen door lekker veel te spelen en vertrouwen te hebben ;) Je kan misschien op een plek waar je vertrouwt je hond loslaten en dan lekker stukjes lopen en spelen :D Vooral veel spelen en bijvoorbeeld kunstjes laten doen.
edit: Het kan zijn dat je hond wanneer die los is even enorm gaat rennen, kan je dan even een tijdje laten doen en dan kan je eventueel weer de aandacht van je hond vragen :)
Ik ben gaan oefenen tussen 2 meren op een dam...dan leren ze vanzelf meekomen
Gehoorzaamheid en een goeie band hebben zijn twee totaal verschillende dingen.
Een goeie band met je hond is gebaseerd op vertrouwen (wederzijds!), een soort gulheid en generositeit, een aanvoelen van elkaar, begrijpen en tolereren. Een goeie band draait dus meer om gevoelens. Een goeie band gaat steeds over twee richtingsverkeer: van jou naar de hond toe en van de hond naar jou toe. Een relatie, dus.
Gehoorzaamheid gaat over gewilligheid, inschikkelijkheid van de ene naar de andere toe (en meestal is de bedoeling: van de hond naar de mens toe. Meer éénrichtingsverkeer dus.
Toch denk ik dat je voor gehoorzaamheid een goede band moet hebben.
Wanneer je geen goede band met elkaar hebt, zal de hond ook niet gehoorzaam zijn.
Ik vind gehoorzaamheid dus ook zeker geen éénrichtingsverkeer.
Ja, ik heb een cursus gedaan. En om eerlijk te zijn, het was toen net verslechterd.
Zita is dan erg wild, boos, agressief op de hondenschool. Ze beet naar mij onverwachts
Daarom ben ik gestopt Ik ga nou liever niet naar de hondenschool met Zita.
Inderdaad wat Christel daar aangeeft, genegenheid en vertrouwen en geborgenheid die je je hond geeft, dat maakt de band stevig.
daarnaast is er de aandacht die je aan je hond geeft, zoals spel en voeding, en opvoeding ook heel belangrijk. maar het eerste vind ik zelf , vertrouwen genegenheid en geborgenheid dat je je hond geeft.
Wat jammer dat je zo'n een ervaring gehad hebt! Naar mijn mening, zat je dan niet bij een goede hondenschool. Een goede school kijkt naar wat de hond aankan en houd het leuk en positief! Dit klinkt als overprikkeling..
Eens met Denise. Cursus met de hond doen is erg goed voor de band. Als je een hond hebt die naar je hapt zie ik het als iets positiefs dat het op de training ten uiting komt.. Je kan dan hulp krijgen van experts.
Zoek anders een leuke andere club en volg een proefles, bel met de school tot je een goed gevoel hebt. Het moet natuurlijk wel bij jou en je hondje passen.
Je kan inderdaad verstopspelletjes doen dat doe ik ook met Keet. Verstoppertje spelen vindt ze ook heel leuk haha, verder snoepjes in handdoeken verstoppen en aanmoedigen etc. etc.
Wat je misschien nog het best zou kunnen helpen is om met haar buiten een spel te doen als ze losloopt. Bij mij is samen rennen al een spelletje en elkaar een beetje opjagen vindt ze ook geweldig. Maar ik ben sinds kort begonnen met het aanleren van apporteren. Dat levert een band op en je doet t buiten dus ze zal op je gaan letten zodra je met een balletje in je handen staat. Ik weet niet of ze al kan apporteren? Anders kan je dit even doorlezen: http://www.martingauswebshop.nl/MG-therapie/MG_apporteren2.pdf
En verder gewoon soms af en toe haar naam roepen of bij je roepen ook al hoeft het niet en dan goed belonen, daardoor is mijn hond soms vanuit zichzelf even aan het kijken waar ik ben en wat ik doe. Natuurlijk is ze ook zelf hartstikke eigenwijs soms op de momenten waarop het uitmaakt en ja das altijd een beetje lastig op te lossen, maar dat is t ras ook en ja dat heeft er ook weer mee te maken! ;)
Was ze dan niet overprikkeld op de hondenschool? Ik merkte bij Ziva namelijk ook in het begin dat cursus moeilijk ging, omdat het te lang duurde, zich ging vervelen en er te veel honden op het veld stonden voor haar.
Een goede band met mijn hond, door er voor haar te zijn als ze me nldig heeft! Eten als ze honger heeft, beschermen als ze iets eng vind, spelen als ze een gekke bui heeft en die knuffel als ze een knuffelbui heeft. Grenzen stellen waar nodig en hierdoor hebben wij een super goede band. Zij houd mij in de gaten en ik haar en dat weten we van elkaar.
Sinds ik agility doe met Max is onze band NOG sterker geworden :D
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?